Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 145

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 maja 2006, 16:46

Krzysztof może wtedy to była szaleńcza młodość Capello :lol:
Real jest stworzony do ofensywy, natomiast gdyby przyszedł Fabop to może i będzie to troche lepiej wyglądało niż w Juve, ale nie sądze aby styl usatysfakcjonował kibiców. Z tego co pamiętam to Real wówczas (chyba sezon 98 jak się nie mylę) nie różnił się wiele od tego gdy prowadził defensywnie Romę. Więc też włoska drużyna, ale gdzie nie był wygrywał, tylko że wygrywał w drewaniany sposób. Z Realem także moim zdaniem

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 20 maja 2006, 16:55

Dokładnie. Wszyscy by na tym skorzystali, nie tylko Real :P
cru pisze:Kolejna sprawa - gracze którymi się Fabio interesował jako trener Juve: przewijali się w plotkach Joaquin(..). Pierwszy z wymienionych jest na wyciągnięcie ręki.
Wątpię, żeby Real kupił Joaquina. W końcu jest Beckham i ostatnio zapowiedział, że chce zakończyć karierę w Madrycie, ale nie wszystko stracone, bo nie zaproponowano mu nowego kontraktu :)

Szkoda, że te wybory tak pozno się zaczynają. Chociaż z drugiej strony to dobrze. Real wtedy sprowadzi pewnie zawodników dobrze spisujących się na Mundialu. Byle tylko kupili zawodników potrzebnych na poszczególne pozycje, a nie np. na prawą obronę itd.

Co do ew. sprowadzenia Vieiry czy Emersona. Czy te kupna mają jakiś sens? Mieliśmy przecież odmłodzić skład, a nie kupować przestarzałych zawodników. Rozumiem, gdyby Real kupił któregoś z tych graczy z 2-3 lata temu, ale nie teraz.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 maja 2006, 17:07

Sero pisze:Z tego co pamiętam to Real wówczas (chyba sezon 98 jak się nie mylę) nie różnił się wiele od tego gdy prowadził defensywnie Romę. Więc też włoska drużyna, ale gdzie nie był wygrywał, tylko że wygrywał w drewaniany sposób. Z Realem także moim zdaniem
No nie wiem. Wtedy Real strzelil cos kolo 90 bramek (dokladnie nie pamietam a nie chce mi sie sprawdzac ;) ), wygral m.in. 4-2 z Valencia, 5-0 z Extremadura, czy 4-1 z Atletico na wyjezdzie, z Oviedo 6-1. Tak wiec ciezko powiedziec, zeby grali defensywnie, a tym bardziej drewniany sposob.

A jezeli juz rokradamy Juventus, to ja chce Zambrotte :lol: ;)

Edit:
Nawet nie zauwazylem:
Sero pisze:Z tego co pamiętam to Real wówczas (chyba sezon 98 jak się nie mylę)
Sezon 96/97.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 20 maja 2006, 17:41

Sero, co Ty piszesz w ogole ? :P

Pamietasz jak Roma grala za czasow Capello? Jedna z najladniejszych(jesli nie najladniejsza) pilke we Wloszech. On potrafi grac pieknie( w konce za dawnych czasow byl of. pomocnikiem bodajze ;) ) musi miec tylko kim grac. W Romie byl Totti, w Juve jest Vieira/Emerson. Choc obydwaj zawodnicy Juve sa w defensywie o 1472345345 razy lepsi to nawet razem wzieci nie dadza tego co moze dac ten, znienawidzony przeze mnie, gracz.

Widac tez, ze ma podejscie do mlodziezy jakies tam jednak. I talent tez wypatrzec potrafi.

Krzysztof Jarzyna pisze:A jezeli juz rokradamy Juventus, to ja chce Zambrotte

Kazdy klub na swiecie chcialby tego zawodnika. Ale pograzaj sie w bolu z Zaza, on gra w Juve :twisted: jeszcze :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 maja 2006, 17:47

Bagg zapytaj Trezegola czy zgodziłby się wchodzić z ławki w Barcelonie :lol: Jeżeli tak to zapraszamy jako następcę Henki :wink:

Jak się ma sytuacja z Schusterem? Z tego co wiem to trenerem jest całkiem przyzwoitym a i charakter ma odpowiedni do takiej drużyny jak Real IMHO. Wypowiadał się kiedyś, że bardzo chętnie poprowadziłby (znowu) Królewskich. Jeżeli trenerem zostanie Capello to pewnie zobaczymy zupełnie inny Real. Nie twierdzę od razu, że defensywny, ale na pewno nieco inny niż ostatnimi czasy. To mogłoby być ciekawe, ale prędzej tego Schustera łykniecie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 maja 2006, 22:10

bagg pisze:Pamietasz jak Roma grala za czasow Capello? Jedna z najladniejszych(jesli nie najladniejsza) pilke we Wloszech. On potrafi grac pieknie( w konce za dawnych czasow byl of. pomocnikiem bodajze ) musi miec tylko kim grac. W Romie byl Totti, w Juve jest Vieira/Emerson. Choc obydwaj zawodnicy Juve sa w defensywie o 1472345345 razy lepsi to nawet razem wzieci nie dadza tego co moze dac ten, znienawidzony przeze mnie, gracz.

Widac tez, ze ma podejscie do mlodziezy jakies tam jednak. I talent tez wypatrzec potrafi.

Oczywiście nie neguje jego umiejętności trenerskich, ale jeszcze jedno małe sprostwanie. Przecież Roma nie grała pięknie. To, że Totti błyszczał nie oznaczało odrazu piękna stylu drużyny Capello. To była schematyka rozrysowana przez taktyka Capello przed meczem. Nie pasuje mi on do Realu i ogólnie hiszpańskiej piłki. Choć kiedyś Couper to samo robił z Valencia. Grał istne catenacio, jednak to była siła. Dwa razy w finale Ligi Mistrzów. Wyniki były za nim ale nie styl. W takim klubie jak Inter do dziś pamięta się przecież murowanie bramki za czasów Coupera. Real też jest stworzony do atakowania i nie wiem jak zareagowali by kibice o przyjściu Fabio (a podobno dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi). Zgodze się z Niggazem że zobaczylibyśmy inny Real
Mogę się mylić

Buffon ! :P

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 21 maja 2006, 0:32

cru pisze:Jedyne czego się obawiam to sprowadzenia Ibry kosztem niedocenianego R9
makis pisze:Najlepszym strzelcem druzyny zostal Ronaldo (14 goli).
Hmm... jak dla mnie Ronaldo od dawna (czytaj bardzo dawna) jest najbardziej przecenianym zawodnikiem na świecie... Ale, co tam :roll: Może, gdyby Zlatan dołączył do naszej ekipy w przyszłym sezonie najlepszy strzelec naszej drużyny miałby więcej goli!?
Sero pisze:Tyle że Juve określa się teraz mianem "mistrza w drewnianej szacie" i nie wiem czy na takim przydomku zależy Realowi.
Mistrz to zawsze mistrz!! Nie sądzę, by ktoś (w Madrycie) narzekał widząc zwyciężający Real, nawet gdyby ten grał defensywnie...

Xiuhcoatl pisze:Ciekaw jestem, czy by zostali tacy grajkowie jak Ibrahimovic czy Vieira, gdyby Juve spadło do Serie C.
A czy ty byś został (...na swojej uczelnii), gdyby z twojego uniwerka zrobili jakieś studium zaoczne... (dziwne porównanie, ale mniej-więcej taka jest różnica... )

Krzysztof Jarzyna pisze:Mysle, ze byloby calkiem fajnie, gdyby spadli
Fajnie!? Nie róbmy z piłki cyrku!! Jeżeli zespół ma pieniądze na funkcjonowanie to, po co go niszczyć!? OK zabierzmy im ostatnie 3, czy 5 mistrzostw, porozdawajmy je ubogim ( tj. Inter'owi, pewnie się ucieszą... ), wsadźmy paru ludzi za kratki i zakończmy całą sprawę, bo najbardziej ucierpią niewinni... NIE JESTEM KIBICEM JUVE, ale pamiętam jak się martwiłem o przyszłość Real'u, gdy temu tylko przez głupotę swojego ówczesnego prezydenta (tj.Sanz'a) groził spadek do 2 ligi i wiem co czują teraz fani drużyny Alex'a Del Piero
Sero pisze:

Buffon ! :P
Z tego co słyszałem Gigi ma ofertę z Milanu, by zastąpić w przyszłym sezonie Didę, więc chyba z twoich marzeń nici...

Ale ostatnio głośno jest o przenosinach Capello właśnie do Inter'u, więc i wy może coś po nich odziedziczycie...
Sero pisze:Tyle że Juve określa się teraz mianem "mistrza w drewnianej szacie" i nie wiem czy na takim przydomku zależy
Interowi
Sero pisze:Bo nie sądze by nagle zmienił swój taktyczny styl.
Post poprawiony na wyraźną sugestię fieldy'ego
Ostatnio zmieniony 21 maja 2006, 14:20 przez stan_mic, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 21 maja 2006, 7:59

stan_mic pisze:Sero napisał:
Tyle że Juve określa się teraz mianem "mistrza w drewnianej szacie" i nie wiem czy na takim przydomku zależy Realowi.

Mistrz to zawsze mistrz!! Nie sądzę, by ktoś (w Madrycie) narzekał widząc zwyciężający Real, nawet gdyby ten grał defensywnie...

To się mylisz. Była chyba kiedyś taka sytuacja że zwolniono trenera choć Real prowadziłw tabeli po pierwszej rundzie, za to że grał defensywnie i ostatecznie nie zdobyli tytułu. Osasuna może grać jak chce, albo defensywnie albo ofensywnie, ale Real musi grać dla kibiców z całego świata piękną piłkę z przodu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 maja 2006, 9:00

stan_mic pisze:Hmm... jak dla mnie Ronaldo zawsze był najbardziej przecenianym zawodnikiem na świecie
czepiasz się szczegółów to ja też się przyczepie, jak Ronaldo grał np. w PSV to też był przeceniany ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 maja 2006, 11:29

stan_mic pisze:Hmm... jak dla mnie Ronaldo zawsze był najbardziej przecenianym zawodnikiem na świecie... Ale, co tam
Niewątpliwie. Ponad 100 bramek w La Liga, ponad 50 w reprezentacji, pewnie koło 50 w Serie A. Zdecydowanie najbardziej przeceniany zawodnik na świecie. Nie to co dajmy na to Raul. Mimo, że ostatni raz ponad 20 bramek w sezonie strzelił pewnie z 6 lat temu.
stan_mic pisze:Fajnie!? Nie róbmy z piłki cyrku!!
Otóż to. Dlatego Juve powinno spać bo robi z piłki cyrk. W zasadzie to coś dużo gorszego od cyrku, ale to tym bardziej przemawia za tym, aby spadli.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 maja 2006, 11:54

stan_mic pisze:Hmm... jak dla mnie Ronaldo zawsze był najbardziej przecenianym zawodnikiem na świecie... Ale, co tam
Abstrahujac juz od tego, co napisales o Brazylijczyku - :rotfl4: :zgon: , powiedz mi dlaczego uwazasz, ze Ibra bylby zbawieniem ataku Realu :?: Jesli ktos tu jest przeceniany, to chyba wlasnie on. Pewnie podoba Ci sie, ze umie dryblowac i robi fajne sztuczki w reklamie Joga Bonito, ale zobacz sobie ile bramek strzela, a dopiero potem namaszczaj go na zbawce ataku Krolewskich.
Ostatnio pojawila sie informacja, ze Valencia jest bardzo powaznie zainteresowana pozyskaniem od nas Roberto Soldado. W obliczku odejscia Kluiverta, Che szuka jego nastepcy i wybor padl na naszego wychowanka. Mam nadzieje, ze zarzad go nie pusci, chyba ze tylko na zasadzie wypozyczenia.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 maja 2006, 12:19

Stan_Mic z całym szacunkiem ale Ronaldo to jeden z najlepszych piłkarzy na świecie. To że się naczytałeś że jest gruby, nie ma formy, psuje wszystko itd to wina Realu. Przypomnij sobie co on kiedyś potrafił robić. Teraz tylko trzeba tego napastnika doprowadzić do swojej optymalnej dyspozycji i wyleczyć kontuzje :] W Realu też pokazywał swoją klase, nawet w tym sezonie na początku ale kontuzje mu zniszczyły dalszą cześć.
Ibrahimović :?: Bierzcie go :!: Bo doszły mnie ploty ze Milan się nim interesuje :zgon:

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 21 maja 2006, 13:36

makis pisze:... powiedz mi dlaczego uwazasz, ze Ibra bylby zbawieniem ataku Realu Question Jesli ktos tu jest przeceniany, to chyba wlasnie on.
"Zbawieniem"!!?? Czy ja tak napisałem!?
stan_mic pisze:Może, gdyby Zlatan dołączył do naszej ekipy w przyszłym sezonie najlepszy strzelec naszej drużyny miałby więcej goli!?
Jakoś nigdy tak naprawdę nie lubiłem Szweda, ale niema co pisać, że jego przyjście było by jakimś kataklizmem dla klubu... Nie wiem, czy Ibra strzeliłby więcej goli niż obecnie Ronaldo, ale może strach przed ławką spowodowałby, że Ronaldo zacząłby traktować swoje obowiązki dużo poważniej niż obecnie, bo w tej chwili zależy mu chyba tylko na grze w reprezentacji

Łukasz[ACM] pisze:Stan_Mic z całym szacunkiem ale Ronaldo to jeden z najlepszych piłkarzy na świecie
To prawda, ale przez niemal całą karierę jest postrzegany jako zawodnik, który strzela gola za golem dla Barcelony, a już od dawna tym zawodnikiem nie jest... Kontuzje, problemy osobiste i wiele innych czynników, w tym także lenistwo sprawiły, że jest już tylko cieniem tamtego zawodnika, a nadal odbiera honory jako... "Bóg Football'u"
Niggaz pisze:Mimo, że ostatni raz ponad 20 bramek w sezonie strzelił pewnie z 6 lat temu.
Nawet niechce mi się tego komentować...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 maja 2006, 13:42

stan_mic pisze:
Niggaz pisze:Mimo, że ostatni raz ponad 20 bramek w sezonie strzelił pewnie z 6 lat temu.
Nawet niechce mi się tego komentować...
A jednak nalegam. Dużo się pomyliłem? Z ciekawości pytam bo to był strzał. Kiedy ostatni raz Raul strzelił ponad 20 goli w lidze? Jaki to był sezon?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 maja 2006, 13:46

stan_mic pisze:Nawet niechce mi się tego komentować...
bo nie ma czego, czyta prawa, Raul nie strzela tylu goli co Ronaldo, a mimo wszytsko ty dalej w niego wierzysz, chcesz żeby grał w pierwszym składzie i postrzegasz go jako tego piłkarza sprzed kilku lat, a innym zarzucasz, ze Ronaldo postrzegają jako super strzelca z Barcy

Niggaz pisze:A jednak nalegam
a ja chciałbym abyś napisał [Stan_mic] czy twoim zdaniem Ronaldo był przereklamowany w PSV i Barcie, tak jak wyżej napisałeś
Ostatnio zmieniony 21 maja 2006, 13:50 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”