Gry...

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 181

Gry...

Post autor: Samuraj » 02 lip 2026, 18:56

Slim91 pisze:
02 lip 2026, 18:44
Wiele gier nie jest wart tych 300 zł za sztukę. Gry przeważnie sa krótkie lub nudne(jak CD).
Crimson Desert to ty szanuj. Piękna gra. Chyba jedna z nielicznych gier warta swojej ceny. Nie dość, że na premierę był ogrom kontentu i zabawy na 200h to do tego jeszcze gra doczekała się wielu aktualizacji, darmowego kontentu i twórcy nie przestają, stale udoskonalają ten produkt. Pod tym względem gra jest najlepszą pozycją tego roku. Mimo, że rozgrywka przypomina MMO i wolno się rozwija oraz jest powtarzalna, to jednak dla mnie CD to obecnie nadal najlepsza gra tego roku. Spędziłem w niej blisko 130h a nie zrobiłem masy rzeczy, pozostało mi sporo end gamowych bossów do pokonania, sporo zadań do zrobienia i pewnie setki skarbów do znalezienia, nie mówiąc o tym, że prawie w ogóle nie tykałem Otchłani. Ogroooomna gra która jak najbardziej była warta ceny w przeciwieństwie do takiego RE9 który jest na 8h i co najwyżej sobie możesz przejść grę drugi raz jak chcesz więcej zabawy a obie gry na premierę były w tej same cenie. Plus taki, że gry Capcomu szybko tanieją.
Rezus pisze:
02 lip 2026, 18:38
Samuraj pisze:
02 lip 2026, 16:53
Prawdą jest, że my kupujemy licencję a nie gry jako takie, nie jesteśmy ich właścicielami
A to niby dlaczego?
A jak kupuję rower to też mam oddać gdy się firma odezwie?
Rower to wiesz, marny przykład, jak z butami, wychodzisz buty i są do wyjebania, tak jak wyjeżdżony rower. Zużywające się rzeczy to wiesz ;p
Tak poważniej, to wiadomo po co wprowadzono cyfrowe wersje gier - aby nie było możliwości odsprzedaży z drugiej ręki a i tak ludzie kombinują, bo możesz odkupić całe konto z daną grą. Jak wspomniałem, kupujemy licencję a nie grę i się na to zgadzamy akceptując regulamin, więc w pełni świadomi kupujemy coś co nie będzie naszą własnością i tyle w temacie.

Wróć do „Hyde Park”