Ale skoro na Mundialu jest taki mecz to dziwi mnie olewanie go przez piłkarzy. Popatrzymy na klasyfikacje medalowe MŚ i w każdej jest brązowy medalista uwzględniony. Na Igrzyskach Olimpijskich też grają o brąz. W innych dyscyplinach również. Nawet w LM. Tylko ME w kopanej i LM nie ma meczów o brąz. Na Euro mnie to dziwi. W LM ciężko by było żeby grać o brąz, ale może jeśli by faktycznie tylko Mistrzowie grali dałoby to radę jakoś ogarnąć i zrobić taki turniej. W siatkówce czy ręcznej grają i bardzo lubię te turnieje z najlepszą czwórkaBernabeu2 pisze: ↑18 lip 2026, 12:53W piłce nożnej poza MŚ zasadniczo nie ma meczów o trzecie miejsce (jeszcze jakaś Liga Narodów chyba), nie grasz o trzecie miejsce w Lidze Mistrzów czy w ligach, nawet na Mistrzostwach Europy nie ma meczu o brąz, nikt na topowym poziomie nie liczy 'medali' ligowych - a w siatkówce grasz o brąz we wszystkich tych rozgrywkach. Więc jak raz na ruski rok każesz piłkarzom grać o brązowy medal to faktycznie może to być dziwne, ciężko to porównywać do innych dyscyplin, bo przekładając to na jakąś siatkówkę czy piłkę ręczną to Atletico i Bayern zagrałyby sobie mecz o brązowy medal Ligi Mistrzów - no absurdalnie to brzmi.
No ale jeśli piłkarzom się to nie podoba to nie muszą grać, a kibice takiego meczu oglądać. Owszem jesteś przegranym po półfinale, ale medal to medal. Skoro jest ten mecz o 3 miejsce to go zagrajmy i powalczmy
Myślę, że dawniej nie było takiego myślenia wśród piłkarzy