Bez mala od 10 lat pisze tutaj co mysle o PiS i tej ich wschodniej mentalnosci traktowania panstwa jak prywatnego folwarku polaczonego z wyszukiwaniem kolejnych mniej lub bardziej wymyslonych wrogow zeby stosowac zasade dziel i rzadz wiec pozwol ze nie bede sie powtarzal. Musialbym miec udar na Alzheimerze owiniety gruba schizofrenia zeby na nich zaglosowac.
Juz o tym kiedys pisalem ze osobiscie za PiS nie zylo mi sie zle ale nie dlatego ze oni dobrze rzadzili tylko dlatego ze jezeli ktos daje sobie rade w zyciu to rzad mu ani specjalnie nie pomoze ani nie zaszkodzi. Zyjesz w oderwaniu od tego co oni tam sobie wymyslaja a jak nawet zrobia cos co cie dotyczy to sie do tego adaptujesz i zyjesz dalej. Albo wyjezdzasz.
Analogicznie z obietnicami wyborczymi. KO nie podpadlo mi dlatego ze nie wywiazalo sie z obietnic bo liczylem ze ich realizacja zmieni cos w moim zyciu ale dlatego ze sa pewne pryncypia. W moim idealnym swiecie politycy sa rozliczani ze skladania pustych obietnic. Niestety nie zyjemy w moim idealnym swiecie wiec jedyne co moge zrobic to zmienic moj wybor przy urnie wyborczej jezeli bede mial alternatywe.
Nie zaglosuje tez na lewice poniewaz w moim przekonaniu stala sie ona partia slepa na potrzeby i problemy mezczyzn. A ich postulaty rownosci i sprawiedliwosci spolecznej w tym kontekscie to zwykle klamstwo. Owszem lata temu kiedy jedynym problemem czlowieka bylo ktora noga u Montolivo jest wiodaca albo dlaczego wstajac o 13 czuje sie niewyspany to zywo zajmowaly mnie problemy aborcji praw homoseksualistow czy rozdzialu kosciola od panstwa. Chcialem zeby bylo sprawiedliwie tolerancyjnie i zeby to rzad zapewnil wszystkim taka sama doze szans i szacunku. Nadal mnie to na pewnym poziomie obchodzi ale juz w duzo mniejszym stopniu. Wolalbym zeby panstwo traktowalo mnie w sposob sprawiedliwy pomimo tego ze jestem zdrowym pracujacym facetem a bedac w tym kraju kims takim nic ci sie nie nalezy oprocz wypelniania obowiazkow wszelakich.
Podsumowujac w obecnej sytuacji politycznej jezeli bede musial zaglosuje na KO bo zwyczajnie z nimi u wladzy mi sie lepiej oddycha niz za PiS o Konfederacji czy Braunie nie wspominajac.