Seriale - Strona 664

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2013
Kibicuję: Manchester United

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » dzisiaj, 0:03

Przema pisze:
wczoraj, 22:37
Ranczo Duttonow ktoś z was ogląda albo obejrzał już pierwszy sezon?
Gdy przeczytałem że po zakończeniu yellowstone pokażą dalsze losy Ripa to wiedziałem że jest potencjał na dobry serial i póki co nie zawiodłem się. Dziś z kolei czytałem że będzie drugi sezon a jeszcze jest seria Marshalls czyli chyba kolejne wieczory mam już zaplanowane jeśli chodzi o seriale.
Z Rancza Duttonów zostały mi dwa ostatnie odcinki sezonu. Do tej pory naprawdę bardzo dobry - jedyny spin-off Yellowstone, który trzyma naprawdę wysoki poziom. W Yellowstone cały czas miałem nadzieję na uwolnienie potencjału Beth i tutaj się to poniekąd dzieje. Oczywiście nie ma tutaj takiego zaplecza oraz potencjału, ale z Ripem tworzą zajebisty zespół nie tylko w kontekście utrzymania rodziny przy życiu, ale i rozwoju.

Co do Marshalls, to nie przekonał mnie. Lubię postać Caseya, ale to nie jest postać, która może być gwiazdą serialu. I chyba taki też był zamysł, bo to serial, w którym IMO nie miało być głównego bohatera tylko zespół. Poza tym strasznie dużo zbiegów okoliczności i niewyjaśnionych zdarzeń, np. nagle postacie pojawiają się znikąd, chociaż były daleko, a w samym serialu wydaje się jakby minęło zaledwie 5min, idealnie trafiają na coś, znajdują się w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie, etc.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2877

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » dzisiaj, 0:50

Marshals jest masakrycznie głupim serialem.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » dzisiaj, 1:32

Nie wiem, czy głupim, ale na pewno zrobionym jakby na odpierdol i niezbyt przemyślanym.
Spoiler:
Prawdopodobnie, gdyby nie to, że lubię uniwersum Yellowstone, to nawet bym nie rozważał oglądania go.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 975

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 6:44

Mr.Chris pisze:
dzisiaj, 1:32
Prawdopodobnie, gdyby nie to, że lubię uniwersum Yellowstone, to nawet bym nie rozważał oglądania go.
Swoją drogą uniwersum może się powiększyć o serial, w którym pokazana zostanie budowa rancza Jacksonów.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » dzisiaj, 10:57

Przema pisze:
dzisiaj, 6:44
Mr.Chris pisze:
dzisiaj, 1:32
Swoją drogą uniwersum może się powiększyć o serial, w którym pokazana zostanie budowa rancza Jacksonów.
Meh, niezbyt mnie oni obchodzą. Wolałbym kolejną część historii Yellowstone zamiast rozbijania się na poboczne nie mające nic wspólnego z Duttonami. Teraz pora na czasy II WŚ. Do trzech razy sztuka, może nakręcą coś godnego głównego serialu, bo poprzednie może nie były złe, ale jednak poziom miały niższy.

Ciekawe co z 6666. Tam dodatkowym smaczkiem jest to, że ranczo istnieje w rzeczywistości.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 975

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 47 min temu

Mr.Chris pisze:
dzisiaj, 10:57
Meh, niezbyt mnie oni obchodzą. Wolałbym kolejną część historii Yellowstone zamiast rozbijania się na poboczne nie mające nic wspólnego z Duttonami. Teraz pora na czasy II WŚ. Do trzech razy sztuka, może nakręcą coś godnego głównego serialu, bo poprzednie może nie były złe, ale jednak poziom miały niższy.
Tyle co widziałem to wydaje mi się że już sporo historii opowiedziano i zostawiono sobie furtkę żeby utworzyć kolejny serial, ale nawet nie skończyłem 1 sezonu więc to tylko luźna wrzutka.
Mr.Chris pisze:
dzisiaj, 10:57
Ciekawe co z 6666. Tam dodatkowym smaczkiem jest to, że ranczo istnieje w rzeczywistości
To było to ranczo na które pojechał Jimmy uczyć się kowbojskiego fachu (ten z yellowstone)?
A nie było nigdzie zapowiedzi że watek 6666 doczeka się swojego serialu?
To jest w ogóle niesamowite że w 2026 takie seriale robią furorę. Mnie te klimaty czy westerny nigdy nie ruszały, uważam to za tandetę. Ale yellowstone i Costner zrobili kawał świetnej roboty i naprawdę dobrze się to wsyztsko ogląda.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 32 min temu

Przema pisze:
47 min temu
To było to ranczo na które pojechał Jimmy uczyć się kowbojskiego fachu (ten z yellowstone)?
Yep
Przema pisze:
47 min temu
A nie było nigdzie zapowiedzi że watek 6666 doczeka się swojego serialu?
Miał być serial i sam właściciel rancza podobno był bardzo pozytywnie nastawiony do udziału w produkcjach, ale coś w końcu się zepsuło - nie wiadomo tylko gdzie. Obecnie produkcja jest pod dużym znakiem zapytania i mówi się, że wyjście Rancza Duttonów ją przekreśliło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”