Wasze zdjęcia - Strona 356

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Zamieścisz fotke ?!?

TAK :P
88
33%
Nie
175
67%
Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 179

Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 04 lip 2026, 3:47

matt_ pisze:
04 lip 2026, 3:29
Rozumiem, że nic nie rozumiesz. Każdy kiedyś coś pizgnął, nawet Bernabeu, co nie znaczy żeby być z tego dumnym albo robić z siebie męczennika. Widzę też ogromną różnicę między żartem, ironią a pisaniem głupot i uciekaniem od brania odpowiedzialności za to.
Masz wyraźnie jakiś problem.

1. Nie odróżniasz ironii i żartu od głupoty :roll:
2. Nie jestem dumny z tego co napisałem, co nie zmienia faktu, że mnie śmieszy bo się z tym zgadzam. :roftl3:
3. Męczennika? nie wiem do czego pijesz. :badziewie:
4. Jaka ucieczka od odpowiedzialności? :badziewie:

Nie wiem matt co próbujesz osiągnąć? Tydzień temu wyłowiłeś post z przed 4 lat i go wklejasz w tematy i dowalasz się do mnie. Wiesz, może ja mam schizy, może mam swoje problemy psychiczne i może i mam coś na bani, może nawet jestem przez tą chorobę otępiały, kto wie. Ale mam wrażenie, że większe problemy z głową ma tu ktoś inny :badziewie: Daj mi spokój człowieku i zajmij się może tymi rasistowskimi tekstami które pojawiają się na forum, ale pewnie dla Ciebie to forma żartu co nie? pewnie tak w końcu Ty je "odróżniasz" - wyczułeś tu ironię? :roll:

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3910

Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 04 lip 2026, 4:01

Dobre

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 292

Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 04 lip 2026, 13:20

Ja też się wpiszę użytkowniku @Samuraj

Przeczytałem z uwagą całość i ja naturalnie również trzymam za Ciebie kciuki. Z podziwem ogólnie odbieram to w jaki sposób się tutaj otworzyłeś przed forumowiczami, jak szczerze potrafisz o wszystkim pisać. Ja nie wiem czy tak bym potrafił na forum, ale to tylko jeszcze raz podkreślę jaki podziw i szacunek to u mnie wywołuje.

W ogóle to pozwolę sobie raz jeszcze podkreślić że my przecież znamy się o bardzo dawna. Wielu forumowiczów pewnie tego nie wie ale ja z użytkownikiem Samuraj znamy się od ... 2003 roku jeżeli mnie pamięć nie myli!!! No to by było 23 lata!!

Dla mnie lato 2003 było tuż po maturze a przed pierwszymi moimi studiami i to był ogólnie okres świetności forów piłkarskich. Tamtego lata trochę z przypadku trafiłem na takie małe forum piłkarskie. Nazywało się bodaj forum.biz w oryginalnej nazwie którą też potem chyba zmieniało. Nie było tam wielu userów, wszystkim zarządzał niejaki Pojke ale jego prawą ręką był właśnie kolega Samuraj który wtedy używał ksywki Kasagrande. Jako że ja dosyć szybko stałem się jednym z najaktywniejszych userów to Pojke i Samuraj to docenili i mnie też awansowali do roli moderatora forum. Z czasem zacząłem z Samurajem łapać wspólny język, wymieniać poglądy piłkarskie również na popularnym wtedy komunikatorze Gadu Gadu. Wspólnie też graliśmy i rywalizowaliśmy na takiej grze na kurniku, piłka na kartce. Ja Samuraja nauczyłem w to grać a potem uczeń przerósł mistrza i potem już przeważnie z nim przegrywałem.

No ten kontakt się zatarł gdzieś w początkach drugiej dekady XXI wieku. Ja też mówiąc szczerze przez lata nawet nie wiedziałem za bardzo o forum świat piłki, o tym że Samuraj tu jest. Sam raczej trzymałem się innego forum, forum tygodnika piłka nożna i jego dalszych reinkarnacji na których Samuraj też trochę bywał ale z czasem zniknął. No i gdzieś ponad rok temu dopiero się zorientowałem na tym forum że Samuraj to właśnie ten dobrze mi znany Kasangrande z przeszłości.

