"Bazar w Turynie" - chyba wiecie o co chodzi. Nie chce mi się zaczynać od afery ale napisz tylko że każdy trzeźwo myślący i obiektywny fan Juve zdaje sobie sprawe jak to sie może skończyń. Oby Włoska piłka wyszła cało z tego ...
A czemu "bazar" - Od tygodni Włoska prasa sprzedaje gracz Juventusu jak bułeczki. Chyba już los kilku jest przesądzony. Bo tylko nie liczni będa czekać do końca z swoją deczyją. Są w Juve piłkarze który pewnie już teraz podjeli decyzje. Nikt z nich nie może przewidzieć losów Juventusu, pewnie są też tacy którym nawet przez myśl nie przejdzie temat - mercato i taki się należy szacunek. Ale dla wiekszośc tych piłkarz gra to zawód za czym idą pieniądze. Podobnie jak dla klubu a jak wiemy ostatnioo Juventus troche stracił, na skutekt afery Calciopoli. A kto wie ile jszcze straci ?
Jakiś czas temu telewizja Sky przygotowała taka makiete podstawowej 11 Juve i na niej skreśliła gracz Juve którzy prawdopodobnie odejdą. Pozostali tacy jak Thuram I Nedved którzy maja zdecydować czy jeszcze będą grali w piłke. Była tez mowa o Cannavaro. Nie było tam Del Piero ale dla tego że pokazali podstawowa "11" a chyba nikt nie wierzy że Alessandro odejdzie z Juve. A o pozostałych może spekulowac - Od jakiegoś czasu wrze
Camoranesi = La Liga czy Bundesliga ?*
Trezeguet z Interze czy Barcelonie ?
Buffon wybrał Milan ?
Emerson lekarstwem na drugą linie Realu ?
Co z Capello ?
Zambrotta w Mediolanie ?
Vieria powróci na wyspy ?
Lyon szuka w Turynie !?
Ibrahimović ? mile widziany na Camp Nou !
Kto zastąpi Sheve ?
Toni czy Trezeguet czyli dylemat Mancio !
Capello - trener czy menedżer ?
Itd itd.
Już się nie pisze Juve chce Gerrarda, Joaquina, nie mówią o Cristiano Ronaldo. Teraz wiekszośc klubów w europie pewnie dokładnie śledzi los Juventusu. Z dwóch powodów - Nie ma tam Moggiego i ma klub kłopoty. Jestem przekonany że wiekszośc tych piłkarz nie będzie czekać aż sprawa się zakończy, zwłaszcza że jeszcze beda odwołania i tego typu sprawy. Ten kto będzie miało okazje i zdecyduje się odejdzie. A chyba zgodzicie sie że mną o kilku gracz będzie walka.
Dzis pisze się o Duecie napastników Starej Damy - na których ochote ma Barcelona. Oczywiscie w normalnej syutacji było by to bardzo trudna zadanie dla Dumy Kataloni. Ale np. Szwed ma ważny jeszcze roik kontrakt i jeśli Juve go nie sprzeda będzie mógł odejśc za darmo. Jeśli nie podpisze nowej umowy a negocjuje ja już 5 miescią. Mimo że afery nie było. Także Barca mimo wszystko ma wiecej szans niż by sie mogło wydawać
Nie chce Was dołować drodzy Fani Juve ale chyba ten temat też Was się tyczy ? Oczywiście temat nie powstał po to by wybierać kto komu się marzy w skaldzie swojej drużyny - czy kto kogo chce. Ale chyba piłkarze o którzym może stanowią o sile całej ligi. Wiec trzeba śledzić ich los bym bardzie że od jakiegoś czasu rynek piłkarski w serie A jest zamkniety - co dobitnie pokazuje kadra z Azzurich na MŚ gdzie każdy piłkarz gra w Serie A
Załozyłem tez ten temat z powodu takiego by nie było pisane tylko o "systemie Moggiego" a o ewentualnych hitach mercato. Bo nie wątpliwie tu trzeba szukać. Oczywiście jest tez opcja że Juventus nie poniesie żadnej kary i jest nie winny. Ale to chyba i tak nie zdanie kilku piłkarzy czy też stanowiska klubu odnośnie tych którzy maja umowy "na wymarciu"
Są na forum osoby rozkreca ten temat bo każdego dnia są nowe spekulacje odnośnie graczy Juve.
* - tytuły informacji są oparte o Włoskie portale piłkarskie a także moją nie zawodną pamięc