No ale jedno nie wyklucza drugiego.
Świetny turniej człapaka ale gdyby Marciniak miał jaja to wyglądałoby to trochę inaczej.
To są właśnie sytuacje które powodują niechęć do Messiego.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 19 lip 2026, 15:34
No ale jedno nie wyklucza drugiego.
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 19 lip 2026, 15:39
Ale to chyba bardziej do Marciniaka czy nawet FIFA pretensje. No przecież Messi sam sobie kartki nie mógł dać. Brzmi to tak jakby to Messi przekupywał sędziów i FIFA by znów wygrać Mundial
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 19 lip 2026, 15:41
ale jeśli sędziowie sprzyjają danemu piłkarzowi to przyznasz ze ciężko jest komuś takiemu kibicowaćIlka pisze: ↑19 lip 2026, 15:39Ale to chyba bardziej do Marciniaka czy nawet FIFA pretensje. No przecież Messi sam sobie kartki nie mógł dać. Brzmi to tak jakby to Messi przekupywał sędziów i FIFA by znów wygrać MundialA oni po prostu tylko grali
![]()
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 19 lip 2026, 15:43
Argentyna: przeżywa najlepszy okres w swojej historiiSamuraj pisze: ↑19 lip 2026, 15:31Argentyna od lat nie potrafi grać po prostu inaczej. Messi jest tam pępkiem świata i wszystko musi wokół niego się toczyć. Tak było w Barcelonie, tak było w PSG (chociaż w mniejszym stopniu bo tam był jeszcze Neymar i Mbappe) czy teraz w Miami. Tak jak Real dawniej grał pod Cristiano Ronaldo. Cała drużyna jest budowana pod jednego gracza i czy to dobrze? czy faktycznie jak mówisz to działa? że Argentyna z najsłabszej drabinki się ledwo prześlizgnęła do tego finału męcząc bułę? No bym się zastanowił. Można gdybać czy Argentyna bez Messiego by była wielce gorsza, może właśnie zbyt mocno ta drużyna na nim polega.
Bernabeu2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 19 lip 2026, 15:45
Tu już raczej całej Argentynie sprzyjają, jeśli już tak chcecie się przyczepićConrado pisze: ↑19 lip 2026, 15:41ale jeśli sędziowie sprzyjają danemu piłkarzowi to przyznasz ze ciężko jest komuś takiemu kibicować![]()
Ilka
Sh00t
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 19 lip 2026, 15:48
Była już o tym mowa w innym wątku. Po prostu to mały gbur i chamik który ma swoje ego. Bardziej mnie to w nim drażni niż narcyzm i pewność siebie CR7. Bym musiał kolejne felietiony pisać i mi się nie chce, zwłaszcza, że i tak zwalam ten temat na wątek o Messim mimo, że dotyczy meczu Francja-Anglia.
Serio mówisz? Argentyna mimo wszystko o sporym potencjale męczy się z Republiką Zielonego Przylądka, Egiptem gdzie główną gwiazdą jest też jedną nogą na emeryturze Salah i co najwyżej Marmoush? Szwajcarami gdzie nie ma praktycznie żadnego wyróżniającego się zawodnika, że Argentyna potrzebuje kontrowersji sędziowskich i faworyzowania w meczach aby przejść dalej? Natomiast ich sama gra nie powala i tak naprawdę nie jest na miarę tego finału? To, że Argentyna przeżywa swój najlepszy okres wcale nie wynika z ich jakiejś wybitnej gry. Poza tym nawiązałem do tego co by było gdyby ta drużyna nie była podległa Messiemu. Może nie musiała by się oglądać na faworyzowane sędziowanie by przejść dalej.
Samuraj
Ilka
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 19 lip 2026, 16:15
Messi parę razy przed finałem rzucił z tego co widziałem na X, że on we futbolu już zasadniczo wszystko wygrał - więc chyba mamy po prostu przyjemność oglądać najlepszego gracza w historii piłki, który teraz gra sobie bez presji dla fabułki, bo osiągnął rzeczy, których żaden gracz w historii nie ma na koncie. A że do tego okazało się, że być może największy talent w historii futbolu posiada jeszcze wybitną etykę pracy, to pod 40-tkę gra to co gra tutaj. Ja z uśmiechem wspominam te chwile, gdzie człowiekowi sprawiało jakąś satysfakcję te 10 lat temu śledzenie niepowodzeń Messiego na kadrze - a teraz człowiek się zachwyca jak słabszą nogą 39-letni Messi dogrywa idealnie piłke na glowę Lautarnika w doliczonym czasie półfinału MŚ.
Bernabeu2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 lip 2026, 16:26
Tylko ze Messi wedlug nowych przygotowanych pod mundial wytycznych nie powinien dostac w tamtej sytuacji czerwa i go nie dostal. Collina pochwalil za to Marciniaka.
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 lip 2026, 16:28
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 19 lip 2026, 16:30
Hannibal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 19 lip 2026, 17:20
Jeśli tak jest to jest chora sytuacja.
Conrado
Leszek
Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl