AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7433

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
enk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 194

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enk » 29 cze 2026, 21:49

Mnie ten Ramos z PSG w ogóle nie cieszy. To znaczy jakby to było jakieś tam wypożyczenie warunkowe no to spoko.
Tak samo nie cieszy mnie Almiron. Ale widzę portugalskich eksperymentów ciąg dalszy.
Uważam, że o wiele lepiej jakbyśmy czesali rynek francuski no ale..
Może to wyświechtana formułą ale drużynę należałoby budować od tylu. Co z tego, że na szpicy będzie koleś za 75mln ? Taki casus trochę Vlaho.
Za taką kasę uderzałbym w pierwszej kolejności po Tonaliego. No ale ja jestem sentymentalny pewnie.
Ciekaw jestem jakie są plany w stosunku do Leao.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 cze 2026, 22:06

A jakie mają być?! Czy jest jakikolwiek sens zostawiać go?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2231
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 cze 2026, 22:17

Ten liberali to nie był wychowankiem Milanu ? Czemu oni dyskutują aby go odkupić ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 712

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 cze 2026, 22:31

Milan go oddał za darmo i ma prawo do 50% z kolejnego transferu a on sam ma klauzule 6 mln.

Piłkarz odszedł bo zmarnowali mu rok pomiędzy primavera/futuro gdzie wywalono Abate, który chciał wokół niego budować ofensywę a sam Mattia nie dostawał szans.

W tym roku młodzi postanowili po porostu nie przedłużac umowy - Lontanti czy Longoni.

Wątpię, aby chciał wrócił ale zawsze jest nadzieja.

Kirovski i Ibra mają krew na rękach.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 29 cze 2026, 22:44

Na młodego nasi dosyć mocno naciskają.
enk pisze:
29 cze 2026, 21:49
Uważam, że o wiele lepiej jakbyśmy czesali rynek francuski no ale..
rynek francuski jest [ch**] warty.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2026, 10:13

Czyli już wiemy kto jest głównym celem. Jak jego się nie uda (klauzula 60 baniek) to Romano poda dwa kolejne nazwiska.

Nie wiem za dużo o nim. Dużo dobrego czytałem o jego koledze Diomande ale Iworyjczyk dużo droższy na bank.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 cze 2026, 11:01

mete pisze:
30 cze 2026, 10:13
Czyli już wiemy kto jest głównym celem.
Conrado pisze:
29 cze 2026, 15:21
Stawiam na Goncalo Inacio.
wiedzieliśmy już wcześniej ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2026, 11:29

Tak na szybko poczytałem. Z piłką jeszcze lepszy niż Silva i ogólnie chyba wyżej ceniony od niego, ale on głównie operuje po lewej stronie 3 osobowej obrony, więc albo by go Amorim przestawił na środek albo rzeczywiście będzie duża oferta z Anglii za Pavlovicia, bo Serba sobie na środki nie wyobrażam.

Z stoperów co mamy to tak naprawdę Gabbia, De Winter i Pavlovic to maks ławka jeżeli myślimy o czymś poważnym. Tomori musi odejść. Oczywiście wszystkiego nie da się załatwić w jedno okienko, ale idealnie dwóch stoperów teraz plus jeden za rok. No i jedynie Gabbie wyobrażam sobie na środku, ale wciąż - jako zmiennik.

Ciekawi mnie czy Sporting puści go za te około 40 baniek. Gość ma 25 lat idealny wiek by spróbować czegoś nowego.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1288

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 cze 2026, 12:11

Może się okazać pisząc co najmniej od dwóch lat że trzeba dosięgnąć finansowego dna ( brak LM przez dwa sezony to finansowe "harakiri") żeby nagle ktoś ( Cardinale) doszedł do wniosku że tak się prowadzić klubu nie da i dogorywanie na pół środkach może nie dać nawet LM w tak słabej lidze bo jak inaczej wytłumaczyć wydanie 70 milionów euro na Ramosa a teraz perspektywa wywalenia plus minus 50 milionów euro na CB a pomoc i wahadła są nawet nie tknięte ? Przecież to będzie kosztować nawet z płatnymi wypożyczeniami na koniec z 200-250 milionów euro i nawet przy sprzedażach potrzeba budżetu netto w okolicach 180 milionów euro? Rozumiem że teraz się da a jak była LM albo nie było jej pierwszy rok to trzeba było wyjść na plus w mercato ?
Szkoda [k****] nawet komentować taki budzenie się z ręką w nocniku mając 3-4 lata temu ekipę która potrzebowała dwóch transferów do pierwszego składu żeby co roku bić się o scudetto a w LM ślizgać się na poziomie 1/4 a może nawet raz na 5 lat dojść do 1/2.
No ale po co? Lepiej teraz iść w deale z mendesem, rozjebać pieniądze jakby jutra miało nie być i w pierwszym roku to starczy max na top 4.

Mówię wam tego cygana z malmoe to bym spalił na stosie

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 315

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 30 cze 2026, 14:05

Allegri, chłop, który jest w topce trenerów na świecie, nie dostał pół napastnika podczas swojej pracy, a przychodzi placek wypluty przez United i nagle kupują mu napastnika za 70mln. Matrix jakiś.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 912

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 30 cze 2026, 14:14

Milan w czerwcu zakończył ugodę z UEFA, wszystkie warunki FFP zostały przez klub spełnione.
Być może to też ma jakiś wpływ na te "plany transferowe".

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 cze 2026, 14:30

johny batonik pisze:
30 cze 2026, 14:05
Allegri, chłop, który jest w topce trenerów na świecie, nie dostał pół napastnika podczas swojej pracy, a przychodzi placek wypluty przez United i nagle kupują mu napastnika za 70mln. Matrix jakiś.
Dokładnie do tego zmierzam. W zimie biorą fulkruga. Wypinają się na matete. Rok temu muszą być na plusie netto jeśli chodzi o mercato a teraz jeszcze nie zaczęło się okienko a oni biorą Ramosa za 70 milionów co wchodzę na włoskie portale to dają tam piłkarzy takich jak Inacio Hjulmand itd gdzie każdy z nich będzie kosztował 40-60 milionów euro. A przecież to dopiero początek zmian o nawet jak uda się komuś wcisnąć tego Leao to jest to kropla w morzu potrzeb.
I to wszystko się dzieje w sezonie w którym drugi raz z rzędu nie będzie LM.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2026, 14:48

Pisałem już wcześniej - Cardinale rok w rok wyciągał z klubu 40 mln euro. To jest dla przykładu dwa transfery rocznie w cenie Nkunku (pensja plus odstępne). Zakończyliśmy porozumienie z UEFA oraz Elliott wypadł z równania.

Nie bronię Cardinale ale to jest pierwszy rok gdy posiada w pełni władzę i nie ma judasza w postaci Furlaniego w zarządzie (gość miał olbrzymie bonusy gdy kończyliśmy na plusie). On ma wiele do udowodnienia głównie sportowo bo finansowo klub wydawał dużo. Amorim to rzekomo jego wybór, którego chce w pełni poprzeć. Dał mu napastnika, którego chciał i walczą o stopera którego chce a to ponoć nie koniec.

Ja chcę widzieć wyniki sportowe plus długoterminową wizję. Jak dla mnie on może wydać 0 w okienku a jak będzie widać postęp to nic nie powiem. Gorzej będzie jak wyda 200 mln by skończyć na 4 lub gorszym miejscu. Jedyna uwaga - aby nie przehandlowali przyszłości klubu na rzecz kilku transferów dla trenera, który za rok czy wcześniej może być w pośredniaku. Trzeba mu stworzyć idealne warunki pracy, ale nie powinno to oznaczać każdej zachcianki.

I tak jak pisałem już wcześniej - jak tylko odcięli od władzy tego oszusta w postaci Moncady to celujemy w piłkarzy a nie sprinterów.

Mam nadzieję, że Cardinale też rozumie, że bez LM budowa stadionu będzie drogą krzyżową.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2026, 14:52

Ibra przyczynił się do odejścia Liberalego i dlatego też ten nie wróci. Jego synalek to zdaje się podobna pozycja.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 cze 2026, 14:55

To dlaczego Cardinale teraz nie wyciąga z klubu pieniędzy ? Dlaczego jako właściciel nie dokapitalizował klubu ?
Przy takim wydawaniu pieniędzy FFP wróci. Bez LM Milan nie ma budżetu na transfery. Z LM mówiło się że jesteśmy w stanie wydać 50-60 milionów euro netto

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”