Gry...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Gry...

Post autor: Maciek (interista) » 12 sie 2026, 14:30

Boromir pisze:
12 sie 2026, 10:32
A na drugie i trzecie miejsce co się wysuwa?
:arrow: Nowe Fire Emblem. W poprzedniej odsłonie Three Houses pękło ponad 100h, gdzie zazwyczaj mam duży problem z przejściem takich molochów. Może ten obecny art style serii nie do końca mi pasuje, ale sama rozgrywka ma bardzo mocny syndrom "jeszcze jednej tury". Ciekawe, że w przeciwieństwie do TH będzie można grać cztery kampanie równolegle, bo historie protagonistów są przesunięte czasowo.
:arrow: Nowa Castlevania czyli powrót zasłużonej marki po jakiś 20 latach. Generalnie Castlevania jako seria mocno skacze po gatunkach, ale tutaj będzie to metroidvania 2d, gdzie jedna z poprzednich odsłon (Symphony of the Night) to do dzisiaj wzorzec dla całego gatunku. Grę robi w miarę sprawdzone studio od Dead Cells, więc jestem umiarkowanym optymistą. Jednak wstępnie ponarzekam, że graficznie wydaje się trochę zbyt jaskrawo jak na dark fantasy.

Mocno liczę też np. na remake Ocarina of Time, ale tutaj Nintendo jest bardzo oszczędne z jakimikolwiek materiałem. Nie wiemy czy jest to proste przeniesienie rozgrywki do bardziej realistycznej grafiki czy bardziej kompletna przebudowa z rozwinięciem świata czy mechanik gry.

Wróć do „Hyde Park”