Mercato Bianconerich - Strona 18

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 11 maja 2006, 23:22

Alkoholiko jest prawie tak samo zajebisty jak Przemysław Edgar Gosiewski.
Nie no,ale ogólnie jest wesoło .

Awatar użytkownika
mamba
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mamba » 12 maja 2006, 13:06

Albo Stam'a kupic na prawa obrone ! :lol: Moglo by wygladac i tak :
Buffon
Zambrotta - Barzagli - Cannavaro - Pasqual
Camoranesi - Vieira - Aimar - Vicente
Ibrahimovic - Trezequet

Alex bedzie chcial odejsc niestety... :( Wazne zeby nie stracic kluczowych graczy, ale w przyszlym sezonie Juve bedzie grac kazdy mecz pod ogromna presja po tej aferze...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 maja 2006, 13:11

Stama już się nie da kupić - podobnie jak Gallasa :]

Ale Mamba to nie temat "11 marzeń " :lol: Pablo Aimar ? Vincente ? znajdz mi informacje pojawiające się w ostatnim czasie na tematy tych graczy i Juve.

Może Maresca wróci :wink: Choć dziś powiedział że nie tęskni za Włochami nic dziwnego jest na liscie :roll:

Mnie ciekawi czy ktoś z Juve zdecyduje sie odejśc [jak spadna to na 100% odejdzie kilku] Jeden gracz Juve by sie przydał w Milanie :]

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 maja 2006, 13:28

Od Zambrotty to Ty się Zaza odczep :twisted: . Bardzo mnie ciekawi, kto w razie spadku zostałby w Turynie.

Jakieś propozycje :?:

Chiellini, Balzaretti, pewnie wróciłby Massielo z wypożyczenia na środek obrony, z pomocy to mam pustkę i nie wiem czy ktokolwiek by został, atak - może Alex i któregoś z wypożyczonych napastników by ściągnęli...może Palladino.

Obym się nie musiał przekonywać o tym, kto jest wierny barwom a nie 0 na koncie, jednak ta sytuacja jest coraz bliższa :(

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 maja 2006, 13:45

Zgadałes jak nic :) Chodziło mi o Gianluce :twisted: Szanse małe ale to najlepszy gracz Juve od kilku lat. Takie jest oczywiście moje zdanie. Bo wielu uważa pewnie inaczej.

Wiesz cos mi mówi że nawet jak Juve pozostanie w serie A to i tak kilku zdecyduje sie odejść. Bedzie chciało sie "odciąć" - Nawet czytałem że ta afera ma już duży wpływ na mercato i nie mam na myśli tylko Hammera ... Teraz każdy decydujący sie na transfer piłkarz nie 2 a 7 razy pomyśli :wink: I już kilka nazwisk znikneło z tej sezonowe list Bianco-nerich

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 maja 2006, 14:07

Wiesz, nowe prezydium będzie to i zapewne nowy pomysł na drużynę. Chciałbym żeby nowy Juventus był oparty na takich zawodnikach jak Balza czy Chiellini z tyłu czy Zambro i Kapo lub (gdyby wrócił) lub Marchionni (jego gry szczerze nie widziałem, lecz jeśli znajduje się w szerokiej kadrze Włoch to pierwszym lepszym leszczykiem nie jest) na skrzydłach. Wielu zawodników było skreślonych na starcie a dostęp do gry tej młodej 2 na obronie umożliwiły dobiero kontuzję Brindellego, Zebiny (sic :evil: ) czy z Interem też Zambrotty. Gdyby nie to, ,,graliby" tyle co Kapo czy Tachinardi w poprzednim sezonie.

Zatem być może, jeśli skład się zmieni (co jest możliwe) poznamy ciekawe nazwiska. Primavera do jasnej ciasnej przecież co roku jest w czołówce, więc ktoś może się przebije. W tamtym sezonie :? z powodu licznych kontuzji wszedł Massielo (czy Masiello) i poradził sobie dobrze. Więc czemu nie inni :?:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 27 maja 2006, 18:43

Jeżeli Juve zostałoby w serie A, to liczę na kilka ciekawych transferów, jednak przez to, że nie znamy jeszcze werdyktów sędziowskich mamy kilka miesięcy w plecy. W każdym razie do Juve przydałby się ktoś z takimi walorami:
-młody;
-ofensywny (może jakiś defensywny też;))
-nie koniecznie ze znanym nazwiskiem;
-waleczny,
-ktoś kto oddał by Juyve serce (nie tak jak Ibra)
Przede wszystkim podziękowałbym pparu piłkarzom za grę w Juve,

Thuram wielki piłkarz, legenda Juve, ale za dużo już lat, może powrót do francji, albo do Arsenalu.

Zebina, nie mogę zapomnieć o jego wypowiedziach jak bardzo chce odejść, nie wielka strata więc pozwólmy mu. (obrońców których Henry potrafi przejść jak tyczki nie potrzebujemy)

Gianicheda, przyjście tego gracza do Juve to jakaś farsa była, życzę mu powodzenia i wszystkiego najlepszego....w innym klubie.

Emerson bądź Blasi, Emerson lepszy ale starszy, nie wiem czy Emerson chciałby być rezerwoym ale nie widzę go w pierszwej 11, ponoc można wyciągnąć za niego dobrą sumę z Realu.

Zalayeta chce żeby opuścił Juve dla swojego dobra, świetny gracz a marnuje się, życzę mu powodzenia w innym klubie.

Ibrahimovic decyzję o jego pozostaniu bądź odejściu podjąłbym po MŚ jeżeli nic tam nie pokażę, to żegnam, z taką grą jako pokazał w tym sezonie, powinien spotkać się z korpusem egzekucyjnym.

Camoranesi, nie potzrebujemy spięć w zespole Camor jest wybitnym garczem, ale swoje lata ma, przyszedł już Marchionni, a chciałbym jeszcze jednego prawego.

Z obecnych graczy Juve bym zrobił taką kadrę (także wypozyczeni)

bramkarze:
Buffon,Mirante, Antonioli

Obrońcy:
Balzaretti, Chielini, Zambrotta, Cannavaro, Gladstone, Kovac, Birindelli.

pomocnicy:
Nedved, Marchionni, Zanneti (temu dałbym bilet w drugą stronę :/), Chiumento, Kapo, Olivera (sezon ostatniej szansy..), Mutu ( z opcją ataku).

Napastnicy: Del Piero, Trezeguet, Miccoli, Palladino.

Zawodnicy jacy według mnie powinni przyjść:

Snejder,Van der Vaart, najlepiej obaj, świetni pomocnicy w dodatku młodzi, wygryźli by Nedveda.

-Joaquin -drogi zawodnik, bardzo chciałbym, żeby wzmocnił Juve, rządził by prawą flanką.

-Barzagli-perspektywiczny środkowy obrońca;

-Oddo, solidny prawy obrońca,

-Maduro wszechstronny ;)

-któryś z dobrych ofensywnych śrdokowych pomocników, nie wymienię z nazwiska, ale mam nadzieję, że nowy zarząd mnie zaskoczy....pozytywnie (ktoś w stylu Aimara)

transfery o których się spekulowało, raczej teraz nierealne:
gallas, sagnol, C.Ronaldo,

transfery marzeń:
buomsong (godny następca thurama), Nigel De Jong, Aimar, Riquelme, Gonzalo Rodriguez, Luca Toni.

Pierwsza 11 Juve
Buffon
Zambrotta (Oddo) Kovac (Barzagli) Canna Chielini (zambrotta)

Marchionni (Joaquin)Vieira(Maduro) Chiumento Nedved(Sneijder)

Del piero (Miccoli) Trezeguet (Mutu)
[/i]

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 31 maja 2006, 16:04

a tu cicho... podobno Juventus, ten nowy co powstanie, interesuje sie osoba Roberto Baggio ...:) nic o tym dokladniej nie wiecie?!

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 31 maja 2006, 16:13

dzieciol31 pisze:a tu cicho... podobno Juventus, ten nowy co powstanie, interesuje sie osoba Roberto Baggio ...Smile nic o tym dokladniej nie wiecie?!

Byc moze zajmie jakies wysokie stanowisko w Juve. Narazie poluje z bratem na kaczki w USA (szkoda ze nie w Polsce :P ).

Camoranesi stwierdzil ze nawet w serie B bedzie gral w Juventusie. Dolaczyl do Cannavaro, Del Piero, Zanettiego, Marchinniego i prawdopodobnie Zambrotty (stwierdzil ze podejmie dezycje z nowym zarzadem). Kocham ich. Teraz widac kto jest najemnikiem, a kto prawdziwym Juventino.
Del Piero pisze:Jestem dumny z tego, że jestem Juventino. Jestem dumny, ale wiem, że jestem tylko małą częścią wielkiej rodziny. Małą częścią, ale o wielkiej wierze. Dlatego powiem to, czego potrzebujemy w tej chwili najbardziej: Zostańmy razem!
Jestem dumny :)

Forza Juve.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 31 maja 2006, 16:24

squash pisze:Jeżeli Juve zostałoby w serie A, to liczę na kilka ciekawych transferów, jednak przez to, że nie znamy jeszcze werdyktów sędziowskich mamy kilka miesięcy w plecy. W każdym razie do Juve przydałby się ktoś z takimi walorami:
-młody;
-ofensywny (może jakiś defensywny też)
-nie koniecznie ze znanym nazwiskiem;
-waleczny,
-ktoś kto oddał by Juyve serce (nie tak jak Ibra)
Przede wszystkim podziękowałbym pparu piłkarzom za grę w Juve,

Thuram wielki piłkarz, legenda Juve, ale za dużo już lat, może powrót do francji, albo do Arsenalu.

Zebina, nie mogę zapomnieć o jego wypowiedziach jak bardzo chce odejść, nie wielka strata więc pozwólmy mu. (obrońców których Henry potrafi przejść jak tyczki nie potrzebujemy)

Gianicheda, przyjście tego gracza do Juve to jakaś farsa była, życzę mu powodzenia i wszystkiego najlepszego....w innym klubie.

Emerson bądź Blasi, Emerson lepszy ale starszy, nie wiem czy Emerson chciałby być rezerwoym ale nie widzę go w pierszwej 11, ponoc można wyciągnąć za niego dobrą sumę z Realu.

Zalayeta chce żeby opuścił Juve dla swojego dobra, świetny gracz a marnuje się, życzę mu powodzenia w innym klubie.

Ibrahimovic decyzję o jego pozostaniu bądź odejściu podjąłbym po MŚ jeżeli nic tam nie pokażę, to żegnam, z taką grą jako pokazał w tym sezonie, powinien spotkać się z korpusem egzekucyjnym.

Camoranesi, nie potzrebujemy spięć w zespole Camor jest wybitnym garczem, ale swoje lata ma, przyszedł już Marchionni, a chciałbym jeszcze jednego prawego.

Z obecnych graczy Juve bym zrobił taką kadrę (także wypozyczeni)

bramkarze:
Buffon,Mirante, Antonioli

Obrońcy:
Balzaretti, Chielini, Zambrotta, Cannavaro, Gladstone, Kovac, Birindelli.

pomocnicy:
Nedved, Marchionni, Zanneti (temu dałbym bilet w drugą stronę ), Chiumento, Kapo, Olivera (sezon ostatniej szansy..), Mutu ( z opcją ataku).

Napastnicy: Del Piero, Trezeguet, Miccoli, Palladino.

Zawodnicy jacy według mnie powinni przyjść:

Snejder,Van der Vaart, najlepiej obaj, świetni pomocnicy w dodatku młodzi, wygryźli by Nedveda.

-Joaquin -drogi zawodnik, bardzo chciałbym, żeby wzmocnił Juve, rządził by prawą flanką.

-Barzagli-perspektywiczny środkowy obrońca;

-Oddo, solidny prawy obrońca,

-Maduro wszechstronny

-któryś z dobrych ofensywnych śrdokowych pomocników, nie wymienię z nazwiska, ale mam nadzieję, że nowy zarząd mnie zaskoczy....pozytywnie (ktoś w stylu Aimara)

transfery o których się spekulowało, raczej teraz nierealne:
gallas, sagnol, C.Ronaldo,

transfery marzeń:
buomsong (godny następca thurama), Nigel De Jong, Aimar, Riquelme, Gonzalo Rodriguez, Luca Toni.

Pierwsza 11 Juve
Buffon
Zambrotta (Oddo) Kovac (Barzagli) Canna Chielini (zambrotta)

Marchionni (Joaquin)Vieira(Maduro) Chiumento Nedved(Sneijder)

Del piero (Miccoli) Trezeguet (Mutu)
[/i]
No a teraz sobie wlacz Managera i pograj sobie bo widze, że marzenia masz i to duże... :lol:

To co napisałes o Emersonie i Zebinie moim zdaniem nadaje sie na :pogrzeb:

Kibice Juventusu tez tak pewnie będa sądzic.
Lakier pisze:Byc moze zajmie jakies wysokie stanowisko w Juve. Narazie poluje z bratem na kaczki w USA (szkoda ze nie w Polsce ).
Powrót starej gwardii?? :roll: Platini? Baggio? Ciekawe...
squash pisze:Snejder,Van der Vaart, najlepiej obaj, świetni pomocnicy w dodatku młodzi, wygryźli by Nedveda.

Doradzam jeszcze Heitinge, Huntelaara i kilku z tego bądź byłego Ajaxu... a jak znajdziesz jakies owady to nawet kasy szkoda Vaarta wydawac bo za jakies Korniki czy ki grzyb dasz 10 Euro a za Vaarta 10 baniek...

A i kolego sądzisz z Camoranesi jest słaby? Lekarz Ci moze pomoze.... :lol:

Widze, że Włoski futbol jest Ci bliski oraz kasa na letnie mercato Juve no chyba ze myslisz przyszłosciowo na 2 - 3 lata do przodu. :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 maja 2006, 16:39

Bardzo ciekawa wizja mercato - Squash - tylko zastanawia mnie czy oparta tylko na marzeniach ? Bo chyba nie powiesz mi że to efekt spekulacji ? w ostatnim czasie ?

Najwieksze wzmocnienie Juve mogą być takie jak napisał Lakier - czyli nie nowi ale "starzy" ale wierni. Bo może sie okazać że celem nr. 1 Juve bedzie utrzymanie tych piłkarzy a nie zakupy...

Także chyba błądzisz Squash :wink: Co innego by chociasz spekulacje były na ten temat. Pozdro :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 31 maja 2006, 16:42

Do wypowiedzi BartkaTS dodałbym jeszcze jedną śmieszną rzecz, która napisał squash 8) Miccoli w ataku :lol: muszę wyjaśniać? hehe

p.s. niektórzy naprawdę powinni skończyć grać w FMa bo widać, że to szkodzi. Za dużo marzeń jak na jedno Mercato. Ty się lepiej módł, żeby Juve zostało w Serie A bo szanse są marne :roll: Poza tym wykupiłbyś pół Ajaxu i po co? Do tego dochodzi Luca Toni :roll: On na pewno nie przeszedłby do Juve więc nie ma co spekulować.

A tak poza tym wszystkim to nie wyrzucaj Zalayety bo w Serie B może być naszym podstawowym zawodnikiem :twisted:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”