Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 564

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6246
Kibicuję: 4rsenal

Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » wczoraj, 14:40

matt_ pisze:
wczoraj, 14:37
Jeśli Górnik przejdzie Węgrów to gra w LE z Trabzonsporem, jeśli nie to w LK z Monaco. Tak jak zresztą napisałem
No ale pytanie brzmiało co jeśli wygrają z Węgrami, ale przegrają z Trabzonem ;)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3969

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » wczoraj, 14:41

sickstick pisze:
wczoraj, 14:40
No ale pytanie brzmiało co jeśli wygrają z Węgrami, ale przegrają z Trabzonem
No to wtedy do fazy ligowej LK :)

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 125
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » wczoraj, 15:01

Miło byłoby jakby Górnik ograł Węgrów wtedy już LK , Jaga ograła Rangersów mamy wtedy co najmniej 3 zespoły w pucharach .

Raków ze Szwedami to takie 50/50 , ponoć ci Szwedzi sprzedali jakiegoś grajka do Como za 12 mln .
W razie win Raków już tak ciężko nie bedzial miał w 4 rundzie .

No a Gieksa cóż Atalanta zostanie liga i PP.

Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 120
Kibicuję: Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » wczoraj, 15:04

Czyli Górnik ma dwumecz z Ferencvaros o wszystko.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3969

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » wczoraj, 15:08

Czego by nie zrobił Lech, przez cały sezon będzie na nic piętno rewanżu z Aarhusem. Górnik rzeczywiście większa szansa z Ferencvarosem niz z Monaco. Nie można powiedzieć, że Jagiellonia i Raków mają obowiązek awansu, aczkolwiek rywale jakich mogą dostać są jak najbardziej w ich zasięgu i to polski zespół będzie w tych parach faworytem. Dla Gieksy nagrodą byłoby już starcie z Atalantą, nie wiadomo kiedy znowu pojawią się w Europie. Może to minimalistyczne, ale w tym przypadku trzeba być po prostu realistą a jak się tylko coś więcej wydarzy to super.

Przynajmniej jeden klub w LE byłby świetną sprawą. Ile ich wejdzie do LK to już bez znaczenia, grunt żeby punktowały ;)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6616

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » wczoraj, 15:40

Ja to się zaczynam obawiać że skończy się jednym na jesień.

Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 120
Kibicuję: Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » wczoraj, 16:07

Boromir pisze:
wczoraj, 15:40
Ja to się zaczynam obawiać że skończy się jednym na jesień.
I to w LK. I może to być tylko Jagiellonia.
Lech ogralili licealiści to nie wiadomo co jeszcze odwalą, Raków na razie cieniutko w lidze. Po ich przeciwniku z Malty trudno wyciągnąć wnioski. Na Katowice nie liczę, a Górnik jak już pisałem ma kluczowe mecze w 3 rundzie.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » dzisiaj, 4:41

Patrząc na to jak Thun było blisko wyeliminowania Dinama Zagrzeb powiedziałbym, że oni mogą być trudniejszym przeciwnikiem niż Dunczycy w el LM.
Co do lowowania, patrząc jaka formę mają Ramgersi, Jagiellonia ma naprawdę szanse wejść do fazy grupowej LE, Górnik o wszytsko z Węgrami, GKS raczej nie ma szans na przejście eliminacji, Raków patrząc na to co gra w lidze to w sumie ciężko się spodziewać czegokolwiek.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 138

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » dzisiaj, 11:00

Mr.Chris pisze:
wczoraj, 14:39
matt_ pisze:
wczoraj, 14:27
Słabo polosowały drużyny z Górnego Śląska, pozostałe do przeżycia ;)
Górnikowi już bym polecił skupić się na lidze, to samo Gieksie. Chociaż ci pierwsi chyba mogą spróbować z Węgrami zawalczyć, bo w przypadku porażki z Turkami chyba będą mieli przynajmniej fazę grupową LK?
.
Już za dużo w pucharach mieliśmy "skupiania się na lidze", stąd jesteśmy gdzie jesteśmy. To puchary i zawsze trzeba zawalczyć. GKS ma rzeczywiście małe szanse na przejście Atalanty, ale do IV dobrze było dojść. Dlaczego Górnik miały przegrać z Węgrami ? Tymbardziej, ze to gwarantuje już fazę grupową LK, i raczje znacznie łatwiej będzie niż grać potem z Monaco, gdzie są niemal pewne baty.

