AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7475

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3400

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 16 sie 2026, 10:35

Taktycznie ten gol jest spoko. 23 podania pod rząd zanim Ramos strzelił. Ponad 2 minuty w posiadaniu piłki.

No ale bez konkretnych wzmocnień i lepszych wykonawców daleko nie zajedziemy,bo akurat o MU to Amorim wiedział dokładnie kiedy i którędy cisnąć,bo znał ich słabe strony.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 16 sie 2026, 10:43

Quercus pisze:
16 sie 2026, 10:34
seba82 pisze:
16 sie 2026, 10:29
XD takiej wypowie się nie spodziewałem.
Macie trenera, który nie będzie się bał zesłać nawet największego gwiazdora do klubu kokosa, jeśli ten nie będzie prowadził się na poziomie. Dalej lubię Amorima, uważam, że nie dostał w Manchesterze odpowiedniego wsparcia. Lubię też Milan. Będę śledził, co tam dzieje się w lepszej części Mediolanu.
No właśnie dziś natrafiłem na ciekawy wpis fana MU, który pokrywa się z tym co napisałeś.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 16 sie 2026, 10:46

To że widać twarda rękę to nikt nie podważa. Wyjebanie z drużyny Tomoriego Fofany Nkunku o pewnie Leao ( podejrzewam mocny blef) to pokazuje. Szkoda że nie zrobił tego w połowie lipca. Oni się do niczego nie nadają, tomori ostatni raz wyglądał na zaangażowanego w roku scudetto. No ludzie niech idzie do Juve jak Kalulu i niech tam się sprawdzi. Ja wiem jedno tu nic nie da

Ja tylko przypomnę sytuację z Fonseca. Tam też Leao siadał na ławkę i nie było bawienia się z piłkarzami. Nawet moment to działało grając fajny mecz na Bernabeu.... I w grudniu mieliśmy nowego trenera.
Tu trzeba nowych twarzy. Musi przejść minimum 4 piłkarzy z czego trzech to podstawa i decydowanie o losach Milanu.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 sie 2026, 11:02

seba82 pisze:
16 sie 2026, 10:43
Quercus pisze:
16 sie 2026, 10:34
seba82 pisze:
16 sie 2026, 10:29
XD takiej wypowie się nie spodziewałem.
Macie trenera, który nie będzie się bał zesłać nawet największego gwiazdora do klubu kokosa, jeśli ten nie będzie prowadził się na poziomie. Dalej lubię Amorima, uważam, że nie dostał w Manchesterze odpowiedniego wsparcia. Lubię też Milan. Będę śledził, co tam dzieje się w lepszej części Mediolanu.
No właśnie dziś natrafiłem na ciekawy wpis fana MU, który pokrywa się z tym co napisałeś.

Ostatnie co chciałbym zrobić to odbierać Wam nadzieję. Ale ten post wygląda na takie same jakie pisali na TT kibice Sportingu gdy Amorim przychodził do United.

Nie znam włoskiej ligi, ale z Amorim jest taki problem że jak on się zatnie to już go nie odblokujesz niczym i efekt wow może robić na dzień dobry jak u nas gdy w pierwszym meczu strzeliliśmy efektownego gola - żeby było ciekawiej - Rashfordem.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 16 sie 2026, 11:10

Bassu pisze:
16 sie 2026, 11:02
Nie znam włoskiej ligi, ale z Amorim jest taki problem że jak on się zatnie to już go nie odblokujesz niczym
Takie wypowiedzi się też przewijały. No ale wiedzieli kogo biorą i jakie ma żądania. Więc niech mu dadzą kogo chce do tego co chce grać,bo inaczej jak go właściwe potem ocenić?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 16 sie 2026, 11:40

Lazio zainteresowane Tomorim a my podobno Tavarezem. Juve zainteresowane Fofaną,nie tylko bo jeszcze jakieś kluby z Francji i Anglii. Nkunku też jest obiektem zainteresowania kilku klubów. No zobaczymy,czasu coraz mniej tu trzeba działać.

Gimenez coraz bliżej Porto, słaba formuła,no ale miejsca dla niego i tak nie ma. Wypada życzyć mu powodzenia, żeby go wykupili.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 sie 2026, 13:04

Ja tylko przypomnę sytuację z Fonseca. Tam też Leao siadał na ławkę i nie było bawienia się z piłkarzami. Nawet moment to działało grając fajny mecz na Bernabeu.... I w grudniu mieliśmy nowego trenera.
Tu trzeba nowych twarzy. Musi przejść minimum 4 piłkarzy z czego trzech to podstawa i decydowanie o losach Milanu.
Tu jest właśnie klucz. Fonseca przyszedł. Dostał 4 graczy niedość, że słabych to zupełnie niepasujących do jego wizji gry (no dajmy, że słaby Morata pasował) i tego co oczekiwał zarząd. Na ten moment to samo ma Amorim. Jeżeli niedostanie dobrych graczy na kluczowe pozycji o odpowiedniej charakterystyce to skończy jak Fonseca.

Powiem więcej - po czystce której zrobił na 18 dni przed końcem okienka (słusznej, ale niepełnej) to presja na nim będzie jeszcze większa.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 16 sie 2026, 13:36

Raczej nie na nim a na zarządzie, żeby się pozbył graczy i ich godnie zastąpił. Niestety,jak to bywa zawsze, kozłem ofiarnym nieudolnosci zarządu zawsze jest trener.

Łudzę się jednak, ze przynajmniej 3 transfery zrobią. Stoper,lewe wahadło i AM. Tu chyba największa bolączka. Jeszcze się nie nabieram na Chukwu na prawym wahadle, więc tam jakiś perspektywiczny Włoch mogły zawitać też, jakby standardowo Chuwku zaczął się plątać o własne nogi.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1960

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 16 sie 2026, 14:08

seba82 pisze:
16 sie 2026, 11:40
Gimenez coraz bliżej Porto, słaba formuła,no ale miejsca dla niego
W jakim sensie nie ma miejsca ?
Okazał się niewypałem i jeśli to masz na myśli to ok,ale jeśli odejdzie to trzeba kogoś sprowadzić bo Camarda nie wygląda na kogoś to dżwignie nawet rolę zmiennika.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 sie 2026, 15:26

Ciekawe czy jest realna szansa na niego. Chyba po Greku najlepsza opcja łączona z nami.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 sie 2026, 17:36

Szczerze to ja bym chyba Gimeneza wolał zostawić jako zmiennika dla Ramosa jeżeli jedyna opcja to wypożyczenie z opcją wykupu. Miał fatalny sezon, kontuzje itp. Zakładając, że będziemy grali ofensywny futbol wchodząc z ławki może coś strzelić i jego sytuacja na rynku powinna się poprawić.

Camarda nie może spędzić kolejnego sezonu na ławce lub zbierając ochłapy. Myślę, że fajnie by go było wysłać na wypożyczenie do takiego Catanzaro gdzie stawiają na młodzież (Cisse, Liberali) a i grają raczej ofensywny futbol.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 sie 2026, 18:01

Coś tam portugalskie media piszą o Morze włączonym w deal z Gimenezem. Potencjał ogromny, wciąż młody z tym, że on bardziej tam gdzie Pulisic i Cisse niż po drugiej stronie, ale imho dość fajna opcja w zależności od warunków, ale imho nie powinien być jako priorytet.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 16 sie 2026, 19:40

Conrado pisze:
16 sie 2026, 14:08
seba82 pisze:
16 sie 2026, 11:40
Gimenez coraz bliżej Porto, słaba formuła,no ale miejsca dla niego
W jakim sensie nie ma miejsca ?
Okazał się niewypałem i jeśli to masz na myśli to ok,ale jeśli odejdzie to trzeba kogoś sprowadzić bo Camarda nie wygląda na kogoś to dżwignie nawet rolę zmiennika.
No właśnie podobno Camarda ma być zmiennikiem portugalczyka, ale też podobno ktoś ma przyjść. Kostic ma iść na wypożyczenie.
Lubię Gimeneza, uważam że trafił na zły etap plus kontuzje. Do rotacji by się przydał,ale skoro go wypychają to znacie, że nie widzą dla niego miejsca. Niestety. Miałem duże nadzieje jeśli o niego chodzi.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1960

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 16 sie 2026, 20:42

mete pisze:
16 sie 2026, 17:36
Szczerze to ja bym chyba Gimeneza wolał zostawić jako zmiennika dla Ramosa jeżeli jedyna opcja to wypożyczenie z opcją wykupu
seba82 pisze:
16 sie 2026, 19:40
Lubię Gimeneza, uważam że trafił na zły etap plus kontuzje. Do rotacji by się przydał,
Uważam podobnie :)
Wydaje się fajnym chłopakiem,ale jak wiadomo nie ma takiej pozycji na boisku ;)
Wymieniany Embolo jakimś upgradem raczej nie będzie.
Gdyby miał już przyjść ktoś w jego miejsce to może Icardi ? :roll:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4385
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 16 sie 2026, 20:59

Moze oni chcą kogoś kto nie bedzie kwekal ze siedzi na ławce. Skoro ma grać Ramos i za niego mlody Camarda to ten 3 powinien byc jakimś pol emerytem co wejdzie na ost 10 min i pociągnie

A Gimenez pewnie ma większe ambicje.
Trzeba bylo Immobile namówić:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”