Nie dziwię się bukom, mimo wszystko wiosnę Górnik ma lepszą niż my. Ale mocno wierzę, że naszą przewagą będzie to, że mamy więcej ogrania w meczach o wysoką stawkę. Liczę też na pełną mobilizację u zawodników – Brunes to jest totalny kocur, na pewno zaraz się z nami pożegna, więc byłoby fajnie zdobyć dobre trofeum na pożegnanie. Część zawodników jeszcze nic nie ma w CV, więc to też duża sprawa dla nich. No i starzy wyjadacze, którzy znają smak dobrego zwycięstwacloner pisze: ↑30 kwie 2026, 14:01Ostatnia krajowa porażka Rakowa to właśnie w Zabrzu 3-1, więc w sobotę duet Tomczyk & Ocimek będzie chciał się zrewanżować. Faworytem bukmacherów delikatnym są właśnie żabole i ja też w ekipie Gasparika widzę więcej atutów. Raków popełnia za dużo głupich błedów w obronie, jeśli to wyeliminują to powinno "to wszystko" ruszyć w zespole, ale na dziś szanse oceniam 40-40-20 (Górnik - remis - Raków).
Chociaż po Twitterze widzę, że bardziej ten finał przeżywają kibice Górnika, presja jest więcej bardzo duża – pytanie, czy rywale ją dźwigną.
U mnie akurat Twitter jest tym zalany i to wcale nie przez kibiców Rakowa. Podobno ma wjechać nowy branding PP, dużo pisze się o pożegnaniu sędziego Przybyła (będzie ostatnie machanko), VAR też ma jakoś na nowo być zorganizowany.Przema pisze: ↑30 kwie 2026, 14:04Czy tylko ja mam wrazenie, ze w temacie tego meczu mowi sie bardzo malo albo prawie wcale. Gdyby nie podbicie tematu na forum, to zupelnie bym nie pamietal ze to jest grane - w poprzednich latach jakos wiecej sie o tym mowilo (choc pewnie tez z wiadomych wzgledow czesciej mi sie tez pojawialy jakies materialy czy newsiki).
Ale, wiadomo, mnie sociale będą podsuwać to, co jest potencjalnie interesujące dla mnie, więc to też może być iluzja.