Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 1446

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3920

Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » dzisiaj, 1:03

MazurXIII pisze:
dzisiaj, 0:54
Duże prawdopodobieństwo, że w półfinałach będziemy mieli Euro 2026.
MŚ 2022 to 2 zespoły z Europy, 1 z Ameryki Południowej i 1 z Afryki.
MŚ 2018 to 4 zespoły z Europy :)
MŚ 2014 to 2 ekipy z Europy oraz 2 z Ameryki Południowej.
MŚ 2010 to 3 drużyny z Europy, 1 Ameryka Południowa.
MŚ 2006 również 100% Europy.
MŚ 2002 podobny przypadek co 20 lat później, 2 z Europy, 1 z Ameryki Południowej i 1 z Azji.

Historycznie przewaga Europy jest spora, tak czy inaczej.
Hamster79 pisze:
wczoraj, 23:04
Albo zrobić jak w europejskich pucharach i część miejsc dla poszczególnych kontynentów uzależnić od średniej punktów na zespół na ostatniej imprezie.
Karaibscy wiceprezydenci FIFA nie aprobują tego pomysłu.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1841

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » dzisiaj, 1:21

Szwajcaria - Kolumbia
dla mnie jedna z gorszych par i jak miałbym odpuścić oglądanie jakiegoś meczu to ten w pierwzej kolejności :mrgreen:

Nie odpuściłem i żałuję że idę spać po 1 w nocy przez taki pazdierz xd

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » dzisiaj, 1:56

Ilka pisze:
dzisiaj, 1:01
Poznaliśmy ósemkę w której mamy 6 drużyn europejskich :) Jednak przedwcześnie się o Europę martwiłam :)
No szok normalnie. A wystarczyło mnie posłuchać tych co mówili, że nie ma co oceniać po pierwszych kolejkach, bo faza grupowa to kalkulacja energii, a może nawet i wydłużony okres przygotowawczy co idealnie pokazała Argentyna cztery lata temu.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » dzisiaj, 9:35

Mr.Chris pisze:
dzisiaj, 1:56
Ilka pisze:
Poznaliśmy ósemkę w której mamy 6 drużyn europejskich :) Jednak przedwcześnie się o Europę martwiłam :)
No szok normalnie. A wystarczyło mnie posłuchać tych co mówili, że nie ma co oceniać po pierwszych kolejkach, bo faza grupowa to kalkulacja energii, a może nawet i wydłużony okres przygotowawczy co idealnie pokazała Argentyna cztery lata temu.
Nie tylko ty tak mówiłeś ;). Z krytyką faworytów należy się wstrzymać dopóki są w turnieju. Utworzenie takiego molocha 48 zespołów nawet daje im się spokojnie rozpędzać, bo grupy słabsze niż były, w dodatku można wychodzić nawet z 3 miejsc. W starym formacie ktoś mógł zaskoczyć, trafiały się grupy śmierci, gdzie trzeba było od początku forsować i często ktoś wracał do domu po fazie grupowej. Tutaj tylko Urugwaj zagrał wyjątkowo źle, cała reszta wyszła. Droga do ćwierćfinałów też jest prostsza, bo z reguły faworyci jak wygrali grupę trafiali na odpowiednio słabszych rywali.
48 zespołów dało możliwość zaprezentowania się bardziej egzotycznych zespołów i sporą szansę na jakiś mały sukces - jakim jest wyjście z grupy. To najbardziej wykorzystały zespoły z Afryki, które powychodziły z grupy na plecach drużyn azjatyckich i panamerykańskich.

Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 116
Kibicuję: Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » dzisiaj, 9:49

Ilka pisze:
Poznaliśmy ósemkę w której mamy 6 drużyn europejskich
Dla Ronaldo Euro ma taką samą range jak Mundial. Coś w tym jest.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 587

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » dzisiaj, 10:16

Holendrzy dali dupy tracą bramkę w doliczonym na 1:1 z Marokiem, wtedy prawdopodobnie poradziliby sobie z Kanadą i byłoby ćwierćfinałowe starcie Francja vs Holandia. Czyli 7/8 drużyn z europy.
Choć w sumie jak popatrzeć na Maroko gdzie z 26 osobowej kadry 19 zawodników jest urodzonych w europie, to można ich spokojnie podciągnąć pod stary kontynent.

Argentyna w swojej ścieżce nie miała możliwość konfrontacji z drużyną europejską, więc są w ćwierćfinale, no ale wiadomo turniej jest ustawiony pod Argentynę.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » dzisiaj, 11:20

Tennessee pisze:
dzisiaj, 10:16
Holendrzy dali dupy tracą bramkę w doliczonym na 1:1 z Marokiem, wtedy prawdopodobnie poradziliby sobie z Kanadą i byłoby ćwierćfinałowe starcie Francja vs Holandia. Czyli 7/8 drużyn z europy.
Choć w sumie jak popatrzeć na Maroko gdzie z 26 osobowej kadry 19 zawodników jest urodzonych w europie, to można ich spokojnie podciągnąć pod stary kontynent.

Argentyna w swojej ścieżce nie miała możliwość konfrontacji z drużyną europejską, więc są w ćwierćfinale, no ale wiadomo turniej jest ustawiony pod Argentynę.
Grali z Austrią w grupie, teraz bedą grać ze Szwajcarią. Wg drabinki mogli grać z Urugwajem lub z Hiszpanią (jakby zajęli 2 miejsce w grupie) w 1/16, tylko ten pierwszy okazał się wyjatkowo słaby. Niemniej cos w tym jest, że ostatnia ćwiartka najsłabsza - jest tylko Argentyna z potęg.
W pierwszej było Maroko, Holandia, Francja, Niemcy, w drugiej Belgia, Hiszpania, Portugalia, Chorwacja, w trzeciej Brazylia i Anglia.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » dzisiaj, 11:35

Sprawdzam sobie godziny cwiercfinalow 22 21 23 spoko spoko i na sam koniec Argentyna ze Szwajcaria o 3 w nocy. Skandal tym bardziej ze ten mecz niesie chyba najwieksze ryzyko dogrywki.
Na szczescie to ostatni taki wyskok bo polfinaly i final o 21 a mecz o trzecie miejsce zaplanowano na 23.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » dzisiaj, 12:03

Chlopaczek pisze:
dzisiaj, 11:35
Sprawdzam sobie godziny cwiercfinalow 22 21 23 spoko spoko i na sam koniec Argentyna ze Szwajcaria o 3 w nocy. Skandal tym bardziej ze ten mecz niesie chyba najwieksze ryzyko dogrywki.
Chłopaczek nie udawaj, jaki skandal.
Dają Argentynę w nocy żeby najbardziej ogarnięty piłkarsko kontynent słodko spał i nie mógł na żywo zobaczyć szwindlu przepychania właśnie Argentyny do jak najdalszych rund turnieju. Proste.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » dzisiaj, 12:48

To sie nie uda bo bedziemy tam i bedziemy patrzyc jak FIFA i sedziowie ustawiaja turniej pod Argentyne a pozostale reprezentacje specjalnie graja tak zeby miala ona latwa sciezke do polfinalu z ktorej i tak mogla sie wywalic na ryj (gdyby nie FIFA i sedziowie).

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » dzisiaj, 14:58

Nie wiem czy gdzieś było, bo śledzę tematy Mundialowe mocno wybiórczo, ale w knajpie nie przypominam sobie, żeby ktoś wrzucał.

https://kontra.games/pl/graj/mundialowa-jedenastka

Fajna zabawa, nieco bardziej na czasie niż 7:0 wrzucane wcześniej i też wciąga. Szkoda, że dopiero dzisiaj kumpel odkrył, ale można grać poprzednie challenge.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » dzisiaj, 14:59

Ja myślę, że mocno spróbują i mają spore szanse. Szwajcaria nikogo nie interesuje, a ludzie nazywają ją antyfutbolem, więc będzie łatwo. Anglików nikt nie lubi i nikt nie chce żeby futbol wrócił do domu, również łatwo. No a finał rządzi się swoimi prawami, prawami FIFA, oczywiście. To jest prostsze niż się ludziom wydaje.

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 184

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » dzisiaj, 15:26

Ja straciłem moich faworytów w tym turnieju czyli Portugalię i Kolumbię oraz mojego cichego czarnego konia czyli Japonię. Zostało mi kibicować Norwegom i Maroko. Natomiast zespoły którym nie kibicuje i chce by odpadły to Argentyna i Hiszpania. Ale znając moje szczęście w życiu to właśnie Hiszpania zagra w finale z Argentyną... :suicide:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » dzisiaj, 15:32

Wielu z nas w ostatnich dniach miała po raz ostatni obejrzeć w akcji Cristiano Ronaldo, Neymara, Salah a było też o krok od Messiego (no chyba że oglądacie ligi saudyjskie czy mls). Trochę sentymencik.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » dzisiaj, 16:03

Samuraj pisze:
dzisiaj, 15:26
Ja straciłem moich faworytów w tym turnieju czyli Portugalię i Kolumbię oraz mojego cichego czarnego konia czyli Japonię. Zostało mi kibicować Norwegom i Maroko. Natomiast zespoły którym nie kibicuje i chce by odpadły to Argentyna i Hiszpania. Ale znając moje szczęście w życiu to właśnie Hiszpania zagra w finale z Argentyną... :suicide:
I to będzie mój finał, piękny finał :)
Taki stawiałam przed imprezą i taki jest nadal możliwy choć wczoraj już w niego zwątpiłam ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”