Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 99

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 23 maja 2006, 0:02

Proste - bierze obronce zamiast pomocnika, bo uswiadomil sobie, ze trzeba sie bedzie bronic. Trzy razy po 0-0 i bedzie pierwszym polskim trenerem, ktory nie przegra meczu na mundialu.
Ma jeszcze wymienic Zurawskiego na Hajte, bo obczail ze w Niemczech za drogie fajki.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 maja 2006, 4:04

8) nie pozostaje nic jak wierzyc w nasza Reprezentacje bo sklad jest jaki jest :? Jaki byl sens brania obroncy zamiast ofensywnego gracza? Nijaki, Janas ma takie jazdy :roll: mogl sie zrehabilitowac i Franka wziasc

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 23 maja 2006, 20:33

guru pisze:Jaki byl sens brania obroncy zamiast ofensywnego gracza?
Janas pisze:- Miałem siedmiu obrońców i dziewięciu pomocników, teraz mam ośmiu obrońców i ośmiu pomocników, więc wyszło tak, jak wszyscy chcieli - uzasadnił decyzję o awaryjnym powołaniu Bartosza Bosackiego w miejsce Damiana Gorawskiego.
...No to już Janas Ci wszystko wyjaśnił :)

guru pisze:mogl sie zrehabilitowac i Franka wziasc
Ale wtedy przyznał by się do błędu a to podważyło by jego autorytet. Skoro zadecydował, że Franek nie jedzie to Franek nie jedzie...

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 maja 2006, 22:32

tez prawda :wink:

Prezes za takie posty to tu biczujemy. Nie nabijaj, to nie czateria :? // K.J.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 maja 2006, 22:49

MARCINNN pisze:Ale wtedy przyznał by się do błędu a to podważyło by jego autorytet.
Tekst zerzniety z Onetu :lol:
MARCINNN pisze:Skoro zadecydował, że Franek nie jedzie to Franek nie jedzie...
Idac twoim tokiem myslenia skoro zadecydowal wczesniej ze Bosacki nie jedzie to czemu teraz jedzie :?: :lol: Zadna argumentacja z twojej strony...

Co do Franka to nie piszcie juz ze nie jedzie na mundial i czy powinien czy nie powinien jechac bo to staje sie juz nudne powoli... Jakby strzelal bramki to by pojechal, nie strzelal- nie jedzie. Tyle. I co z tego ze strzelal bramki w eliminacjach :?: Konczcie juz te ubolewania nad brakiem Franka i Dudka.

Pozdro

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 23 maja 2006, 22:50

MARCINNN pisze:Ale wtedy przyznał by się do błędu a to podważyło by jego autorytet. Skoro zadecydował, że Franek nie jedzie to Franek nie jedzie...
Jest dokładnie tak jak piszesz. Jeśli selekcjoner zadecydował że Franek nie jedzie i podał bardzo dobre jak dla mnie argumenty, to dlaczego ma go teraz brać? Wolałbym zamiast Gorawskiego Sagana, albo Burego. W ostateczności Błaszczykowskiego, ale ta zmiana nie miałaby sensu.

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 24 maja 2006, 10:59

Martinho pisze:Tekst zerzniety z Onetu
Nie czytam Onetu :lol:
Martinho pisze:Idac twoim tokiem myslenia skoro zadecydowal wczesniej ze Bosacki nie jedzie to czemu teraz jedzie
Janas nigdy nie mówił, że Bosacki nie jedzie bo jest w słabej formie, a z Frankiem to zupełnie inna sprawa - podał przyczyny dla których tak zadecydował więc dlaczego coś miało by się zmienić. Janas w sprawie Frankowskiego powiedział zdecydowanie, że nie jedzie definitywnie, przy Bosackim nic takiego nie zostało powiedziane... 8)

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 maja 2006, 0:55

Sklad jaki jest taki jest, najbardziej to mi szkoda ze Sagan nie jedzie bo Atak Zurawski-Sagan jest optymalny :? Brozek to ja nie wiem co tam zgubil, zrozumial bym jak by nastrzelal chociaz duzo bramke w lidze Polskiej ale tyle co on zmarnowal sutuacji to ja dzieki...zreszta zobaczymy, napewno wiele nie pogra, za to Rasiak bedzie w podstawowym :? nic do nieog nie mam, ale moim zdaniem to Sagan jest od niego lepszy :twisted:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 maja 2006, 8:55

guru pisze: nic do nieog nie mam, ale moim zdaniem to Sagan jest od niego lepszy

No tak tylko, że Janas od dawna nastawiał się na grę z wysokim napastnikiem. Wybór był między Rasiakiem i Sosinem, a szczerze powiedziawszy wole Rasialdinho. Przecież Sosin niczym większym nie wyróżniał się od Grześka natomiast napastnik Southampton - nie powiem że jest lepszy - ma większe obycie w kadrze i to moim zdaniem przeważyło o decyzji Janasa.
Każdy ma jakieś pretensje do Janasa że nie wziął tego czy tamtego. Trzeba zaakceptować jego decyzje, a ci którzy teraz go krytykują po ew. sukcesie będą przepraszać trenera, natomiast jeśli kadrze nie wyjdzie odpowie tylko Janas :wink:

guru pisze:Brozek to ja nie wiem co tam zgubil, zrozumial bym jak by nastrzelal chociaz duzo bramke w lidze Polskiej ale tyle co on zmarnowal sutuacji to ja dzieki...zreszta zobaczymy, napewno wiele nie pogra

Powiem szczerze, że wiąże z nim jakieś nadzieje na mundialu. Mam nadzieje że wejdzie i strzeli przynajmniej jedną bramkę.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 maja 2006, 9:17

guru pisze:Brozek to ja nie wiem co tam zgubil, zrozumial bym jak by nastrzelal chociaz duzo bramke w lidze Polskiejale tyle co on zmarnowal sutuacji to ja dzieki...
No wiesz, niektorzy sugerowali zeby Janczyk pojechal z mlodych... :roll: Wlidze polskiej Brozek strzelil 13 bramek. Malo :?: Prawda jest ze zmarnowal 3 razy tyle, ale z napastnikow mlodego pokolenia jest bardzo dobry jesli nie najlepszy. Janas jak juz chcial wziac 4 mlodego napastnika
to wybor musial pasc na Brozka.

guru pisze:napewno wiele nie pogra, za to Rasiak bedzie w podstawowym
Podobno w niezlej formie jest na zgrupowaniu w Bad Ragaz :shock:
Sero pisze:Trzeba zaakceptować jego decyzje, a ci którzy teraz go krytykują po ew. sukcesie będą przepraszać trenera, natomiast jeśli kadrze nie wyjdzie odpowie tylko Janas
I to sa swiete slowa. Nie ma co rozpaczac ze Dudek nie pojechal, Franek czy Klos... Widocznie Janas uznal ze sa lepsi, ktorzy forma i przydatnoscia lepiej nadaja sie do kadry. Ta decyzje trzeba uszanowac i poczekac do mundialu z opiniami czy dobrze wybral czy zle. Jezli wogole to cos zmieni...

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 25 maja 2006, 9:25

Martinho pisze:Podobno w niezlej formie jest na zgrupowaniu w Bad Ragaz
sam nie jestem zwolennikiem Rasiaka , ale z tego co mówią media to całkiem całkiem mu idzie na zgrupowaniu... boje sie tylko o jedno, bo przed meczem z Anglią też mu nieźle szło a co robił podczas samego meczu dobrze wiemy :roll: nawet w temacie "Zwała" był filmik temu poświęcony
Co do Brożka to do niego nic nie mam , zawsze dla mnie(jak był młodszy) był nadzieją i wiedzialem że Wiśle sie przyda.. jak sie okazało również i Reprezentacji .Brozek jest typem zawodnika że jak się wstrzeli to będzie dobrze bo talent ma i bramki zdobywac umie, np. pierwsza w meczu z Panathinaikosem na Reymonta idealna akcja i wykonczenie też dobre :)
może przydała by mu się zmiania otoczenia

Z tego co widziałem prawdopodobny sklad to taki jaki chcialem zobaczyć (tylko troche brakuje miejsca dla Ebiego) prócz Rasiak, ale na nieog moge przymknąć oko :wink: bo mam przeczucie ze jeszcze w tych Mistrzostwach dużo zdziała :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 maja 2006, 11:13

Onet.pl pisze:Zdaniem Andrzeja Juskowiaka, byłego napastnika reprezentacji Polski, który obecnie występuje w klubie 2. Bundesligi Erzgebirge Aue, podopieczni Pawła Janasa są bez szans na MŚ w spotkaniu z gospodarzami imprezy Niemcami - czytamy w "Dzienniku".
"Nie mamy szans z Niemcami. Maja dwie czy trzy indywidualności, które zdecydują o wyniku - myślę o Ballacku i Klose. Polska nigdy nie wygrała z Niemcami. Statystyki nie kłamią, nie biorą się z przypadku. Przepraszam, ale... nie wygramy. Myślę, że mecz z Anglią w Manchesterze pokazał, ile nam jeszcze brakuje do klasowych zespołów" - powiedział Juskowiak.

"Mamy atuty, ale mamy i problemy - przede wszystkim nasi piłkarze nie są w formie. Do wysokiej formy jest konieczna regularna gra" - dodał.
Juskowiakowi udzielila sie chyba frustracja z powodu ze nie moze on pojechac na mundial... Mozna powiedziec ze ciezko bedzie ale nie od razu ze nie mamy szans i od razu zespol skazywac na porazke :roll: Indywidualnoci :?: Ballack zgodze sie ale Klose idzie spokojnie przypilnowac, w koncu nie jest to jakis wybitny na skale swiatowa napastnik... Juskowiak mowi o meczu z Anglikami ze pokazal nam ile brakuje Polakom do czolowych zespolow europejskich... Panie Andrzeju 1 bramki (Anglia - Polska 1:2) :roll: Niewiele brakowalo zebysmyu ten mecz zremisowali... No nie przesadzajmy juz ze jestesmy na dnie... Ostatnie mecze towarzyskie nie swiadcza w najmniejszym nawet stopniu o formie naszej kadry... Przeciez w kazdym meczu gralismy w innym ustawieniu... To nie jest zadny argument ze nie wyjdziemy z grupy... Jezeli my jestesmy w labej formie to w jakiej jest Kostaryka ktora przegrywa z repra Katalonii czy Ekwador ktory dobry jest tylko u siebie... Ja nie wyobrazam sobie nie wyjscia z naszej grupy. Niestety pan Andrzej ma inne zdanie... Moze liczy na to ze jesli nie pojdzie nam na mundialu to dojdzie do wymiany skladu i on sie zalapie do kadry :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2006, 11:30

Martinho pisze:Ballack zgodze sie ale Klose idzie spokojnie przypilnowac, w koncu nie jest to jakis wybitny na skale swiatowa napastnik...
Nie sądzę :roll: Jak dla mnie Klose jest napastnikiem klasy światowej i twierdzę, że będzie groźniejszy niż Ballack, który może przejść obok meczu co mu się zdarza nader często.
Martinho pisze:Juskowiak mowi o meczu z Anglikami ze pokazal nam ile brakuje Polakom do czolowych zespolow europejskich... Panie Andrzeju 1 bramki (Anglia - Polska 1:2)
:lol:
To nieźle. Z Angolami mieliśmy mnóstwo szczęścia. Wyższa porażka patrząc na przebieg meczu nikogo by nie zaskoczyła a Ty twierdzisz, że mało nam zabrakło do remisu? No rzeczywiście. Jednej bramki. Tyle, że jednak bramka strzelona przeciwnikowi tej klasy to dla nas ogrom.

Do czołówki europejskiej brakuje nam kilku klas i tyle. Nie pochwalam postawy Juskowiaka, ale jest on bliższa realistycznemu podejściu niż to co Ty piszesz Martinho :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 27 maja 2006, 12:59

Ja przyznam się szczerze, że bardziej wierzę w trzy punkty z Niemcami niż w sześć z Kostaryką i Ekwadorem :P Nie wiem czemu, ale dla mnie Niemcy bez Kuraniyego to nie Niemcy. Jednak Klose też jest bardzo groźny i wątpie czy nasi sztywni obrońcy powstrzymają Mirko. Owszem - może Klose nie jest wyższy od wszystkich, ale jest bardzo skoczny w przeciwnieńswie do naszych pieńków. Gdyby Rasiak grał na obronie, to Klose schodziłby z boiska z płaczem, bo nie strzelił gola. Niestety Rasiak gra na ataku :P.
Martinho pisze:Ja nie wyobrazam sobie nie wyjscia z naszej grupy.
Jeżeli Polacy przegrają we wtorek ze zmęczoną lotem i osłabioną Kolumbią na własnym stadionie, to nie będzie co się łudzić.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 maja 2006, 15:31

bedzie 9 pkt. 8) Wystarczy wylaczyc Ballacka i dobrze upilnowac Klose i pograne maja :D (tylko to nie takie proste jak sie mowi :? ) Ogladalem mecz USA-Niemcy, wtedy USA przegralo 4-1 :? a najlepsze jest to ze po pierwszej polowie bylo 0-0 a kadra USA to byla kadra B, doslownie :shock: nie bylo zdaje sie Donavana ktory robi gre USA...
Klose bramka i 2 asysty :roll: wynik nie oddaje meczu, Niemcy nie sa tak ze soba zgrani 8) pojedziemy ich :P

A to co Juskowiak powiedzil to jest przynajmniej dziwne :? Nie licza sie nazwiska tylko druzyna koledzy :? Froncja z takimi gwiazdami potrafi przegrac ze Slowacja 1-2...zobaczcie na Meksyk, oni nie maja jakis wielkich gwiazd tylko sa druzyna :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”