Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1526

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6246
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 lip 2026, 21:41

Chlopaczek pisze:
08 lip 2026, 20:30
Podobno Bruno poinformowal Newcastle ze chce przejsc do Arsenalu. To by bylo fajne wzmocnienie.
Kibice Newcastle nie maja ostatnio latwego zycia. Gordon Tonali teraz Bruno rok temu Isak.
W styczniu 2020 Bruno poinformował oficjalnie na twiterze że dogadał się z Arsenalem. 3 dni później wylądował w Lyon bo Arsenal nie chciał płacić 20mln za gościa z ligi brazylijskiej.
W styczniu 2022 Ornstain poinformował że Bruno co celem transferowym nr 1 Arsenalu, ale dopiero na czerwiec. 3 dni później wylądował w Newcastle, którym FFP nie siedziało na karku i mogli płacić od razu.

Tak więc gość już 2 razy był dosłownie 1 nogą w Arsenalu, z jednej strony to chyba przeznaczenie że ma tutaj trafić, z drugiej hm... uważam że środek pola Arsenalu cierpi na brak kreatywności - odszedł Partey, Ode od 2 lata szuka formy, więc straciliśmy 2 najbardziej kreatywnych pomocników i nasza gra wyglądała w zeszłym sezonie tak jak wyglądała. Dlatego chciałem tutaj gracza o profilu Tonaliego, ewentualnie Alex Scott - czyli takich którzy potrafią wnieść trochę magii do gry środka pola. Natomiast Bruno - choć to oczywiście znakomity zawodnik - to profil pomocnika jakich mamy w kadrze już ze 4.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 lip 2026, 13:23

Mr.Chris pisze:
26 maja 2026, 20:08
Podobno interesujemy się jakimś Tzolisem z Club Brugge na lewe skrzydło. 24 lata i od 3 sezonów robi niesamowite liczby w niższych ligach:

- 2. Bundesliga + puchar 24/10
- Jupiler Pro League + puchary 21/16 (1/3 w LM)
- Jupiler Pro League + puchary 22/29 (3/5 w LM+kwalifikacje)

Za 40mln imo warto spróbować. A nóż wyjdzie z tego drugi Lammens Alexis.
:witam:

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 994

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 24 lip 2026, 13:46

MIalem go w ktoryms FMie sprzed kilku lat. Robil mi chlop robote (w polskiej lidze :D ).

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2048
Kibicuję: Manchester United

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 24 lip 2026, 13:58

sickstick pisze:
24 lip 2026, 13:23
Mr.Chris pisze:
26 maja 2026, 20:08
Podobno interesujemy się jakimś Tzolisem z Club Brugge na lewe skrzydło. 24 lata i od 3 sezonów robi niesamowite liczby w niższych ligach:

- 2. Bundesliga + puchar 24/10
- Jupiler Pro League + puchary 21/16 (1/3 w LM)
- Jupiler Pro League + puchary 22/29 (3/5 w LM+kwalifikacje)

Za 40mln imo warto spróbować. A nóż wyjdzie z tego drugi Lammens Alexis.
:witam:
IMO błąd United, że go odpuścili. No ale odbił się za dzieciaka od Anglii, więc pewnie stwierdzili, że nie warto.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 823

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 24 lip 2026, 14:28

Rogers za 140 czy Tzolis za 40… ciekawe kto na takich ruchach wyjdzie lepiej 😁

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1465
Kibicuję: od czasu do czasu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 24 lip 2026, 15:12

Znakomita kompilacja z zagraniami Greka w Premier League. Że ktoś wpadł w ogóle na taki pomysł :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 sie 2026, 15:35

Znakomity debiut Tzolisa w sparingu z Gironą, ma w sobie dużo ze stylu gry Alexisa i daje sygnały że i poziomem może sięgnąć. Jaram się.

Ciekawe co z tym Vinim. Ja się osobiście nie nastawiam - po pierwsze od początku okienka dochodzą newsy że w tym roku właściciel nie dorzuci żadnej dodatkowej kasy - Kroenke ma w tym roku do zapłacenia ponad 130mln$ podatku od luksusu w Denver Nuggets - więc Arsenal będzie mógł w te lato wydać tylko to co wygenerował (czyli jakieś 150mln + sprzedaże czyli w naszym wypadku zazwyczaj niewiele). Tzolis, Bruno, obrońca i koniec budżetu.
Oczywiście jest możliwość że sprowadzenie gracza takiego kalibru jak Vini jest traktowane jako szansa jedna na milion i będzie na nią bonusowa kasa, zarówno Arsenal jak i nasz właściciel dosłownie podcierają dupę kasą więc pewnie taka operacja jest w zasięgu.
Czytałem że Viniemu finansowo o wiele bardziej opłaca się odejść za rok po wygaśnięciu kontraktu, więc jeśli Real nie odwali akcji w stylu "podpis albo trybuny", to raczej do tego nie dojdzie. Ogólnie raczej myślę że zostanie w Realu.

