Też się zastanawiałem, ale chodziło o zespoły co zrobiły jakieś większe wrażenie. Bo na plus możemy wyróżnić więcej zespołów, DR Konga zaliczyła pierwszy awans i prowadziła z Anglią dość długo. Był też pierwszy awans Kanady i RPA.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » wczoraj, 18:32
Też się zastanawiałem, ale chodziło o zespoły co zrobiły jakieś większe wrażenie. Bo na plus możemy wyróżnić więcej zespołów, DR Konga zaliczyła pierwszy awans i prowadziła z Anglią dość długo. Był też pierwszy awans Kanady i RPA.
Devourer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 18:49
Samuraj

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » wczoraj, 19:31
To by była dobra opcja tylko i wyłącznie w przypadku sytuacji podobnej do tego co mamy w LM. Pewna liczba zespołów z pierwszych miejsc mająca najwięcej punktów i najlepszy bilans bramkowy by nie musiała grać w pierwszym meczu po fazie grupowej tylko by przeskakiwała o rundę dalej mając kilka dni dodatkowego odpoczynku i czasu na dopracowanie schematów. To by miejmy nadzieję zachęciło do jak najlepszej gry w fazie grupowej i nie odpuszczania żadnego meczu.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 19:53
Bernabeu2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » wczoraj, 21:08
Tak zwłaszcza w 3 rundzie to widać, gdzie idzie granie na pół gwizdka i kuntatorskie remisy. Ale to samo masz na ME tylko mniej grup.Samuraj pisze: ↑wczoraj, 18:49Ja nie jestem zwolennikiem by z 4 zespołowej grupy wychodziły 3 drużyny. Mam nadzieję, że to się zmieni. Były niespodzianki, że grupy nie wyszła Turcja czy Urugwaj albo Korea Płd. Jednak mimo wszystko w jakimś stopniu zabija to rywalizacje w grupie. Oczywiście dla pewnych ekip jest to historyczna szansa...
W moim odczuciu to zabiło rywalizacje w fazie grupowej.
Jeżeli na kolejnych mistrzostwach znowu zostanie powiększona ilość drużyn, to jestem za tym by w grupach było 5 zespołów a nie 4, wówczas jakaś rywalizacja by była o awans z 2-3 miejsc. No ale to oznacza znowu więcej meczy do rozegrania.
Jednak mam wrażenie, że wiele ekip po prostu grało te mecze grupowe aby je odbębnić a awans i tak będzie i tak.
Devourer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » wczoraj, 22:17

Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » wczoraj, 22:58
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 23:01
moody
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 23:47
Matko bosko... Helena mam zawał!
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » wczoraj, 23:47
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » dzisiaj, 8:37
100 lecie mundiali, bo pierwszy był w 1930, więc wymyślili sobie, że w Ameryce Południowej będą 3 mecze, 1 w Argentynie, 1 w Paragwaju i 1 w Urugwaju. Wszystkie 3 państwa mają z automatu kwalifikację na mundial. Reszta spotkań już miała być normalnie w Hiszpanii, Portugalii i Maroku. Natomiast jak teraz rozszerzyli to do 64 drużyn, to nie zdziwię się, jak jednak więcej spotkań tam zagrają, by to jakoś ogarnąć. Pojebało ich z tym trochę.
Sammyy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » dzisiaj, 8:40
Zygmunt-1
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » dzisiaj, 8:43
Sammyy
Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio