Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 1434

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8347

Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 cze 2026, 23:11

Hmm, żeby zagrać? :think:

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 578

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 27 cze 2026, 23:13

No ok, ale dlaczego akurat tego piłkarza ma wpuszczać trener, jaki w tym sens jeżeli ma swoją jedenastkę w której akurat on się nie mieści.
Wiem, że jesteś kibicem United, ale coś poza tym?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2301
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 cze 2026, 23:25

Póki co Anglia nic nie pokazuje w tym meczu.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 cze 2026, 23:33

Niech sobie głupie ryje rozwalą na tym mundialu.
Tennessee pisze:
27 cze 2026, 23:13
No ok, ale dlaczego akurat tego piłkarza ma wpuszczać trener, jaki w tym sens jeżeli ma swoją jedenastkę w której akurat on się nie mieści.
Wiem, że jesteś kibicem United, ale coś poza tym?
i dlatego mu życzę, żeby się wywalił w następnej rundzie.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 27 cze 2026, 23:36

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 170
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 27 cze 2026, 23:42

Devourer pisze:
26 cze 2026, 18:21
Teoretycznie 4 pkt mogą nie wystarczyć, bo z 6 grup co zostały tylko Senegal/Irak nie mogą mieć więcej niż 3 pts kończąc na 3 miejscu w grupie. Awans mają tylko Szwecja, Ekwador i Bosnia na tą chwilę. Paragwaj też ma, bo Algieria ma bilans -2.

Grupa G
Najtrudniejsza, teoeretycznie nawet Egipt moze spaść, przy wysokiej przegranej z Iranem jako najgorszy zespół z 4 pts, i jeżeli Belgia wygra. Iranowi starczy remis tylko Belgia zremisuje, raczej oba zespoły muszą walczyć o wygraną. Nowa Zelandia jakby wygrała sensacyjnie z Belgią też ma min 4 pts i 3 miejsce.

Grupa H
Matematyka może i Hiszpanie zrzucić, ale to nierealne. RZP awansuje jak wygra, Arabia też jak wygra. Chociaż tutaj mogą być i same remisy, wtedy Urugwaj ma awans z 2 miejsca mimo 3 pts., i jest to nawet niemałe prawdopodobieństwo, że tak bedzie (w tym największa szansa dla Urugwaju, bo z Hiszpanią raczej nie wygra). Hiszpania nie musi forsować, dla nich remis jest dobry, 2 mecz może być dramatyczny, bo jednym i drugim puzczą nerwy i skończy się podziałem punktów

Grupa J
Argentyna i tak pierwsza, Austria i Algieria moga pójść na remis, ale Algieria nie ma gwarancji przy 4 pts, ale do czasu meczu rmoze sie wyjaśnić

Grupa K
DR Konga ma awans jeśli wygra z Uzbekistanem. Wszystko inne puszcza wszystkie zespoły z 4 pts

Grupa L
Chorwacja z Ghaną na remis, oba zespoły z awansem (wersja na 90%), Chorwacja raczej odpadnie przy przegranej nawet 0:1, Ghana musiałaby wysoko przegrać, byc najgorszą druzyną z 4 pts, przy skrajnie niekorzystnym układzie o którym mowa wyżej
Większy maniak statystyk, analiz ode mnie 😆

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 258
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 27 cze 2026, 23:47

Anglia od dawna to już najgorzej grająca kadra z tych niby topowych, przejebani minimaliści. Kolejnego betona wzięli w postaci Tuchela i dalej będą męczyć bułę z każdym. Nie ważne czy to Holandia czy Panama. Taki potencjał kadrowy, cudownie rozpierdalany minimalizmem. Szkoda na nich czasu, jakie to są nudziarze, ja jeba :smoke:

Oni nic nie zrobią na tym turnieju, to pewne.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 115

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 27 cze 2026, 23:56

Chorwacja prowadzi, a już wyglądało jakby grali na remis, nie patrzyłem jak losowania idą - kto na kogo trafia przy 2 i 3 miejscu. Ciekawe czy Ghana zawalczy, ich wygrana by wyrzuciła Chorwację kosztem Iranu, a to nie byłoby też mile widziane.
Sh00t pisze:
27 cze 2026, 23:47
Anglia od dawna to już najgorzej grająca kadra z tych niby topowych, przejebani minimaliści. Kolejnego betona wzięli w postaci Tuchela i dalej będą męczyć bułę z każdym. Nie ważne czy to Holandia czy Panama. Taki potencjał kadrowy, cudownie rozpierdalany minimalizmem. Szkoda na nich czasu, jakie to są nudziarze, ja jeba :smoke:

Oni nic nie zrobią na tym turnieju, to pewne.
Taka jest faza grupowa - jak już jest odwalony awans to nie będą forsować, jak będzie im zależało na wygranej grupy to może wymęczą 1:0 i tyle. 3 kolejką fazy grupowej przy awansach z 3 miejsc nie ma sie co sugerować - z 1/3 nie ma już większego znaczenia. Testem Anglii będzie dopiero pierwszy silny rywal w drabince.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2026, 0:01 przez Devourer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 27 cze 2026, 23:58

Co zrobiliście z tym forum? Czy tylko ja tak mam, że zielone ramki, ciemno i ciężko coś znaleźć?

Co tu się odjebało 😅

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 28 cze 2026, 0:05

Devourer pisze:
27 cze 2026, 23:56
Taka jest faza grupowa - jak już jest odwalony awans to nie będą forsować, jak będzie im zależało na wygranej grupy to może wymęczą 1:0 i tyle. 3 kolejką fazy grupowej przy awansach z 3 miejsc nie ma sie co sugerować - z 1/3 nie ma już większego znaczenia. Testem Anglii będzie dopiero pierwszy silny rywal w drabince.
To [ch**] im w dupę stary, bo oni od dawna tak grają i oby sobie głupi ryj rozwalili już w kolejnej rundzie. Tego z całego serca życzę wielkim gwiazdorkom z potężnej Premier League 😎

Wszystko kumam, ale żeby z Panamą się męczyć xDDD przy nich najbardziej defensywna wersja Italii to wirtuozeria futbolu. Tak to wygląda 🤷‍♂️

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 cze 2026, 0:22

Set piece again ole ole ;)

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 28 cze 2026, 0:25

Magnum pisze:
28 cze 2026, 0:22
Set piece again ole ole ;)
Przecież kluby tu nie mają nic do tego, tzn nie powinny, choć ja od dawna Italii kibicuję, fakt. Tylko za tym nie wiąże się historia przegrywów.

Jak można kibicować Anglii patrząc na ich styl, który uprawiają od lat. Dla mnie to ciekawe :smoke:
Ostatnio zmieniony 28 cze 2026, 0:30 przez Sh00t, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 cze 2026, 0:30

Ja im nie kibicuję, tzn. jestem do nich neutralnie nastawiony. Śmieszy mnie głównie to, że cały sezon jebali Arsenal za te SFG a było jasne, że kadra będzie tak grać i teraz oni to wszyscy będą śpiewać. Tyle.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 28 cze 2026, 0:36

Magnum pisze:
28 cze 2026, 0:30
Ja im nie kibicuję, tzn. jestem do nich neutralnie nastawiony. Śmieszy mnie głównie to, że cały sezon jebali Arsenal za te SFG a było jasne, że kadra będzie tak grać i teraz oni to wszyscy będą śpiewać. Tyle.
Bo generalnie jebać Arsenal i Anglię. Łączy ich to że są nieoglądalni na trzeźwo, tym bardziej kiedy chcesz zobaczyć dobrą piłkę na najwyższym poziomie. Sorry za zaczepkę o Arsenal, ale anty styl Artety był ciężki, w finale LM szczególnie. Kadra ma taki potencjał, żeby grać do przodu, a od dawna gra minimalistycznie, że to jest aż fascynujące. Nie wygrali niczego od '66 i nie wygrają, bo to jest mental przegrywów 😎

I żeby nie było, sam byłem fanem kadry z Terrym, Beckhamem, Lampardem, Gerrardem. Szczerze piszę, jako fan Italii obawiałem się właśnie tej kadey. Tylko oni wtedy odpadli trochę pechowo, a grali dobrą piłkę. To taka różnica w sumie. Nie potrafię tym gwiazdorkom kibicować i mam nadzieję, że się szybko wyjebią z turnieju.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 cze 2026, 0:45

60-letni Henderson wchodzi z ławki, a Mainoo nie powącha trawy choćby minutę xd

J**ać tego Tuchela, lepiej młodego było zostawić w domu, jak ma być ostatni do grania kosztem jakiegoś emeryta lol

No debil z tego trenera

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”