Jak Lech zrobi chociaż tą LE, to może będę jednak patrzeć. Zawsze to postęp a nie kolejny raz LK.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2045
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » dzisiaj, 11:08

Devourer pisze:
dzisiaj, 11:00
Już za dużo w pucharach mieliśmy "skupiania się na lidze", stąd jesteśmy gdzie jesteśmy. To puchary i zawsze trzeba zawalczyć. GKS ma rzeczywiście małe szanse na przejście Atalanty, ale do IV dobrze było dojść. Dlaczego Górnik miały przegrać z Węgrami ? Tymbardziej, ze to gwarantuje już fazę grupową LK, i raczje znacznie łatwiej będzie niż grać potem z Monaco, gdzie są niemal pewne baty.
Przeczytaj całość jeszcze raz.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » dzisiaj, 16:40

Mr.Chris pisze:
dzisiaj, 11:08
Devourer pisze:
dzisiaj, 11:00
Przeczytaj całość jeszcze raz.
Tzn ? "Górnikowi już bym polecił skupić się na lidze, to samo Gieksie." - tu jest jakieś ukryte dno ? Olanie pucharów bo zbyt ciężkie losowanie, dla paru punktów w lidze, ktore w razie czego można spokojnie odrobić później, bo u nas każdy z każdym może wygrać w trakcie sezonu można wędrować ze strefy spadkowej do pucharów i odwrotnie.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 970

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » dzisiaj, 16:51

sickstick pisze:
ale przegrają z Trabzonem ;)
Ale za to jest szansa, że zobaczą na żywo Mo Salaha. :wink:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6246
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » dzisiaj, 16:57

PietroBosman pisze:
dzisiaj, 16:51
sickstick pisze:
ale przegrają z Trabzonem ;)
Ale za to jest szansa, że zobaczą na żywo Mo Salaha. :wink:
Jak ten cały Mo Salah zaprezentuje w Zabrzu to samo co gwiazdy Ferebahce, to szczerze mówiąc chyba bardziej mnie podjara zobaczyć Fornalczyka :P

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2045
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » dzisiaj, 17:30

Devourer pisze:
dzisiaj, 16:40
Tzn ? "Górnikowi już bym polecił skupić się na lidze, to samo Gieksie." - tu jest jakieś ukryte dno ? Olanie pucharów bo zbyt ciężkie losowanie, dla paru punktów w lidze, ktore w razie czego można spokojnie odrobić później, bo u nas każdy z każdym może wygrać w trakcie sezonu można wędrować ze strefy spadkowej do pucharów i odwrotnie.
Pisząc tamtego posta zasugerowałem się poprzednim postem sicksticka i zapaliła mi się lampka, że może nie być LK z IV rundy LE. Dlaczego? Nie wiem.

Później jak wół napisałem te wątpliwości ze znakiem zapytania, że w przypadku awansu o jedną rundę i zapewnionym LK, warto spróbować.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 55 min temu

Mr.Chris pisze:
dzisiaj, 17:30
Devourer pisze:
dzisiaj, 16:40
Pisząc tamtego posta zasugerowałem się poprzednim postem sicksticka i zapaliła mi się lampka, że może nie być LK z IV rundy LE. Dlaczego? Nie wiem.

Później jak wół napisałem te wątpliwości ze znakiem zapytania, że w przypadku awansu o jedną rundę i zapewnionym LK, warto spróbować.
Każdy dwumecz i tak ma znaczenie dla rankingu. Zawsze jest jakaś szansa sprawienia niespodzianki jak się zagra na maksa, a rywal trochę odpuści (LK to nie LM, moze być gorsza motywacja dla lepszych zespołów).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”