Seriale - Strona 666

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4374
Kibicuję: AC Milan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 sie 2026, 21:31

Potwierdzam. 9 sezon R i M dowozi

Awatar użytkownika
karollo89
Skład B
Skład B
Reputacja: 53

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 02 sie 2026, 11:42

Tak, dobry sezon, też byłem zadowolony podczas oglądania. Najbardziej spodobał mi się siódmy odcinek, ale fajnie, że całość trzyma poziom.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 330

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 04 sie 2026, 14:12

Kątem oka oglądam polski serial Proud. Scenariusz i reżyseria Karol Klementewicz i Monika Pęcikiewicz. Typowe lewary. Ale chyba nie podumali za bardzo i zamiast zrobić serial, w którym próbują pokazać, że geje i społeczność lgbt to tacy sami ludzie jak inni, to pokazali ich w takim świetle, że 90% serialu to naćpani geje, biorący udział w orgiach i zmieniający partnerów jak rękawiczki :rotfl:

Do pewnego momentu technicznie ten serial był nawet dobrze kręcony, ale nagle wjechał odcinek, w którym
Spoiler:
Serial z tych typowo Netflixowych, gdzie guruje sodomia i gomora, wartościami jest hulaszcze życie, a biały heteroseksualny mężczyzna to katol i wróg. Mocne 2/10 tylko przez pryzmat pierwszych odcinków.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1319

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » wczoraj, 21:06

Obejrzałem pierwszy sezon "Sił specjalnych" o francuskich antyterrorystach. Jedyne co mogę napisać na temat tego serialu, że finał jest oczywisty i totalnie rozczarowujący, a fabuła w każdym odcinku mega naiwna i prymitywna.

Ale oglądało mi się całkiem dobrze. Taki klasyczny odmóżdżacz z półki 6/10.

Serial dostępny na Netflixie

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » wczoraj, 22:13

Ja skończyłem wlasnie Prosta sprawę na podstawie powieści Chmielarza od twórców Furiozy

Kurde. Polski Reacher. Dawno nie oglądałem tak fajnie nakręconego (również pod wzgledem technicznym - dźwięk w końcu dziala) serialu Made in Poland

Polecam

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » dzisiaj, 11:28

Nie no Eyes, nie róbmy sobie jaj. Mati Damięcki jako zabijaka, a w tle gdzieś tam biega Maciuś Musiał jako gangus robiący groźne miny. Kiedyś do roli też trzeba było wyglądać. To nie może być dobry serial.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6625

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » dzisiaj, 11:45

Obrazek

Damięcki gdyby był lepszym aktorem to by się nadawał, potencjał na psychola ma.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1004

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 11:45

johny batonik pisze:
dzisiaj, 11:28
Nie no Eyes, nie róbmy sobie jaj. Mati Damięcki jako zabijaka, a w tle gdzieś tam biega Maciuś Musiał jako gangus robiący groźne miny. Kiedyś do roli też trzeba było wyglądać. To nie może być dobry serial.
Jedyny pozytyw tego serialu to postac Czachy. I Adamczyk w sumie tez dal rade, ale juz pisalem o tym serialu z rok temu, ze taka bajeczka gniotowata, ale ponoc taki byl zamysl.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » dzisiaj, 11:52

Jak widzę aktorów typu Maciej Musiał, o aparycji nastolatka, obsadzonych w rolach zupełnie do nich niepasujących, to już wiem, że gniot. Nie ma innych aktorów w Polsce? Nie każdy może grać każdego. Nie dość, że wydają masę siana na gażę takiego Musiała, to jeszcze chłop tam nie pasuje. Wszędzie te same mordy, tylko inne role.

Nie wiem, może Polska wie czegoś czego inne kraje nie wiedzą i niedługo zobaczymy Dannego Trejo jako białego wykształconego Europejczyka, zamiast gangusa o ksywie Tortuga

Obrazek

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1467
Kibicuję: od czasu do czasu

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » dzisiaj, 12:01

Dobry aktor zagra wszystko, ale faktycznie Musiał do gangusa nie pasuje. A dla kontrastu taki Włosok może być Waldenem, Nikosiem Rudym z Kruka i Malcolmem.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » dzisiaj, 13:02

Nie no Musiał wiadomo ale on tam gra 3 plan więc nie boli. A Damięcki imho się wyrobił, w Furiozie pokazał klatę i umiejętności i jako Bezimienny też dał imho radę, tu będę bronił Mateuszka :)

Zresztą serial ma naprawdę masę fajnych smaczków

- nie ucz ojca dzieci robić - nieżyjący już Maciej Damięcki w ostatniej roli do Mateusza :)
- ziemi, tej ziemi - Adamczyka
- monologi Adamczyka o Czechach to złoto i w ogóle cała jego rola jak się nią bawi

Do tego role Edy + Czachy są znakomite i te postaci są podbudowani a nie jak to zwykle w serialach wiemy coś o głównym bohaterze a cała reszta to tło - tu jest wręcz przeciwnie, główny przychodzi znikąd i odchodzi a za to dużo dowiadujemy się o pobocznych ale istotnych postaciach. Dobra muza, dobre nagłośnienie (wreszcie rozumiem co mówią), fajne sceny akcji. Ja wiem że to nie BB czy Mad Men ale naprawdę niezła rozrywka w starym dobrym stylu i to made in PL

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 14:24

Musiala w ogole nie kojarze z tego serialu. Jedyne z czym on mi sie kojarzy to rodzinka.pl i jakis serial na netflixie (1890 czy cos takiego), ale to moze dlatego, ze zbyt wielu polskich seriali nie ogladam.

Tu aktorsko to nawet jak na polska produkcje nie ma tragedii, bo niektore postaci sa wyraziste i potrafia zapasc w pamiec (ja tak mam z Adamczykiem i Czacha wlasnie). Natomiast cala reszte to juz przemilcze.

btw, widze na twitterze ze wyszedl nowy sezon 1670 i juz jest dykusja albo slaby albo dobry. Ja juz chyba sobie 3 sezon daruje. Przez pierwszy jakos udalo sie przebrnac, choc bez szalu. Z drugiego sezonu widzialem moze z 2 odcinki i dalem sobie spokoj. Ciekawe ile jeszcze XXI wiek dostarczy argumentow zeby robic kolejne sezony ;)

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1918

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » dzisiaj, 15:12

Musiał w Klangorze też się pojawił, bodajże jako banan kitesurfer :mrgreen:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » dzisiaj, 15:19

1670 sezon 3 dużo słabszy od poprzedniczek, ale co jakiś czas wjedzie naprawdę gruby żart i mimo wszystko warto zobaczyć
Spoiler:

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 15:37

1234 pisze:
dzisiaj, 15:12
Musiał w Klangorze też się pojawił, bodajże jako banan kitesurfer :mrgreen:
Widziałem tylko pierwszy sezon. Musiał musiał być chyba w kolejnym ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”