Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 5822

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 26 kwie 2026, 21:59

Spal chyba kupa w majtkach żeby nic nie zmieniać, ale David z takiej sytuacji nie zrobił żadnego zagrożenia.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1007

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 26 kwie 2026, 22:44

Ależ to był paździerz.

No,ale pojedynki z Milanem tak ostatnio wyglądają. Remis zasłużony jeżeli chodzi o sytuacje obu drużyn.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2868

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 26 kwie 2026, 22:45

Można było to wygrać, ale punkt wywieziony od drużyny z lepszej części Mediolanu to dobry rezultat

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 26 kwie 2026, 23:16

Od lat 70tych nie mieliśmy dwóch remisów w jednym sezonie ligowym. Duża zasługa Allegriego. Dobrze że uprawia to gówno w Milanie.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1007

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 27 kwie 2026, 7:31

Ciekawe czy w następnym spotkaniu Dusan zacznie już w wyjściowej 11.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 27 kwie 2026, 7:53

Spal mówił po meczu o Kenanie i Vlaho, nie mieli czasu aby sie przygotować do meczu, dodatkowo Vlaho ma ostatnio mega długie przerwy, co dalej mnie śmieszy przy przedłużaniu kontraktu, robi się jak z Dybalą, z tym, że Dybala to był kimś.

Trudno powiedzieć czy Vlaho zasługuje po takiej przerwie na pierwszą 11, ale mamy teraz 4 mecze, które wyglądają na średnio trudne

Hellas
Lecce
Fiorentina
Torino

Jak zawsze przeczucie kibica Juventusu jest takie, że te drużyny zepną dupska mocno z Juventusem i tutaj głowna dygresja, Spal powinien szybciej przeprowadzać zmiany. Vlaho wszedł mega późno, żeby sie pokazać David, był fatalny całe spotkanie, nie można potem komuś dawać 10 minut i liczyć na cud.

Coś w tym jest, przed zakończeniem akcji Chico jak Messi a potem czar pryska, ale trzeba przyznać i tak jest progres względem początku sezonu, zaczął punktować w kanadyjce.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6709

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 kwie 2026, 8:41

wloski pisze:
27 kwie 2026, 7:53
David, był fatalny całe spotkanie,
David akurat wczoraj nie był taki najgorszy biorąc pod uwagę jak Milan zabetonował pole karne. Co prawda w pressingu nadal mocno na alibi ale potrafił ze kilka razy nieźle wyjść z piłką, kilka fauli na nim gwizdnięto i ze dwóch nie gwizdnięto a powinno. IMO ta akcja co poszedł sam na sam to został ewidentnie pchnięty przez Milanistę. Szkoda że tej główki nie trafił lepiej to może nawet taki 6/10 występ by mu można dać.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 27 kwie 2026, 9:16

Na 9 są potrzebne kompetencje, chyba to nie jest idealne miejsce dla niego, słaby fizycznie, czasem ślamazarny w tej swojej szybkości. Oprócz akcj gdy był pchnięty i główki, była taka akcja dwójkowa nie wiem teaz z kim, chyba z Thuramem, że gdyby był inteligentny jak Suarez albo Lewy, to można było wysunąc piłkę albo zgrać piętą, cała bramka była odkryta, a on przesunął piłkę na skrzydło, gdzie Cambiaso utknął najwyzwyczajniej.

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 27 kwie 2026, 9:45

IMO ta akcja co poszedł sam na sam to został ewidentnie pchnięty przez Milanistę. Szkoda że tej główki nie trafił lepiej to może nawet taki 6/10 występ by mu można dać.
Ja osobiście mam pretensje w tej akcji, że nie podawał do lewej albo prawej strony, partnerzy byli lepiej ustawieni i bez krycia, to spokojnie mogła być akcja bramkowa, ale David poszedł na przebój, dla mnie faulu nie było, przegrał pojedynek fizyczny.

Zero zdziwienia, że ten mecz skończył się takim wynikiem, gdy pamiętasz kto jest trenerem Milanu. Z drugiej strony my przy tej szansie Saelemakersa mieliśmy masę szczęścia. Gdyby zamiast niego strzelał Rabiot albo Leao mogłoby być po zawodach. Tak jak uważałem tydzień temu najważniejsze, że Spall nie przegrał tego meczu, dzięki temu bufor bezpieczeństwa w postaci 3 punktów nad Romą i Como daje margines ewentualnego błędu. Potrzeba nam 10 punktów do pewnego awansu, więc dobrze by było jakby Ci nasi kopacze nie zlekceważyli rywali. W sumie taka smutna konkluzja płynie z tego meczu, że kiedyś ten mecz decydował często o Scudetto i był wystawą SA na cały świat w pozytywny sposób przy dużej ilości legendarnych graczy jacy zakładali trykoty obu drużyn, dzisiaj to mecz drużyn, które w mękach doczłapują się do strefy CL. Osobiście częściowo się cieszę, że Spall próbuje w pewnych fazach meczu dodać trochę pragmatyzmu drużynie, bo sam wcześniej się przekonał choćby w Bergamo jak kończy się podejście hurraoptymistyczne i zgoła ofensywne, ale na bazie samego stylu to wczorajszy mecz nie przekonał mnie do progresu drużyny za Spalla.
Oby problemem rzeczywiście był tylko materiał ludzki, a nie okazało się po mercato, że Lucek zwyczajnie ma chwilowo trochę szczęścia jak choćby Tudor. Oczywiście kilku piłkarzy rzeczywiście odżyło i rozwija się przy trenerze, ale myślę, że fani Juve zasłużyli w końcu na sezon gdzie chociaż walka o Scudetto realnie będzie trwała do ostatniej kolejki.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6709

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 kwie 2026, 10:34

No nie wiem Panowie, dla mnie odepchnięcie typa w pełnym biegu to nie jest fizyczna walka o piłkę.

Obrazek

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 27 kwie 2026, 10:35

No dla mnie też nie, ale ok

:rydzyk: :rydzyk: :rydzyk:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2908

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 kwie 2026, 10:36

Mało brakowało a by go do szpitala zabierali tak go Gabbia potraktował.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 290
Kibicuję: Juventus

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 27 kwie 2026, 17:12

According to ESPN, Juventus have completed the signing of Joel Ordóñez from Club Brugge for 40M€‼️

22 letni reprezentant Ekwadoru, zdolny ŚO. Zobaczymy ile w tym prawdy, oby pykło :smoke:

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 30 kwie 2026, 10:30

Tak patrząc racjonalnie to raczej brzmi jak plota, mielibyśmy dać 40 baniek za zdolnego obrońcę, ale bądź co bądź ryzykowny transfer, zresztą jeszcze zimą była mowa, że miał go rzekomo kupić Liverpool w co już jestem w stanie bardziej uwierzyć patrząc na finansowe realia.
Zobaczymy co z tym Nico, nie dojdzie do obligatoryjnego wykupu przez Atletico z uwagi na odniesioną kontuzję, więc albo wynegocjujemy dobre pieniądze albo wróci i będzie walczył o prawe skrzydło z Chico, gdzie ponoć widziałby go Spall w swojej drużynie.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2868

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 30 kwie 2026, 10:39

Nico, Arthur, Rugani, Luiz. Ktoś jeszcze jest z potencjalnych wzmocnień ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”