Po co żyjesz ? - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 04 gru 2005, 0:31

futbolowa, powiedz tylko ze juz sie tak albo mniej zamartwiasz tym co w okolo sie dzieje, dawno z toba nie rozmawialem, bo jakos nie ma nawet kiedy, szkoda bardzo szkoda, ale mam nadzieje ze nadrobimy.

Co do tego po co zyje, pisalem juz w tym temacie, jednak tamta wypowiedz byla zbyt banalna.

W zyciu szukac trzeba powodu dla ktorego sie zyje, mimo wszystko trzeba widziec zycia sens, wiedziec ze jest sie do czegos potrzebnym. Trzeba znac swoje miejsce w szeregu, trzeba darzyc do tego by isc swoja droga, nie wazna jaka ona jest, moze byc uslana cierniami, badz tez rozami. Niestety ta drugia opcja rzadko kiedy jest spotykana.

Ktos w innym temacie napisal ze jestem synem rodzicow ze znajomosciami dzieki czemu mam latwiej. A prawda jest zupelnia inna, jak bylem szczylem nie mialem latwo, nie potrafilem znalesc swojego miejsca. Czy to w klasie, czy na podworku czulem ze stoje poza kazdym, ze wszystkimi potrafilem sie dogadac ale nikt nie byl mi na prawde bliski. Do pewnego momentu... Nadszedl czas gdy rozpoczelem treningi karate, dzieki ktorym poznalem mojego najwiekszego przyjaciela, teraz wiem ze zyje dla przyjazni. Pozniej czesto gesto cierpialem a nawet plakalem ze zlamanym sercem, az do czasu... 9 miesiecy temu sie to zmienilo i wiem ze zyje dla milosci. Wiem tez ze zyje dla rodziny, samego siebie, by ogladac mecze i byc wiernym realowi, zyje bo nie umarlem, bo tak chcial los. Niektorzy boja sie smierci, otarlem sie o nia przez wlasna glupote, brawure, brak skrupulow niejednokrotnie i nie zaluje. Liznelem tego jezykiem i wiem ze nie ma czego sie bac ... Smierc jest rzecza ludzka dla ktorej jestesmy stworzeni, niestety :?. Zycie jest nam dane bysmy z niego korzystali, zycie boli ale umie tez dac cos od siebie. Czasem zycie jest zabierane, wydaje nam sie niesprawiedliwie ... Ale czy na pewno ...

konjo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: konjo » 14 mar 2006, 14:03

Jest taki dowcip
Paweł Janas, Sven Goran Eriksson i Jurgen Klinsmann poszli na jakiś czas do Nieba.
Anioł mówi im:
-Słuchajcie, każdy z was ma możliwość zadania jednego pytania Szefowi.
-Spoko, skorzystamy - zapewnia Janas.
Poszli więc do Boga. Najpierw pyta się Eriksson:
-Boże, czy kiedyś Anglia będzie potęgą piłkarską?
-Będzie ale nie za twojej kadencji Sven.
Sven rozpłakał się i wrócił na Ziemię...
Klinsmann:
-Boże, a Niemcy będą kiedyś światową potęgą?
-Będą, ale nie za twojej kadencji Jurgen.
Klinsmann rozpłakał się i wrócił na Ziemię.
Janas:
-Boże, Polska będzie kiedyś potęga piłkarską?
-Będzie, ale nie za mojej kadencji...

Ja żyję po to żeby zobaczyć taką potęgę.....

Polewocz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Polewocz » 09 kwie 2006, 21:02

Żyję żeby pić,pije żeby paść.padam żeby wstać,wstaje żeby pić,pije żeby żyć.Futbol moje życie ale bardziej cenie picie.A na poważnie żyje po to żeby grać w piłke mam nadzieje że moja Puszcza awansuje do 3 ligi i załapie się do składu.Mamy wieli młodych i utalentowanych piłkarzy więc w 3 może też coś zdziałamy.

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 27 maja 2006, 19:16

Po co żyję? dobre pytanie, nie wiem, naprawdę nie wiem, ciągle czekam aż znajdę sens, ale nie mogę go jakoś odnaleźć, może "nie szukanie sensu, jest jego odnalezieniem" tak naprawdę liczę, że znajdę pewną osobę, która pomoże mi znaleźć sens, znaleźć go w niej....

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 27 maja 2006, 20:15

squash pisze:ciągle czekam aż znajdę sens, ale nie mogę go jakoś odnaleźć,
Włącz Jedynkę! Papież Benek Ci pomoże! :wink:

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 27 maja 2006, 20:25

oglądam jednak nie wydaje mi się, żeby to było to :d

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 27 maja 2006, 20:29

squash pisze:oglądam jednak nie wydaje mi się, żeby to było to :d
"chcesz moja rade?oto moja rada: idz do burdelu"

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 27 maja 2006, 20:37

świetna rada ! Jeszcze kilka takich i napewno będzie lepiej, narazie tylko poprawiłęś mi humor :d

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 28 wrz 2006, 16:05

Moim zdaniem powodów dla których warto żyć jest wiele, ale wszystko sprowadza się do jednego - satysfakcji. Chociażby ktoś tu pisał, że żyje dla innych, ale co on z tego ma, że np. komuś pomoże? Tylko satysfakcje. Niektórzy powiedzą, że to, że następnym razem ta druga osoba też mu pomoże np. w pracy i dostanie za tą prace kase i z kasy będzie miał satysfakcje a oprócz tego jak coś za tą kase kupi to z tego czegoś będzie miał satysfakcje.

Poczytajcie: http://www.o-mnie.dcz.cba.pl/refleksje/2.html

Może wygląda to troche śmiesznie bo pisałem to jakiś rok temu kiedy jeszcze moja umiejętność pisania, tak by nie narazić się na śmieszność, była o rok nauki słabsza.

EDIT: W tekscie powyżej jest taki text: "Na wszystkie pytania zaczynające się od tych dwóch słów "po" i "co" jest tylko jedna poprawna odpowiedź: dla satysfakcji". Nie miałem w tych słowach na myśli, że na np. pytanie "Po co piszesz tego posta?" jest tylko jedna odpowiedź (dla satysfakcji) ale, że każde pytanie zaczynające sie na te słowa ma jedną i jedyną wspólną odpowiedź.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”