Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 213

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 15 maja 2006, 21:28

Martin Pellegrino pisze:
Lakier pisze:Masz jakis kompleks Juventus ?
To chyba Juventus ma jakiś kompleks. Jakby byli prawdziwymi mistrzami nie potrzebowaliby pomocy sędziów.

Nie zamieniłbym ani jednego dnia, kiedy jestem kibicem Interu na dzień kiedy zdobylibyśmy brudne mistrzostwo.
Tak jest wysoki sadzie.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 15 maja 2006, 23:07

Lakier pisze:Tak jest wysoki sadzie.
Nie mówię o sądzie, ale o smrodzie. To jest różnica. Trzeba byc juventini żeby nie czuć smrodu (kompleks zaniku zmysłu węchu? dobrego smaku?). Szkoda... Copa d'Italia nie bedzie :( Ale za to prawdopodobnie derby Turynu znów będzie faktem, chyba że spuszczą was jeszcze niżej ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 maja 2006, 0:31

Zmienie temat :wink:

Nie dawno w jednym z newsów "gadaliśmy" o powołaniu kapitana Interu - Javiera Zanettiego na Mundial - dzis Pekerman podał kadre i okazuje się że Javier miał podstawy by byc zaniepokojony bo :shock: były juz kapitan Argentyńczyków nie znalazł sie w kadrze na mundial :shock: Podobnie jak inny obrońca Inter Walter Samuel.

Może Pekerman stawia na młodziesz na środku. Choć nie wiem czy np. para Burdsicco - Coloccini będzie jakimś wiekszym zabezpieczniem. Zawsze może grac też mieszanką rutyny [do wyboru Ayala - Milito] i młodość [wspomniana dwójka Collo Nicola] Miejsce na prawej flance defensywy za Zanettiego zajmie za pewne główny konkurent Javiera czyli Juan Pablo Sorin. Choć w Villareal gra w pomocy :wink:

Oprócz Burdisso na mundial z Interu pojada Cambisso i Cruz. Nie ma np. Santiago Solariego.

Kadra Pekermana :arrow: Abbondanzieri, Leo Franco, Ustari, Coloccini, Cufré, Ayala, Gabriel Milito, Sorin, Heinze, Burdisso, Scaloni, Luis González, Maxi Rodríguez, Cambiasso, Mascherano, Aimar, Riquelme, Messi, Saviola, Cruz, Teves, Crespo, Palacio.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 maja 2006, 7:41

*_Zaza_* pisze:Juan Pablo Sorin. Choć w Villareal gra w pomocy

Cale zycie myslalem, ze on gra na lewej flance :shock: Jest az tak uniwersalny, nie wiesz moze Zaza?

Ogolnie paka niezla. Szczegolnie atak jest dla mnie mocny. Pomoc tez zreszta. Cambiasso i Mascherano gwarantuja swietna gre w destruckji. Rozgrywac i wykanczac tez ma kto. Dziwi mnie brak Samuel'a, wydawalo mi sie, ze rozgrywa dobry, ba, bardzo dobry sezon. Podobnie z Zanettim.

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 16 maja 2006, 7:55

jaka zwała z El Capitano :!: :!: wstyd javer podziękuj reprezentacji :!:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 16 maja 2006, 8:07

bagg pisze:Cale zycie myslalem, ze on gra na lewej flance
Bo generalnie Sorin gra na lewej obronie lub pomocy. Nie widziałem go jeszcze na prawej stronie. Brak Samuela i Zanettiego... szok. Burdisso w kadrze... szok ;) przecież jego ostatnie mecze w Interze były mocno przeciętne, a cały sezon to przeplatanka bardzo słabych meczy z tymi przeciętnymi. Jak dla mnie Walter o niebo lepszy. No ale cóż, Ardentyna od kilku mundialów nie może nic pokazać i nie wydaje mi się aby teraz było inaczej.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 maja 2006, 12:06

Bagg da rade Sorin na prawej też :wink: Zreszta jak popatrzymy na te powołanie to kto miał by grać na prawej stronie w podstawowym ?

