Reprezentacja Niemiec (zbiorczy) - Strona 3

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 maja 2006, 21:50

Corinthians pisze: Podolski, który zawodził w wBundeslidze? Nawet nie wyróżniał się zbytnio na tle słabych kolegów z Koeln.
z tego co pamietam Poldi zawsze dobrze gral w Reprezentacji...a forma napewno bedzie...ostatnio 2 piekne bramki...czyzby mala zapowiedz przed mundialem :?: :)

Klose - na dzien dzisiejszy jeden z lepszych w Europie...takze sam jeden bedzie wstanie nastrzelac sporo goli...

ja tam w zbytni sukces Niemiec nie wierze...z grupy wyjda...potem Anglia - moze byc ciezko, ewentualnie Szwecja - juz troche lepiej...stawiam ze odpadna w 1/4...

co do Klinsiego to zajebal sprawe w niektorych miejscach:

HUTH, Nowotny :roll: - za nich Worns i Friedrich...

zamiast Hitzelsbergera lepiej by juz Ernsta powolac

co do Odonkora to faktycznie zero techniki, zero pomyslu...Kuranyi bylby duzo bardziej wartosciowy...

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 maja 2006, 23:58

Corinthians pisze:Podolski, który zawodził w wBundeslidze? Nawet nie wyróżniał się zbytnio na tle słabych kolegów z Koeln.
Końcówkę sezonu Poldi miał bardzo dobrą, co może być dobrym prognostykiem przed zbliżającym się mundialem.
btw, narzekasz na napastników powołanych przez Klinsmanna, ale moim zdaniem Jurgen nie miał za bardzo z czego wybierać. Lepszych naprawdę trudno znaleźć. Pewne kontrowersje może budzić jedynie obecność Hanke.
Bo kto jeszcze mógł być brany pod uwagę? Brdaric, Auer... i chyba wszystko.
Gomez pisze:HUTH, Nowotny - za nich Worns i Friedrich...
Też tak sądzę. Manuel Friedrich i Chrostian Woerns są lepsi od drewnianego Hutha i Nowotnego, który owszem miał swoje "chwile", ale do życiowej formy bardzo mu daleko.
Gomez pisze:co do Odonkora to faktycznie zero techniki, zero pomyslu...Kuranyi bylby duzo bardziej wartosciowy...
Dziwne stwierdzenie... Odonkor to pomocnik (skrzydłowy), a Kuranyi to typowy napastnik, snajper. Więc ciężko tutaj porównać, kto będzie bardziej wartościowy, potrzebny dla reprezentacji.
Ja się w sumie nie dziwie, że nie jedzie Kevin. Jego głowna zaleta to gra głową, ale i tak nie dorównuje w tym elemencie Miro Klose, także jak dla mnie decyzja słuszna.

Ja bym dał może jeszcze szanse znakomicie spisującemu się w tym sezonie Alexandrowi Maierowi z Eintrachtu Frankfurt. Chłopak odwalał niesamowitą robotę w tym zespole. Wiadomo, że od przyszłego sezonu będzie graczem Bayeru Leverkusen... Mógłby jechać zamiast Hitzlspergera.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 maja 2006, 20:32

Dzisiaj w Mannheim reprezentacja Niemiec pokonala zespol z ligi regionalnej FSV 63 Luckenwalde 7:0. Bramki strzelali Gerald Asamoah 4, Bastian Schweinsteiger 5, 41, Thomas Hitzlsperger 15, Oliver Neuville 18, Miroslav Klose 52, Mike Hanke 54 .

Niemcy zagrali w tym meczu w skladzie :

Oliver Kahn (31 Timo Hildebrand) - Arne Friedrich (31 Bernd Schneider), Per Mertesacker (31 Jens Nowotny), Robert Huth, Marcell Jansen - Torsten Frings (31 Tim Borowski), Bastian Schweinsteiger - Oliver Neuville (31 David Odonkor), Thomas Hitzlsperger (31 Philipp Lahm) - Lukas Podolski (31 Mike Hanke), Gerald Asamoah (31 Miroslav Klose).

Zwyciestwo tym bardziej jest okazale iz rano 2 x 30 min. Kontuzji w meczu nabawil sie Lahm i dzisiaj sie rozstrzygnie jak grozna ona jest. Przed mundialem Niemcy towarzysko zagraja jeszcze z Luksemburgiem 27 maja we Freiburgu, 30 maja w Leverkusen z Japonią oraz 2 czerwca w Moenchegladbach z Kolumbią.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 maja 2006, 19:18

Piłkarze reprezentacji Niemiec, z którymi biało-czerwoni rywalizować będą w grupie podczas finałów MŚ, pokonali we Freiburgu w meczu towarzyskim aż 7:0 (3:0) Luksemburg.

Walnie do zwycięstwa podopiecznych Juergena Klinsmanna przyczynił się "polski" duet napastników - Lukas Podolski i Miroslav Klose. Obaj, pochodzący z naszego kraju zawodnicy, trafiali do bramki rywali dwukrotnie.

Dwa trafienia zanotował także wprowadzony w 71. minucie Oliver Neuville, uzyskując oba gole w 90. minucie w odstępie zaledwie kilkudziesięciu sekund.

Jedną bramkę dołożył jeszcze Torsten Frings, który wykorzystał pewnie rzut karny."

Szkoda ze Klose ni strzelal karnego by bylo 5 goli polakow... :?

Wybrali Niemcy nie wiadomo z jakoego powodu, pomyslcie taki Klose i Podolski jak by grali + Borowski(to juz inna historia), oslabilo by to Niemcow a nas wzmocnilo, niestety polecieli na kase...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 maja 2006, 19:33

guru pisze:Walnie do zwycięstwa podopiecznych Juergena Klinsmanna przyczynił się "polski" duet napastników - Lukas Podolski i Miroslav Klose.
Z dwojki tych napastnikow spodobal mi sie Podolski, ktory oprocz bramek rowniez asystowal :) Nie na darmo Bayern sie o niego stara ;) Poldi ladnie podal pilke w 5 minucie do Klose a ten tylko przylozyl noge i zdobyl gola... Ladna bramka Poldiego miala miejsce w 40 minucie bodajze ta na 4:0 kiedy ladnie wybiegl zza linii obrony i uderzyl mocno majac przed soba tylko bramkarza Luksemburga :) Warto dodac ze Klose byl bliski bramki jeszcze w pierwszej polowie ale pilka po jego uderzeniu glowa trafila w poprzeczke... Tak wiec Cesarz dawaj te 10 baniek Koeln i bierzmy Poldiego. Bo w tym meczu potwierdzil tylko swoja klase ;) Co prawda rywal nie tej klasy ale nie to sie liczy.
guru pisze:Szkoda ze Klose ni strzelal karnego by bylo 5 goli polakow
To juz nie sa Polacy ;) To sa Niemcy ;) Ale do karnego pewnie podszedl Poldi i zdobyl bez problemu gola. To samo Frings bodajze w pierwszej polowie kiedy przy karnym ladnie wykorzystal fakt ze bramkarz Luksemburga juz niemal lezal na murawie :)
guru pisze:Borowski
To moglby byc nastepca Ballacka w Bayernie :) Widzieliscie jego petare z 20 metrow w pierwszej polowie :?: Do tej pory dziwie sie jak to golkiper gosci wybronil :shock: Strzal ladny a parada jeszcze ladniejsza :)

Zwyciestwo z Luksemburgiem 7:0 robi wrazenie ale szczerze mowiac nie spodziewalem sie wyniku nizszego niz 5:0. Luksemburg ostatnio dostaje baty nawet z Liechtensteinem (bodajze 4:0 poprawcie jak zle mowie) wiec jewst to zespol gdzies na poziomie San Marino (nic nie ujmujac graczom z tego panstewka)... Ten mecz nie mozna powiedziec ze pokazal nam jaka sila dysponuja Niemcy... O tym dowiemy sie dopiero po meczach z Japonia czy Kolumbia... Tak wogole to Niemcy graja z samymi tuzami jak narazie sparingi... Najpierw jakis zespol z ligi regionalnej, pozniej juniorzy Servette Genewa (12:0), niedlugo z przedszkolakami chyba zagraja... Nawet jakby Niemcy z Japonia wygrali gdzies 5:0 o i tak wierze ze mamy duze szanse na wygrana z nimi ;)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 27 maja 2006, 20:03

guru pisze:Wybrali Niemcy nie wiadomo z jakoego powodu
Łoooo!
1. Widocznie nie czują się Polakami. Skoro mieszkają już od 20 lat w Niemczech, to mogli poczuć się Niemcami.
2. DFB było po prostu pierwsze od PZPN. Co ja gadam! PZPN w ogóle się nie zgłosiło po Poldiego czy Mirko. Więc co? Mieli się na siłę pchać do Polski? lol.
3. Wybrali lepsze reprezentacje, że którą mają szanse na sukcesy w przeciwnieństwie do Polski.

A pomyśl jeszcze jaka byłaby teraz kadra Francji, gdyby wszysycy grali w krajach, gdzie się urodzili :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 maja 2006, 20:21

Corinthians pisze:PZPN w ogóle się nie zgłosiło po Poldiego czy Mirko. Więc co? Mieli się na siłę pchać do Polski? lol.
Zglosilo sie ale juz po czasie bylo... Taki jest zaplon Listka i reszty ;) Ale Poldi sam przyznal ze woli grac w Niemczech... Poza tym od dziecinstwa nie mieszkal w Polsce wiec blizej mu do naszego zachodniego sasiada. Poza tym Podolski gra w niemieckich klubach i ma swoja marke na zachodzie wiec Niemcy od razu go zweerbowali do swojej kadry ;) Kiedy Polacy nie wiedzieli ze taki ktos gra w Niemczech to nasi sasiedzi juz zaczeli powolywac go do kadry juniorow...
Corinthians pisze: pomyśl jeszcze jaka byłaby teraz kadra Francji, gdyby wszysycy grali w krajach, gdzie się urodzili
ASlbo Holandii, gdzie wiekszosc czarnoskorych zawodnikow powinna reprezentowac ... Surinam :shock: Davids, Kluivert, Seedorf...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 maja 2006, 21:02

guru pisze:Szkoda ze Klose ni strzelal karnego by bylo 5 goli polakow
Martinho pisze:To juz nie sa Polacy ;) To sa Niemcy ;) Ale do karnego pewnie podszedl Poldi i zdobyl bez problemu gola. To samo Frings bodajze w pierwszej polowie kiedy przy karnym ladnie wykorzystal fakt ze bramkarz Luksemburga juz niemal lezal na murawie :)
hehe, jak nie sa Klose wyjechal z Polski majac 9 lat a Podli majac 3 lata :? To sa Polacy grajacy dla Reprezentacji Niemiec :wink: wrto dodac ze zdrajcy :wink:
guru pisze:Borowski
Martinho pisze:Widzieliscie jego petare z 20 metrow w pierwszej polowie :?: Do tej pory dziwie sie jak to golkiper gosci wybronil :shock: Strzal ladny a parada jeszcze ladniejsza :)
Widzialem i nie wiem jak on to wybronil :shock:

Corinthians pisze:Łoooo!
1. Widocznie nie czują się Polakami. Skoro mieszkają już od 20 lat w Niemczech, to mogli poczuć się Niemcami.

Dlatego Polacy sa zawsze w dupe kopani, OK wyjechal do Niemiec by cos w zyciu wiecej osiagnac, graja dla Niemieckich klubow OK,mieszkaja tam OK, ale grajac dla Reprezentacji Polski byla by roznica ta ze czasem by musieli przyjechac na zgrupowanie czy mecz towarzyski i nie musza mieszkac w Polsce...glupie wymowki, mordowali naszych przodkow a oni ich teraz reprezentuja, a to mnie najbardziej boli. jeszcze klose powiedzial ze jak zakonczy kariere zechce wrucic do Polski w rodzinne strony :?

Corinthians pisze:A pomyśl jeszcze jaka byłaby teraz kadra Francji, gdyby wszysycy grali w krajach, gdzie się urodzili
To jest co innego, kazdy z nich sie urodzil we Francji. dlatego mowi ze Borowskiego sie juz nie czepiam :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 maja 2006, 22:24

guru pisze:To sa Polacy grajacy dla Reprezentacji Niemiec Wink wrto dodac ze zdrajcy
guru pisze:mordowali naszych przodkow a oni ich teraz reprezentuja
:zgon:
Apeluję o to, abyś zastanowił się nieco dłużej przed napisanie każdego następnego posta. To już dawno przestało być śmieszne :?

PS: A potrafisz pojąć to, że Niemcy dali im więcej niż Polska i nie chodzi tutaj nawet o możliwość odniesienia sukcesu z reprezentacją? Czy zdajesz sobie sprawę z tego, że gdyby nie wyjechali i nie uczyli się kopać piłki w Niemczech to w Polsce prawdopodobnie pozostaliby jednymi z wielu mizernych kopaczy? Nie widzę niczego dziwnego w tym, że reprezentują Niemcy. Z Polską mają tylko tyle wspólnego, że tam się urodzili a to nie zależało od nich. Podobnie jak ich wyjazd z kraju. Nie widzą powodów dla których mieliby reprezentować Polskę a nie Niemcy bo takich powodów za bardzo nie ma.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 maja 2006, 0:24

Wiedzialem ze Niggaz tu zajzysz :D Polska to nie kraj z jakimis perspektywami i trzeba sie z tym pogodzic, wyjezdzajac do Niemiec nauczyli sie grac w pilke ale to nie jest powod by zaraz reprezentowac Niemcy, a ze w im wiecej placa to naprawde usprawiedliwienie :? wystarczajaco duzo w klubach im placa, co moze nie wyzyja hehe...

Czego Smolarek gra dla Polski...?
Odp. bo jest patriota i nie zapomina skad pochodzi...
A ty Niggaz tez bys czasem sie zastanowil za nim ich usprawiedliwisz :wink:
Wiecej ludzi z takim podejsciem i Polska niedlugo zostanie rozsprzedana, bo co tam...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2006, 0:45

Masz jakiś kompleks związany z pieniędzmi :> Jeżeli sądzisz, że Klose i Podolski dostają jakieś liczące się pieniądze za grę w reprezentacji to czeka Cię kolejne rozczarowanie bo tak nie jest. Oni tam nie grają dla pieniędzy.

Czego Smolarek gra dla Polski? Ponieważ ktoś w Polsce zajął się tym. Czego nie można powiedzieć w przypadku Klose i Podolskiego.
guru pisze:A ty Niggaz tez bys czasem sie zastanowil za nim ich usprawiedliwisz
Całe szczęście, że pewnie niedługo dostaniesz bana bo działasz na nerwy. Wczoraj udowodniłem Ci błąd i napisałem "nie wiesz - nie pisz" a Ty w następnym poście odpisałeś mi to samo nie wiadomo z jakiej racji. Dzisiaj napisałem Ci, abyś się zastanowił zanim powiążesz czasy II wojny światowej z piłką nożną w roku 2006 a Ty piszesz mi abym to ja się zastanowił. Fajnie. Jeżeli nie jesteś przyzwyczajony do nieco szerszego pojmowania niektórych spraw to Twój problem. Może po prostu musisz dorosnąć. Milutko i fajniutko jest pisać zgrabne hasełka na temat patriotyzmu. Tyle, że dobrze by było mieć przy tym jeszcze coś w głowie a Ty najwyraźniej masz niewiele co udowodniłeś po raz kolejnym ostatnim zdaniem. Nie masz pojęcia o moim podejściu. Z tego co napisałem na temat Klose i Podolskiego możesz najwyżej wywnioskować, że potrafię sobie wyobrazić co nimi kierowało. Tyle. Ty nie potrafisz sobie ani tego wyobrazić ani wywnioskować czegokolwiek z moich wypowiedzi.

Więcej ludzi takich jak Ty i Polska dalej będzie traktowana jako prymitywny kraj. Przynajmniej dopóki tak wiele osób będzie widziało tylko czubek własnego nosa.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 maja 2006, 5:37

Ty probujesz za to jakos mnie ponizyc w oczach ludzi piszac o dorastaniu i rozumieniu, a z samych moich wypowiedzi nie mozesz wywnioskowac co mam w glowie :P straszysz o dawaniu banow a to zdanie "Wiecej ludzi z takim podejsciem i Polska niedlugo zostanie rozsprzedana, bo co tam..." sie nie tyczylo Ciebie tylko Klose i Poldiego, mozna tego nie bylo wywnioskowac bo zle to sformulowalem a raczej w zlym miejscu wstawilem, jezeli to wziales do siebie to sorry :wink:

"Więcej ludzi takich jak Ty i Polska dalej będzie traktowana jako prymitywny kraj. Przynajmniej dopóki tak wiele osób będzie widziało tylko czubek własnego nosa."- no fajnie, z jakiej racji masz mnie za zarozumialca?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 28 maja 2006, 10:24

guru pisze:Polska to nie kraj z jakimis perspektywami i trzeba sie z tym pogodzic, wyjezdzajac do Niemiec nauczyli sie grac w pilke ale to nie jest powod by zaraz reprezentowac Niemcy, a ze w im wiecej placa to naprawde usprawiedliwienie
Nie wiedzialem ze za gre w reprezentacji dostaje sie jakies pieniadze (nie mowie o premiach za awansy) :roll:
guru pisze:Czego Smolarek gra dla Polski...?
Smolarek gra dla nas bo juz wczesniej ktos z PZPNu go zauwazyl i Ebi gral juz w mlodym wieku w naszej kadrze mlodziezowej... Poza tym blizej Ebiemu do reprezentowaniu Holandii niz Niemiec wiec to chyba niezbyt dobry przyklad pasujacy do tematu...

Klose i Podolski graja dla Niemiec wiec po co rozpaczac po kilku latach ich gry dla tej repry :?: Stalo sie i koniec a okreslenia typu "zdrajcy" sa conajmniej zalosne. Gdybysmy mieli rozbudowana lepsza siec poszukiwania mlodych talentow to pewnie bysmy ich mieli przed Niemcami, ale tez tak do konca to nie jest pewne bo w dziecinstwie wyjechali oni przeciez do Niemiec wiec bardziej czuja sie Niemcami niz Polakami bo wychowywali sie w kraju naszych sasiadow. Tyle.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2006, 11:26

guru pisze:Ty probujesz za to jakos mnie ponizyc w oczach ludzi piszac o dorastaniu i rozumieniu, a z samych moich wypowiedzi nie mozesz wywnioskowac co mam w glowie Razz straszysz o dawaniu banow
Ode mnie bana raczej nie dostaniesz, ale z racji tego, że masz 9 WP to pozwoliłem sobie napisać, że jest blisko bana. Tyle.
Z Twoich wypowiedzi idzie za to wywnioskować, że na wiele spraw patrzysz bardzo prostolinijnie. Często przedstawiasz swoje zdanie na dany temat tyle, że jest ono nieprzemyślane i łatwo je obalić przy minimalnych nawet chęciach. Nie chcesz (albo nie potrafisz) spojrzeć na problem z szerszej perspektywy a to nie przemawia na Twoją korzyść delikatnie mówiąc. Jeżeli napisałeś 141 postów przy czym zdecydowana większość odznacza się tym o czym napisałem to może oznaczać, że inaczej pisać nie potrafisz.
guru pisze:a to zdanie "Wiecej ludzi z takim podejsciem i Polska niedlugo zostanie rozsprzedana, bo co tam..." sie nie tyczylo Ciebie tylko Klose i Poldiego, mozna tego nie bylo wywnioskowac bo zle to sformulowalem a raczej w zlym miejscu wstawilem, jezeli to wziales do siebie to sorry
Teraz wszystko jasne. Looooooooooooooz. A twierdzenie oczywiście jest bezsensowne, ale niczego innego się w tym temacie z Twojej strony nie spodziewałem.
guru pisze:"Więcej ludzi takich jak Ty i Polska dalej będzie traktowana jako prymitywny kraj. Przynajmniej dopóki tak wiele osób będzie widziało tylko czubek własnego nosa."- no fajnie, z jakiej racji masz mnie za zarozumialca?
Dlatego, że zagadnienie oceniasz pod kątem własnych korzyści. W tym przypadku są to korzyści dla naszej reprezentacji. Wymagasz od Klose i Podolskiego, aby reprezentowali Polską mimo, że mają więcej wspólnego z Niemcami a na dodatek nikt w Polsce nie postarał się o to, aby nas reprezentowali. Mimo wszystko masz do nich pretensje bo teraz strzelają bramki, ale nie dla Polaków. Zarozumialstwo to złe określenie akurat, ale mniejsza o to.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 28 maja 2006, 12:03

Jeśli chodzi o Smolarka to sprawa wygląda tak, że gdyby nie jego ojciec, wybitny reprezentant naszego kraju, zapewne Ebi nie grałby w kadrze Polski. To właśnie Włodzimierz Smolarek walczył o to, aby Ebi mógł grać w Polsce. Przekonywał selekcjonera, a wcześniej skupił uwagę na swojego syna PZPN-u gdy grał jeszcze w juniorach.
A teraz druga sprawa dotycząca Podolskiego i Klose. Ja się wogóle nie dziwię, że grają dla reprezentacji Niemiec. Dlaczego? Bo mimo tego, iż urodzili się w Polsce to niemalże odrazu z tego kraju wyjechali. W Niemczech się wychowali, tam nauczyli się grać w piłkę, tam podpisali swój pierwszy kontrakt i zarobili pierwsze pieniądze. Niemcy dbały o ich rozwój, a ze strony Polski nie było żadnego zainteresowania. Dopiero PZPN chciał ich gry w kadrze gdy oni coś osiągnęli. Na ich miejscu chyba każdy zrobiłby to samo. Oni Niemcy traktują Polskę jako swoją ojczyznę. Nie wyrzekają sie swego pochodzenia i chwała im za to. Nie wiem dlaczego tacy ludzie jak guru mają do nich o to pretensje. A nazywanie ich zdrajacami wogóle jest nie na miejscu i świadczy tylko i czyimś "rozumie".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”