Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2610

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2401

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 23 sie 2026, 0:47

tani legalny streaming to tez jest canal+, w swojej apce. tzn. co do taniosci to kwestia subiektywna, ale za bodaj 79zl fan pilki moze miec wiekszosc najlepszych lig+krajowe puchary+lige mistrzow, wiec ja tam specjalnie nie narzekam

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 614

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 23 sie 2026, 1:54

Gdy Carlos Espí trafiał do Realu, to uknułem taką tezę, że będzie potencjalnym kandydatem na króla strzelców w przeciągu dwóch lat.
Oczywiście to Real więc zawsze będą grać wielcy goście typu Mbappè, ale jakby to poukładać jakoś tak żeby Espí jednak grał w podstawowym, to robi króla strzelców.

Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 23 sie 2026, 7:17

moody pisze:
23 sie 2026, 0:47
tani legalny streaming to tez jest canal+, w swojej apce. tzn. co do taniosci to kwestia subiektywna, ale za bodaj 79zl fan pilki moze miec wiekszosc najlepszych lig+krajowe puchary+lige mistrzow, wiec ja tam specjalnie nie narzekam
Ale niektórzy mają życie i dwa mecze w tygodniu to maks.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 23 sie 2026, 9:28

jak masz zycie to zakladam ze masz tez prace i wydanie tych 2.5zl dziennie za wyzej opisany dostep cie nie zabije

w sumie nie wiem o co ci chodzi, wolalbys placic np. po 20zl za kazdy mecz osobno?

Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 23 sie 2026, 13:07

Mam życie i przykładowo wolę wydać te pieniądze na lepszy materiał siewny, smaczniejsze mięso niż bardziej miękki papier toaletowy, niż słuchać Orłowskiego i marnować jedyny wolny czas na piłeczkę. Pasję do tego miałem jako 20 latek, teraz sobie zerknę ale w 90 procentach marna to dla mnie rozrywka. Podobnie niestety z serialami. Siedziałem na tym forum chyba od 2007, później założyłem znów konto ale nie wymienionym Ci jedenastek czołowych klubów w Europie poza Realem.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 23 sie 2026, 13:11

aa ok. ja myslalem ze piszesz na temat (cen za dostep do transmisji), a ty po prostu tak se rzuciles, ze nie ogladasz pilki

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 23:14

Słaba pierwsza połowa została zrekompensowana znacznie lepszą drugą częścią gry w wykonaniu Realu Madryt.
Carreras już siebie chyba wyrzucił z pierwszego składu, bo to on był winny utraconej bramki z Espanyolem i teraz z Realem Sociedad też on zawinił gdzie niepotrzebnie zszedł do środka obrony zostawiając całkowicie wolną lewą stronę boiska. Dziwne trochę, że Cucurella nie jest pierwszym wyborem Mourinho zwłaszcza, że widać, że Carreras gubi się zwłaszcza w grze defensywnej gdzie ten aspekt akurat zazwyczaj był jego mocną stroną tak na początku sezonu zawodzi.

W pierwszej połowie wyróżniał się Bellingham, Valverde i aktywny był Mbappe. Vinicius bardzo bezproduktywny i w grze Realu brakowało elementu zaskoczenia.

W drugiej połowie mam wrażenie, że Guler został przesunięty bliżej środka, bo grał bliżej Bellinghama i dogrywał te prostopadłe piłki czy to do Viniciusa czy Mbappe a tak grał w okresie przygotowawczym. Widać Mourinho ciężko pogodzić Bellinghama i Gulera, bo obaj jako ofensywni środkowi pomocnicy robią świetną robotę a Guler z konieczności musi schodzić na prawą stronę, ale gdy już dorwie się środka, to zagrywa te prostopadłe ciasteczka. Może receptą jest jednak pozbycie się dwóch cofniętych pomocników i jednego z nich przesunąć do przodu, wtedy np. za Bernardo mógłby grać Guler a taki Diomande znalazł by miejsce na prawej stronie. No, ale Mourinho gra taką formacją a nie inną.

Wydaje mi się też, że zawodnicy Realu Sociedad trochę w drugiej połowie opadli z sił. W pierwszej części spotkania mocno pressowali za każdym razem gdy Real rozgrywał piłkę, to musiało się odbić. Jednak nie zmienia to faktu, że coś po tej przerwie się zmieniło, Real zaczął grać nieco szybciej piłką, więcej grania na jeden kontakt, więcej prostopadłych zagrań i od razu te akcje miały inne tempo. Vinicius też w drugiej połowie grał inaczej, mniej indywidualnych akcji, więcej szukania partnerów i to wszystko zaowocowało, bo Kylian Mbappe strzelił hat tricka, asysty Vlaverde, Bellinghama i Viniciusa w tym przypadku, też bramka Viniego który dołożył jedynie nogę po wypracowanej akcji Bellinghama i ostatecznie przyszło okazałe zwycięstwo z trudnym rywalem.

Na plus w tym meczu Valverde, Bellingham, Mbappe, w drugiej połowie Vinicius i jakoś to grało. Mam wrażenie, że ta drużyna będzie z meczu na mecz się rozgrywać.

Real ma dość wymagający start sezonu, bo wyjazd na Espanyol Barcelonę co zawsze nie jest łatwe i teraz u siebie zawsze groźne Real Sociedad i na szczęście w tych dwóch meczach ugrane 6 ptk.

Oby do przodu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”