Lost - Zagubieni [serial] - Strona 26

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 26 maja 2006, 12:01

2 sezon się skończył :( ...wiele nowych zagadek, wiele odpowiedzi...ciekawi mnie co się stało z Desmondem, Eko i Lockiem, ale jestem niemal pewien, że przeżyli. Hmm...Desmond dostał łódź od Libby...ciekawie :P
Henry mówił, że jak wróci to go zabiją, że brodacz w porównaniu do kogoś jest malutki... i teraz wydaje mi się, że tym kimś jest własnie Henry...chociaż moze się mylę, ale na pewno jest jedną z głównych postaci wśród "Innych". A teraz czekać do jesieni na kolejne odcinki... :(

chyba teraz zacznę oglądać Prison Break, bo bez Losta długo nie wytrzymam, więc trzeba to czymś zastapić :)

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 26 maja 2006, 12:20

Bonso pisze:2 sezon się skończył ...wiele nowych zagadek, wiele odpowiedzi...ciekawi mnie co się stało z Desmondem, Eko i Lockiem, ale jestem niemal pewien, że przeżyli. Hmm...Desmond dostał łódź od Libby...ciekawie
Henry mówił, że jak wróci to go zabiją, że brodacz w porównaniu do kogoś jest malutki... i teraz wydaje mi się, że tym kimś jest własnie Henry...chociaż moze się mylę, ale na pewno jest jedną z głównych postaci wśród "Innych". A teraz czekać do jesieni na kolejne odcinki...

chyba teraz zacznę oglądać Prison Break, bo bez Losta długo nie wytrzymam, więc trzeba to czymś zastapić

Szczerze mówiąc spodziewałem sie tzw. pierd***cia... ale i tak było nieźle, kilka rzeczy sie wyjaśniło ale te zostały zastapione nowymi zagadkami...

Desmond, Eko i Lock jak na moje żyją bo to nie był żaden wybuch, tylko po prostu wyładowanie tej energi... jak sami widzieliśmy wszystko co było metalowe na ziemi, latało w powietrzu o bunkrze nie wspominam... troszke mnie zdziwiło zachowanie Charliego... "Jeszcze nie wrócili ?" być moze gdzies wyruszyli czegoś szukać... cholera to wie...

Samolot spadł, przez Desmonda :D Lock dopiął swego i nie nacisnoł tego pieprzonego guzika...

Słowa dziewczyny (żony) Desmonda, potwierdziły sie... 'Jak sie ma pieniądze, to można wszystko znaleść" (coś takiego...) ale skąd ona wiedziała, że trzeba szukać emisji pola elektromagnetycznego... Być moze jej ojciec jest kimś w Dharmie... nie zdziwie sie....

Co to za stopa !? Ta wioska to niezła podpucha jak dla mnie... oni tylko udają, że sa jakimiś prymitywami a jaką mają technologie sami widzieliśmy... Hurleya wzieli tylko po to, żeby mógł wrócić spowrotem i przekazać reszcie co widział... Michael nieźle to sobie wykombinowal, zaciągnoł ich na pusty teren gdzie Lostowicze byli bez szans...

Henry jak sie okazało, jest liderem tej całej bandy... oni wiedza jak stamtąd sie wydostać a mimo to, siedza sobie na tej wyspie... ale po co oni tam siedzą do jasnej cholery... :/

Można by pisac i pisać na temat tego odcinka...

Pozdrawiam ! No to czekamy pół roku....

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 maja 2006, 22:37

Pamietam jak ktoś (Pisakk chyba :think:), podawał kim w rzeczywistości był John Locke. Nazwisko Hume z kolei mi się skojarzyło. Krótki wyciąg z wikipedii: David (no niestety nie Desmond :))Hume, filozof, pisarz i historyk urodzony w Szkocji. Mimo że był duchowym uczniem Johna Locke'a, w gruncie rzeczy obalił w dużym stopniu wypracowane przez niego zasady czystego empiryzmu. Co prawda Lostowy Locke empirystą raczej nie jest. ale może to żarcik taki ;).
Jego "partner" nazywał się Kelvin Inmann. Nazwisko zostawmy, bo nic o nim nie znalazłem :), ale lorda Kelvina wszyscy kojarzą pewnie ze szkoły. Sformułował drugą zasadę termodynamiki, badacz elektryczności i magnetyzmu i nawt ma swoją jednostkę :). Do Kelvina nawiązał też Lem, nazywając tak głównego bohatera w "Solarisie". Jestem ciekaw czy twórcy Lost wiedzą coś o tym (może oglądali przez przypadek film z Clooneyem :lol).

Co do "wybuchu". Fajny zwrot akcji, ja dostałem potwierdzenie jakiś wczesniejszych domysłów, że to jest tylko eksperyment psychologiczny... no i wzięli mnie z zaskoczenia. Odcinek ogólnie lepszy od calej serii :lol:. Ciekawa sytuacja z Charliem. Chyba dzięki Clair nie będzie miał problemów z akceptacją. Chociaż zabawnie wyglądało, jak szukał sobie kogoś na kształt ojca, najpierw w Locku, potem w Eko :lol:.

Istnienie tej przystani chyba potwierdza, że "grupa trzymająca władzę" jest poza wyspą. Ogólnie Inni wyglądają jak sekta... zresztą propozycja Henrego o przyłączeniu się dla Locka wskazywalaby na to, że rekrutują się głównie z nie do końca normalnych rozbitków i porwanych dzieci.
Bonso pisze:ciekawi mnie co się stało z Desmondem, Eko i Lockiem, ale jestem niemal pewien, że przeżyli.
Libby tez miała przeżyć :>. Ale też bym chciał by przeżyli. Serial bez Locka straciłby wiele na klimacie. Już przywiązanie go do bunkra pokazało ile traci się na jego braku ;).

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 27 maja 2006, 10:50

Mnie też się David Hume od razu skojarzył :wink: . Ta "gra nazwiskami" to chyba tylko taki żarcik twórców, bo nie wydaje mi się, aby to miało być coś więcej :think: .

Podobnie jak Meecik spodziewałem się swoistego pierdyknięcia w tych dwóch odcinkach, że wszystko co do tej pory było zostanie odwrócone o 180 stopni (a nawet 360 :P ). Co prawda nic takiego się nie stało, ale ogólnie odcinki bardzo dobre. Zgadzam się niestety z Piwusem, że lepsze niż cała druga seria :lol: .

Przynajmniej wiemy, że ten przycisk rzeczywiście coś robi, a nie służy tylko do badania psychologicznego mieszkańców bunkra. Locke nieźle namieszał, ale rozwalił mnie jego tekst po tym, jak wszystko co metalowe zaczeło latać po bunkrze: "Pomyliłem się" :lol: . Z drugiej strony co mu zależy - całe jego życie jak sam twierdzi było żałosne więc on traci najmniej gdyby coś się stało. Pokazano też ostatni hieroglif...Też fakt godny odnotowania, chociaż co bystrzejsi wiedzieli o co chodzi... :wink:

Henry przywódcą stada. Tego się nie spodziewałem...No i znowu na pytanie "kim wy jesteście?" odpowiada "Jesteśmy dobrymi ludźmi". Ciekawe, ciekawe. Już się nie mogę doczekać 3 serii... :P

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 27 maja 2006, 22:53

Pisakk pisze:Już się nie mogę doczekać 3 serii...
A kto może? :wink:
Nie będe pisał niczego o ostatnich dwóch odcinkach bo wszyscy widzieliśmy co się tam wydarzyło. Podobno mówili ze wszystko się wyjaśni w tych odcinakch, ale tak sie nie stało. Najważniejsze ze wiemy to z tym guzikiem. Niestety ja mam teraz wiecej "punktów martwych", czyli takich ktore cieżko wyjaśnić niż miałem przed obejrzeniem.
Ciekawe bylo tez to że Libby dała statek Dasmondowi. Powiedziała mu wtedy ze jej mąż zmarł. To może być powód dla którego znalazła sie w szpitalu psychiatrycznym razem z Hurleyem. Powiedziała też że nazywa się Elizabeth, wiec kłamała, albo naprawde nie nazywa sie Libby. W 22 odcinku spotkała Eko na lotnisku. Ona jest wszędzie. Teraz nie żyje, ale pozostawia dużo zagadek.
Teraz ciekwi mnie najbardziej
1) Co sie stanie z Kate, Jackiem i Sayerem
2) Czy Michaelowi uda sie wydostać z tamtąd, bo pamietajmy ze Dasmond pływal długo i wrócił spowrotem. Wszyscy wiemy że zna sie na statkach itp. i że powinien się wydostać z tamtąd, ale nie udało mu się. Michael pewnie też powróci.
3) Co kurcze znaczy ta ostatnia scena? To byli Portugalczyki, co nie? Wydaje mi się że mówili po portugalsku. :roll: Teraz to będzie juz inny serial...

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 27 maja 2006, 23:20

snake pisze:Powiedziała też że nazywa się Elizabeth, wiec kłamała, albo naprawde nie nazywa sie Libby.

Libby to najprawdopodobniej zdrobnienie od Elizabeth :shock: . Coś jak Liz, Lizzy...
snake pisze:Czy Michaelowi uda sie wydostać z tamtąd, bo pamietajmy ze Dasmond pływal długo i wrócił spowrotem. Wszyscy wiemy że zna sie na statkach itp. i że powinien się wydostać z tamtąd, ale nie udało mu się. Michael pewnie też powróci.

Tzn pewnie teraz łatwiej by było stamtąd uciec, bo najprawdopodobniej kompas nie będzie wariował w związku z przekręceniem kluczyka przez Desmonda...Ale wg tego co udało mi się wyczytać w internecie to Michałek będzie w III serii grał rolę epizodyczną, natomiast postać Walta będzie miała duże znaczenie :wink: . Podobno także, nadchodząca seria ma być bardziej skupiona na Innych...Podobno także ma nastąpić zwiększenie roli wątku miłosnego... :roll: Fujjjj.... :roll: :P

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 28 maja 2006, 15:39

Pisakk pisze:Tzn pewnie teraz łatwiej by było stamtąd uciec, bo najprawdopodobniej kompas nie będzie wariował w związku z przekręceniem kluczyka przez Desmonda...Ale wg tego co udało mi się wyczytać w internecie to Michałek będzie w III serii grał rolę epizodyczną, natomiast postać Walta będzie miała duże znaczenie . Podobno także, nadchodząca seria ma być bardziej skupiona na Innych...Podobno także ma nastąpić zwiększenie roli wątku miłosnego... Fujjjj....

To samo czytałem... będą retrospekcje innych np. Zeke (Tom), Mrs.Clue i HEnry (chyba)

To bedzie bardzo ciekawe, sporo sie wyjaśni :)
snake pisze:) Czy Michaelowi uda sie wydostać z tamtąd, bo pamietajmy ze Dasmond pływal długo i wrócił spowrotem. Wszyscy wiemy że zna sie na statkach itp. i że powinien się wydostać z tamtąd, ale nie udało mu się. Michael pewnie też powróci.

No wiesz, moim zdaniem Henry przypłynął z świata rzeczywistego, że tak to nazwe... Być może czasami płynie, żeby sie skontaktować z szefem Dharmy :D Kto wie...
snake pisze:3) Co kurcze znaczy ta ostatnia scena? To byli Portugalczyki, co nie? Wydaje mi się że mówili po portugalsku. Teraz to będzie juz inny serial...
"Jak sie ma pieniądze, to można znaleść wszystko..." i widać, że zona Desmonda nie rzuca słów na wiatr... co nam na koniec odcinku udowodniła :D

Mnie sie wydaje, że Michael być może skontaktuje sie własnie z nią...

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 21 cze 2006, 14:43

Mam prosbe, ma ktos moze napisy do 1 sezonu idealnie dopasowane do wersji [vm-online.org] ????? bardzo prosze o pomoc

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 cze 2006, 16:53

Z czego moge ściągnąć wszystkie częsci zagubionych?

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 28 cze 2006, 17:06

BaSSu pisze:Z czego moge ściągnąć wszystkie częsci zagubionych?
Z półki w sklepie... :roll:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 cze 2006, 17:14

Pasztet pisze:Z półki w sklepie...

No dobry humor, faktycznie. Ale istnieje też coś takiego jak strona z której takowe odcinki można sciągnąć:]

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 cze 2006, 17:17

BaSSu pisze:Ale istnieje też coś takiego jak strona z której takowe odcinki można sciągnąć

cała 2 część
http://www.osiolek.com/?id=9326

i 1 część
http://www.osiolek.com/?id=6958

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 28 cze 2006, 18:34

No, panowie, co tak pozno?
Jak ktos mi jeszcze tego serialu nie widzial to niech obejrzy jak najszybciej, bo nieobejrzenie "LOST" to poważny grzech. :P
A tak na serio, to wie ktoś coś o trzecim sezonie? Ja słyszałem że maja zacząć nagrywać pod koniec września, innym razem że dopiero na początku 2007 roku. Wie ktoś może napewno coś o trzeciej serii ?

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 28 cze 2006, 18:55

BaSSu pisze:
Pasztet pisze:Z półki w sklepie...

No dobry humor, faktycznie. Ale istnieje też coś takiego jak strona z której takowe odcinki można sciągnąć:]
Bo głupie pytanie troche było, nie znasz czegoś takiego jak torrent? :wink:

Co do stron to ja ściągam zawsze (zawsze :!: ) z www.mininova.org :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 cze 2006, 22:02

Pasztet pisze:Bo głupie pytanie troche było, nie znasz czegoś takiego jak torrent?

no luzik:) poprostu zawsze mam problem z wyszukaniem takich rzeczy dlatego zapytałem skoro jest ku temu okazja:) I dziękuje za odpowiedź

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”