Reprezentacja Brazylii (zbiorczy) - Strona 21

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4409
Kibicuję: AC Milan

Reprezentacja Brazylii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 maja 2026, 10:30

Last dance Neymara zobaczycie :)

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 288
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 19 maja 2026, 10:33

matt_ pisze:
19 maja 2026, 9:54
Jestem uprzedzony do Brazylijczyków i może dlatego tej magii Neymara nie czuję, przy czym w latach 2013-2017 był niezłym grajkiem w swojej kategorii. Gdyby o ZP decydowały tylko kryteria piłkarskie, mógłbym mieć chociaż 1.
Też nie jestem fanem Neymara, o wiele bliżej mi do takiego Ronaldo czy Ronaldinho, ale nawet jakby decydowały kryteria tylko piłkarskie, to Neymar nadal nie miałby ani jednej ZP, bo grał w erze Messiego i CR7 w prime. Mimo wszystko to zmarnowany potencjał, przejście do PSG było błędem. Choć w sumie kontuzje go nie omijały.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2158

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 19 maja 2026, 10:37

W top 5 Złotej Piłki był 4 razy. Dwa razy na piątym miejscu, ale dwa razy na trzecim, za Messim i Ronaldo.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1506
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 19 maja 2026, 11:50

Arro pisze:
19 maja 2026, 10:29
Może pozycja Chelsea w tabeli ma na to jakiś wpływ.
Dobrze że wziął Neymara. Dla takich piłkarzy ogląda się mecze.
Nie wiem co ma na to wpływ, ale jednak trochę szkoda tego Pedro. Chłop wykręcił 20 pkt do kanadyjki w lidze top 2 na świecie jakby nie było, a jedzie Neymar za zasługi, no bo w kadrze już chwilę go nie było, gra w klubie który jest nad kreską w brazylijskiej lidze, a dodatkowo w tym roku opuścił kilkanaście meczów przez kontuzje i inne powody. No może się piłkarz Chelsea wkurwić. Ale to nie tylko Neymar, żeby nie było, no bo ten ziom z ruskiej ligi to też trochę ciekawostka w ataku.

Ciekawe czy w podstawie się miejsce dla Neymara znajdzie, bo tak jakby kilku kolegów z ataku ma lepszy czas dla siebie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 maja 2026, 12:24

Pedro nie jedzie moze dlatego ze w kadrze nie dowozi. Nie strzela goli nie asystuje. Jednak i tak wzialbym go za Martinelliego bo moze grac na kilku pozycjach wyroznial sie w Chelsea i nie boi sie fizycznych pojedynkow.
Co do Neymara to Carlo powtarzal ze musi byc on przygotowany fizycznie zeby powolanie dostac i ostatnio faktycznie sporo gral wiec chyba pod tym wzgledem sa zadowoleni.
To zawodnik ktorego nie mozna tak po prostu odstawic poza tym bedzie robil troche za dupochron. Co innego zostawic Neya w domu i przegrac mistrzostwa a co innego przegrac je z nim. A ze Brazylia takim skladem nic wielkiego na tym turnieju nie osiagnie to raczej watpliwosci nie ma.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8736
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2026, 12:54

:rotfl4: Nie spodziewałem się że imprezowicz błazen Neymar ma aż tylu fanów na forum. Umiejętności ma, ale gdyby chciał trenować to byłby na poziomie CR7, a jest 4 lata młodszy od Lewandowskiego a już od dawna na emeryturze.

Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 122
Kibicuję: Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » 19 maja 2026, 17:04

cloner pisze:
19 maja 2026, 12:54
Nie spodziewałem się że imprezowicz błazen Neymar ma aż tylu fanów na forum.
Tu nie chodzi o samego Neymara. Ludzie chcą czasami obejrzeć coś więcej jak schemat, taktykę, wybieganych atletów bez krzty fantazji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”