NBA... - Strona 265

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2296
Kibicuję: AC Milan

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 maja 2026, 14:46

Harper pierwszoroczniak, a Castle z rzekomo tego slabego draftu, a jest dobry i Spurs trafili. teraz patrze, ze z tego draftu tez jest Mitchell, ktory mial dobre poprzednie rundy w Thunder.

Na koniec, wezmie to ktoras druzyna z Zachodu, Knicks nie beda miec odpowiedzi na Wembyego czy SGA.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 302
Kibicuję: Juventus

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 21 maja 2026, 10:34

Strasznie to wygląda. Jaki jest klaun, ja pierdolę. Taki Jordan w prime by wytarł nim podłogę :smoke:

Btw Castle zaliczył w tych dwóch meczach aż dwadzieścia strat. 20. Chłopak idzie na rekord. Kibicujemy oczywiście Spurs, więc te straty koniecznie ograniczyć, bo będzie niedobrze.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2296
Kibicuję: AC Milan

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 maja 2026, 10:54

Sh00t pisze: ↑
21 maja 2026, 10:34
Jaki jest klaun, ja pierdolę.
drugi Harden.
Sh00t pisze: ↑
21 maja 2026, 10:34
Btw Castle zaliczył w tych dwóch meczach aż dwadzieścia strat. 20.
Ale jaki dal plakat

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1136
Kibicuję: Ac Milan

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 21 maja 2026, 16:37

Castle też zaczyna flopować, szukać kontaktu ręką przy rzucie.

Dopóki NBA nie zrobi drugiego "LexHarden" to gracze tego będą szukać ;]

Co do strat Castle to też nie jest rozgrywający, Fox kontuzjowany a wszystko na barkach Harpera też nie mogą mieć

Piękna ta seria jest na razie. Shai był dziś dużo bardziej skuteczny niż w pierwszym meczu, świetnie też wyłączyli Wembynamę. I najważniejsze jak Shai będzie podwajany etc to rolą Dorta, Caruso i innych rolsów jest trafianie z czystych pozycji. Dort w drugim meczu to robił, w pierwszym nie.

Caruso uwielbiam gościa, on w tej serii będzie "Iguodala" Gigantyczna praca w defensywie, kryje każdą pozycję. To jak pracuje przy Wemby'm podziw. Nie boi się nawet rzucać jak Wemby straszy blokiem

Dzis NYK-Cavs i chyba NYK się ordzewieje. Brunson potrzebuje wsparcia większego. Chyba, że dwaj gracze Harden i Mitchell dalej będą "Yeti" w 4 kwarcie :D

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6353
Kibicuję: 4rsenal

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 maja 2026, 15:35

Pykam sobie od 2 tygodni w NBA 2k26, tryb MyGM, czyli centralnie FM w NBA. Świetna sprawa.

Objąłem Hornets. Wytradowałem praktycznie cały zespół poza LaMelo, Konem i Klakbrenerem (cienki, ale 7.3 stopy pod koszem robią robotę) za kilka wartościowych picków (wziąłem sobie perk na dobre cany przy wymianach), ograniczyłem minuty dla LaMelo i Kona, zatankowałem po ostatnie miejsce w lidze, przez co właściciel chciał mnie zwolnić już w pierwszym sezonie a LaMelo odejść, ale udało mi się przeczekać ich dramy.
W drafcie 2026 - złożonym z prawdziwych prospektów (gra daje możliwość pobierania customowych baz draftu tworzonych przez fanów), wybrałem z 1. Dybantse, z 2. Boozera (pick Wizards za Millera), z 6. Amenta (pick Bulls za Diabate), więc wchodzę w nowy sezon z 1 supergwiazdorem (LaMelo), 4 topowymi prospektami (Kon, Boozer, Dybantsa, Ament) a w 2027 mam jeszcze niechroniony pick Wizards :boruta: Na papierze za około 2 lata tylko OKC i Spurs będą mieli mocniejsze paki, ale wschód raczej będzie należał do mnie.

Zaebista zabawa, fanom NBA oraz FMa polecam gorąco ten tryb :bicz: Od lat marzyłem żeby pograć w FM NBA i ten jest lepszy niż mogłem sobie wyobrazić.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 23 maja 2026, 11:26

Coś mam wrażenie, że OKC zamknie serię z San Antonio w 6 spotkaniach

Dziś wygrana głebią ławki, bez J-Duba. Mccain będzie wyrzutem sumienia Philly, nie Morey'a a Josha Harrisa bo nie chciał płacić podatku ;] A pewnie przepłaci za Grimesa czy kogoś innego ;]

Wemby po pierwszym spotkaniu jest mocno ograniczany, wręcz na pograniczu "czystej" gry. Na miejscu Spurs to bym szukał latem/trade deadline kogoś kto weźmie Foxa i poszerzyć głębię ;]

I osobiste marzenie, Caruso MVP finałów, zatrzymuje Brunsona i zostanie drugim Iggym ;]

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 maja 2026, 11:29

Ławka OKC rzuciła w Game3 74pkt. Ławka Suprs rzuciła 64pkt łącznie w 3 meczach tej serii. :shock:

Gdyby nie trójka Wambyego z logo na remis w pierwszej dogrywce Game1, to w tym momencie byłoby już 3:0.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 220
Kibicuję: Inter

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 23 maja 2026, 12:19

sickstick pisze: ↑
23 maja 2026, 11:29
Ławka OKC rzuciła w Game3 74pkt. Ławka Suprs rzuciła 64pkt łącznie w 3 meczach tej serii.
Niesamowite co stworzył Presti w swoim laboratorium. OKC może obronić mistrzostwo NBA grając praktycznie cały sezon bez Jalena....... Kosmos.

Shai mimo, że oczywiście ceniony, jest i tak zdecydowanie lepszy niż większość ludzi myśli. Wybitny zawodnik, do tego praktycznie pozbawiony ego, mega zespołowy.

Po sezonie będą musieli zrezygnować prawdopodobnie z Hartenstaina i Dorta. Niby brzmi średnio, ale w rosterze już czeka Sorber, a w mega mocnym drafcie mają 12 i 17 pick.

Nie śledzę NFL czy inny lig zawodowych w USA, ale Presti to jest już w tej chwili jeden z najwybitniejszych działaczy w historii NBA, a pewnie i całego zawodowego sportu w USA. Chłop jest na dobrej drodze by stworzyć dynastie na małym rynku. Niesamowita historia.

Niby już wiemy to od jakiegoś czasu, ale z każdym tygodniem wymiana po Mccaina wygląda jak coraz większa kradzież. Morey w momencie wymiany mówił, że wymienili go na górce jego wartości ....

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 maja 2026, 12:29

Matrixxx pisze: ↑
23 maja 2026, 12:19
Po sezonie będą musieli zrezygnować prawdopodobnie z Hartenstaina i Dorta. Niby brzmi średnio, ale w rosterze już czeka Sorber, a w mega mocnym drafcie mają 12 i 17 pick.
Z Dorta nigdy nie zrezygnują bo to trzon zespołu, natomiast iHart w 2027 i Caruso w 2028 odejdą prawie na pewno. Właśnie najbliższy sezon 26/27 będzie takim peakiem OKC - będzie obecna ekipa + 2 niezłe picki z draftu. Od 2027 personalnie będzie tylko słabiej (co nie znaczy że sportowo też słabiej, bo to przecież młody rooster który ciągle się rozwija).

Warto wiedzieć że OKC ma w payroll aż 90mln (kontrakty Cheta i JWilla po 45mln) w postaci wyjątku Rookie Max Extension - oznacza to że do 2031 te od tych 90mln trzeba płacić podatek od luksusu, ale nie wliczają się one w żadne limity budowania zespołu - tak więc OKC mimo gigantycznego payrolu może bez problemy pozyskiwać graczy z drafcie, kontraktować nowych czy dokonywać wymian. Po prostu właściciel buli ponad 100mln dodatkowego podatku, ale zespół nie jest w niczym przyblokowany i może dokonywać każdych ruchów transferowych.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 23 maja 2026, 14:34

Caruso będzie mieć 34 lata, raczej już tak sytego kontraktu nie dostanie ;] Więc pewnie mid-lvl się zgodzi. Albo powrót do Lakers ;]

pytanie też jak będzie wyglądać sportowo/fizycznie za 2 lata :)

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 23 maja 2026, 17:23

23 maja 2026, 12:29
Matrixxx pisze: ↑
23 maja 2026, 12:19
Z Dorta nigdy nie zrezygnują bo to trzon zespołu, natomiast iHart w 2027 i Caruso w 2028 odejdą prawie na pewno. Właśnie najbliższy sezon 26/27 będzie takim peakiem OKC - będzie obecna ekipa + 2 niezłe picki z draftu. Od 2027 personalnie będzie tylko słabiej (co nie znaczy że sportowo też słabiej, bo to przecież młody rooster który ciągle się rozwija).

Warto wiedzieć że OKC ma w payroll aż 90mln (kontrakty Cheta i JWilla po 45mln) w postaci wyjątku Rookie Max Extension - oznacza to że do 2031 te od tych 90mln trzeba płacić podatek od luksusu, ale nie wliczają się one w żadne limity budowania zespołu - tak więc OKC mimo gigantycznego payrolu może bez problemy pozyskiwać graczy z drafcie, kontraktować nowych czy dokonywać wymian. Po prostu właściciel buli ponad 100mln dodatkowego podatku, ale zespół nie jest w niczym przyblokowany i może dokonywać każdych ruchów transferowych.
Troszeczkę jednak muszę się nie zgodzić. Thunder prędzej czy później i tak wpadną w podatek od luksusu. Teraz gra jest o to żeby wpaść w ten podatek jak najpóźniej. Dlatego mogę założyć się o całe 5 zł że minimum jednego z pary Dort/ Hartenstain poleci po sezonie. OKC ma w przypadku obu opcje zespołu. Oczywiście istnieje możliwość, że dogadają się na niższe, ale dłuższe kontrakty. Osobiście wątpię w to, ale teoretycznie jest taka możliwość. Rola Dorta maleje i nie napisałbym, że to trzon. Trzon na zasadzie, że jest od początku budowy tej Oklahomy - ok. Ale sportowo jego rola maleje, wystarczy zobaczyć minuty, które gra. Gra mniej, rzuca mniej, trafia mniej. Mając Mitchella pod kontraktem na najbliższe 2 lata nie ma żadnego sensu by płacić duże pieniądze Dortowi. Oczywiście Lu to świetny obrońca i to jest jego wizytówka, ale Mitchell jest jeszcze lepszym obrońca. A jeśli ograją Spurs bez Jalena, to po jego powrocie Dort będzie luksusem z którego będzie trzeba zrezygnować. Gdybym miał typować to Dort leci po sezonie na 99 %, Hartenstain ma większe szanse na pozostanie, bo OKC potrzebuje silnego centra obok Holmgrena.

Generalnie nie ma absolutnie żadnej możliwości by OKC utrzymała ten skład na przyszły sezon i jeszcze wybrała 2 zawodników w drafcie. To się nie wydarzy. Poleci minimum jeden z pary Dort/ Hartenstain.

Caruso ma kontrakt do 2029 roku. Jego przyszłość jest w OKC. Oczywiście jak zacznie się sypać to będzie inna gadka.

Bennet to nie jest gość który będzie płacić po 100 mln podatku, Oklahoma to jeden z najmniejszych rynków w NBA. Tutaj dbałość o finanse i elastyczność by zachować możliwości na kilka lat w przód będzie priorytetem. A w obecnych realiach każdy rok z podatkiem wzrasta do jakichś kosmicznych wartości. Stevens w Bostonie zjechał w salary i oszczędził właścicielowi 200-300 mln. Nikt poza największymi rynkami w NBA nie będzie płacić takiej kasy.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 maja 2026, 18:05

No zobaczymy, ja na to patrzę zupełnie inaczej - zarówno co do roli Dorta, jak i pozbywania się kluczowych graczy po sezonie. Już kiedyś pisałeś że OKC w miejsce Giddeya potrzebuje jakiegoś "drugiego Whita" i okazało się że miałeś racje ;) Natomiast naprawdę uważasz że w świecie tak kosmicznych pieniędzy jak NBA ktoś postanowi rozmontować mistrzowską ekipę tylko po to, żeby oszczędzić 50-100mln podatku? Wiadomo nie będzie go płacił przez 10 lat, ale 3-4 myślę bez problemu (droga GSW, Bostonu, Bucks). Stevens tak umiejętnie zjechał w Bostonie z payrollu, że ci dziś nie liczą się w walce o mistrzostwo, nie chciałbym takiej roboty w OKC :P

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 23 maja 2026, 18:13

Patrząc jakie sa ograniczenia za 2 apron to tak ;] I jeśli jeden z największych "rynków" to robi też dużo świadczy

Boston miał miec sezon przejsciowy, a chyba sami się nie spodziewali, że wschód jest tak słaby ;] Tatum bardzo szybko wrócił po zerwaniu ACL'a szybciej niż Lilard czy Haliburton
Przegrali z 76ers i jest zrozumiała gorycz. Tylko mam wrażenie, że Mazzulla ma jeden gameplan i jak siedzi trójka to ciężko ich pokonać, ale planu B nie ma i tutaj bym szukał usprawnień, jak nie teraz to za rok

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 23 maja 2026, 18:58

23 maja 2026, 18:05
Natomiast naprawdę uważasz że w świecie tak kosmicznych pieniędzy jak NBA ktoś postanowi rozmontować mistrzowską ekipę tylko po to, żeby oszczędzić 50-100mln podatku?
Kurde, tylko czy spuszczenie Dorta będzie rozmontowaniem mistrzowskiej ekipy ? Rzuć sobie okiem na jego minuty. Gra mniej, drugoroczniak Mitchell jest dzisiaj lepszym zawodnikiem, z większą rola i zarabia przez najbliższe 2 sezony.... po 3 mln za rok. Do tego Mccain wyciągnięty i mamy tłok na obwodzie. Może inaczej napiszę - fajnie jest mieć Dorta w składzie, ale jeśli to będzie oznaczać wpadniecie w spirale podatku od luksusu to wybór będzie prosty.

Z Hartensteinem jest gorsza sprawa, bo nie wierzę, że jakiś rookie będzie wstanie go zastąpić. Więc tutaj może faktycznie jakis deal z dłuższym ale niższym kontaktem.

Moim zdaniem i tak jak ja rozumiem te zawiłości z salary cap, z apronami i cała ta skomplikowana matematyka, gra toczy się o to żeby do sezonu 2027/28 nie wpaść w podatek. Wtedy wjeżdża nowy super kontrakt SGA i prawdopodobnie tego podatku nie będzie się już dało uniknąć jeśli będą chcieli pozostać konkurencyjni. Oczywiście Presti może wykombinować coś o czym teraz nawet nie mamy pojęcia. Nagle wyciągnie jakiegoś wysokiego w drafcie i dajmy na to za jakieś 2 lata wymieni Holmgrena, albo Jalen będzie mieć w dalszym ciągu problemy zdrowotne i Presti uzna, że go spuści w kiblu i okradnie kolejny zespół w jakiejś wymianie. To wszystko oczywiście teraz moje pitu pitu, ale obecne salary cap jest tak zaprojektowane, że baaaaaaaardzo ciężko będzie utrzymywać organizacjom zespoły w dłuższym czasie. No tylko tutaj mamy do czynienia z GOATem Prestim załadowanym pickami, jeśli jest ktoś kto może trochę oszukać system to jest właśnie on.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 302
Kibicuję: Juventus

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 23 maja 2026, 19:29

Wszystko tutaj wskazuje na OKC - NY Knicks. Niesamowite jak bardzo, ale to bardzo [ch**] okazał się ten trejd przegrywów z Clippers po Paula George'a. SGA i masa picków trafiła do OKC, majstersztyk. Clippers budują dynastię.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”