Ja bym tu raczej kierował pogardę do rządu Włoch, który od lat stawia biznesmenom kłody na każdym kroku i utrudnia przedsiębiorczość. Prawa do stadionów, utrudnianie życia zagranicznym inwestorom, problemy z urzędami, etc. Anglia była tu po prostu eldorado, ale i to się powoli kończy. Zmieniło się prawo podatkowe dla piłkarzy, a teraz mają wejść zmiany w przychodach. Ale skok już został zrobiony, więc wpierdol może nie będzie aż tak mocny. Skok, który Włosi sprowadzili do parteru przez chęć dopompowania budżetu zarówno krajowego jak i lokalnego oraz przez nadmierną kontrolę. Jak sięgniesz pamięcią nawet kilkanaście lat wstecz, to zorientujesz się, że Włochy były wtedy ówczesną Anglią.Sh00t pisze: ↑20 sie 2026, 0:30
Tym bardziej pogarda dla tego tworu. Nikt nie niszczy obecnej piłki bardziej od Anglii. Mam nadzieję, że kiedyś to się skończy, bo naprawdę obrzydza mnie to, że jakieś Coventry wydaje tyle co Juventus, gdzie ten drugi klub musi z ffp kombinować, a ten 1 klub ma na to wyjebane.