Mistrzostwa forum w szachach 2026

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 306

Mistrzostwa forum w szachach 2026

Post autor: Leszek » 11 maja 2026, 21:19

No to szanowna ekipo (czy to grająca czy obserwująca) czas odświeżyć nieco temat. Minął pierwszy taki oficjalnie wyznaczony termin na rozegranie finałów który był wyznaczony do 10 maja włącznie więc zgodnie z zapowiedzią z poprzedniego posta dziś wysłałem zarówno do Matesa jak i Cementa wiadomość na priv jak tam sytuacja, czy mają jakiś termin ustalony czy są w kontakcie itp.

Jak będę miał od któregoś z nich odpowiedź z jakąś datą choćby prawdopodobną to podzielę się tym tutaj. Oczywiście nie dzieje się nic strasznego. To raczej norma tutaj że terminy są przekraczane :mrgreen:

No może przyznam że gdy oba półfinały poszły na przestrzeni dwóch dni to gdzieś tam po cichu liczyłem że może Mates i Cement zechcą kuć żelazo póki gorące i zagrać też finały na w miarę aktualnym vibe ale też się jakoś przesadnie na to nie nastawiałem :mrgreen:

W każdym razie uznałem że dziś trzeba temat odświeżyć i czysto na wszelki wypadek chcę naszym obu szanownym finalistom przypomnieć o jeszcze jednej zasadzie która jest w przepisach przy grze do 2 wygranych a z której jeszcze do tej pory nikt nie skorzystał. Otóż jeżeli któryś z was się obawia że dany termin jest ryzykowny bo się martwi co się stanie jak po dwóch czy trzech partiach wciąż nie będzie rozstrzygnięcia a nie będzie mieć danego dnia czasu na granie dłużej to przypominam że zasady pozwalają też w takiej sytuacji przerwać rywalizację, wkleić nam na forum to co zostało rozegrane do tej pory wraz z aktualnym stanem rywalizacji i wiadomością że będziecie kontynuować w inny dzień. Warunkiem jest to żeby minimum dwie partie poszły przy jednym umówieniu się, chociaż jakby się zdarzyło że zagracie jedną i przerwiecie bo komuś coś mega ważnego wypadło to też was za to nie rozstrzelamy i pozwolimy wkleić tylko jedną ratę, jedną partię :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

To tak na wszelki wypadek przypominam bo już drugą z rzędu edycję gramy do 2 winów te decydujące boje i do tej pory nikt nie skorzystał z tego punktu regulaminu. Może nie będzie to konieczne ale dla porządku chciałem naszym finalistom o tym też przypomnieć.

No i przy okazji odświeżyć dziś temat.

@Mates @Cement @gumi2006 @Samuraj @venomik @czubatka @FILIPPO828 @futbolowa @Mr.Chris @yedraz @Eyesmon @DDK

Wróć do „Gry Forumowe”