Dzięki, ale dla mnie to hobby. Poza tym mam kontakt z kilkoma osobami na stałe relacjonującymi pnk w mediach (w PL i poza) i od czasu do czasu podsyłam im zasłyszane info oraz swoje spostrzeżenia.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 05 lip 2026, 23:19
Dzięki, ale dla mnie to hobby. Poza tym mam kontakt z kilkoma osobami na stałe relacjonującymi pnk w mediach (w PL i poza) i od czasu do czasu podsyłam im zasłyszane info oraz swoje spostrzeżenia.
7lechus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 06 lip 2026, 1:35
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 06 lip 2026, 5:05
Od okręgówki mamy kanał kartofliska.Mr.Chris pisze: ↑06 lip 2026, 1:35W sumie to jakby nagrywać najniższe ligi mężczyzn (B czy C klasy), to też takie kompilki by się regularnie kręciło. Ok, częstotliwość mniejsza, ale takie akcje, to i w Ekstraklasie się zdarzają po kilka razy na kolejkęzwłaszcza jak drużyna namiętnie próbuje rozgrywać od tyłu, z wykorzystaniem bramkarza.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 06 lip 2026, 7:31
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 07 lip 2026, 13:03

matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lip 2026, 19:39
To raczej nie temat do zwały a tematu piłkarskiego i to nie Norwegowie to wymyślili.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 11 lip 2026, 11:11
Sh00t

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 11 lip 2026, 11:19
6 bramek jako zawodnik ocierający się o wyjściową jedenastkę (55min/mecz i 27 meczów), to nie jest okropny wynik jak na drużynę środka tabeli. Typ ma 193cm, więc pewnie kupiono najlepszego o określonym profilu, który w ogóle chciał przyjść i był na tyle młody, żeby dało się na nim coś jeszcze zarobić.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 11 lip 2026, 12:43
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 11 lip 2026, 14:21
Tennessee

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 11 lip 2026, 14:39
Imo tu wszystko się rozbija o stabilność formy na wysokim poziomie. Co odróżnia Zidane'ów, Ronaldów, czy Messich od Rashfordów, Hazardów, czy Di Marii tego świata? To, że jak już się rozwinęli piłkarsko, to gdzie nie poszli tam robili ogromną różnicę i może nawet miewali gorsze okresy, ale to były okresy krótkie przeplatane wieloma trofeami i rekordami. Micoud mógł być kapitalnym piłkarzem i nawet któregoś dnia mógł być najlepszym zawodnikiem świata (pozdro @Hersk), ale tu trzeba się na takim poziomie utrzymać przez wiele lat i dodatkowo wygrać wiele trofeów. Albo przynajmniej zostać legendą danego klubu jak Gerrard, czy Totti.
Przestałem czytać jak zobaczyłem Kakę nad Ronaldo
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 11 lip 2026, 14:54
On przede wszystkim zaczął wymiatać po 30-tce. Ale tak jak zawsze piszę - właśnie z perspektywy bycia zapamiętanym to bycie legendą klubu pokroju Werderu to akurat fajna sprawa, bo zanotował tam kilka topowych sezonów, wygrał mistrzostwo, fajna ciekawostka i na polskim forum o piłce po 20-paru latach ktoś go w ogóle wspomina, a widzę, że np. od Serie A się odbił. Jak jesteś z kolei najemnikiem nawet na top poziomie, to często w świadomości kibica po paru latach już nie istniejesz.Mr.Chris pisze: ↑11 lip 2026, 14:39Imo tu wszystko się rozbija o stabilność formy na wysokim poziomie. Co odróżnia Zidane'ów, Ronaldów, czy Messich od Rashfordów, Hazardów, czy Di Marii tego świata? To, że jak już się rozwinęli piłkarsko, to gdzie nie poszli tam robili ogromną różnicę i może nawet miewali gorsze okresy, ale to były okresy krótkie przeplatane wieloma trofeami i rekordami. Micoud mógł być kapitalnym piłkarzem i nawet któregoś dnia mógł być najlepszym zawodnikiem świata (pozdro @Hersk), ale tu trzeba się na takim poziomie utrzymać przez wiele lat i dodatkowo wygrać wiele trofeów. Albo przynajmniej zostać legendą danego klubu jak Gerrard, czy Totti.
Bernabeu2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 11 lip 2026, 15:00
Zależy od tego jak definiujemy top poziom. Nikt nie powie o takim Zlatanie lub Ronaldo, że byli przywiązani do danego klubu, ale świat zapamięta ich na wiele pokoleń. Chyba, że mówimy o takich co spędzili w jednym miejscu maksymalnie 2-3 lata, ale pula takich zawodników co by latali aż tak po klubach oraz byli na moim top poziomie, wynosi według mojej wiedzy zero.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 11 lip 2026, 15:30
Teraz mam na myśli głównie ludzi pokroju Micoud właśnie, dla mnie tacy ludzie, którzy zrobili coś wielkiego z klubem z drugiego szeregu są często lepiej pamiętani od najemników, którzy obskoczyli kilka topowych klubów, ale nigdy nie byli tam wiodącymi postaciami. Taki Iago Aspas gdyby chciał to pewnie pograłby w jakiejś Aston Villi, West Hamie i Dortmundzie, ale jakoś myślę, że za te 150-200 bramek dla Celty będzie pamiętany bardziej niż byłby z najemniczą karierą w top5 ligach.Mr.Chris pisze: ↑11 lip 2026, 15:00Zależy od tego jak definiujemy top poziom. Nikt nie powie o takim Zlatanie lub Ronaldo, że byli przywiązani do danego klubu, ale świat zapamięta ich na wiele pokoleń. Chyba, że mówimy o takich co spędzili w jednym miejscu maksymalnie 2-3 lata, ale pula takich zawodników co by latali aż tak po klubach oraz byli na moim top poziomie, wynosi według mojej wiedzy zero.
Bernabeu2
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio