Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2601

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 210

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 9:52

Zygmunt-1 pisze:
wczoraj, 8:44
W sumie to zdaje się, że Diomande jak był na celowniku Liverpoolu to stwierdził, że woli grać w PSG. Według francuskich mediów dał słowo pod wieżą Eiffla, a jak pojawił się Real to już nie chce w Paryżu. Wygląda trochę jak rozkapryszony dzieciak, ale może to tylko złudne wrażenie. Czytałem już, że na instagramie mówił podczas transmisji, że jest kibicem Liverpoolu i chce zastąpić Salaha, a później, że w Paryżu ma większą szansę na trofea i Złotą Piłkę :think:

Nie weryfikowałem tego wszystkiego, ale sytuacja trochę jak w kalejdoskopie.
Co ma gadać jak jest wiązany z danym klubem to będzie wazalinę dawał pod dany klub. Najwyraźniej w tej piramidzie PSG było ponad Liverpoolem a Real Madryt ponad PSG.

Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » wczoraj, 10:04

Dokładnie, wychodzi na hipokryte ale głupi nie jest. Nie wiem nic o tym zawodniku, ale Mourinho miał rękę do transferów.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 393

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 10:05

Zygmunt-1 pisze:
wczoraj, 8:44
W sumie to zdaje się, że Diomande jak był na celowniku Liverpoolu to stwierdził, że woli grać w PSG. Według francuskich mediów dał słowo pod wieżą Eiffla, a jak pojawił się Real to już nie chce w Paryżu. Wygląda trochę jak rozkapryszony dzieciak, ale może to tylko złudne wrażenie. Czytałem już, że na instagramie mówił podczas transmisji, że jest kibicem Liverpoolu i chce zastąpić Salaha, a później, że w Paryżu ma większą szansę na trofea i Złotą Piłkę :think:

Nie weryfikowałem tego wszystkiego, ale sytuacja trochę jak w kalejdoskopie.
Nie znam Jana i może nie jest najostrzejszym skrzydłowym w piórniku - ale też Realek od jakichś 8 lat nie miał grywalnego klasowego prawoskrzydłowego. Więc jak dzwoni ktoś tam do Diomande i mówi “ej, ziomek, od 8 lat nie mieliśmy top prawoskrzydłowego, może to będziesz Ty” to chyba dosyć fajny i zasadniczo zgodny z rzeczywistoscia pitch nawet abstrahując od Realku będącego Realkiem. U PSZaczkowcow tercet Kvara-Dembele-Doue jednak. Może się skończyć jak z Mastodontem, bo rok temu w tym temacie pewnie pisałem, że super transfer, bo Real od 7 lat nie miał top prawoskrzydłowego, a okazało sie, że zbyt młody chłopak i trzeba szukać nowego wzmocnienia, ale jak Mourinho chce 4-3-3 to duża szansa na wyjściowy skład dla Diomande. W PSG granie o nic w lidze i ciężary z miejscem w składzie na LM IMHO, patrz Barcola wygryziony przez Doue rok temu.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1454
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » wczoraj, 10:18

Samuraj pisze:
wczoraj, 9:52
Co ma gadać jak jest wiązany z danym klubem to będzie wazalinę dawał pod dany klub. Najwyraźniej w tej piramidzie PSG było ponad Liverpoolem a Real Madryt ponad PSG.
Myślę, że jakby nie mówił, że jest kibicem Liverpoolu i chce zastąpić Salaha to PSG również by spojrzało w jego kierunku. A znów jakby nie dawał słowa w Paryżu to też spojrzałby na niego Real. Gość ma swoje 5 minut, jest wyceniany wysoko i te jego wypowiedzi są totalnie zbędne. Niech gra i udowadnia, że jest wartościowy. Odzywać się nie musi. A jak już chciał to mógł powiedzieć, że schlebia mu zainteresowanie ze strony Liverpoolu, że podoba mu się wizja gry w PSG, bo to dwukrotny z rzędu zwycięzca LM. Odbiór byłby inny.

Piramida piramidą, ale gość jest niewiarygodny w tym co mówi. Zagra jeden sezon, pojawi się oferta z Arabii i powie, że gra na pustyni to jego marzenie. No nie podoba mi się ten gość. Może i jest utalentowany i ma swój czas, ale zachowanie nieładne.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » wczoraj, 10:30

Nie wiem, co on tam mówił, kiedy i o kim, ale to 19-latek, nie oceniałbym go pod tym względem jak dojrzałego faceta.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 10:35

Zygmunt-1 pisze:
wczoraj, 10:18
Myślę, że jakby nie mówił, że jest kibicem Liverpoolu i chce zastąpić Salaha to PSG również by spojrzało w jego kierunku. A znów jakby nie dawał słowa w Paryżu to też spojrzałby na niego Real. Gość ma swoje 5 minut, jest wyceniany wysoko i te jego wypowiedzi są totalnie zbędne. Niech gra i udowadnia, że jest wartościowy. Odzywać się nie musi. A jak już chciał to mógł powiedzieć, że schlebia mu zainteresowanie ze strony Liverpoolu, że podoba mu się wizja gry w PSG, bo to dwukrotny z rzędu zwycięzca LM. Odbiór byłby inny.
Google powiedzial, że Yanusz powiedzial, że chciałby zagrać dla Liverpoolu, bo to ulubiony klub jego starego, nie wiem czy to taka skandaliczna wypowiedź. :P A co do PSG, Realek chyba jest gotowy zapłacić za niego więcej i jeszcze ma miejsce dla niego w składzie. PSG nie wydało komunikatu, że zbyt drogi i oni pieprzą taką robotę?

Tzn. możliwe, że to jakiś debil i zasadniczo nie mam wielkiej potrzeby go bronić, bo ja od dłuższego czasu raczej nie czytam co mówią piłkarze, po prostu Realek był w świetnej pozycji żeby go kupić (jak sprzedadzą jeszcze Gonzalo to zarobią jakieś 160-170 mln w jedno okienko na sprzedaży wychowanków?), więc nie dziwię się, że wylądował w madryckim polu.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1454
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » wczoraj, 10:43

To chyba było to:

Zresztą, cytując klasyk "niech robi co chce, jest dorosły" :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » wczoraj, 12:52

Bernabeu2 pisze:
wczoraj, 10:35
Google powiedzial, że Yanusz powiedzial, że chciałby zagrać dla Liverpoolu
Z tego co kojarzę Liverpool jest wg mediów pierwszym wyborem większości graczy na świecie, podobnie było np z Bellinghamem, Zubimendim, ect. Oni chyba mają po prostu dobre wtyki u Romanów i innych ;)

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2476
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » wczoraj, 20:37

HMK pisze:
10 cze 2026, 16:56
kto to [k****] jest Yan Diomande i czemu jest wyceniany na 90 mln?
:witam:

Ogólnie narracja w ostatnich godzinach jest taka, że najpoważniejsze źródła podają przyjście Diomande wkrótce, cena ma wynieść 115 mln + 20 mln zmiennych i to te ostatnie mają powodować trwające nadal negocjacje pomiędzy RMCF, a RBL. Jedyny Przepisywacz rzucił wczoraj "Here We Go" co by za rok wyciągać w wywiadach - "hola, ja informowałem kilka dni wcześniej, no zaproś do wywiadu, no daj folouka". Pewnie wleci w tym tygodniu oficjalka, więc Fraudizio (znowu) będzie miał racje, ale śmieszne robią się te przepychanki na TT pomiędzy insajderami, mejwenami i liderami opinii. Jeszcze mi dziś, gdzieś wyskoczyło jak ktoś solidnie wylizał odbyt sympatycznemu Włochowi a ten aż musiał skomentować xD
Wracając, bo nie o tym, choć nie będę ukrywał - cieszy mnie narastająca nagonka na tego błazna.

Powtórzę się chyba z wczorajszego dnia, ale cieszy mnie fakt, że transfer Jaśka/Dioma (musimy mu wymyślić jakąś ksywkę) to WRESZCIE zakup prawoskrzydłowego, a nie kolejnego LW z nadzieją, że pyknie na RW. Kto był ostatnim transferem typowo pod prawe skrzydło? Di Maria? Nie liczę Bale'a, bo on (chyba) przychodził bardziej jako LW, whatever, nie pamiętam, ale chyba w Spurs grał głównie lewą stronę. Miła odmiana.
Gdzieś mi mignęło, że typ zrobił największy procent udanych dryblingów w poprzednim sezonie w TOP ligach, w samych liczbach ustąpił jedynie Yamalowi mając 1k minut mniej (za TT, nie weryfikowałem). Często ta Bundesliga wysyłała napastników w bardzo dobrymi liczbami, ale ktoś na forumku ostatnio pisał, że niemiecka to fajna liga do nabijania sobie statystyk i z tym zgoda, bo to ile Joviciopodobnych graczy stamtąd wyszło to by pewnie dwóch rąk nie starczyło, ale ten Diomande daje vibe jednak skrzydłowego, który dowiózł liczby, ale nie było tam efektu wow (12/9), w sensie to na 19-latka są super liczby w tak dobrej lidze, ale patrząc, że tam byli goście co robili +20 i okazywali się niewypałami mam cichą nadzieję, że z Iworyjczykiem będzie inaczej i przede wszystkim wyjdzie tu fakt jego dużych możliwości gry w dryblingu i napędzania ataków prawą stroną, jeśli tak to podejrzewam, że i w lidze doubledouble może zrobić spokojnie, a mówiąc szczerze, takie 10 KP z prawej strony siadłoby aż miło.

Czyli zakładając, że Jasiek blisko pozostaje kwestia Rodriego i sprzedaży. Asencio najprawdopodobniej odejdzie, Gonzalo 50/50, ale niby Fulham go chce (pojawiają sie kwoty 30 oraz 50 mln- gdyby on odszedł w tej drugiej opcji to GG dla Pereza, masterclass by to był :lol2: ), Cama 50/50, bo niby klub chce go sprzedać, ale on nie chce odchodzić, Masta na wypożyczenie. Brahim zostaje.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2389

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 21:44

HMK pisze:
wczoraj, 20:37
Powtórzę się chyba z wczorajszego dnia, ale cieszy mnie fakt, że transfer Jaśka/Dioma (musimy mu wymyślić jakąś ksywkę) to WRESZCIE zakup prawoskrzydłowego, a nie kolejnego LW z nadzieją, że pyknie na RW. Kto był ostatnim transferem typowo pod prawe skrzydło? Di Maria? Nie liczę Bale'a, bo on (chyba) przychodził bardziej jako LW, whatever, nie pamiętam, ale chyba w Spurs grał głównie lewą stronę. Miła odmiana.
nie chce cie martwic, ale to jest kolejny lewoskrzydlowy przerobiony na prawoskrzydlowego. na lewej gral w leganes, na lewej gra w reprze, w lipsku na prawej bo tam wczesniej lewe skrzydlo bylo juz zaklepane przez duzo mniej uniwersalnego nuse. jak norweg byl nieobecny, to diomande wracal na lewa strone

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 23:51

moody pisze:
wczoraj, 21:44
nie chce cie martwic, ale to jest kolejny lewoskrzydlowy przerobiony na prawoskrzydlowego.
... który podobno chce grać jako prawoskrzydłowy.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » dzisiaj, 7:30

musialo mu sie cos pozmieniac, bo widzialem wywiad, w ktorym wspominal jak go w leganes wystawili na prawej i ze nie lubi grac na tej stronie

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6236
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » dzisiaj, 8:10

moody pisze:
dzisiaj, 7:30
musialo mu sie cos pozmieniac, bo widzialem wywiad, w ktorym wspominal jak go w leganes wystawili na prawej i ze nie lubi grac na tej stronie
Dembele w czasach Rennes miał wywiad w którym nie potrafił powiedzieć czy jest prawo czy lewo nożny :P

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » dzisiaj, 8:21

znam tego klasyka :P

w sumie pod katem uniwersalnosci diomande jest troche podobny do dembele. moze i preferowana strona u niego jest lewa, ale do kiwania na prawej tez sie dobrze zaadaptowal i fajnie mu to wychodzi

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » dzisiaj, 14:33

moody pisze:
dzisiaj, 7:30
musialo mu sie cos pozmieniac
Za ostatni sezon Whoscored podaje tak:

Obrazek

Prawonożny skrzydłowy, który chciał grać jako lewoskrzydłowy, ale życiowy sezon, który dał mu transfer do top klubu zagrał głównie jako prawoskrzydlowy, więc jednak woli grać jako prawoskrzydłowy? :P

Tak czy siak, zupełnie inna sytuacja niż z takim Rodrygo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”