Kto mistrzem w Anglii w sezonie 2006/2007

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto będzie Mistrzem Anglii w sezonie 2006/2007

Manchester United
66
46%
Chelsea Londyn
40
28%
Arsenal
22
15%
Liverpool
3
2%
Everton
3
2%
Tottenham
0
Brak głosów
Bolton
3
2%
Newcastle
1
1%
Blackburn
5
3%
Manchester City
2
1%
ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Kto mistrzem w Anglii w sezonie 2006/2007

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 28 maja 2006, 17:52

Zakładam temat, w którym będziemy dyskutować o wydarzeniach związanych z najlepszą ligą świata - angielskąPremiership. Faworytów na pewno jest sporo. Chelsea, Manchester United, Arsenal Londyn, Liverpool, Tottenham i inni...

Dla mnie jednak dwaj najwięksi faworyci to Chelsea Londyn i Manchester United.

Chelsea - Londyńczycy wciąż się wzmacniają, Ballack podpisał wstępną umowę, Scheva już się oficjalnie pożegnał z kibicami Milanu, więc pewnie trafi do Chelsea. Mówi się o Roberto Carlosie, Kalou i innych. Sądzę jednak, że jeśli z zespołu nie odejdzie kilku piłkarzy to może dojść do konfliktów w składzie. Bo zdziwiłbym się gdyby Chelsea zaczęła grać ofensywniej czyli Lampard - Ballack z przodu, Makelele z tyłu kosztem Essiena. No a z pewnością Lampard nie będzie grzał ławy. No a wiadomo Ballack do aniołków nie należy.

Manchester United - Czerwone Diabły, a raczej ich Boss zapowiadali transfery już przed mistrzostwami świata. Jak narazie ni widu ni słychu. Media wymieniają: Diarre, Makouna, Riquelme, Torresa i mnóstwo innych. Jednym słowem jeśli Manchester chce zdetronizować Chelsea musi kupić przynajmniej 2 środkowych pomocników z najwyższej półki. No i nie można zapominać o sytuacji Ruuda. Najlepiej jakby postawił flaszke Ronaldo i wszystko będzie normalnie... :twisted:

Zapraszam do dyskusji :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 maja 2006, 19:24

Chelsea i Manchester to zdecydowanie najwieksi faworyci do zwyciestwa w przyszlym sezonie.

Chelsea po transferze Ballacka ma pomoc, ktrej raczej w tym momencie nie dorownuje zadne z ekip Premiership, troche gorzej u nich bedzie z defensywa Gallas najprawdopodobniej odejdzie, Carvalho takze nie jest zbyt zadowolony ze swojej pozycji w klubie, Ferreira i Del Horno mieli slaby sezon, a zaplecze w postaci Bridge'1 i Johnsona nie napawa pewnie optymizmem Jose, napad tazke slaby. Crespo penie odejdzie(moze do Milanu), podobna sytuacja z Drogba, raczej dojdzie Sheva, tylko ze on sam takze nie da tylu bramek ile potrzebuje takiej klasy zespol. Moze Kalou bedzie dobrym zmiennikiem....
Jedyny problem to bedzie napewno atmosfera Diarra, Essien, Makelele, Lampard, Ballack, Cole, SWP, Robben, Duff, Maniche oni raem grac nie beda a to bedzie problem bo wszyscy sa swietnymi zawodnikami(moze nie mlody Diarra) i ławka ich nie bedize interesowac.....

Manchester zespol na nowy sezon zaczal wg. mnie budowac juz w styczniu, zakupy Evry i Vidicia wzmocnily defensywe MU. Ale w niej takze jest zbyt duze bogactwo Neville, Ferdinand, Brown, Silvestre, O'Shea, Evra, Vidic, Heinze takze razem grac nie beda i 2 conajmniej odejdzie- ja typuje O'Shea i Silvestre.
Jedynym brakiem, ktory widac bez potrzeby wiekszego skupiania sie jest defensywny pomocnik ani Smith, Vidic czy Ferdinand nie nadaja sie na ta pozycje i tu potrzebny bedzie transfer. W kontekscie MU mowilo sie o Diarrze, Makounie, czy kiedys Graevesenie. Napewno dwojka pierwszych bylaby wg. mnie zdecydowanie lepsza niz w/w zawodnicy. Tylko Alex musi sie pozbyc tych niby wielkich talentow typu Miller, Fortune i Fletcher..a takze Smitha, badz tego ostatniego przywrocic do napadu bo tam juz bardziej bylby przydatny, gdyby odszedl RvN. Napad Saha - Roo jest wg. mnie najlepszy w Premiership

Liverpool - Jesli dokupia 1-2 klasowych napastnikow bedzie ok, narazie w miare dobra pomoc, ktora nie potrzebbuje na dzien dzisiejszy wzmocnien... Jesli odejdzie cisse + kasa za Moro to napewno starczy na kogos dobrego typu, Kuijt.

Arsenal - Wzmocnil srodek Rosickym, ktpry wraz z Cesciem i Gilberto bedzie sie swietnie uzupelnial boki Freddi, Reyes, Hleb takze sa mocne, napad z Henry'm, V. Persim i Adebayorem takze moze wiele zdzialac, slaba obrona, ktora gdy dochodza kontuzje latana jest zawodnikami z predyspozycjami z innych pozycji tylko gdy wrocil Lauren, cole do pelnej sprawnosci ten problem zniknie.... Tylko ja w Arsenalu faworyta do Mistrzostwa nie widze, przynajmniej takiego jak CFC i MU.

Tottenham- wzmocnil sie Berbatovem stracil Mido, na to samo wyszlo, mowi sie takze o Downingu, Paczke znowu beda mieli swietna, tylko odejsc moze Keane i Davids, King a te straty beda dla Jola ogromne.

Z perspektywwy tego sezonu do walki powinny sie wlaczyc takze druzyny Blacburn i Boltonu i moze Newcastle, ktory ekpie ma bardzo mocna tylko zawsze slabego trenera bez pomyslu

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 maja 2006, 19:47

Teoretycznie nie ma bata na Chelsea, teraz kiedy doszedł Ballack czy Szewczenko tym bardziej. Manchester ma kupować, ale na razie ni kupuje. Wzmacnia sie Liverpool i Arsenal (np. Rosicky). Więc stawiam, że te kluby będą w czwórce. Niespodzianke może sprawić jeszcze Tottenham i to koniec tych wielkich w Piremiership. Stawiam tak:

1.Chelsea Londyn
2.Liverpool
3.Manchester
4.Arsenal

Choc od drugeigo to czwartego miejsca to nie ma faworytów. Sezon będzie ciekawy i mam nadzieję, że mistrzem będzie Liverpool!

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 28 maja 2006, 19:59

Myśle że Arsenal zajmie lepsze miejsce niż w tamtym sezonie który był nie zbyt udany jeśli chodzi o Premiership, Arsenal z podbudowanym składem będzie występował na nowym stadionie który będzie atutem tego zespołu, większe zarobki bo więcej biletów będzie sprzedawanych co wpłynie na budżet klubów po czym pieniądze zostaną przeznaczone na transfery. Jednak tak jak napisał Ebi rywalizować o pierwszą czwórkę będzie Chelsea, Arsenal, MU i Liverpool choć także może zaskoczyć Tottenham

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 28 maja 2006, 20:27

Myśle dokładnie tak samo jak większość z was, walka o 4 czołowe miejsca rozegra się pomiędzy Manchesterem, Chelsea, Arsenalem i Liverpoolem. Jak na razie nie ma co realnie oceniać szans na poszczególne pozycje, ale poczekajmy a okres gdy okienko transferowe będzie w pełni. Do tej pory królem polowania jest Chelsea która zakontraktowała Ballacka a i prawdopodobnie pozyska Szewczenke. Drugą siłą co do wzmocnień jak na razie Arsenal bo kupno Rosicky'ego przyniesie ogromną zmiane taktyki i gry środkowej linii drużyny Kanonierów, która w końcu ma takiego środkowego pomocnika z prawdziwego zdarzenia- oczywiście nie ujmując nic Fabregasowi ;). Więc poczekajmy na transfery i wtedy ocenimy szanse.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2006, 20:40

Messi E2 Ronaldinho pisze:slaba obrona, ktora gdy dochodza kontuzje latana jest zawodnikami z predyspozycjami z innych pozycji tylko gdy wrocil Lauren, cole do pelnej sprawnosci ten problem zniknie.... Tylko ja w Arsenalu faworyta do Mistrzostwa nie widze, przynajmniej takiego jak CFC i MU
Arsenal ma słaba obronę ? 10 meczy bez straty gola w lidze mistrzów chyba obala ten argument.
Dlaczego ManU ma większe szanse na mistrzostwo niż Arsenal ? Nasz bramkarz jest w życiowej formi, ich - nie. Nasza obrona robiła furorę w LM - ich nie. Wenger do pomocy kupił Rosickiego, Manu, jak na razie nikogo, w ataku został Titi, a z ManU pewnie odejdzie Ruud i nie wiadomo co z Rooneyem, który najprawdopodobniej na mundialu sobie nie postrzela.
reasumując, dlaczego ManU twoim zdaniem ma większe szanse ?

Arsenal miał fatalny pierwszy etap sezonu, Vieira odszedł mieliśmy dziure w środku pola. Dopiero kiedy Cesc zaczał grać na wysokim poziomie, wszystko zaskoczyło i do końca sezonu juz było całkiem przyzwoicie.
Teraz już nie mamy ubytków w pomocy, więc będzie jeszcze lepiej

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 28 maja 2006, 20:43

Bramkarz Arsenalu jest świetny mimo że czerwona kartka w finale LM wpłynęła na jego psychikę nie powinien zawodzić w kolejnym sezonie. Tak jak mówił Fieldy Fabregas zaczął grać na wysokim poziomie a w tym sezonie wzbogacił się o ogromne doświadczenie które mu się przyda w kolejnych latach swojej kariery w Arsenalu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2006, 21:03

Co do tego, że Chelsea będzie poza zasięgiem niestety nie mam wątpliwości. Jak dla mnie to ich skład jest obecnie przesycony, ale to nie utrudni im zdobycia kolejnego z rzędu mistrzostwa.

Reszta pozycji jak najbardziej do obsadzenia. Jeżeli piłkarze Arsenalu nie zapomną nagle jak się gra to powinni powalczyć o drugą lokatę. Nie wiem co sądzić o Liverpoolu. Wiele się u nich nie zmieni. Pewnie będą walczyć od grę w Lidze Mistrzów i tyle. Z jakim skutkiem tego nie wiem. Manchester to już w ogóle wielka niewiadoma. Mam przeczucie, że z zapowiadanych transferów nic nie wyjdzie i klub zasili kilku raczej przeciętnych grajków albo jakieś nowe talenty, które na poprawę wyników Manchesteru raczej nie wpłyną. IMO z czwórki faworytów są najsłabsi. Liczę na to, że dużo namiesza Tottenham i pozbawi jedną z tych ekip miejsca w pierwszej czwórce.

A więc ogólnie bez zmian. Niestety.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 maja 2006, 21:09

Niggaz pisze:A więc ogólnie bez zmian. Niestety.
też byś chciał w Primera division bez zmian za rok :P

Chelsea niestety się wzmacnia i to ostro. Środek pola z 4 mega gwiazdami jest po prostu kosmiczny, strach sie bać. Atak też po mału staje się światowej klasy, gorzej sprawa wygląda w obronie, Roman widać za bardzo idzie śladami Pereza. prowadza kapitalnych zawodników do ataku, do obrony juz nie koniecznie. Podstarzały Carlos, faulujący Del Horno, czy Huth [o ile zostanie] nie powalają na kolana. I chyba w słabej obronie Chelsea należy upatrywac szans dla innych klubów w walce o mistrza.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 maja 2006, 21:25

Fieldy pamiętaj że za Gallasa ktoś przyjdzie i obrona na jakości nie straci ale również się nie wzmocni. Nawet jeżeli Arsenal czy Manu wygrają z nimi to z tego skoro kolejne dwa mecze przegrają bo tak to przez ostatnie dwa lata wygląda. Chelsea gra zdecydowanie najrówniej i z tymi wzmocnieniami których dokonali naprawde mogą gromić bo środek pola w postaci Ballacka i Lamparda imponuje... więc Szewczenko będzie mógł się skupić tylko i wyłącznie na strzelaniu bramek.
Ale jak narazie jest graczem Milanu :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2006, 21:26

O rozwój wydarzeń w Hiszpanii się nie boję :wink: Chciałbym tylko, aby Sevilla i Villarreal grały cały sezon równo. Wtedy będą emocje.

Postawa Mourinho trochę mnie zaskakuje. Albo zapomniał o obronie albo ma dopiero zamiar ją wzmocnić :roll: Sam nie wiem co o tym myśleć. To chyba nie koniec transferów w Chelsea.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 maja 2006, 21:42

Tak czytałem początkowe wypowiedzi w tym temacie i myślałem że każdy będzie uważał Man Utd obok Chelsea za faworytów :shock: A dla mnie jak coś wyjdzie z tych zapowiedzi, choc mam wątpliwości bo co roku po słabszym jak na ten klub sezonie mówi się o wymianie połowy składu i nic z tego nie wychodzi, to wtedy powinni bić się z Arsenalem i chyba jednak Liverpoolem o drugie miejsce, jednak nieskutecznie :lol: Mecze szczególnie w LM pokazały że tej drużynie potrzeba wzmocnień w ataku a to po prawdopodobnym odejściu RvN powinno mieć miejsce :wink: Ale na dzień dzisiejszy ja widze Chelsea (myśle że Mourinho nie powiedział jeszcze ostatniego słowa i ktoś do obrony jednak dojdzie, a R. Carlos jest szansą dla rywali w wygraniu meczu) i długo, długo nic... drugi na dzień dzisiejszy powinien być Arsenal z wierzącymi w swoje umiejętności po meczach LM młodymi piłkarzami, a trzecie miejsce powninen po zakładanych wzmocnieniach napastnika zając Liverpool. Man jak na razie widzę walczące o czwarte miejsce z Tottenhamem no ale jak pisałem walka o trzecie miejsce powinna być jednak tez ich udziałęm :roll:

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 28 maja 2006, 21:55

Po tych transferach Chelsea, uważam że tylko cud mógłby sprawić żeby nie sięgnęli po trzeci z rzędu tytuł :x Początek okienka a na koncie już Ballack i Shewczenko, ikony Bayernu i Milanu :evil: Kiedy się to skończy? Podejrzewam, że aż Romkowi się znudzi... Najciekawsza zapewne będzie znów walka o wicemistrzostwo i o 3 lokatę. Jednak o wytypowanie kolejności drużyn pokusze się pod koniec okienka transferowego, gdyż nie wiadomo czym nas jeszcze zaskoczy. Głównie oczekuje na ruchy transferowe ze strony Liverpoolu i ManU.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 01 cze 2006, 19:07

Moim zdaniem za wczesnie na takie dyskusje. Zobaczymy po MŚ, jak się będą prezentować kadry zespołów itp.

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 01 cze 2006, 21:04

kama_reda pisze:Moim zdaniem za wczesnie na takie dyskusje. Zobaczymy po MŚ, jak się będą prezentować kadry zespołów itp.
Racja,można tylko to wnioskować narazie na podstwaie dopiero co zakończonego sezonu...ewentualnie po aktualnych transferach.Ale football to sport w którym wszystko jest możliwe :Pprawie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”