Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 151

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 maja 2006, 12:28

Benito Floro jeśli zostanie obiecywal kogoś z dwójki Navas, Joaquin mieli by być uzupełnieniem dla Cicinho, i Beckhsa. Sevilla ostatnimi czasy to drużyna która promuje świetnych graczy, bardzo trafne transfery przeprowadzają. Daniela Alvesa wyrwali za grosze z EC Vitoria Bahia, w tym roku ten gracz otrzymał paszport Hiszpański, a debiutu w Canarinhos bodajże nie miał wiec moze niedługo dostanie powołanie do Hiszpańskiej kadry :wink: Adriano z Coritiba FC, wszystkie transfery jakoś im wychodzą. Mają nosa. Rynek transferowy troche jest przebrany ciężko o klasowego rozgrywającego, Rosicky uciekł do The Gunners, jest Aimar, którego raczej nie da się wyrwać, moze Xabi Aloso który ma 30 mln klauzulke w kontrakcie wiec ejst całkowicie do wyjęcia. Kaka zapewne był by do wyrwania, ale musiał by znaleść się szaleniec jak niegdyś Floro, który założył w swej obietnicy Figo i dopioł swego. A moze by tak Wesley'a spróbować...sam już nie wiem kto będzie nową 5 w Real. :?

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 27 maja 2006, 12:35

Toudinho pisze:sam już nie wiem kto będzie nową 5 w Real.
Ja myśle że powinien Real jednak walczyć o Cesca, choć coś tam z Barcą jest tak że musi ona pozwolić na transfer do innego hiszpańskiego klubu, ale to da sie obejść. Perez sprzedał E2 to czemu my nie mamy dać Realowi Cesca? Ale w sumie to nie wiem czy chciałby przejsć z Arsenalu, w którym od nowego sezonu będzie mu partnerował Tomas z Czech i mając przed sobą nowe perspektywy: nowy stadion i chęć włączenia się do walki o Premiership. I tak jest do wyciągnięcia.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 27 maja 2006, 12:43

Dobra, a co powiecie na Fernando Gago? Wiem, ze niesprawdzony w Europie, itd. ale jak na swoj mlody wiek to gra baaaardzo dojrzale i to on kreuje gre w Boca.

Ale to tak z s-f.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 27 maja 2006, 13:27

Toudinho pisze:sam już nie wiem kto będzie nową 5 w Real
Zawsze uważałem, że najlepszy środek pola jaki widziałem w Real'u to był ten, w którym grał Clarence Seedorf. Mam do niego pewnie większy sentyment niż większość z was ma do Zizou, może więc spróbować kupić zawodnika podobnego do niego!? Za takiego uważam obecnie Jean'a II Makoun'a... świetny w ofensywie, jeszcze lepszy w defensywie do tego wcale nie taki drogi!! Pewnie nie zostałby takim liderem jakim był Zinedine, ale zawsze lepiej by liderem drużyny był ktoś z linii napadu co pokazuje przykład Barcy... Był jeszcze pomysł z Momo Diarrą, ale ten poza tym, że jego cena urosła na niewyobrażalnie wysoki pułap jest chyba zbyt defensywnym zawodnikiem i wg mnie dużo gorszym w konstruowaniu akcji ofensywnych niż Jean.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 27 maja 2006, 13:57

bagg pisze:Dobra, a co powiecie na Fernando Gago? Wiem, ze niesprawdzony w Europie, itd. ale jak na swoj mlody wiek to gra baaaardzo dojrzale i to on kreuje gre w Boca.
Co do Argentyńczyków to coraz gorsze zdanie mam o nich. Im więcej sie o jakimś mówi jako o nastepcy Maradony tym on gorzej gra w Europie więc może dajmy spokój i Gago i Aguero. Niektórzy dadzą tu za przykład Messiego ale on jest przecież wychowankiem Barcelony. Na przestrzeni ostatnich lat jedynym zawodnikiem z kraju La Platy który w Europie pokazuje ciekawą gre jest Esteban Cambiasso, który(na jego szczęście) nie był namaszczony na żadną gwiazde czy zastępce kogokolwiek, moze to dlatego że to dosyć defensywny zawodnik ale takie jest moje zdanie o Argentyńczykach.

A i zapomniałbym- jest jeszcze świetny i niestety też niedoceniany przez wiele lat przez wielu kibiców(nie mówie o tifosich Interu) JAVIER ZANETTI.

Argentyńczykom w Realu stanowcze NIE! - chociażby Samuel ["]

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 maja 2006, 14:04

Kandydatura F. Gago bardzo by mi pasowała - co ciekawe, przewijał się już parę razy w plotkach dotyczących przyszłych wzmocnień, uznawany za ewentualnego następcę Redondo. Chociaż tak czy inaczej śmiem twierdzić, że ktoś z trójki Argentyńczyków - Riquelme/Gago/Aimar - Real Madryt w lecie zasili.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2006, 14:15

cru pisze:A tak z ciekawości, skąd info o zainteresowaniu Iniestą tudzież Messim ze strony Realu? Bo na żadnej ze stron tego nie widziałem, a większej bzdury też dawno nie słyszałem
Z hiszpańskiej prasy brukowej. Nie pamiętam czy ze sportu czy z mundo. Coś kiepsko przeglądasz te strony.
Toudinho pisze:Kaka zapewne był by do wyrwania, ale musiał by znaleść się szaleniec jak niegdyś Floro, który założył w swej obietnicy Figo i dopioł swego.
Oj nie sądzę. Milan nie sprzeda Kaki zwłaszcza, że dopiero stracili Shevę. Ukrainiec był filarem zespołu. Kaka również. Gdyby stracili obydwu grajków to tak jakby zniszczyli drużynę. Pieniądze też raczej ich nie przekonają bo przecież dostaną sporo od Chelsea.

Co do następcy Zidane'a to możecie próbować wyrwać Aimara albo Riquelme. Na pewno realniejsze cele niż taki Kaka.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 27 maja 2006, 15:04

Co do następcy Zidane'a to możecie próbować wyrwać Aimara albo Riquelme. Na pewno realniejsze cele niż taki Kaka.
Wierzysz w to że Riquelme był by w stanie reżyserować grę Realu? Ja jokoś w to wątpię. To jest dobry piłkarz ale właśnie na taki Villareal, tam może sobie potrzymać piłkę przez 2 min zanim do kogoś poda i może sobie mieć wahania formy. Aimar to coś innego. Słyszałem o zaiteresowaniu nim przez Atletico a to oznacza że jest do wyrwania.

Jeśłi chodzi o następcę dla Zidane'a to ja w dalszym ciągu żałuję stracenia Ballacka :? ale trudno... Warrto przejrzeć rynki europejskie i poszukać jakiegoś nowego Kaki ;) Gerrard jest nie do wyrwania, ew. można zaeksperymentować i ściągnąć np. Jenas'a (Tottenham)

leszczu119

Post Wyświetl pojedynczy post autor: leszczu119 » 27 maja 2006, 15:17

Dokładnie zgadzam się z Brylancikiem. Szkoda Ballacka, bo byłby za darmo, a właśnie wg mnie Real powinien ściągnąć jakiegoś młodego rozgrywającego. Mamy jeszcze Mistrzostwa Świata i dobrze by było, jakby przyszłe władze Realu Madryt wypatrzyły jakiegoś młodego, zdolnego rozgrywającego.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 maja 2006, 15:44

Wara od Cesca :P On jes Gunner a nie tam :P Musi grac na Emirates :?
Real byl swego czasu zainteresowanym Riberym, a on sam preferuje gre w La Liga... :) O Kaka to nawet nie ma tematu, Jenas? Jest naprawde dobry ale nie wiem czy wystarczajaco dobry na Real :?

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 27 maja 2006, 15:47

guru pisze:Real byl swego czasu zainteresowanym Riberym, a on sam preferuje gre w La Liga...
A skad wiesz?z tego co wiem to Cloner chcialby u boku Rasiaka grac :think:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 27 maja 2006, 16:01

IMO najlepszym kandydatem na nastepce Zidane'a bylby Aimar. Pilkarz ograny w La Liga, znajacy jej realia. Gdyby nowy prezes zlozyl odpowiednio wysoka oferte, to Argentynczyk trafilby na Santiago Bernabeu bez problemu. Wiadomo - Valencia to obok Barcy nasz glowny rywal, ale mysle, ze czynnik ekonomiczny przekonalby wlodarzy tego klubu do sprzedazy Pablo. Czytalem ostatnio ze pozyskaniem go, zaiteresowany jest nasz lokalny rywal - Atletico. Warto o niego powalczyc.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 maja 2006, 16:07

Berik, rozne plotki byly :D
Makis, Real ma jeszcze Soldado ktorym sie interesuje Valencia i moglo by dojsc do wymiany Aimar-Soldado+kasa 8) Atletico ponoc moce wylozyc za niego do 10 mln. ta kwota jest to przebicia przez Real 8)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 27 maja 2006, 16:17

guru pisze:Berik, rozne plotki byly :D
Makis, Real ma jeszcze Soldado ktorym sie interesuje Valencia i moglo by dojsc do wymiany Aimar-Soldado+kasa 8) Atletico ponoc moce wylozyc za niego do 10 mln. ta kwota jest to przebicia przez Real 8)
W obliczu transferu Morientesa do Valenci, temat Soldado jest juz chyba nieaktualny. Poza tym, nie wiadomo czy nowy prezes chcialby sprzedac zdolnego wychowanka. Ja widzialbym go raczej na wypozyczeniu. 10 mln to przystepna cena. Jesli Real naprawde chcialby go kupic, to przebilby kazda inna oferte. Pytanie tylko, czy sa nim zainteresowani.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 maja 2006, 16:21

Makis zapomnialem na smiec ze Moro w Valencii :D No w takim razie to tak, no jak by Real byl zainteresowany tylko raczej nie jest :? Ciekawi mnie teraz co dalej z Portillo :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”