Coloccini [środek]
Cufré [lewa]
Ayala [środek]
Gabriel Milito [środek]
Sorin [prawa]
Heinze [lewa]
Burdisso [środek]
Scaloni [prawa]

Tylko Sorin i Scaloni a z tej dwójki jeden rezerwowy jak nic :wink: Chyba tak będzie wyglądała linia obrony:

[od lewej] Heizne - Collocini - Ayala - Sorin

Choć Gabriel Heizne długo leczył poważny uraz, wiec może na jedo miejsce wskoczyć Cufre który zaliczył udany sezon w Romie.

A brak powołanie dla Zanettiego i Samuela to podobna decyzje Pekermana jak w przypadku Janasa i dowjki Dudek - "Franek" choć Pekerman musiał miec inne argumenty niz brak gry :wink: i słaba forma

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 16 maja 2006, 12:42

Skończmy temat reprezentacji Argentyny bo nie jest właściwe miejsce ;)

Dzisiaj Massimo Moratti obchodzi 60. urodziny. Niech żyje jeszcze przynajmniej tyle :king: i niech wkońcu uda mu się zdobyć coś ze swoją (i naszą) ukochaną drużyną. 100 lat

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 maja 2006, 13:01

Martin Pellegrino pisze:Dzisiaj Massimo Moratti obchodzi 60. urodziny. Niech żyje jeszcze przynajmniej tyle i niech wkońcu uda mu się zdobyć coś ze swoją (i naszą) ukochaną drużyną. 100 lat

FORZA MASSIMO !!! Tyle lat z Grande Interem :D wielki człowiek i kibic :] 100 lat !

*_Zaza_* pisze:były juz kapitan Argentyńczyków nie znalazł sie w kadrze na mundial Podobnie jak inny obrońca Inter Walter Samuel

Doprawdy nie mam pojęcia czym kierował się Pekerman, ale napewno nie formą zawodników. Jest Burdisso, a nie ma Samuela :lol: O braku Capitano nie chce się już pisać bo to skandal. Sorin ładnie mu namieszał :? O tym, że Seba Veron nie pojedzie było wiadomo już od dawna. Eh jestem zawiedziony wyborem Pekermana. Przynajmniej jadą Cuchu i Cruz którym powołanie należało się jak nic.
Imperatore, J.Cesar i Matrix też dostali się do swoich kadr

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 maja 2006, 14:40

Sero pisze:Doprawdy nie mam pojęcia czym kierował się Pekerman,
Jak to nie wiesz ? Przecież to jasne, że chodzi o wielkiego kapitana Sorina :lol: . Dlatego od początku w kadrze nie grał Veron (oni już mieli konflikt od dawna) a po dwumeczu z Villarreal miejsce w kadrze stracił Capitano i Samuel. I niech mi tu nikt nie mówi, że zdecydowało forma czy umiejętności piłkarskie. Pojedzie Burdisso, który chyba sam nie wie na jakiej pozycji gra a nie pojedzie Samuel, który nawet jak potykał się o własne nogi w Madrycie to w kadrze miał pewne miejsce. Teraz za nim bardzo przyzwoity sezon a w kadrze go nie ma. O Zanettim już chyba nie ma co wspominać bo to zwykła kpina. Jeden z najlepszych prawych obrońców na świecie (dla mnie najlepszy) nie pojedzie na mundial po trener ma takie widzimisie :roll:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 maja 2006, 19:49

Zico_FCI pisze:Jak to nie wiesz ? Przecież to jasne, że chodzi o wielkiego kapitana Sorina . Dlatego od początku w kadrze nie grał Veron (oni już mieli konflikt od dawna) a po dwumeczu z Villarreal miejsce w kadrze stracił Capitano i Samuel. I niech mi tu nikt nie mówi, że zdecydowało forma czy umiejętności piłkarskie. Pojedzie Burdisso, który chyba sam nie wie na jakiej pozycji gra a nie pojedzie Samuel, który nawet jak potykał się o własne nogi w Madrycie to w kadrze miał pewne miejsce. Teraz za nim bardzo przyzwoity sezon a w kadrze go nie ma. O Zanettim już chyba nie ma co wspominać bo to zwykła kpina. Jeden z najlepszych prawych obrońców na świecie (dla mnie najlepszy) nie pojedzie na mundial po trener ma takie widzimisie

Wiem, wiem o co chodził (zresztą gdzieś napisałem że Sorin ładnie mu napieszał) ale to błąd trenera. Nie powinien kierować się antypatiami (o ile w przypadku Capitano takie były? ).

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 maja 2006, 16:15

Wczoraj dotarła do nas smutna informacja :( . A.Cordaz wypożyczony do Acireale bramkarz miał wczoraj wypadek samochodowy. Niestety zginęła jego narzeczona, natomiast on sam znajduje się w ciężkim stanie. Trzymaj się Alex ! jesteśmy z Tobą

Teraz już milsza informacja dla piłkarzy. Dziś odbył się ostatni trening i zawodnicy nie biorący udziału w MŚ będą mogli udać się na urlopy.

Obrazek

Capitano na tacy :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
driv
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: driv » 20 maja 2006, 17:03

Dziś znalazłem taki materiał dotyczący interu na jednej z stron...
Skandal korupcyjny, który drąży włoski futbol, zatacza coraz szersze kręgi. Jak donosi sobotnie wydanie "La Gazzetta dello Sport", działacze Interu Mediolan znali ze znacznym wyprzedzeniem nazwiska sędziów, którzy prowadzili ich mecze w Lidze Mistrzów.
Tajne informacje przekazywał do klubu Pierluigi Pairetto, były szef włoskiej komisji sędziów i członek komisji sędziowskiej w UEFA.

Działacze Interu informacje o tym, który z sędziów będzie prowadził mecz w Lidze Mistrzów, otrzymywali z kilkutygodniowym wyprzedzeniem, a według przepisów UEFA, powinni znać na 48 godzin przez spotkaniem.

Dowodem są nagrania rozmów telefonicznych. We wrześniu 2004 roku Giacinto Facchetti, prezydent Interu, dowiedział się tak na przykład, że mecz z Valencia będzie prowadził Szwajcar Urs Meier, a spotkanie z Anderlechtem Grek Kyros Vassaras.

"Postarałem się, by na ten mecz dali Meiera, bo będzie on dla was najważniejszy. Wybrałem go, dlatego, że jest bardzo uległym sędzią" - miał powiedzieć w rozmowie telefonicznej Pairetto do Facchetiego.

Mecz odbył się 20 października 2004 roku, a Inter wygrał 5:1

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 maja 2006, 13:34

Zrobiłem małe podsumowanie sezonu :

Bramkarze :
Toldo 17 meczy 11 puszczonych goli
J.Cesar 40, 31
Orlandoni 1, 2

Obrońcy:
Cordoba 48, 4 strzelone gole
J.Zanetti 38
Materazzi 37, 2
Samuel 42, 2
Favalli 31
Burdisso 25
Mihajlovic 12, 1
Ze Maria 10
Wome 25
Andreolli 5

Pomocnicy :
Boumsong 2
C.Zanetti 18
Figo 44, 6
Cambiasso 46, 6
Stankovic 38, 6
Solari 23, 5
Kily 20
Veron 36, 1
Pizarro 35, 3
Cesar 13, 1
Bonucci 1
Germinale 1
Aloe 1

Napastnicy:
Slavkovski 1
Recoba 27, 6
Martins 43, 12
Cruz 44, 21
Adriano 47, 19
Momente 3

34 zwycięstwa
13 remisów
10 porażek

Bramki: 93-43

Pod uwagę brałem wszystkie mecze o stawke.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 maja 2006, 20:20

Sero pisze:Veron 36, 1
A wiesz może, w którym meczu on strzelił bramkę ? bo byłem święcie przekonany, że … nie strzelił :)
Sero pisze:Pizarro 35, 3
To on nagrał 35 meczy i płacze, że rezerwowym jest :twisted: W sumie powinno być też zaznaczone ile meczy z ławki. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”