Dlatego wiem że to naprawdę spoko ziomek, fajnie że tak otwarcie piszesz o swojej sytuacji więc dołączam się z zaciśniętymi kciukami do życzeń wszystkiego dobrego :)

Na koniec odniosę się jeszcze też w paru zdaniach do tej wymiany z użytkownikiem @matt_

Ja też trochę uważam że mógłbyś w sprawach piłkarskich odrobinę zdjąć nogę z gazu czasem pod kątem swojego języka czy takiej Twojej zapalczywości. Bo mówiąc szczerze ostatnie dni jak czytam niektóre Twoje wpisy w tematach Mundialowych to odrobinę mi to ciśnienie podnoszą :wink: Cieszę się np że nie było mnie na tym forum w momencie gdy Messi podnosił Puchar Świata bo jakbym wtedy to przeczytał co tu zostało odkurzone to pewnie bym za siebie nie ręczył w odpowiedzi. A kojarzę że z biegiem naszej znajomości w pierwszej i gdzieś tam na początku drugiej dekady XXI wieku też był trochę ten problem że np ja jako kibic Barcelony jak czytałem niektóre Twoje wpisy w czasie najgorętszego okresu Guardiola vs Mourinho to budzila się we mnie lwica że muszę bronić swoich i zwyczajnie nie pozwolę Ci, zwyczajnie nie mogę tam tego zostawić.

Po prostu pamiętaj że to trochę nie prowadzi do niczego bo zawsze akcja budzi reakcje. Napiszesz tak mega radykalnie to czy tego chcesz czy nie zradykalizujesz też oponenta który kibicuje drugiej stronie i będzie Ci się chciał odwinąć.

Po drugiej stronie też jest zawsze człowiek. Człowiek który po prostu patrzy na piłkę inaczej niż Ty. Kibicuje klubowi czy piłkarzowi których Ty może nie lubisz, ale ten człowiek może niekoniecznie chciałby przeczytać o swoich ulubieńcach coś napisanego aż tak brutalnym językiem. Tak samo jak Ty pewnie nie chciałbyś czegoś takiego przeczytać o swoich ulubieńcach.

No ale podsumowując jeszcze raz szacun za Twój wczorajszy post. Twój dobry kolega którego znasz 23 lata trzyma kciuki aby wszystko się u Ciebie dobrze ułożyło :)

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 04 lip 2026, 14:16

Leszek pisze:
04 lip 2026, 13:20
Ja też się wpiszę użytkowniku @Samuraj

Po drugiej stronie też jest zawsze człowiek. Człowiek który po prostu patrzy na piłkę inaczej niż Ty. Kibicuje klubowi czy piłkarzowi których Ty może nie lubisz, ale ten człowiek może niekoniecznie chciałby przeczytać o swoich ulubieńcach coś napisanego aż tak brutalnym językiem. Tak samo jak Ty pewnie nie chciałbyś czegoś takiego przeczytać o swoich ulubieńcach.

No ale podsumowując jeszcze raz szacun za Twój wczorajszy post. Twój dobry kolega którego znasz 23 lata trzyma kciuki aby wszystko się u Ciebie dobrze ułożyło :)
Tyle że... Wtedy na forum pojawiały się posty nabijające się z Cristiano Ronaldo na tle Messiego. Jak wspomniałem tu w temacie, wszystko co związane z Barceloną no i też z Messim działa na mnie jak płachta na byka. Wtedy Portugalia odpadła w meczu z rewelacją turnieju czyli Marokiem i były docinki odnośnie CR7. Gdzieś wtedy się to udzieliło i człowiek poszedł pod prąd. Zawsze taki byłem i powinieneś to pamiętać z okresu kiedy wspólnie byliśmy "redaktorami" portalu prowadzonego przez Pojke. Z resztą Pojke to był Maciej Naskręt, redaktor m.in Dziennika Bałtyckiego - i wtedy chyba obaj dostaliśmy propozycję właśnie redagowania jego strony, pisania newsów, wyjazdy na mecze. Ostatecznie coś tam poszło nie tak, ale to był fajny okres dziennikarstwa, nie tylko zarządzania tamtejszym forum. Wtedy to się było jeszcze młodzikiem, ale ja w tamtym czasie byłem chyba gdzieś w okresie studiowania socjologii i dziennikarstwa i Pojke dał mi możliwość rozwijania się w tym temacie i plany były ambitne, ale ostatecznie wszystko jakoś się rozpadło a szkoda.

Z resztą na forum portalu piłkanożna też nie gryzłem się w język i wielokrotnie byłem banowany. Ktoś depcze mi na odcisk, to ja mu skoczę na stopę w myśl zasady "jest akcja, jest reakcja". Więc zawsze byłem też podatny na prowokacje i często specjalnie mnie zaczepiano by tylko właśnie wywołać dyskusję. Po prostu taki jestem i tak mam, palnę coś i dostanę bana? trudno, wiem, zazwyczaj musiałem mieć ku temu powód. Najczęściej są sytuacje, że wchodzę z takimi wypowiedziami w mrowisko, więc rzuca się na mnie wiele osób. Jak w przypadku Messiego, powiem na jego temat coś negatywnego to lawina kibiców Barcelony czy fanatyków Messiego się na mnie rzuci a ja świadomy, że z tłumem nie wygram, to i tak idę w zaparte. Taki mam nieustępliwy charakter. Na pewno to dobrze kojarzysz z przed lat. I na forum gdzie są ludzie o różnych poglądach, którzy kibicują konkretnym drużynom i sympatyzują za konkretnymi piłkarzami zawsze dojdzie do utarczek i z tego rodzi się dyskusja także z różnymi złośliwościami. Temat CR7 vs Messi jest tego dobrym przykładem, bo zawsze ktoś wypomni zachowania jednego czy drugiego, opluje w jakiś sposób jego karierę by ją zdyskredytować i to jest normalne. Ja prawdopodobnie musiałem być zmęczony wchodzeniem w tyłek Messiego i jego wychwalaniem a jednoczesną krytyką Ronaldo, dlatego pewnie napisałem co napisałem i w razie czego byłem gotowy na konsekwencje i nie pamiętam czy jakieś były czy nie. Dzisiaj też piszę złośliwie na temat Messiego, może nie tak dobitnie, ale jeśli przeczytam coś wrednego w kontekście CR7 to odpowiem w podobnym tonie odnośnie pchły. Tu na forum naprawdę jest wiele gorszych wypowiedzi niż to co ja napisałem, nie obrażających jednego zawodnika, ale drużyny czy grupę zawodników. Wracając jeszcze do forum piłkanożna to miało swoje fajne plusy, bo wyróżniające się wypowiedzi były publikowane w tygodniku i pamiętam, że całkiem sporo moich wypowiedzi się tam znalazło.

No, ale 23 lata to kawał czasu, co prawda była długa przerwa, ale fakt, chyba jesteś najdłużej mi znaną osobą poznaną przez internet z którą mam jakiś kontakt. Co dziwne, bo Ty kibic Barcelony/Ajaxu/Holandii a ja kibic Realu Madryt. Więc ciągle dochodziło do jakiś zgrzytów a nawet w tej piłce na kartce nie brakowało rywalizacji. Jednak kibic Realu i Barcelony może się zakumplować, ale trzeba mieć dystans jednak do pewnych rzeczy.

Może już zostawmy temat tego cytatu w spokoju, bo ten wątek czemu innemu ma służyć. Ale przynajmniej tutaj wychodzi, że miałem swoją małą przeszłość dziennikarską, kiedyś o piłce nożnej a później ogólnie o sporcie a nawet swego czasu o grach komputerowych. Tu akurat szkoda, że rzuciłem studia i nie rozwijałem się w dziennikarstwie, bo lanie wody mi lepiej wychodzi niż obecna praca którą wykonuje ;)

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1056
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 04 lip 2026, 14:42

Leszek pisze:
Z podziwem ogólnie odbieram to w jaki sposób się tutaj otworzyłeś przed forumowiczami, jak szczerze potrafisz o wszystkim pisać. Ja nie wiem czy tak bym potrafił na forum, ale to tylko jeszcze raz podkreślę jaki podziw i szacunek to u mnie wywołuje.
I myślę, że skoro @Samuraj się tutaj przed nami otworzył, to na naszym forum mimo wszystko (i wbrew pozorom) czuje się jak wśród bliskich. 8)

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 04 lip 2026, 14:48

yedraz pisze:
04 lip 2026, 14:42
Leszek pisze:
Z podziwem ogólnie odbieram to w jaki sposób się tutaj otworzyłeś przed forumowiczami, jak szczerze potrafisz o wszystkim pisać. Ja nie wiem czy tak bym potrafił na forum, ale to tylko jeszcze raz podkreślę jaki podziw i szacunek to u mnie wywołuje.
I myślę, że skoro @Samuraj się tutaj przed nami otworzył, to na naszym forum mimo wszystko (i wbrew pozorom) czuje się jak wśród bliskich. 8)
Czytałem twój post. To mnie zainspirowało by napisać o sobie i swojej chorobie która dotknęła mnie 2 lata temu. Wahałem się, bo po co komu ta wiedza... Jednak denerwuje mnie to jak ludzie postrzegają osoby chore na schizofrenię, zwłaszcza, że ona mimo wszystko z różnym natężeniem u ludzi się objawia i nie można też wszystkich wrzucać do jednego worka. Dlatego też o tym postanowiłem napisać i w pewnym stopniu uświadomić o tym problemie. Więc to co mnie zmotywowało do tego, to właśnie twoja wypowiedź o niepełnosprawności.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1056
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 04 lip 2026, 14:55

I nawet miałem pewne podejrzenie, że Cię do tego zainspirowałem.
I dobrze że staramy się otwarcie mówić o swoich problemach, bo jak widać każdy ma inne, ale prawie każdy z nas w życiu zmaga się z większymi lub mniejszymi problemami...
I obyśmy tylko mieli w sobie więcej wyrozumiałości dla poglądów i też słabości naszych adwersarzy, to tu poczujemy się niemalże jak w domu.
A Tobie @Samuraj życzę POWODZENIA, tak po prostu. :idea:

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 292

Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 04 lip 2026, 15:04

Samuraj pisze:
04 lip 2026, 14:16
Z resztą Pojke to był Maciej Naskręt, redaktor m.in Dziennika Bałtyckiego - i wtedy chyba obaj dostaliśmy propozycję właśnie redagowania jego strony, pisania newsów, wyjazdy na mecze.
Że Maciej Naskręt to pamiętam bo miałem go tak właśnie zapisanego na gg. Natomiast to że był redaktorem Dziennika Bałtyckiego to przyznam że zdążyłem zapomnieć. Co do pierwszych kroków w dziennikarstwie to u mnie to chyba jednak nie rozwinęło się nawet do takiego poziomu jak u Ciebie. Ja tam chyba raz wysłałem na próbę jakiś swój felieton ale został odrzucony bo zbyt się przejechałem po Dariuszu Szpakowskim. Jednak chyba moja "kariera" dotyczyła głównie forum, pisania masy postów (teraz nie miałbym siły już tyle ich tworzyć) no i tego że dałeś mi tam moda a z czasem chyba też i administratora :wink:
Samuraj pisze:
04 lip 2026, 14:16
Jak wspomniałem tu w temacie, wszystko co związane z Barceloną no i też z Messim działa na mnie jak płachta na byka.
To jeszcze w tym wątku piłkarskim odniosę się tylko do tego cytatu bo faktycznie temat główny nie jest tu temu poświęcony :wink:

Wedle mojej pamięci nie zawsze tak było u Ciebie z tą Barcą. W latach 2003-2006 nawet kojarzę Twoje wyraży sympatii w kierunku klubu z Katalonii. Trochę się podpaliłeś gdy wygrali swoją drugą w historii LM w 2006 roku a pierwszą za naszego świadomego życia piłkarskiego. Pamiętam jak pokłóciłem się z Tobą na gg w wieczór w który pokonali Arsenal w finale bo ja autentycznie świętowałem ze łzami w oczach a Ty już miałeś w opisie na gg jakieś tam negatywne rzeczy o Barcelonie i pamiętam że wtedy nie wytrzymałem.

Może dlatego że ten mechanizm serio działa zawsze w obie strony. Ja też np musiałem zaciskać zęby gdy Real wygrywał te Ligi Mistrzów w 2000 i zwłaszcza w 2002 roku i zewsząd słuchałem i czytałem trochę takie "spuszczanie" się nad nimi a w Barcę wszyscy uderzali i doświadczałem też tego na żywo w liceum choćby. Dlatego w mój pierwszy triumfalny wieczór finału LM 2006 byłem zły na Ciebie że robisz jakby problem z dopiero ich pierwszego takiego sukcesu w naszym świadomym życiu. No bo umówmy się, w 1992 roku ja mialem 8 lat, Ty bodaj 7 :wink:

Dobra to tyle o tym wątku piłkarskim żeby nie zbaczać z głównego.

To tylko skonstatuje na koniec w wątku głównym że naprawdę fajnie że się nie poddajesz i walczysz wbrew tylu przeciwnościom. To życie niestety jest często taką ch**nią. Oczywiście nie każdego doświadcza w równym stopniu ale najważniejsze to właśnie umieć się podnieść i ruszyć do przodu. Swoją drogą w tym jakby poprzednim życiu to chyba nigdy nie widziałem Twojej fotki (co jest fair bo Ty nie widzialeś też mojej) ale kojarzę że kiedyś Cię zestalkowalem na FB gdy jeszcze bodaj pracowaleś w jakimś muzem w Malborku i tam chyba zobaczyłem Cię już po raz pierwszy. Oczywiście było to możliwe dzięki temu że znam Twoje imię i nazwisko :wink:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4308
Kibicuję: AC Milan

Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 04 lip 2026, 15:07

Pieknie sie Was czyta :)

To ja jeszcze dołożę swoje zdjęcie z dzis

Obrazek

Morskie Oko w Szwajcarii :)

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1838

Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 04 lip 2026, 17:41

Klimat zdecydowanie niesprzyjający żeby smażyć tanią kiełbasę :witam:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4308
Kibicuję: AC Milan

Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 04 lip 2026, 20:17

Kuchnia tam jest wbrew pozorom bardzo prosta. To w końcu gory. Ziemniaki ser i kiełbasa wlasnie ;)

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1773
Kibicuję: WRE

Wasze zdjęcia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 04 lip 2026, 21:24

Ale, miejmy nadzieję, wysokiej klasy :)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu