Primera Division (La Liga) - Strona 94

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3957

Primera Division (La Liga)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 17 cze 2026, 10:09

Serio w Hiszpanii nadal mają baraże o awans? Pierwszy mecz był 14 czerwca, rewanż 20. Rozumiem, że Mundial może nie być dla kogoś zbyt ciekawy, ale widzę że u nich to już tradycja grać do połowy czerwca, niezależnie od tego czy jest wielki turniej czy nie :P

Awatar użytkownika
Milena
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 60
Kibicuję: Celta Vigo Wisła Płock Anglia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milena » 20 cze 2026, 23:54

Malaga ogrywa na wyjeździe Fc Almerie 1:2 i wraca do La Liga po 8 latach nieobecności ⛄

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2765
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 01 lip 2026, 17:12

Wczoraj poznaliśmy terminarz na nowy sezon.
Na początek wklejam pierwsze kolejki.

Sezon rozpoczyna się 15-16 sierpnia.
1 kolejka
Spoiler:
2 kolejka
Spoiler:
3 kolejka
Spoiler:
4 kolejka
Spoiler:
5 kolejka
Spoiler:

Ważniejsze daty sezonu
Start LaLigi: 15–16 sierpnia 2026.
Koniec sezonu: 30 maja 2027 (38. kolejka).
Przerwy reprezentacyjne FIFA: 21 września – 6 października, 9–17 listopada, 22–30 marca oraz 7–15 czerwca
Superpuchar Hiszpanii: 2–7 lutego 2027
Finał Pucharu Króla: 24 kwietnia 2027
Finał Ligi Europy: 26 maja 2027
Finał Ligi Mistrzów: 5 czerwca 2027

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 605

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 02 lip 2026, 17:14

"Myślimy, że życie kręci się w kółko, dopóki nie zrozumiemy, że niektóre historie się nie kończą. Po prostu wracają do początku, jak cyfra osiem. Moja historia nie zaczęła się na wielkim stadionie ani w blasku reflektorów. Zaczęła się w Fonciello, na jakimś zwykłym boisku, z piłką i chłopcem, który po prostu chciał grać w piłkę nożną. Stamtąd wyruszyłem. Krok po kroku torowałem sobie drogę. Przeżyłem wiele pięknych chwil. Przeżyłem też trudne chwile, których się nie spodziewałem. Ale nigdy nie przestałem próbować. I w końcu wróciłem. Nie po to, by coś zamknąć, ale by znów to poczuć. By przypomnieć sobie, dlaczego zacząłem. A teraz, kiedy wszystko cichnie, kiedy buty wieszam na kołku, a zgiełk zamienia się w ciszę, wszystko nabiera sensu. Bo koniec nie był gdziekolwiek. Był w moim domu. W tym samym miejscu, gdzie zaczęła się magia. Bo są historie, które się nie kończą. Pozostają na zawsze. Jak ósemka. Jak nieskończoność" – przekazał Hiszpan, podsumowując swoją karierę w specjalnym filmiku.

Piękny był to piłkarz, wybitna technika, z piłką przy nodze absolutnie brylant.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”