Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » wczoraj, 0:21
Cement
Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » wczoraj, 0:22
krzysiu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 0:23
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » wczoraj, 0:24
Devourer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » wczoraj, 0:25
Przypomniało się, że zdobył jeszcze złoto Igrzysk w 2016, też u siebie. Jedno i drugie oczywiście symboliczne, przy czym tamten 2013 to był jednym z lepszych momentów jego kariery. Wygrany Puchar Konfederacji, najlepszy zawodnik turnieju i duże oczekiwania przed przejściem do Barcelony. W 2016 grał jeszcze poważnie w piłkę nożną i na swoim terenie poprowadził kraj do pierwszego w historii złota IO. Ma to swój smak.
matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » wczoraj, 0:33
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » wczoraj, 0:46
Tennessee

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » wczoraj, 0:54
Powiem ci szczerze, ze dzięki tobie się właśnie dowiedziałem jak to się poprawnie nazywa. Oglądam piłkę w większości po angielsku i po hiszpańsku i ANI RAZU nie słyszałem, zeby jakiś komentator powiedział to inaczej niż "Haland". Człowiek uczy się całe życie. Komentatorzy jednak wiedzieć powinni. Dzięki!
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 0:58
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 0:59
Fun fact (Sofascore):
Bernabeu2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » wczoraj, 1:09
Zobaczymy. Póki co muszą przebić się do półfinału. Za 2 lata jeszcze Euro. Na dzień dzisiejszy i tak przebili całą naszą kadrę w XXI.
Devourer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » wczoraj, 1:26
O i to jest optymistyczna wizja.
No i wykrakałeś.
Miała, ale się wysypał w decydującym momencie.
Carlo, to już nie Carlo.
Przynajmniej umie w karne.
Kupon mi tym uratował.
yedraz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 1:27
Czy ja wiem... Polska zagrała w ćwierćfinale mistrzostw europy gdzie uległa Portugalii (przyszłemu zwycięzcy turnieju) po rzutach karnych. Mistrzostwa Europy w moim odczuciu to trudniejszy turniej od mistrzostw świata. Trudno się zakwalifikować a i poziom drużyn by awansować wyżej jest większy, tam nie zagrasz z DR Konga czy z całym szacunkiem do tej ekipy - Republiką Zielonego Przylądka. To też nie Copa America gdzie liczy się tylko kilka reprezentacji. Myślę, że ćwierćfinał i polizanie prawie półfinału, to duży sukces jak na naszą kadrę. Norwegowie dopiero awansowali do ćwierćfinału mistrzostw świata. To wielki sukces, ale pamiętajmy, że wcześniej do tych rozgrywek się nawet nie kwalifikowali... Mieli długą przerwę od tych rozgrywek a Polska w ostatnich mistrzostwach grała regularnie i nawet weszła do 1/8 finału gdzie uległa późniejszym wice-mistrzom świata Francuzom i to po nawet całkiem dobrej grze.
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » wczoraj, 5:10
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » wczoraj, 5:20
Nie - na MŚ trudniej się zakwalifikowywać - bo masz 16 zespołów z Europy na MŚ, na ME masz 24 zespoły. Turniej MŚ jest trudniejszy, wyjście z grupy jest łatwiejsze niż kiedyś, ale masz teraz jedną rundę więcej - i przy tym rozstawieniu musisz pokonać jakiś zespół z topu, aby być w ćwierćfinale.Samuraj pisze: ↑wczoraj, 1:27Czy ja wiem... Polska zagrała w ćwierćfinale mistrzostw europy gdzie uległa Portugalii (przyszłemu zwycięzcy turnieju) po rzutach karnych. Mistrzostwa Europy w moim odczuciu to trudniejszy turniej od mistrzostw świata. Trudno się zakwalifikować a i poziom drużyn by awansować wyżej jest większy, tam nie zagrasz z DR Konga czy z całym szacunkiem do tej ekipy - Republiką Zielonego Przylądka. To też nie Copa America gdzie liczy się tylko kilka reprezentacji. Myślę, że ćwierćfinał i polizanie prawie półfinału, to duży sukces jak na naszą kadrę. Norwegowie dopiero awansowali do ćwierćfinału mistrzostw świata. To wielki sukces, ale pamiętajmy, że wcześniej do tych rozgrywek się nawet nie kwalifikowali... Mieli długą przerwę od tych rozgrywek a Polska w ostatnich mistrzostwach grała regularnie i nawet weszła do 1/8 finału gdzie uległa późniejszym wice-mistrzom świata Francuzom i to po nawet całkiem dobrej grze.
Mimo wszystko Norwegów stać na to by tutaj zrobić jeszcze większą sensacje i kto wie, może im się uda. Ale też nie dmuchałbym balonika, że jest to ekipa na miarę dawnej Chorwacji, taką ekipą jest Maroko które potwierdza to na drugim mundialu z rzędu. Norwegia dopiero pisze swoją historię i oby im się wiodło.
Devourer
Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio