Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2596

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 lip 2026, 8:14

Niech sobie i będzie ta telenowela, podgrzewana przez zwolenników Realu. Ja tam mogę się założyć z kimkolwiek i o cokolwiek, że 1 września Michael Olise będzie nadal piłkarzem Bayernu Monachium :]

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 393

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 20 lip 2026, 20:47

Floro pls byq, wspaniały zawodnik, legenda futbolu, 30 lat, co jest.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4353
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 20 lip 2026, 21:50

Florek nie chce miec pacjenta tylko piłkarza na cały sezon

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 542

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 20 lip 2026, 22:29

Niech przyjdzie ktoś kto potrafi rozegrać piłkę, Rodri, 41-letni Modrić, wonderkid z 5 meczami w dorosłej piłce, Vitinha za 500 milionów, whatever, niech przyjdzie ktoś od czegoś innego niż szybkie bieganie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2409
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 lip 2026, 22:44

Bernabeu2 pisze:
20 lip 2026, 20:47

Floro pls byq, wspaniały zawodnik, legenda futbolu, 30 lat, co jest.
Fochy o złotą piłkę, co się Vinicius i cały klub obrazili, że jej nie dostał. Perezowi takie rzeczy łatwo nie przechodzą...

Ogólnie też byłem sceptyczny do tego Rodriego, bo zmierzał do bycia wrakiem I zjazdu do bazy. Ale na mundialu udowodnił, że nadal jest top. Zmieniłem zdanie, brałbym.

Może jak Mourinho o niego bezpośrednio poprosi.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2389

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 20 lip 2026, 22:47

no wlasnie w city on wygladal jak wrak juz. i jeszcze co chwile mu cos znowu dolegalo. a na mundialu top. choc tez pierwsze dwa mecze slabe

lysy wiedzial:

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 20 lip 2026, 22:54

Tak, też nie traktowałem opcji z tym Rodrim na poważnie, nie dość, że powrót po cięzkiej kontuzji, to masa urazów w ostatnim roku - ale teraz po takich mistrzostwach jeśli on będzie zdrowy to nie dość, że wybitny gracz, to jeszcze 1 do 1 trafia w obecne potrzeby Realu. Brak transferu pomocnika to będzie grzech zaniechania, więc jeśli nie chcą Rodriego, a Enzo zdementowany, to nie wiem co chcą wymyślić.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 21 lip 2026, 11:28

vinicius po operacji szczeki

Obrazek

ja bym to liczyl jako transfer nowego zawodnika

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6231
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 lip 2026, 11:33

Bernabeu2 pisze:
20 lip 2026, 22:54
Tak, też nie traktowałem opcji z tym Rodrim na poważnie, nie dość, że powrót po cięzkiej kontuzji, to masa urazów w ostatnim roku - ale teraz po takich mistrzostwach jeśli on będzie zdrowy to nie dość, że wybitny gracz, to jeszcze 1 do 1 trafia w obecne potrzeby Realu. Brak transferu pomocnika to będzie grzech zaniechania, więc jeśli nie chcą Rodriego, a Enzo zdementowany, to nie wiem co chcą wymyślić.
Ja już niedawno prognozowałem powrót Rodriego do Hiszpanii - City w ostatnie 1,5 roku wydało prawie 200mln na 2 nowych DMów - Andresona i Nico. Więc albo Meresca chce grać na 2 DMów, ale w klubie już od dawna szykują się na odejście Rodriego.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 21 lip 2026, 22:00

Co ten baran z Brazylii ze sobą zrobił...

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 21 lip 2026, 23:39

zabrzmiales jak te laski piszace "eeee, lepiej bylo przed, tak naturalniej" w komentarzach pod postem influencerki chwalacej sie operacja nosa, dzieki ktorej ten wygladajacy dotad jak hamulec od karuzeli nagle zmienia sie w calkiem zgrabny (a tak naprawde marza, zeby tez moc sobie taki manewr zafundowac, ale piniendzy nima) :P

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 210

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 23 lip 2026, 16:09

Odnośnie Rodriego, to przede wszystkim Real potrzebuje takiego zawodnika a zawodnik chce przejść do Realu. Facet jest trochę ryzykiem, bo jest po poważnej kontuzji, ale wrócił i został najlepszym piłkarzem Mistrzostw Świata. Znaleźć obecnie drugiego takiego zawodnika na takim poziomie jest bardzo ciężko i właściwie nie ma żadnych nazwisk które jakościowo wpasowały by się w oczekiwania Realu Madryt. Wszystko więc przemawia za tym, że Real to ryzyko musi podjąć.
Mówi się, że Perez nie jest zwolennikiem transferu Hiszpana, ale w moim odczuciu to osobista awersja, ponieważ Rodri był częścią kampanii wyborczej Riquelme i może to tutaj tkwi problem a problemy zdrowotne zawodnika to kolejny po prostu czynnik.
Ja na miejscu Pereza zaryzykowałbym z tym transferem, bo Real zwyczajnie na gwałt potrzebuje gracza który będzie układał grę Królewskich w trakcie meczu.

Do tego ponoć Haaland zadecydował, że jego kolejnym krokiem w karierze jest przejście do Realu Madryt. Niby nic nowego, bo od dawna ten temat jest wałkowany a sam zawodnik już wcześniej wypowiadał się, że chce trafić do Królewskich. Sam zawodnik chce wiedzieć jak na to zapatruje się sam Real Madryt. Mam wrażenie, że ten transfer będzie kwestią czasu i być może zostanie zrealizowany w przypadku fiaska negocjacji odnośnie nowego kontraktu Viniego. Ptaszki już od dawna ćwierkały, że Haaland ma klauzulę która pozwala mu odejść do Królewskich gdyby Ci wyrazili chęć jego zatrudnienia ale to oczywiście spekulacje które może mają swoje uzasadnienie, bo Riquelme zarzekał się, że Haaland klauzulę posiada.

Wydaje się, że Real w tym momencie skupia się na odejściach a z tym na ten moment jest ciężko. Gonzalo i Mastantuono mają trafić na wypożyczenie a oboma zawodnikami jest zainteresowane Fulham a tak to cisza, nie wiadomo co z innymi zawodnikami i mam wrażenie, że do czasu aż tutaj temat nie ruszy, to nie będzie tematu kolejnych transferów a nadal się spekuluje od transferach do Madrytu czyli przede wszystkim Bastonim, Olise i wspomnianym Rodrim

Na wylocie z klubu nadal są :

Raul Asencio
Ferland Mendy
Eduardo Camavinga
Rodrygo Goes (?)
Brahim Diaz (?)

Na pewno klub najchętniej by się pozbył Mendyego i Camavingi no, ale oni też muszą chcieć lub muszą być chętni. Mam wrażenie, że pozostali to dobrzy zawodnicy do rotacji chyba, że wpływać miałoby to negatywnie na atmosferę.

ogólnie skład na dziś gdyby wziąć Rodriego i Bastoniego jeszcze :

Bramkarz - Courtois/Łunik
Prawa strona - Dumfries/Alexander Arnold
Lewa strona - Cucurella/Carreras
Środek obrony - Militao (o ile będzie zdrowy)/Rudiger/Konate
Środek obrony - Bastoni (o ile przyjdzie a Real raczej zagiął na niego parol)/Hujisen/Konate
Prawa pomoc - Fede Valverde/Rodrygo/Endrick/Bernardo
Lewa pomoc - Vinicius Jr./Rodrygo
Środek pomocy - Jude Bellingham/Camavinga/Brahim/Tchouameni/Bernardo
Środek pomocy - Rodri/Camavinga/Brahim/Tchouameni/Bernardo
Środek pomocy - Arda Guler/Camavinga/Brahim/Tchouameni/Bernardo
Napastnik - Kylian Mbappe/Endrick/Rodrygo

Wydaje się, że gdyby Vinicius miał odejść, to pojawia się problem... Bo teoretycznie to jest preferowana pozycja Rodrygo, on ciągle narzekał, że nie chce grać na prawej stronie tylko na lewej ale bardziej naturalne było by przesunięcie Mbappe na lewe skrzydło a wówczas potrzebny będzie środkowy napastnik. Więc w przypadku odejścia Viniciusa większym priorytetem powinien być Haaland niż Olise. Na prawej stronie raczej z konieczności Valverde, bo to nie jego nominalna pozycja ale jakościowo więcej raczej daje niż Rodrygo czy Endrick. Z resztą grając na tej pozycji w pojedynkę praktycznie rozwalił Manchester City. Real nadal nie ma nominalnego prawo-skrzydłowego bo Valverde to bardziej środkowy pomocnik, Rodrygo woli lewe skrzydło a Endrick to bardziej napastnik. Prawego skrzydła po prostu nie ma i dlatego ten Olise jest tak potrzebny.

Obrona nawet bez Bastoniego wydaje się kompletna. Piłkarz o charakterze Rodriego jest niezbędny. Zobaczymy co dalej.
Spodziewam się jeszcze przynajmniej dwóch transferów do Realu Madryt a w przypadku sprzedaży Viniciusa - trzech.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2026, 16:28 przez Samuraj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 23 lip 2026, 16:12

Tak, Rodri to piłkarz o tak nietypowej charakterystyce (tj. wybrakowana liczba graczy), tak bardzo potrzebnej Realowi, że to szalenstwo jeśli jest w zasięgu żeby z tego zrezygnować. Ale ciężko na ten moment powiedzieć na ile te wszystkie doniesienia są prawdziwe, chociaż @sickstickmoże mieć rację z tym, że tloczno się zrobiło w City.

Co do Viniciusa: lepiej wygląda, ale nie wiem czy był piłkarz z tego poziomu wcześniej, który zrobił sobie operację plastyczną przez hejt w internecie. :P Jak to napisali na Twitterku - strach pomyśleć co wymyśli i powie jakiś boczny obrońcy z 17. drużyny ligi przy 0-4 w przyszłym sezonie i jak zareaguje na to Vinicius.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2409
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 lip 2026, 16:30

Był w Internecie jakiś hejt na podbródek Viniciusa zanim go sobie poprawił? Bo teraz już beka jest z niego wszędzie.

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 210

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 23 lip 2026, 16:38

Tak swoją drogą, myślałem, że taki zabieg szczęki to dość skomplikowana sprawa. Ja mam tzw zgryz poprzeczny i też myślałem nad operacją szczęki ale za każdym razem gdy orientowałem się w kwestii takiej operacji, to mówiono mi że najpierw trzeba nosić aparat na zęby przez kilka lat który wyprostuje uzębienie, potem dopiero wchodzi zabieg operacyjny a po nim od pół roku do roku czasu rehabilitacji a między czasie masz wdupione jakieś śruby do ryja i ogólnie siorbiesz zupki przez słomkę a dopiero po jakiś 3 miesiącach możesz mniej więcej normalnie mówić... A tu taki Vinicjusz sobie zoperował szczękę i 2 tygodnie wszystko cacy i glacy... :shock:
Nie wiem jak mu oni to zrobili, ale wygląda lepiej cokolwiek by mówić o tym zabiegu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”