Dawno zostali pogonieni ale co może wiedzieć ktoś z poza Krakowa.
Najbardziej bawi hejt na Wisłę zgód Cracovii. Lechowi czy Arce nie przeszkadza z kim trzymają? Hahaha Pełna hipokryzja
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MiroSlaw » 24 sie 2026, 12:14
Dawno zostali pogonieni ale co może wiedzieć ktoś z poza Krakowa.
MiroSlaw
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 24 sie 2026, 13:12
Flaga ABG na młynie Pogoni, mnóstwo Wiślaków na mieście i na naszych sektorach (miałem wrażenie że w sektorze gości było mniej Wisły niż na pozostałych sektorach, ciekawe zjawisko)
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 sie 2026, 14:02
Podoba mi się to rozdzielanie tematów.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2026, 14:03
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 24 sie 2026, 15:35
Nie no, czytałem ten fragment kilka razy, bo myślałem, że mi się przewidziało.sickstick pisze: ↑24 sie 2026, 14:02Ale kiedy kibole kogoś zamordują, to okazuje się że temat dotyczy "krakowskiej patologii" (ograniczenie do miasta) i proszę broń boże nie próbować łączyć tych zachowań z szerzej pojętym ogólnopolskim gronem kibolskim itd. Absolutne odcięcie, bo przecież kibole innych drużyn niż Wisła nigdy się w taki sposób nie zachowali, zawsze przechodzą na zielonym i mówią dzień dobry na klatce.
Warszawa, Poznań, Białystok, Lublin, Gdańsk, Wrocław, Łódź. Wybrałem dość duże ośrodki ze sporą bazą kibiców. Teraz zadanie dla Ciebie. Pokaż przykłady i ich skalę "zachowań w taki sposób jak Wisła/ekipy krakowskie". Przypominam, że mówimy o zabijaniu. Tak, Górny Śląsk pominąłem specjalnie, bo tam również dochodziło do takich patologicznych zdarzeń. Łódź jest miastem derbowym i tam też sprawy mają się inaczej niż w takim Poznaniu, no ale jak miasto derbowe to powinno być łatwiej obronić Ci swoją tezęAbsolutne odcięcie, bo przecież kibole innych drużyn niż Wisła nigdy się w taki sposób nie zachowali, zawsze przechodzą na zielonym i mówią dzień dobry na klatce.
W szoku jestem jak wpadłeś na toRozumiem kolego Zygmunt że analogicznie jak jakiś Ukrainiec coś odjebie, to sprawdzisz czy pochodzi z Lwowa czy Kijowa i ograniczysz krytykę do np "lwowskiej dziczy" zamiast do ogóły obywateli?
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 sie 2026, 15:45
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2026, 15:52
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 sie 2026, 15:54
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 24 sie 2026, 15:58
Czyli dzielenie na "pobicie" i "zabójstwo" jest zbędne. W obu przypadkach karać jak za pobicie czy jak zabójstwo?sickstick pisze: ↑24 sie 2026, 15:45Dla mnie kibice Górnika rozpierdalający lokale w swoim własnym mieście "bo jedli tam kibice innej drużyny" a kibice Wisły mordujący gościa "bo kibicował innej drużynie" to dokładnie ta sama skala patologii i nie widzę sensu dzielenia jej na krakowską i śląską i dorabiania ideologii że to sprawy nie powiązane.
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 24 sie 2026, 15:58
Mówisz, że nie ma dla Ciebie różnicy, czy ktoś wbije Ci na chatę i rozwali meble czy przy okazji Cię skatuje oraz potnie?sickstick pisze: ↑24 sie 2026, 15:54Różnica którą widzisz leży w tym że zamordowany kibol był kibolem innej drużyny (więc niejako należał do tej patologii), a właściciel pizzeri z Zabrza był bogu ducha winnym KIBICEM GÓRNIKA któremu swoi rozjebali lokal bo wydał pizzę gościom z Węgier. Czyli w Krakowie porachunki zostały załatwione "wewnątrz" światka patologii, a w Zabrzu patolnia robi rozpierdol niewinnym ludziom dookoła.
Faktycznie zaczynam widzieć różnicę![]()
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 sie 2026, 16:01
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 24 sie 2026, 16:07
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 sie 2026, 16:12
League
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio