Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » wczoraj, 8:36
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 10:19
To już było wałkowane wiele razy w całych Włoszech. Między drużynami młodzieżowymi a pierwszym zespolem jest totalna przepaść poziomów. Jebaby włoski beton jest między innymi odpowiedzialny za to co się dzieje z kadrą narodową. Juniorzy kopią między krowami na pastwiskach a potem treningi z pierwszą drużyną. Za słaby to gdzies do Serie B i się okazuje,ze co 10ty ogarnia Serie B.johny batonik pisze: ↑wczoraj, 8:36Nikt mi nie wmówi, że nie ma białego zawodnika w Serie B na ŚO, który poziomem byłby zbliżony do tego Mbubu z Francji. Nikt. A taki z Serie B znałby już przynajmniej ligę, język, założenia taktyczne, brak aklimatyzacji.
To jest jakaś pralnia pieniędzy.
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 10:43
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 10:45
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 11:00
Nie wypowiem się na temat jego pracy,bo za bardzo nie wiem jak się do niej odnieść. Do mlodziezoetch drużyn są ściągani rokujący piłkarze, przynajmniej tak twierdzą internety. Potem no niestety,trenerzy Milan Futuro, zmiany taktyk,zmiany trenerów pierwszego zespołu,brak szans,niedopasowanie. Za dużo tu zmiennych, bo w tym klubie jest jebany burdel od lat.
No właśnie cholera wie, bo Allegri szans to młodzieży nie dawał. Milan Futuro swoją drogą. Jak ja czytam, że trener wystawiał syna Zlatana żeby się przypodobać kosztem Liberaliego no to mówi mi to wszystko. Ani trenera już nie ma ani synka Zlatana w tym klubie.
No ciężko się nie zgodzić. Niestety jak masz możliwość wzięcia piłkarza ukształtowanego lepiej we Francji, Holandii itd niż Włocha, który coś tam potrafi to kluby, które mają pieniądze raczej wybiorą opcję pierwszą.
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 11:02
seba82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » wczoraj, 11:12
Zapomniałeś o najważniejszym. Serie A to liga gdzie się stoi i mądrze ustawia. I tutaj nic się nie zmieniło. Dlatego we Włoszech drugą młodość przeżywają stare gwiazdy z lig angielskich czy hiszpańskich. Tutaj nie ma dynamiki, nie potrzebujesz szkolenia w kiwaniu się, gonieniu piłki i tiki sraki. Gdyby te Twoje wyliczenia w lepszym szkoleniu młodzieży, lepszych ośrodkach treningowych, podgrzewanej murawie, przekładały się na rzeczywistość, to dlaczego te murzyny zawalają w co drugim meczu bramkę bo są spóźnieni, nie trzymają linii spalonego albo podaja do przeciwnika? A jak jakiś piłkarz daje wywiad po pół roku grania w Milanie to zawsze jest "zaskoczyło mnie, że we Włoszech jest taki nacisk na taktykę, zupełnie inaczej niż w innych ligach ugabuga"seba82 pisze: ↑wczoraj, 10:19Po drugie: między szkoleniem młodzieży we Francji a Włoszech jest przepaść totalna, totalna. To tak jak patrzę na dzisiejszych 14 Latków trenujących na pięknych stadionikach i boiskach treningowych i widzę siebie 30 lat temu jadącego na mecz,5 ligi, który był przesunięty o 40 min bo gość musiał krowy pozabierać z "boiska" .
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 11:25
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 11:30
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 11:40
Niestety się przekładają,bo włoskie kluby od lat dokonują więcej transferów z poza kraju. Raz, że szkolenie w wielu topowych ligach Europy jest lepsze (o czym świadczą wyniki drużyn młodzieżowych tych krajów,na arenie międzynarodowej) to dwa podatki! Sami Włosi zjebali,bo klubom opłaca się finansowo bardziej.johny batonik pisze: ↑wczoraj, 11:12Gdyby te Twoje wyliczenia w lepszym szkoleniu młodzieży, lepszych ośrodkach treningowych, podgrzewanej murawie, przekładały się na rzeczywistość
Ty masz na to jakaś statystykę? XD a biali co ile meczy zawalają bramki we Włoszech?johny batonik pisze: ↑wczoraj, 11:12dlaczego te murzyny zawalają w co drugim meczu bramkę bo są spóźnieni, nie trzymają linii spalonego albo podaja do przeciwnika?
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 11:44
Nie śledziłem ostatnich dwóch sezonów nawet pierwszego zespołu. Ze 2 mecze pod wodzą Allegriego obejrzałem, wcześniej może 3. Więc tym bardziej nie miałem pojęcia co się dzieje niżej i jak to wygląda. Pewnie dlatego.mete pisze: ↑wczoraj, 11:30Kirovski dostał Milan Futuro. Największy budżet w 3 lidze. Spuścił ich do 4 kupując masze szrotu. W 4 lidze grając przeciwko bankierom, murarzom itp. klub nie wywalczył awansu. Przez 2 lata nikt nawet nie zachaczył o pierwszy zespół a straciliśmy kilku utalentowanych graczy. Serio nie wiadomo jak się odnieść do jego “pracy”?
Ja nie mówiłem że ma grać że względu na wiek. Po prostu z tych oscylujących między grą w Milan Futuro a treningami z pierwszą drużyną, dawać im szansę szczególnie w momentach kiedy nie widać poprawy na niektórych pozycjach w pierwszej drużynie.
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » wczoraj, 11:46
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 11:53
No właśnie. Jakbym był takim Odogu to bym się wkurwił, bo awansowalem sobie do Bundesligi, byłem podstawowym stoperem,w Niemczech łatka duże talentu. Pewnie byłby warty,jakby został, więcej albo już by grał w lepszej drużynie. Trafił na takiego Allegriego i caly sezon siedział. Kibic,o ile nie mieszka w Mediolanie, nie ma mozliwo oglądania treningów. Jak mamy ocenić piłkarza,skoro on nie gra?mete pisze: ↑wczoraj, 11:25Jeżeli ten cały Diawara idzie do pierwszego skladu to popatrzmy jak to wygląda. Kupiliśmy rok temu rocznik 2006 Udogu. Przesiedział na ławce cały sezon. I teraz rok później kupujemy kolejnego stopera rocznik 2006 z 14 meczami w drugiej lidzie. To ma jakikolwiek sens czy oni po prostu grają w grę, że w końcu się uda? Bo ja jestem pewien, że to drugie. I to nie jest dobre ani dla klubu ani dla młodych i długoterminowego korzystania z młodych
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » wczoraj, 11:53
Prawda. Największym problemem włoskiej piłki są dinozaury, które wciąż pewnie w tak minimum 90% stanowią o tym jak ta liga wygląda. Nie chodzi o jakość szkolenia ( choć ewidentnie jest niższe niż lata temu), nie chodzi o boiska czy inne tego typu rzeczy. Nie ma przypadku że De Zerbi ze swoim ofensywnym stylem gry od lat jest poza liga, że Farioli stawia kolejne kroki w karierze w innych ligach, że młody Ancelotti zaczyna karierę jako pierwszy trener we Francji. Nie ma przypadku, że coraz więcej Włochów ucieka w bardzo młodym wieku do innych lig. W BVB jest zdaje się trzech młodych chłopaków wyciągniętych z młodzieżowych drużyn serie a i powoli się przebijają do pierwszej drużyny, zaczynają tam grać. We Włoszech przede wszystkim brakuje kompetencji na poziomie właścicielsko - dyrektorskim, trenerzy nawet jeśli trafia się jacyś młodzi ( ostatnie lata to delikatny dopływ tych młodych trenerów) to przede wszystkim mają robić wynik, przegra kilka meczów i leci, więc nie ma szans na jakąkolwiek wizję sięgająca dalej niż jakieś 2-3 miesiące. Typowa krótkowzroczność, albo wręcz niekompetencja.johny batonik pisze: ↑wczoraj, 11:12Zapomniałeś o najważniejszym. Serie A to liga gdzie się stoi i mądrze ustawia. I tutaj nic się nie zmieniło.
Matrixxx
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » wczoraj, 11:57
Jak grają ze swoimi rocznikami? Ja mówię trochę o czym innym. Albertini swego czasu jak kandydował na szefa FIGC ładnie punktował bolączki włoskiej piłki. Zresztą nie tylko on się na ten temat wypowiadał.
seba82
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio