Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 5840

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2122

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 22 maja 2026, 12:17

Boromir pisze:
21 maja 2026, 22:39
Nikt po nim nie zapłacze ale...
Mi go będzie trochę szkoda. Raz, że wszedł w rozbitą drużynę. A dwa, że wiele rzeczy trener moze, ale sam pilki dobramki nie wepchnie. Ile razy traciliśmy punkty w meczach, gdzie łapaliśmy sie za głowę, ze ktos nie wykorzystał jakiejś sytuacji?
Wystarczy spojrzeć na expected goals. Drużyna wydająca furę kasy na napastników i ofensywnych graczy powinna strzelać więcej niż xG pokazuje, ewentualnie podobnie. A my tę różnicę mamy na poziomie -0.34. Poziom walki o utrzymanie się w tej lidze. Tylko Hellas, Pisa, Lecce oraz Parma mają gorszy wynik od nas.
To się przeklada na kilkanaście bramek w sezonie więcej - co dałoby nam spokojnie utrzymanie sie w Top 4.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6528

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 maja 2026, 12:26

Nie no, dla mnie Spal takie mocne 4 w skali szkolnej. Okres przygotowawczy plus zawodnicy pod jego charakterystykę mu się należą. Ale jak ma sam zrezygnować, no to ja płakał nie będę.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 22 maja 2026, 14:45

Boromir pisze:
22 maja 2026, 12:26
Nie no, dla mnie Spal takie mocne 4 w skali szkolnej. Okres przygotowawczy plus zawodnicy pod jego charakterystykę mu się należą. Ale jak ma sam zrezygnować, no to ja płakał nie będę.
Stary, my byśmy mieli z 10 pkt więcej spokojnie z tą grą pod Spalem, gdyby:

1) Bramkarz nie był jebanym ręcznikiem i raz na jakiś czas wybronił nam mecz.
2) Cambiaso usiadł na ławie, bo jest najgorszy w obronie wraz z głupim Cabalem.
3) Mielibyśmy napastnika, który potrafi strzelić te 20 bramek.

W tych miejscach trzeba szukać poprawy.

Ja bym Spala nie zwolnił.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1288

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 maja 2026, 15:04

Chyba w Juve głównym problemem jest jakość kadry. Takiego pewniaka napastnika co strzela 20 goli w serie A to pewnie z 60-70 milionów euro ( Milan wie coś o tym) dodatkowo na innych pozycjach tez nie widać ogromnej jakości. Takie typowe dogorywanie klubu, ciut lepsze niż Milan ale absolutnie bez żadnych większych perspektyw

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 22 maja 2026, 22:02

⚪️⚫️ Luciano Spalletti miał postawić sprawę jasno podczas rozmowy z Johnem Elkannem. Według najnowszych informacji trener Juventusu miał dać do zrozumienia, że bez pełnego zaufania nie zamierza kontynuować pracy w Turynie. 🇮🇹

🗣️ Spalletti miał powiedzieć Elkannowi, że jeśli klub nie wierzy już w jego projekt, jest gotowy odejść mimo niedawno podpisanego kontraktu.

🤝 John Elkann miał jednak uspokoić szkoleniowca i potwierdzić pełne wsparcie dla jego pracy w Juventusie.

⚔️ Coraz więcej mówi się również o napiętych relacjach między Spallettim a Damienem Comollim. Włoski trener miał być rozczarowany zimowym mercato oraz brakiem sprowadzenia fizycznego napastnika, którego oczekiwał.

📉 Między obiema stronami mają istnieć wyraźne różnice dotyczące budowy kadry, liczby transferów oraz metod wyszukiwania zawodników.

👀 Według Gianniego Balzariniego Spalletti chciał większej liczby wzmocnień, podczas gdy Comolli planował jedynie 2-3 transfery.

🔥 Mimo całego zamieszania wiele wskazuje na to, że Luciano Spalletti nadal pozostanie trenerem Juventusu również w przyszłym sezonie.

No i dobrze że zostanie

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 936

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 23 maja 2026, 12:20

To jest ta różnica między Spaletti a Tudorem czy Motta. Spal może mieć większy wpływ na kształt transferów i ,jak widać,chce z tego skorzystać.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 258
Kibicuję: Juventus

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 23 maja 2026, 19:14

Łysy najpewniej nie zrobi planu minimum, choć przejął drużynę dosyć wcześnie, a tu ludzie dają mu za to propsy. Ja pierdolę, gdzie ja jestem 😅

Zapomniałem, nie nazywa się Motta czy Tudor i Juve grało niekiedy ładną piłkę. Odklejka TOP.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 23 maja 2026, 19:26

Sh00t pisze:
23 maja 2026, 19:14
Łysy najpewniej nie zrobi planu minimum, choć przejął drużynę dosyć wcześnie, a tu ludzie dają mu za to propsy. Ja pierdolę, gdzie ja jestem 😅
Po tym gównie jakie oglądałem za Maxa w końcówce jego kadencji...Tego klepania za Motty czy bylejakości u Tudora...nie chodzi o to, że Spaletti tutaj wiele dobrego zrobił. Chociaż na Juve dało się patrzeć.
Czy ma u mnie kredyt zaufania?Mimo wszystko tak. Może w końcu zaczną się transfery z i do klubu pod to co chce dany trener grać.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 23 maja 2026, 19:38

Nie zrobił planu minimum to jaki ma mieć kredyt zaufania, czy my jesteśmy Bologną? A zresztą, dobrze że to już koniec, bo ten sezon to dramat.

Przegraliśmy LM z Hellasem i Fiorentiną :smoke:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 maja 2026, 19:39

Zwolnić i zatrudnić nowego.

Co może pójść nie tak?

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 23 maja 2026, 19:47

Boromir pisze:
23 maja 2026, 19:39
Zwolnić i zatrudnić nowego.

Co może pójść nie tak?
Kolejne miejsce w TOP6, w czym problem? 😎

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 23 maja 2026, 20:13

Zatrudnić kogo? Kogo byś chciał?
De Zerbi?Z wysp go nie wyciągniesz.
Conte?
Conte , który ogarnie ci ligę i znowu będzie lipa w pucharach?Czy Lukaku potrzebujesz zobaczyć jak całuje herb Juve?

Poza tym patrz, że oni we własnym sosie. Z zagranicy nie zatrudnią.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 23 maja 2026, 20:22

Pisałem o tym kiedyś i nie podobają mi się podwójne standardy tutaj. Skoro Łysy nie zrobi nawet planu minimum, to dlaczego miałby dostać szansę, bo co? Tudor awansował do LM, kiedy przejął drużynę w trakcie sezonu i miał gorszą kadrę na papierze. Temu Tudorowi na początku sezonu podziękowano, bo nie robił wyników, a teraz wyników nie robi Spalletti, ale że kopacze czasami zagrali dobry mecz, to jednak niech zostanie. Typ dostał w papę 5:2 w LM i nie dał sobie rady z Hellasem u siebie. Nie bronią go wyniki i lata mi, że zagraliśmy parę dobrych meczów w sezonie. To nie są standardy Juventusu, który wciąż jest wielką firmą.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 maja 2026, 20:56

No a jaki jest plan B?

Nie ma żadnego planu B, nigdy nie było.

To ja już dziękuje za paniczne ruchy na rynku.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 23 maja 2026, 22:03

Boromir pisze:
23 maja 2026, 20:56
No a jaki jest plan B?

Nie ma żadnego planu B, nigdy nie było.

To ja już dziękuje za paniczne ruchy na rynku.
Przedłużenie umowy z Łysym przed osiągnięciem celu jest kolejnym strzałem w stopę zarządu. Kompromitują ten piękny klub na każdym kroku, od ch*jowych transferów po takie umowy, gdzie taki wafel jak Motta wciąż na budżecie siedzi.

Jak Spall zostanie to oczywiście, że dam mu szansę, ale tu raczej chodzi o to, że nie zrobił minimum na ten moment, więc nieśmiesznym żartem jest jakaś czysta kartka dla niego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”