Zgrupowanie trwające cały miesiąc! Cały miesiąc w zamknięciu. Przepraszam na chwilę, ale taki mecz – czy ktoś mi to wyjaśni? Bo moim zdaniem Spalletti naprawdę zmotywował tę drużynę. Po meczu powiedział też kilka rzeczy, które mi się nie podobały, ale to nie ma znaczenia. Myślę, że mocno zmotywował tę drużynę.
Ale nie można pojawić się z drużyną grającą w ten sposób. To znaczy, grając w tak wolnym tempie – dlaczego? A potem Manuel Locatelli ciągle powtarza po meczu: „Jesteśmy wyczerpani, przeciwko Empoli byliśmy wyczerpani”. Czy nie mogliście pobiegać przedtem, na litość boską? Co to w ogóle znaczy?
Bo zapominamy, że zostaliśmy wyeliminowani przez Empoli Primavera w Coppa Italia, prawda? To ja komentowałem ten mecz i chciałem podejść do Thiago Motty i zapytać go: „Czy wszystko w porządku, Thiago Motta?”.
Potem Thiago Motta wyszedł i powiedział: „Wstydzę się, ci chłopcy nic nie zrozumieli”. To samo zrobił Spalletti w niedzielę. Nie wiem, w czym tkwi problem, co się dzieje w drużynie. Mecz z Fiorentiną – a to nie jest jakaś przerażająca drużyna z super składem. Nie wyglądali nawet na szczególnie zaciekłych ani zdesperowanych, by wygrać, a mimo to zagraliście w ten sposób. Dość tego.”
[@ilbianconerocom via @mis18M]