Bayer, Benfica, Union i CP, z tą czwórką jest szansa na max 1-4 punkty i to cudem, tak że tu nie liczę na cokolwiek.Zygmunt-1 pisze: ↑28 sie 2026, 16:01No ja chyba nie jestem takim optymistą. Torreense u siebie to mus, bo to drugoligowiec, chociaż nie widziałem nigdy ich meczu. A później z kim największe szanse? OFI na wyjeździe to pewnie nie będzie spacerek, a Ferencvaros to nie są takie leszcze patrząc jak zlali Turków, Benfica to wiadomo, Union od kilku lat czołówka ligi belgijskiej + to są dwa mecze na wyjeździe. A dalej Bayer i przedstawiciele Premier League. Czyli trzeba zlać Portugalczyków z drugiej ligi + wygrać 2/3 mecze, w których Lech nie będzie faworytem. Trudne.
Ferencvaros do ogrania. Kiepski start w lidze i męczarnie z Górnikiem. Tak samo jak Sunderland to nie jest jakaś mega zajebista drużyna i przewaga własnego boiska oraz odrobina szczęścia powinny dać trzy punkty. Tu liczę na 2-4 punktów w tych spotkaniach.
Torreense i OFI nie powinny* sprawić problemów i łącznie powinny dać 4-6 pkt
Wariant optymistyczny: 14pkt
Wariant pesymistyczny: 7pkt
Ale spokojnie wierzę, że te 11-12 uda się uciułać. Tym bardziej, że niejedna z tych ekip może po prostu zlekceważyć Lecha tak jak Chelsea olało pierwszy mecz z Legią. Nie ma chyba jeszcze rozpiski terminarza? Jak nie to trzeba liczyć na to, że mecze styczniowe będą z faworytami, którzy mogą sobie zapewnić top8 już w grudniu i na mecz z Lechem po prostu wystawią rezerwy.
*