Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 29 sie 2026, 13:22
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 29 sie 2026, 14:41
Sick a tak realnie wolisz popis ?sickstick pisze: ↑29 sie 2026, 11:48Meznten "zlikwidować ZUS i zrobić wszystko prywatne" w koalicji z Matim "upaństwowić wszystko co tylko się da i rozdawać socjale", i to zestawieni ze sobą w kontekście "Myślenia o gospodarce"![]()
Mentzen z Morawieckim mają prawo się ze sobą spotkać w kwestiach światopoglądowych - choć i tu nie widzę pola na koalicję, bo przecież Mati opowiada że w PiSie przeszkadzały mu zbyt konserwatywne zaciągi, więc dlaczego miałby się pchać w kolejną taką.
Natomiast pod kątem gospodarki to Menzten i Morawiecki stoją po zupełnie przeciwległych stornach, obu tym panom gospodarczo bliżej do Tuska lub PiSu niż do siebie nawzajem. Jak wy sobie wyobrażacie ich koalicję pod kątem gospodarki, będziemy jednocześnie likwidować zus i podatki, ale przy tym zwiększać socjale i centralizować władzę?![]()
Najbardziej prawicowy gospodarczo na rynku Mentzen w koalicji z najbardziej lewicowym gospodarczo Matim (no może 2. miejsce po Zandbergu) w "gospodarczej koalicji" ? To jeszcze tylko kandydat PO na prezydenta i można otwierać popkron.
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 29 sie 2026, 16:01
Mates
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 sie 2026, 16:03
I co on tutaj takiego powiedzial?
Chlopaczek
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 29 sie 2026, 16:30
Jak to mówią. [ch**], ale stabilnie. W prawdzie nie oddałem głosu na POPiS od wielu, wielu lat, na jakimkolwiek froncie, ale nie dlatego, że chcę dać szansę komuś na podstawie tego, że POPiS kradnie. Naiwnością jest wiara, że jak inni dorwą się do władzy, to nie będą kraść. Owszem, chwilę potrwa zanim ustawią swoich ludzi w odpowiednich miejscach, ale to by nastąpiło, czy z Konfederacją, czy z Lewicą.Mates pisze: ↑29 sie 2026, 16:01@Eyesmon nie pytaj zwolennika popisu czy nie wolalby jakiejś alternatywy. U nich występuje typowy syndrom sztokholmski. Ci ktorych popieram kradną ale inni tez, to jakos mi to przestaje przeszkadzać. Itp. Itp. Gdyby tak nie było to po 8 latach rządów po w okresie 2007 do 2015 i 8 latach rządów pis w okresie 2015 do 2023 te partie byłyby skończone, trafilyby na smietnik. A tak maja te wiernych wyznawców. A sa alternatywy i po prawej i lewej stronie.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 29 sie 2026, 17:38
Hannibal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 29 sie 2026, 17:41
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2026, 18:13
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 sie 2026, 18:29
Poza II turami wyborów prezydenckich, tylko raz w życiu głosowałem na PO lub PiS (PiS w 2015, czego potem mocno żałowałem
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 29 sie 2026, 19:09
Dla tak młodych osób to nie był przywilej/bonus tylko podstawa.gilardino11 pisze: ↑29 sie 2026, 18:13Ta ulga do 26 lat to jest debilny pomysł a teraz jeszcze ktoś pyta czy Ja przedłużyć. Ja pierdole co za ludzie
PietroBosman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 29 sie 2026, 19:14
Eyesmon
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 sie 2026, 8:11
1. Wytłumacz jak ta koalicja miała by działać, w którą stronę gospodarczo Polska miałaby pójść w takiej koalicji. (W stronę Mentezna, czy w stronę Morawieckiego ?)
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 30 sie 2026, 8:28
1234
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio