Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 01 lip 2026, 21:12
Keres

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 lip 2026, 21:35
.W tym wszystkim irytująca jest roszczeniowość i niewdzięczność Ukraińców. Jak była pomoc i naród polski grzecznie przytakiwał to było dobrze. Jak już społeczeństwo ma swoje zdanie, w mocno drażliwym temacie, to zawód, nóż w plecy, Polska = Rosja. Dramat
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 01 lip 2026, 21:49
Najgorsze, że w takich analizach zwykle brane pod uwagę są tylko liczby za uzbrojenie. Ile pieniędzy poszło na ochronę i monitoring kolei, żeby co chwila nie było sabotaży? Ile pieniędzy poszło na utrzymanie infrastruktury transportowej oraz lotnisk? Ile pieniędzy poszło na cybersecurity, żeby wszystko sprawnie działało, a broń docierała na czas?gilardino11 pisze: ↑01 lip 2026, 21:35Nie chciałbym umniejszać naszej pomocy wojskowej ale z najświezszych analiz wynika że co najmniej kilka ( Dania Estonia Litwa Łotwa Słowacja Szwecja Norwegia Finlandia Holandia ) przeznaczyły więcej niż Polska w stosunku do PKB na pomoc wojskowa dla Ukrów.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 lip 2026, 21:53
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 01 lip 2026, 21:58
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 lip 2026, 21:59
Boromir

PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 lip 2026, 10:46
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 03 lip 2026, 10:55
Pelart2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 lip 2026, 11:00
Zaluje, ze nie mam tyle czasu zeby sie bawic w sprawdzanie oswiadczen majatkowych. Wiem, ze sa ludzie ktorzy sie tym zajmuja i zadaja niewygodne pytania, takze w kontekscie aktywnosci politycznej, ale tutaj cala robote zrobil Slowik i wspomniany no-name z twittera ktory z nudow przegladal oswiadczenia majatkowe radnych Warszawy. Wiekszosc osob skupia sie raczej na poslach
urocze jest to ostatnie zdanie.- Dzisiaj na moje ręce wpłynęły rezygnacje od pani prezydent Renaty Kaznowskiej i pani prezydent Aldony Machnowskiej-Góry - poinformował Rafał Trzaskowski podczas piątkowej konferencji prasowej. Prezydent Warszawy odniósł się w jej trakcie do afery wokół Warszawskiego Szpitala Południowego.
Rafał Trzaskowski podczas piątkowej konferencji odniósł się do afery wokół Warszawskiego Szpitala Południowego funkcjonowania miejskich spółek.
Prezydent Warszawy ogłosił jednocześnie zmiany, do których doszło w stołecznym ratuszu. Ze słów polityka wynika, że na jego ręce wpłynęły rezygnacje od jego zastępczyń - Renaty Kaznowskiej i Aldony Machnowskiej-Góry.
- Przyjąłem je. Chcę od razu zaznaczyć, że nie rozstrzygam o żadnej winie - powiedział Trzaskowski.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 03 lip 2026, 12:15
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 03 lip 2026, 12:22
Pelart2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 03 lip 2026, 12:56
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 lip 2026, 13:02
Ciekawe jak wyglada ta technologia. Moze po prostu nie maja czego opychac bo to hybryda tajwansko-chinsko-europejska.
Czemuz by mial? Toc to juz tak dawno chwalil sie, ze nadzoruje warszawskie szpitale, ze to juz nieprawda. Poludniowym tez sie chwalil, ze go wybudowal.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 03 lip 2026, 13:14
Nie wiem, ale fakty są takie, że my przekazywaliśmy sprzęt Ukrainie za darmo, sponsorujemy im nadal niektóre rzeczy, pomagamy ukraińcom w Polsce, a polskie firmy nie podpisały żadnego kontraktu na ukrainie w sprawie odbudowy, a teraz zrywają umowę na wymianę ponieważ im się to nie opłaca.
johny batonik
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio