Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2922

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
enk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 194

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enk » wczoraj, 21:53

cloner pisze:
wczoraj, 21:40
enk pisze:
wczoraj, 21:38
JESTEŚ PEWIEN ?
Matecki informuje o 11 rano, der onet musiał przemyśleć, spytać herr Tuska i łaskawie o 19:40 news poszedł, jak już wszyscy inni wrzucili.
Matecki, serio? Rozumiem, że informacje tego pato posła trzeba w trymiga publikować na głównych stronach serwisów informacyjnych:)
Przypuszczam, że największe serwisy weryfikują informacje z kliku źródeł i nie obraz się ale Mateckiego to na bank maja w dupie jeśli chodzi o rzetelnosc.
Ten antyniemiecki vibe to już w ogóle stał się groteską. Że się ludziom chce w to jeszcze brnąc.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8610
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » wczoraj, 21:55

enk pisze:
wczoraj, 21:53
Matecki, serio?
No użytkownik Sh00t wkleił odnosnik do profilu posła Mateckiego. Sam nie śledzę gościa, odnoszę się jedynie do postu na forum.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2436

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » wczoraj, 22:07

enk pisze:
wczoraj, 21:53
cloner pisze:
wczoraj, 21:40
enk pisze:
wczoraj, 21:38
JESTEŚ PEWIEN ?
Matecki informuje o 11 rano, der onet musiał przemyśleć, spytać herr Tuska i łaskawie o 19:40 news poszedł, jak już wszyscy inni wrzucili.
Matecki, serio? Rozumiem, że informacje tego pato posła trzeba w trymiga publikować na głównych stronach serwisów informacyjnych:)
Przypuszczam, że największe serwisy weryfikują informacje z kliku źródeł i nie obraz się ale Mateckiego to na bank maja w dupie jeśli chodzi o rzetelnosc.
Ten antyniemiecki vibe to już w ogóle stał się groteską. Że się ludziom chce w to jeszcze brnąc.
Cloner wrzucał filmik Jasia kapeli by pocisnąć rządowi. Nie wymagaj niczego od tego typa. Wszędzie Niemców widzi. Sam mieszka na Śląsku a mi dzisiaj próbował jechać że mieszkam przy granicy niemieckiej obojętnie z której strony xD.
Matecki to topka najbardziej obrzydliwych ludzi w polityce

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 266
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » wczoraj, 22:07

Sprawa jest taka, że antypolskie ściekowe media robiły wielki hałas o awanturę w autobusie, od wszystkich z Lewicy po TVP Info, bo tam Polak wystąpił w roli głównej, a tutaj coś cichutko. Jeszcze gość udostępnia info der onetu sprzed dwóch godzin, co tylko to potwierdza. Kino 😅

Matecki nie ma tutaj nic do tego akurat xDDD

Awatar użytkownika
enk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enk » wczoraj, 22:13

Sh00t pisze:
wczoraj, 22:07
Sprawa jest taka, że antypolskie ściekowe media robiły wielki hałas o awanturę w autobusie, od wszystkich z Lewicy po TVP Info, bo tam Polak wystąpił w roli głównej, a tutaj coś cichutko. Jeszcze gość udostępnia info der onetu sprzed dwóch godzin, co tylko to potwierdza. Kino 😅

Napisałem Ci, że największe serwisy weryfikują informacje, zwłaszcza w tak drażliwych tematach. Natomiast ja nie widzę sensu przekonywać Cię co jest ściekowym medium a co nie. Czytaj tam dalej wiernie Mateckiego :)

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » wczoraj, 22:15

enk pisze:
wczoraj, 22:13
Sh00t pisze:

Napisałem Ci, że największe serwisy weryfikują informacje, zwłaszcza w tak drażliwych tematach. Natomiast ja nie widzę sensu przekonywac co jest ściekowym medium a co nie. Czytaj tam dalej wiernie Mateckiego :)
Czytaj tam dalej der onet, luzik 👌😀
Ostatnio zmieniony 15 lip 2026, 22:24 przez Sh00t, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2436

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » wczoraj, 22:16

Sh00t pisze:
wczoraj, 22:15
enk pisze:
wczoraj, 22:13
Sh00t pisze:

Napisałem Ci, że największe serwisy weryfikują informacje, zwłaszcza w tak drażliwych tematach. Natomiast ja nie widzę sensu przekonywac co jest ściekowym medium a co nie. Czytaj tam dalej wiernie Mateckiego :)
Czytaj tam dalej der onet, luzik 👌😀
Można o Onecie mówić wiele ale Matecki to onetowi może buty czyścić

Awatar użytkownika
enk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enk » wczoraj, 22:23

Sh00t pisze:
Czytaj tam dalej der onet, luzik
Chłopie napisałeś, że główne media milczą. Udowodniłem Ci, że tak nie jest a ty strugasz teraz pawiana:)
Wczoraj w tym temacie pisałem, że niestety tylko czekać aż dojdzie do tragedii.
Więcej nacjonalistyczno prawackiej 'retoryki' a masz jak banku dalszą eskalacje po obu stronach.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8610
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » wczoraj, 22:29

W erze prześcigania się kto pierwszy ten lepszy, news po 9-10 godz to kompromitacja. Ale dla niektórych mniej wymagających grunt że napisali.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » wczoraj, 22:30

enk pisze:
wczoraj, 22:23
Sh00t pisze:
Czytaj tam dalej der onet, luzik
Chłopie napisałeś, że główne media milczą. Udowodniłem Ci, że tak nie jest a ty strugasz teraz pawiana:)
Wczoraj w tym temacie pisałem, że niestety tylko czekać aż dojdzie do tragedii.
Więcej nacjonalistyczno prawackiej 'retoryki' a masz jak banku dalszą eskalacje po obu stronach.
Matecki podał po prostu informacje, on sobie tego nie wymyślił i nie ma tu znaczenia jak się nazywa ten, kto to przekazuje dalej. Mógłby to być i Czarzasty, to nie jest ważne. To samo info podaje niemiecki onet 9h później, bo przecież ten antypolski ściek musi to sobie zweryfikować. Tymczasem info z autobusu od razu na głównej. Daj sobie już spokój, bo piszesz farmazony 😅
Ostatnio zmieniony 15 lip 2026, 22:31 przez Sh00t, łącznie zmieniany 1 raz.

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 1092

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 22:31

No, ale jakby nie patrzeć skala nagłośnienia tej akcji z dziewczynką nieporównywalnie większa od sytuacji, gdzie faceta pobito i zmarł.

Awatar użytkownika
enk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enk » wczoraj, 22:41

Nie chce mi się dokładnie sprawdzać ale sytuacja z autobusu w BB 11 lipca. Media podawały te info 12. Onet podał 13 lipca. Ktoś z was pracował w jakiejś dużej redakcji ?
Jeszcze bardziej nie chce mi się sprawdzać patola Mateckiego tj. jakie informacje, z jakich źródeł i kiedy podawał Matecki w sprawie sytuacji z bielskiego autobusu.

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 1092

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 22:57

Bardziej chodzi o rozdźwięk całej sytuacji oraz całą otoczkę, gdzie faceta zlinczowano.

Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 495

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » dzisiaj, 8:37

To fascynujące, jak ideologia potrafi zastąpić umiejętność czytania ze zrozumieniem. Po obu stronach barykady znajdą się ludzie, którzy przeczytają tylko nagłówek, dopowiedzą sobie resztę, a potem z pełnym przekonaniem będą pouczać innych. Fakty są mile widziane wyłącznie wtedy, gdy potwierdzają ich światopogląd. Reszta to oczywiście „propaganda”.
Niektórzy przedstawiciele mediów i równie gorliwi wyznawcy skrajnej lewicy oraz skrajnej prawicy zdają się wyznawać prostą zasadę: „Jeśli pasuje do mojej narracji, to jest prawdą. Jeśli nie pasuje – tym gorzej dla faktów”. Krytyczne myślenie bywa dla nich największym wrogiem, bo mogłoby niepotrzebnie skomplikować ten idealnie czarno-biały obraz świata.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”