Korona Kielce (zbiorczy) - Strona 34

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 maja 2006, 16:37

Aha czyli tak jak przypuszczałem "drugi garnitur" :wink: Ale i tak może być ciekawie. Korona pewnie w najsilniejszym składzie :) Ostatnio Gajtek zaczą strzelac [po pauzie] Piechna odpocza w ostatniej kolejce - sami będa sie palili do gry hehe - Dzięki Marco Pozdro :!:

Marco_Van_Basten pisze:Na trybunach będzie wielu zachodnich menedżerów..
Może Ciebie zakontraktują :wink: walcz o transfer :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 maja 2006, 19:02

Po pierwszej polowie Korona prowadzi 3:0. Bramki strzelali Piechna, Kaczmarek i jeszcze raz Piechna. Borussia gra w rezerwowym skladzie...Z wymienionego skladu przez Marco_Van_Bastena doszedl jeszcze Dede ktory rowniez gra. Piekny gol Kaczmarka z wolnego na 2:0. Piechna jak zwukle jest tam gdzie byc powinien ;) Brawo dla bramkarza Korony za obrone jedenastki wykonywanej przez Sahina...:) Widzow nie jest wcale duzo na stadionie...Na warunki polskie wcale tak zle nie jest ale bywalo wiecej kibicow w Kielcach. Moze to efekt podwyzki cen biletow :?: Zaraz druga polowa. Korona ogolnie ladnie grala w pierwszej ale Borussia jest w odmlodzonym skladzie i pewnie dlatego wynik wskazuje na Kolporter... Juz zaczyna sie 2 polowa :)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 maja 2006, 20:30

Martinho pisze:Z wymienionego skladu przez Marco_Van_Bastena doszedl jeszcze Dede

Wymieniłem go ale podałem jego pełne personalia czyli Leonardo De Deus Santos... Leonardo De Deus Santos to poprostu Dede :P
Wróciłem z meczu i powiem szczerze, że postawa Borussii wskazywała na średnie zaangażowanie w ten mecz, co dziwne, ponieważ grali młodzi zawodnicy, którzy powinni chcieć zaprezentować sie z jak najlepszej strony.
Brawo Kiełbasa, odpoczynek w Grodzisku najwyraźniej mu pomógł, dobra gra Gajtka i piękny gol Kaki z rzutu wolnego.
Bilety rzeczywiście podrożały o 25% ale na takim meczu spodziewałem sie więcej kibiców i jeszcze ten deszcz pod koniec spotkania...
Zawiodłem sie na Buckleyu, ponieważ pamiętam jego świetne występy w Arminii.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 16 maja 2006, 20:44

Byli kibice z Dortmund i wstawcie foto z meczu dzieki....

Awatar użytkownika
Coroner-ka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coroner-ka » 16 maja 2006, 21:46

Mi osobiście- podobała sie atmosfera - tak powinno być na każdym ligowym spodkaniu . Pełna sielanka , nikt nikomu nie ubliżał , spodkanie przyjazne :):) Miomo braku kompletu , bawiłam sie świetnie . Nie ma znaczenia że że Borussia grała drugim składem , bowiem drugi skład równie mocny jest . ( Oczywiście jak na realia Polskiej piłki :))Zresztą po pierwszej połowie Wieczorek wymienił wiekszośc pierwszego składu Korony . I patrząc na to pod tym kontem to wyszlismy na remis .

Ta garstka kibiców z Dortmundu - fantastyczna i fala w ich wykonaniu hmm . Naprawde było fajnie . Oczywiście musze też pochwalić młyn , chłopcy postarali się o godną oprawę :):):)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 maja 2006, 22:50

Kiełbasa Show :) hehe Mecz wyglądał troche ja ligowy :P Jak by przyjechała do Kielc jakaś Odra [nie umiejszając piłkarza z Wodzisławia] Korona wyszła w gazie. Chyba Wieczorek wmówił im że to Borussia w najsilniejsym skłądze :) Wolny na głowe Piechny jak z książki - potem wolny w okno Kaczmarka i po meczu bo Borussia w tym składze nie miała zbytnio pomysłu. Piechna na 3:0 wcześniej Gajtek zawalił 100% i ten karny wybroniony - razy 2 bo i dobitka. Druga połowa to już inna Korona - pokazali to rządzi :P

Fajna sprawa - szkoda tylko że tak mocno osłabiony składem zagrali Niemcy. Ale z drugiej strony sezon sie zakończył. Może Korona wykorzysta ten mecz :wink: mogli by wypożyczyć do Kielc kilku z tych którzy nie graja nic a nic w bundeslidze.

Ale lało pod koniec meczu :P jak Piechna powiedział w przerwie mi sie grac nie chciało tego meczu. Jak zaczeło padac chyba miał juz dośc :lol:]

Pozdro

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 16 maja 2006, 23:36

Dobry wynik na zakończenie sezonu , szkoda ze Niemcy nie zagrali podstawowym składem . Na meczu nie było takiej atmosfery jaka jest na meczach ligowych , nawet radość po bramkach była jakaś mniejsza ... Co to kurde było część naszego stadionu chciało chyba zrobić sobie zgode z Borussią bo zaczeli krzyczec Borussia Borussia :shock: . Pod koniec niezła ulewa , nawet dach nie pomógł po wróciłem mokry do domu , dotego pod koniec awaria oświetlenia spowodowana uderzeniem pioruna ... ogólnie jakiś dziwny mecz ...

jaget pisze:Byli kibice z Dortmund i wstawcie foto z meczu dzieki....

Obrazek

Dostali nawet pamiątkowe szale od kolportera ...

http://img452.imageshack.us/my.php?image=bvb2el.jpg

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 maja 2006, 11:54

Przegląd Sportowy pisze:Grzegorz Piechna, najlepszy strzelec Orange Ekstraklasy w sezonie 2005/2006 prawdopodobnie już za kilka dni opuści Kielce. Po trzech bramkach strzelonych Borussii Dortmund w meczu towarzyskim odezwali się nowi kontrahenci - pisze "PS".

- Grzegorz jako jedyny nasz zawodnik ma w chwili obecnej "zielone światło" i może odejść z klubu - mówi dyrektor sportowy Korony Piotr Burlikowski. Cena za usługi najlepszego strzelca Orange Ekstraklasy to oczywiście tajemnica handlowa, ale wydaje się, że wyjściową kwotą może być 1 milion euro.

Od wtorku stawka konkurentów, którzy starają się o usługi Piechny jeszcze się powiększyła. Do klubów hiszpańskich i portugalskich dołączyli przedstawiciele Bundesligi. Co prawda nie są to Bayern Monachium czy Werder Brema, ale występy w jednej z najsilniejszych lig w Europie na pewno byłyby dla polskiego snajpera kolejnym awansem.

Korona tak wiec moze pozegnac sie juz z Piechna... Pytanie czy porasdzi sobie w silniejszych ligach :?: Ma juz swoje lata a nowy klub bedzie na pewno wymagal zgrania sie z partnerami na nowo... Oby sie nie zablokowal ja k Frankowski w Wilkach

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 18 maja 2006, 21:53

Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy bardzo poważnie zainteresowani pozostaniem Brazylijczyka Hernaniego Jose da Rosa są działacze Panathinaikosu Ateny, którzy wyrażają gotowość do podjęcia konkretnych rozmów.
Echo dnia

Cos mi się wydaje ze jednak Hernani zostanie w Kielcach , a jeśli nie to cena powinna byc wysoka pewnie ponad milion euro .

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 20 maja 2006, 14:41

Zaczerpnięte ze strony internetowej Korony Kielce :

Kadrowych roszad w Koronie będzie zapewne więcej, bo przecież jest spore zainteresowanie zagranicznych klubów choćby najlepszym strzelcem ekstraklasy Grzegorzem Piechną. Kielecki klub też szuka wzmocnień - i w polskiej lidze, i za granicą. W Polsce Korona interesuje się Wojciechem Łobodzińskim z Zagłębia Lubin, ale ten na razie nie jest na sprzedaż, a jak już będzie, to pewnie wybierze warszawską Legię. Jeśli klub opuściłby Piechna, to alternatywą może być obdarzony świetnymi warunkami fizycznymi napastnik GKS Bełchatów Radosław Matusiak. Ten piłkarz jest w sferze zainteresowań Korony.
Pojawiły się ostatnio informacje, że Brazylijczykiem Hernanim zainteresowane są greckie Panathinaikos Ateny i PAOK Saloniki, ale te kluby musiałyby zapłacić krocie, by Korona zdecydowała się na sprzedaż swojego najlepszego stopera. Mało tego, Brazylijczyk myśli o polskim obywatelstwie! Zainteresowany tym tematem jest też Polski Związek Piłki Nożnej, bo mógłby tak z dnia na dzień mieć do "wykorzystania" świetnego obrońcę. Pozyskany przed rokiem z Górnika Zabrze Hernani pokazał się w Koronie z doskonałej strony, ma dopiero 22 lata i mógłby polską kadrę zasilić na wiele sezonów.
Pisaliśmy wczoraj, że Kolporter Korona ma szanse na grę w Pucharze Intertoto na podstawie tak zwanej dzikiej karty w ramach akcji fair play. Wczoraj piłkarska "centrala" poinformowała, że jednak nie będzie to możliwe i kielczanie nie muszą weryfikować wakacyjnych planów. Okres roztrenowania Korona zakończy 31 maja, po urlopach piłkarze spotkają się 16 czerwca i przez trzy dni będą uczestniczyć w badaniach wydolnościowych, a na pierwszych zajęciach spotkają się 19 czerwca. Nowy sezon w ekstraklasie rozpoczyna się 29 lipca.

Łobodziński chyba poza naszym zasięgiem, a Matusiakiem też podobno interesuje się Legia, więc może być ciężko.
Co do Kiełbasy to rozmowy jakiekolwiek zaczynają się od 1mln Euro, więc jestem prawie pewny, że zostanie na następny sezon.
A z tym obywatelstwem dla Hernaniego to dosyć ciekawa sprawa :shock:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 maja 2006, 8:42

Marco_Van_Basten pisze:o do Kiełbasy to rozmowy jakiekolwiek zaczynają się od 1mln Euro, więc jestem prawie pewny, że zostanie na następny sezon.

Taki pewny to nie badz bo Piechna interesuje sie Rizespor i dzisiaj podano informacje ze Lecce ktore spadlo z Serie A w tym sezonie... Ja mysle ze jak zloza oferte a Korona ja zaakceptuje to Grzesiek przejdzie do zagranicznego klubu zeby sprobowac sil w innej lidze niz Polska... Gdyby przeniosl sie do Lecce to mialby takie same barwy klubowe jak w Koronie ;) Ja mysle ze sume ponad milion euro Wlosi beda sklonni zaplacic, ale wolalbym zeby Piechna zostal jednak u nas... Tutaj ma juz swoja marke a za granica musialby wszystko od nowa zaczynac... Tym bardziej ze nigdy za granica nie gral...

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 23 maja 2006, 17:22

o rozmowach Zarządu klubu Kolportera Korony Kielce z dyrektorem sportowym Piotrem Burlikowskim i trenerem Ryszardem Wieczorkiem podjęto pierwsze kadrowe decyzje. Z końcem czerwca kontrakty wygasają Arkadiuszowi Bilskiemu i Arkadiuszowi Kaliszanowi. Umowy z tymi piłkarzami nie będą przedłużane.

Kolejnym piłkarzem, którzy wkrótce opuści szeregi Kolportera Korony będzie Marcin Nowacki, któremu kończy się roczny okres wypożyczenia. Piłkarz wróci do Groclinu Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski.

Jarosław Piątkowski ma ważny kontrakt z kieleckim klubem, ale swoją grą w rundzie wiosennej nie wywalczył sobie miejsca w składzie. Pomocnik zostanie wypożyczony do innego klubu.

Ponadto na listę transferową zostaną wystawieni: Adam Czerkas, Robert Kolendowicz, Dariusz Kozubek, Tomasz Owczarek oraz Tomasz Szewczuk. Wymienieni zawodnicy będą mogli opuścić Kolportera Koronę na zasadzie transferu definitywnego.
korona-kielce.pl

Szkoda ze Bilu odejdzie jest przeciez jednym z ulubieńców kieleckich kibiców , ale w drugiej rundzie nie miał pewnego miejsca w składzie i raczej by go w nowym sezonie nie odzyskał .

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 27 maja 2006, 10:31

Adam Czerkas na zasadzie wypożyczenia z Kolportera Korony grał w tym sezonie w Odrze Wodzisław. Wypożyczenie teraz się kończy ale 22-letni napastnik nie wróci do Kielc. Znów zostanie wypożyczony, a interesują się nim aż trzy pierwszoligowe kluby.

Czerkasa, który dobrze spisywał się w Odrze i strzelił kilka ważnych bramek, chcą Pogoń Szczecin, GKS Bełchatów i Cracovia - Rzeczywiście, jest spore zainteresowanie tym napastnikiem - mówi Piotr Burlikowski, dyrektor sportowy Kolportera Korony - Trudno mi na razie powiedzieć, gdzie ostatecznie będzie grał. Rozmawiamy z klubami.

Dyrektor Buriikowski dodał, że na razie nic nie zmieniło się w sprawie Grzegorza Piechny, którym interesuje się kilka zagranicznych klubów. Cena, za jaką najskuteczniejszy strzelec ekstraklasy jest ponoć do wzięcia, Wynosi obecnie 750 tysięcy euro. Tymczasem wczoraj trener kielczan Ryszard Wieczorek w towarzystwie dyrektora Buriikowskiego oglądali pomocnika Radomiaka Tomasza Brzyskiego podczas meczu z Piastem w Gliwicach.
Piechna, podobnie jak dziewięciu innych piłkarzy Korony po wczorajszym treningu, wyjechał na tygodniowe leczenie do Spały. Sąw tej grupie ci zawodnicy, którzy narzekali ostatio na urazy.
Piechna tanieje ostatnio była mowa o 1,2 mln Euro a teraz 750 tys ale moze jednak Kiełbasa zostanie z nami :) .

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 01 cze 2006, 10:41

Gazeta Wyborcza napisała :

Nietypowi goście, bo dwaj biznesmeni z Ghany, oglądali kielecki stadion piłkarski. - W 2008 roku odbędą się u nas mistrzostwa Afryki w piłce nożnej. Już wybudowaliśmy dwa stadiony. Musimy wybudować jeszcze jeden. Obiekt w Kielcach bardzo nam się podoba - mówił Daniel Oware.

Bracia Daniel Oware i Nana Yaw Oware, biznesmeni z Ghany, oglądali wczoraj kielecki stadion piłkarski. Obiekt - jak podkreślali - zrobił na nich duże wrażenie. Opowiedzą o nim w swoim kraju. - Za dwa lata w Ghanie odbędą się mistrzostwa Afryki w piłce nożnej. Musimy budować stadiony. Dwa już mamy, potrzebny jest trzeci. Kielecki bardzo się nam podoba. Myślę, że u nas jednak obyłoby się bez konieczności podgrzewania murawy, przydałaby się natomiast klimatyzacja - stwierdził Daniel Oware.

Po stadionie gości oprowadzał dyrektor Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji Wojciech Dębski. Pytań mieli wiele, począwszy od ceny, a skończywszy na lokalizacji miejsc dla VIP-ów.

- O tym, że będę miał takich gości z zagranicy, dowiedziałem się od prezydenta. Obejrzeli cały stadion. Interesowało ich wiele szczegółów. Najbardziej chyba jednak czas, w jakim można wybudować taki obiekt. U nich w budowie nie przeszkadzałaby pogoda, tak jak mroźna zima przeszkadzała u nas - podkreślił Wojciech Dębski.

To ciekawa sprawa, że nasz stadion robi furore na świecie.
Nawet w tak egzotycznym zakątku jak Ghana

:wink:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 03 cze 2006, 12:54

Były kapitan Korony Kielce Arkadiusz Bilski zakończył karierę piłkarską. Popularny "Bilu" został asystentem trenera II drużyny Korony, poprowadzi również jedną z grup młodzieżowych i będzie skautem, czyli poszukiwaczem talentów dla kieleckiego klubu. W Koronie zaszła jeszcze jedna zmiana - nowym szkoleniowcem drugiej drużyny będzie od nowego sezonu również były piłkarz Arkadiusz Kaliszan, a dotychczasowy szkoleniowiec rezerw Michał Gębura będzie asystentem Ryszarda Wieczorka.
Bilu jescze bez problemu mógłby pograć sobie kilka sezonów w innych klubach I ligi ale odrzucił propozycje kontraktów i zakończył kariere jeden z naszych ulubieńców z Koroną od III ligi .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”