Wgl ciekawy rozkrok kibicowski - w NBA kibicuję OKC, której genialny ruch GMa wpędzał Nuggets (ten sam właściciel co Arsenal) w giganyczny podatek od luksusu, przez co Arsenal któremu kibicuję w piłce nożnej nie dostanie dodatkowej kasy na transfery :P

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2048
Kibicuję: Manchester United

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 03 sie 2026, 15:38

sickstick pisze:
03 sie 2026, 15:35
Ciekawe co z tym Vinim. Ja się osobiście nie nastawiam - po pierwsze od początku okienka dochodzą newsy że w tym roku właściciel nie dorzuci żadnej dodatkowe kasy - Kroenke ma w tym roku do zapłacenia ponad 130mln$ podatku od luksusu w Denver Nuggets - więc Arsenal będzie mógł w te lato wydać tylko to co wygenerował (czyli jakieś 150mln + sprzedaże czyli w naszym wypadku zazwyczaj niewiele). Tzolis, Bruno, obrońca i koniec budżetu.
Oczywiście jest możliwość że sprowadzenie gracza takiego kalibru jak Vini jest traktowane jako szansa jedna na milion i będzie na nią bonusowa kasa, zarówno Arsenal jak i nasz właściciel dosłownie podcierają dupę kasą więc pewnie taka operacja jest w zasięgu.
Obecnie w footballu duża część transakcji i tak jest na raty.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 398

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 0:25

Tzolis w Arsenalu, Karetsas w Dortmundzie, Koulierakis w Romie, Kostoulas do Brighton za 35 baniek, Tzimas w Brighton za 27 milionów, do tego Mouzakitisem z Pireusu mają interesować się mocne kluby - ciekawe co wyjdzie z tego złotego pokolenia greckiej piłki, bo dalibyśmy pokroić się za takie okienko-dwa, gdzie za 20-40 milionów do mocnych klubów trafiają polskie talenty. Ale może dla nas też jest nadzieja, bo ja nie znałem ani jednego greckiego technicznego gracza, a te chłopaczki to bardzo często wyglądają jakby byli wyszkoleni w Hiszpanii czy Niemczech.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 277
Kibicuję: Juventus

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » wczoraj, 3:23

Bernabeu2 pisze:
wczoraj, 0:25
Tzolis w Arsenalu, Karetsas w Dortmundzie, Koulierakis w Romie, Kostoulas do Brighton za 35 baniek, Tzimas w Brighton za 27 milionów, do tego Mouzakitisem z Pireusu mają interesować się mocne kluby - ciekawe co wyjdzie z tego złotego pokolenia greckiej piłki, bo dalibyśmy pokroić się za takie okienko-dwa, gdzie za 20-40 milionów do mocnych klubów trafiają polskie talenty. Ale może dla nas też jest nadzieja, bo ja nie znałem ani jednego greckiego technicznego gracza, a te chłopaczki to bardzo często wyglądają jakby byli wyszkoleni w Hiszpanii czy Niemczech.
Też się temu przyglądam i wyczuwam duże rozczarowanie w przyszłości 😎

Aczkolwiek Grecy mają mocne pokolenie na papierze i może coś z tego będzie. Mnie mocno wkurwia, że taki Pietuszewski poszedł za 10 baniek, kiedy już jest wart jakieś 60, a taka Jagiellonia go puściła w sumie po promocji.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2456

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » wczoraj, 7:40

Sh00t pisze:
wczoraj, 3:23
kiedy już jest wart jakieś 60,
:roftl3:
W kadrze póki o wart 6

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 398

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 11:58

sickstick pisze:
03 sie 2026, 15:35
Czytałem że Viniemu finansowo o wiele bardziej opłaca się odejść za rok po wygaśnięciu kontraktu, więc jeśli Real nie odwali akcji w stylu "podpis albo trybuny", to raczej do tego nie dojdzie. Ogólnie raczej myślę że zostanie w Realu.
Myślę, że jeśli Vinicius nie przedłuży kontraktu, a dalej nie ma porozumienia, to po prostu zostanie sprzedany. Niezmiennie typuję, że zostanie, ale to byłby świetny ruch dla Arsenalu, bo marketingowo topka, a sportowo brakuje im w przodzie kogoś kto potrafi robić różnicę tak jak Vinicius potrafił w przyszłości, to chyba tłumaczy dlaczego grzany jest ten temat, okoliczności na przejęcie takich graczy zdarzają się może raz na kilka lat.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4363
Kibicuję: AC Milan

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » wczoraj, 12:24

Przeszłości chyba

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”