Bazar w Turynie

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto opuści Starą Dame w najbliższym czasie ...

Emerson
7
9%
Trezeguet
3
4%
Ibrahimović
18
23%
Buffon
16
21%
Camoranesi
1
1%
Zambrotta
8
10%
Vieira
8
10%
Nikt !
5
6%
Nikt z tej listy
1
1%
Capello
10
13%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Bazar w Turynie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 maja 2006, 18:17

Na początku chciałem przeprosić fanów Juventusu bo może tytuł tematu nie najlepszy ale tylko to pasowało :wink: Przeczytajcie to co napisałem i ewentualnie się wypowiedzcie - tylko prosze by te wypowiedz były mądre a nie takie jak to nie którzy mają w zwyczaju max 2 zdanie i 25 ikon :P

"Bazar w Turynie" - chyba wiecie o co chodzi. Nie chce mi się zaczynać od afery ale napisz tylko że każdy trzeźwo myślący i obiektywny fan Juve zdaje sobie sprawe jak to sie może skończyń. Oby Włoska piłka wyszła cało z tego ...

A czemu "bazar" - Od tygodni Włoska prasa sprzedaje gracz Juventusu jak bułeczki. Chyba już los kilku jest przesądzony. Bo tylko nie liczni będa czekać do końca z swoją deczyją. Są w Juve piłkarze który pewnie już teraz podjeli decyzje. Nikt z nich nie może przewidzieć losów Juventusu, pewnie są też tacy którym nawet przez myśl nie przejdzie temat - mercato i taki się należy szacunek. Ale dla wiekszośc tych piłkarz gra to zawód za czym idą pieniądze. Podobnie jak dla klubu a jak wiemy ostatnioo Juventus troche stracił, na skutekt afery Calciopoli. A kto wie ile jszcze straci ?

Jakiś czas temu telewizja Sky przygotowała taka makiete podstawowej 11 Juve i na niej skreśliła gracz Juve którzy prawdopodobnie odejdą. Pozostali tacy jak Thuram I Nedved którzy maja zdecydować czy jeszcze będą grali w piłke. Była tez mowa o Cannavaro. Nie było tam Del Piero ale dla tego że pokazali podstawowa "11" a chyba nikt nie wierzy że Alessandro odejdzie z Juve. A o pozostałych może spekulowac - Od jakiegoś czasu wrze :twisted:

Camoranesi = La Liga czy Bundesliga ?*
Trezeguet z Interze czy Barcelonie ?
Buffon wybrał Milan ?
Emerson lekarstwem na drugą linie Realu ?
Co z Capello ?
Zambrotta w Mediolanie ?
Vieria powróci na wyspy ?
Lyon szuka w Turynie !?
Ibrahimović ? mile widziany na Camp Nou !
Kto zastąpi Sheve ?
Toni czy Trezeguet czyli dylemat Mancio !
Capello - trener czy menedżer ?

Itd itd.

Już się nie pisze Juve chce Gerrarda, Joaquina, nie mówią o Cristiano Ronaldo. Teraz wiekszośc klubów w europie pewnie dokładnie śledzi los Juventusu. Z dwóch powodów - Nie ma tam Moggiego i ma klub kłopoty. Jestem przekonany że wiekszośc tych piłkarz nie będzie czekać aż sprawa się zakończy, zwłaszcza że jeszcze beda odwołania i tego typu sprawy. Ten kto będzie miało okazje i zdecyduje się odejdzie. A chyba zgodzicie sie że mną o kilku gracz będzie walka.

Dzis pisze się o Duecie napastników Starej Damy - na których ochote ma Barcelona. Oczywiscie w normalnej syutacji było by to bardzo trudna zadanie dla Dumy Kataloni. Ale np. Szwed ma ważny jeszcze roik kontrakt i jeśli Juve go nie sprzeda będzie mógł odejśc za darmo. Jeśli nie podpisze nowej umowy a negocjuje ja już 5 miescią. Mimo że afery nie było. Także Barca mimo wszystko ma wiecej szans niż by sie mogło wydawać :!: Prasa twierdzi że Buffon i jego sexowna miłośc zdecydowali sie przenieśc do Mediolanu. Milan negocjuje już od dawna kupno Gigi'ego. A Juve dostranie kase plus Abbiatiego który sie tam sprawdził w 100%. Gigi zakochany po uczy w Czeszce stanie przed dylematem - tylko jego kariera ? czy kariera moja i mojej kobiety. Bo przenosząc sie do "stolicy mody" może tylko jej pomóc. Ze sportowego pkt. widzeni nic nie straci. Nawet zyska może coś innego :wink: Z Bayernu odszedł Ze Roberto - co prawda Mauro to nie ta flanka ale Bastian na lewej a Mauro na prawej. Ponoć kluby La Liga tez o niego walcza. Zambrotta to firma w serie A i nie jeden klub miał by ochote go kąsną - na placy boju finansowego są tylko dwa - i oba z Mediolanu. I może by tak dalej ...

Nie chce Was dołować drodzy Fani Juve ale chyba ten temat też Was się tyczy ? Oczywiście temat nie powstał po to by wybierać kto komu się marzy w skaldzie swojej drużyny - czy kto kogo chce. Ale chyba piłkarze o którzym może stanowią o sile całej ligi. Wiec trzeba śledzić ich los bym bardzie że od jakiegoś czasu rynek piłkarski w serie A jest zamkniety - co dobitnie pokazuje kadra z Azzurich na MŚ gdzie każdy piłkarz gra w Serie A :!: I wiekszośc tych piłkarz którzy podejma decyzje o odejści zawita do innego kluby serie A.

Załozyłem tez ten temat z powodu takiego by nie było pisane tylko o "systemie Moggiego" a o ewentualnych hitach mercato. Bo nie wątpliwie tu trzeba szukać. Oczywiście jest tez opcja że Juventus nie poniesie żadnej kary i jest nie winny. Ale to chyba i tak nie zdanie kilku piłkarzy czy też stanowiska klubu odnośnie tych którzy maja umowy "na wymarciu"

Są na forum osoby rozkreca ten temat bo każdego dnia są nowe spekulacje odnośnie graczy Juve.

* - tytuły informacji są oparte o Włoskie portale piłkarskie a także moją nie zawodną pamięc :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 maja 2006, 18:45

Na sam początek emot do nazwy tematu ----> :roftl3: :smile2: :smile2: :roftl3: :brawo: :haha: :hardkor:

W Juventusie latem napewno szykuje się wyprzedarz. Korzystać będzie cała Europa, aż miło patrzeć jak się rozchodzą do najsilniejszych lig świata.
Milan poważnie zainteresowany jest bramkarzem Starej Damy Buffonem oraz jednym z lepszych obrońców świata Zambrottą. Warto się zastanowić który może więcej wnieść w gre Milanu :think: Osobiście wolałbym Zambrotte ponieważ Dida nie jest słabym bramkarzem,co prawda zaliczył słaby sezon ale to nie znaczy że do formy sprzed roku nie wróci... wtedy się go właśnie porównywało do Buffona. Zawsze można pomyśleć o bonusiku 2 w jednej cenie ale raczej nas na to nie stać :P Wszystko zależy jak się ceny rozłożą na bazarze i kto będzie kupował :lol:

Co do reszty składu Juventusu to napewno znajdą się chętni na pozyskanie Trezegueta bo jest to napastnik bramkostrzelny i sympatyczny w przeciwieństwie do Ibrahimovicia który zapewne też zmieni otoczenie, pytanie tylko gdzie bo jak narazie jest to wielka zagadka. Tylko nie do Milanu :pray:

Z drugiej lini Juventusu można spodziewać się odejścia Pumy. Najpoważniejszym kandydatem jest chyba Real który już kiedyś o niego zabiegał. Jeżeli Królewscy go pozyskają to naprawde zrobią mądry transfer. Na ten uszczerbek w kadrze Juve się już przygotowało bo podobno pozyskali C. Zanettiego. Dziwi fakt jego odejścia :roll:

Piłkarze łatwo się rozejdą, pytanie tylko kto przyjdzie a tutaj już tak wesoło nie jest bo Juve rozgląda się za młodymi talentami w całej włoskiej Calcio. Pomysł dobry bo zawsze można trafić na jakiegoś geniusza.

REWOLUCJA :peace:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 22 maja 2006, 19:42

Powiem szczerze ze sam chcialem taki temacik zalozyc ale sie wahalem :wink:

Jesli chodzi o Juve to zwrocilbym uwage takze na ich lawke rezerwowych. Ze nie tylko najwieksze kluby swiata zyskaja na wyprzedazy w Turynie. Tacy zawodnicy jak Mutu , Chielini , Balzaretti , Blasi tez beda lakomym kaskiem dla klubow z ciut nizszej polki ( przynajmniej jesli chodzi o finanse :wink: ) .

Osobno chcialbym poruszyc sprawe Marchioniego ktory jak wiadomo juz podpisal kontrakt z Juve i niby mial przejsc tam za zasadzie wolnego transferu . Ale watpie ze w razie degradacji bedzie mu sie usmiechalo wystepowac w Serie B. A wiadomo przeciez ze to bardzo dobry zawodnik i tez znajdzie chetnych na swoje uslugi .

Tak wiec bedzie ciekawie i mozna powiedziec ze to wlasnie Turyn bedzie napedzal tegoroczne mercato :lol:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 maja 2006, 19:43

To jest naprawdę dobry temat bo tak naprawdę chyba każdy się zastanawia co się stanie z graczami Juve. Dziwi mnie to, że wielu z nich chce iść do Mediolanu, ale to już tylko i wyłącznie ich sprawa. Z tego co wiem to niektórzy mają klauzule, że jak spadną do Serie B, kontrakt zostaje rozwiązany. Nie wiem ilu zawodników ma takie kontrakty, ale jedno jest pewne - stracimy dużo pieniędzy i co ważniejsze - gwiazdy na skale światową...

Camoranesi tak czy inaczej miał odejść i nie od dziś wiadomo, że pierwszym klubem jest Bayern. Do tego dołączył;y kluby Hiszpańskie więc walka o tego zawodnika może trochę potrwać.

Trezeguet jest bardzo dobrym, technicznym napastnikiem dlatego pasowałby do Barcelony. Teraz katalończycy będą szukać napastnika po tym jak Henry podpisał nowy kontrakt. Zresztą zapewne Arsenal też może dołożyć swoje 5 groszy ponieważ Thierry zawsze chciał zagrać w ataku z Davidem w jednym klubie.

Buffon, chociaż ciężko będzie mi patrzeć, że stoi on na bramce Milanu to będę musiał się z tym pogodzić. Tego bramkarza uwielbiam i na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie Juventusu bez niego. Problemów ze znlezieniem pracy nie będzie miał.

Nedved prawdopodobnie kończy karierę po MŚ, a kto wie czy tego samego nie zrobi Thuram czy Canna.

Nasi defensywni pomocnicy, chociaż mają już swój wiek pewnie pójdą go klubów z wyższej półki. Kto wie czy nie weźmie ich Real bo i jednym i drugim się interesowali. Zawsze jest jeszcze Chelsea, która potrzebuje takich zawodników chociaż Patrick raczej by nie poszedł do drugiego klubu z Londynu.

Pozostaje Zambrotta :? zawsze myślałem, że zostanie z nami na zawsze, a przez $%^$^#$ (Moggi'ego) odejdzie. Gdzie? mam nadzieję, że wyjedzie z Włoch

Zastanawiałem się też czy jest możliwość wypożyczenia zawodników do słabszych klubów Serie A po czym po sezonie, kiedy Juve by powróciło odebranie ich spowrotem, klub by dużo nie stracił, a skład byłby ten sam :roll: ahh te marzenia :P z niektórymi zawodnikami już tak było jeśli byli spoza UE, brała ich Siena bądź inny klub 'zaprzyjaźniony' z Juventusem. Jedyną gwiazdą Juventusu pozostanie prawdopodobnie Del Piero, który nie chce odejść, zobaczymy...

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 22 maja 2006, 19:55

Szykują sie powazne wzmocnienia dla czolowych klubów świata.

Z tych lepszych w juve pewnie zostanie Alex Del Piero i Nedved skonczy kariere Mutu pewnie też zostanie i reszta graczy rezerwowych typu Balzzareti,Kovac,Oliviera itp. :roll: .

Zlatan moim zdaniem Juve Serie B = Zlatan w Chelsea bądz Barcelona

Emerson,tylko jedna droga Real

Buffon , Zambrotta -oby Milan :twisted:

Trezeget-Lyon Badź Inter ponoć Mancini sie nim Interesuje :roll:

Thuram-koniec kariery

Zebina-Premiership

Camoranesi-Bundesliga

Cannavaro- koniec karriey badz Real bardzo mozliwe

:roll: :roll: :roll: :roll: To są moje skromne prypuszczenia :wink:
Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, 20:05 przez myhalek_acm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 maja 2006, 19:57

" Turyn, prawie jak Tesco " Tak można nazwać tegoroczne Mercato we Włoszech :P Z tym że trzeba zmienić hasło reklamowe Tesco :think:

Tomusmc jeżeli Juventus zostanie zdegradowany i w kontrakcie piłkarza nia ma żadnej klauzuli to Stara Dama będzie normalnie wyceniała piłkarza czy będzie jakiś rabacik :?:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 22 maja 2006, 20:13

Jesli do takiej wyprzedazy naprawde by doszlo, to mam nadzieje, ze Real bedzie jej aktywnym uczestnikiem :) Jak wiecie, mamy teraz male zamieszanie z wyborami i nie wiadomo, jaka bedzie nowa polityka klubu. IMO w kregu zainteresowan byliby zapewne Vieira, Emerson, mam nadzieje, ze Zambrotta. Dobrze, ze prezesem nie jest juz Perez, bo na pewno walczylby o Ibrahimovica :D W ogole to nie dzielmy jeszcze skory na niedzwiedziu :)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 22 maja 2006, 20:14

myhalek_acm pisze:Mutu pewnie też zostanie i reszta graczy rezerwowych typu Balzzareti,Kovac,Oliviera
Sorry ale nie zgodze sie z tym ... ambicje kazdego z tych graczy sa napewno wieksze nic Serie B . Nie oszukumy sie ale jesli ktorys z tych pilkarzy mialby sie zostac w klubie to musialo by to sie wiazac z drastyczna obnizka ... to nie sa mlodzieniaszki ze moga se pozwolic na gre w 2 lidze i czekac az Juve wroci na salony ... oni maja zarobic na swoje utrzymanie do konca zycia a w Serie B latwo tego sie osiagna.

Wiec ogolnie nie liczylbym ze Juve uda sie utrzymac obecna lawke rezerwoych

Rozumiem, że literówka :>.

Tja literowka jak sie patrzy :wink: ... poprawione 8)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, 21:42 przez goofii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 maja 2006, 20:28

Na poczatku chcialem pogratulowac Zazie, bo tytul wymyslil zajebiscie zabawny i chyba dal upust swoim skrywanym emocjom. Naprawde, gratuluje.
2 zdania? Sa. Teraz jeszcze 25 ikon.

:D :) :o :lol: 8) :? :shock: :x :P :oops: :cry: :wink: :roll: :twisted: :evil: :!: :?: :idea: :arrow: :arrow: :idea: :?: :!: :wink:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 22 maja 2006, 21:49

Też jak Tomusmc zastanawialem sie czy nie moznaby bylo wypozyczyć zawodników na rok :roll:

W każdym razie mam nadzieje ze zostanie kilku zawodników, którzy pomogą w awansie do elity i nadal bedą grać. Licze przede wszystim na Del Piero(tu chyba nie trzeba nic pisac), na Zambro(kilka razy odrzucał oferty innych klubów, mam nadzieje ze zostanie dzieki milosci do Juve, ma prawie 30 na karku, wiec licze ze zostanie), na GiGiego(u tez licze na przywiązanie do barw), na Mutu(ze odwcięczy sie za zaufanie, na Nedveda(o ile nie zakonczy kariery), Na Canne, Thurama i Kovaca(patrz Nedved), na młodzieniaków Balze i Chielliniego(jak Mutu, za zaufanie) i na Treze(nie wiem czemu). Na Emerson nie mam co liczyć, on pewnie pierwszy icieknie. Vieira pewnie wróciłby do Anglii. Camor i tak by odszedł.

Ale zadnego bazaru nie ma, wiec poki co zostawmy rozkupywanie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 maja 2006, 0:39

Łukasz_ pisze:Tomusmc jeżeli Juventus zostanie zdegradowany i w kontrakcie piłkarza nia ma żadnej klauzuli to Stara Dama będzie normalnie wyceniała piłkarza czy będzie jakiś rabacik
Zapewne będą musieli puścić piłkarzy za małe pieniądze bo wiadomo, że nikt z nich nie będzie chciał grać w Serie B. Kluby będą wiedziały, że można nie zapłacić dużo żeby mieć gwiazde z Juve, a Bianconerich nie będzie stać na utrzymanie zapewne, chyba, że mają odłożone :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 maja 2006, 2:29

hehe ja to z Juve bym chcial Buffona,Zambrotte i moze Trezegueta?

za mazenia sie nie placi :wink:

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 23 maja 2006, 6:50

najpeirwsz poczekajmy do tego aż ukarzą drużynę dopiero potem mówmy o ewentualnych transferach. Z tego co słyszałem to jak narazie tylko Buffon chce opuścić Juve. Zobaczymy co się stanie.

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 23 maja 2006, 7:33

UltraInter pisze:najpeirwsz poczekajmy do tego aż ukarzą drużynę dopiero potem mówmy o ewentualnych transferach. Z tego co słyszałem to jak narazie tylko Buffon chce opuścić Juve. Zobaczymy co się stanie.
Dokladnie :) Nie ma co dzielic skóry na niedzwiedziu .... Juve sie wywineło z afery dopingowej to pewnie i z tego się wywinie niestety :(

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 23 maja 2006, 8:35

Juras_InterFan pisze:Dokladnie Nie ma co dzielic skóry na niedzwiedziu .... Juve sie wywineło z afery dopingowej to pewnie i z tego się wywinie niestety
niee... tak to zostawione byc nie moze... z dopingowej..fakt...ale z tego nie dadza rady..:)

pierwszy moim zdaniem szeregi opusci GiGi..ktory juz ponoc rozmawia z Milane... ...Zambrotta?! tez...hmmm jak tak to w Mediolanie buduje sie naprwde silna ekipe...
Zobaczymy co z tego wszytskoego wyjdzie..bo to ze pilkarze zaczna odchodzic..kiedy klub spadnie..to nie ma watpliwosci:)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”