Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 101

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
kowal71
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kowal71 » 29 maja 2006, 14:19

witam
Powołana kadra na MŚ jest dla mnie zaskakująca brakuje kilku graczy.Uwazam że Polska wyjdzie z grupy ale to chyba wszystko na co ją obecnie stac.Bo tez i cięzżko z takiej grupy nie wyjść
pozdrawiam :D
KLUBEM ŁODZI JEST ŁKS

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 maja 2006, 14:33

kowal71 pisze:Powołana kadra na MŚ jest dla mnie zaskakująca brakuje kilku graczy.
:shock: przeciez jest ich 23, tylu ilu potrzeba :lol: Mnie tam tak bardzo nie zaskoczyla. :lol:
kowal71 pisze:Uwazam że Polska wyjdzie z grupy ale to chyba wszystko na co ją obecnie stac.
A Grecje przed ME 2004 na co bylo stac :?: Albo Koree na mundialu w 2002 roku :?: Juz taki ekspert to nie badz bo na takiej imprezie wszystko sie moze zdarzyc. Mamy dobry sklad i jezeli wyjdziemy z grupy to w 1/8 mozemy walczyc jak rowny z rownym z Anglikami, Szwedami czy Paragwajem.
kowal71 pisze:Bo tez i cięzżko z takiej grupy nie wyjść
Latwo na mundialu juz nie ma, latwo to bylo w eliminacjach jak mielismy Azerbejdzan czy Irlandie PLN. Ale ja mysle ze jednak sobie powinnismy poradzic. Nie wiem wogole czy Kostaryka to ta gra dla zmyly czy co bo wczoraj pogrom z Kozakami a wczesniej z Katalonia przegrana 0:2...Ekwador :?: On nie jest taki silny jak na swoim terenie... Przegrana z Macedonia 1:2 to chyba jednak wypadek przy pracy ;) Swoja droga mecze Ekwadoru w Hiszpanii nie ida dobrze... Z nami przegrali 0:3, teraz z Macedonia 1:2...
kowal71 pisze:KLUBEM ŁODZI JEST ŁKS
Ale ześ pojechal. :lol:

EDIT

Niggaz nie chce mi sie tlumaczyc, jak sie przespie to cos napisze bo zmeczony jestem :lol:
Ostatnio zmieniony 29 maja 2006, 16:32 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 maja 2006, 16:29

Martinho pisze:Juz taki ekspert to nie badz
Hmmmmmmmm

To trzeba udawać eksperta, aby wypowiedzieć własne zdanie na temat szans Polaków na Mundialu :> A może jego zdanie to jakaś czysta fantazja, że się przyczepiłeś :>

Ja tam się zgadzam z taką opinią i nie wiem do czego się tu można przyczepić. Na szczęście zaraz Martinho pewnie wytłumaczy :) Czy można mnie nazwać ekspertem jeżeli mam podobne zdanie do kowala :> A może muszę mieć inne zdanie, aby być ekspertem :>
Martinho pisze:Ale ześ pojechal.
Ty też.

Czepianie się dla zasady nie jest dobre Martinho.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 29 maja 2006, 17:50

Patrzac na forme naszych rywali wydaje sie ze awans jest pewny. Nawet Niemcy nie maja aktualnie dobrej druzyny, zwyciestowo z Luksemburgiem 7-0 nic nie znaczy, sa do ogrania. Jezeli tym razem nie wyjdziemy z tej grupy to naprawde bedziemy najwiekszymi frajerami na swiecie...

Ciekawie wczoraj Janas zestawil sklad. Kosowski z prawej strony a Smolarek w ataku. Mimo wzystko chyba jednak wolalbym Smolarka w pomocy - to wzmocni sile ofensywy. Czekam tez na to co bedzie sie dzialo z Jeleniem, mysle ze on moze byc odkryciem w naszej druzynie.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 maja 2006, 20:19

Martinho pisze:Przegrana z Macedonia 1:2 to chyba jednak wypadek przy pracy
Raczej na pewno :roll: jednym okiem oglądałem ten mecz i jak patrzyłem to Ekwador cały czas groźnie atakował a Macedonia sie broniła. Ekwador prowadził 1:0 i nadal cały czas napierał, Macedonia wyszła z jedną raczej niegroźną akcją i... po chwili było 1:1 :shock: Nie widziałem drugiej bramki dla Macedonii ale po niej to na boisku panowała już tylko jedna drużyna - Ekwador. A bramkarz Macedonii bronił w naprawdę w nieprawdopodobnych sytuacjach i z tego co zaobserwowałem podczas meczu ta porażka jest niesprawiedliwym wynikiem :wink:

Zreszta my też jak do tej pory nie pokazaliśmy się z dobrej strony i trudno żeby się nas bać. Zobaczymy jak nam pójdzie w sparingach bo one powinny dać odpowiedź w jakim jesteśmy miejscu i czy możemy myśleć o zawojowaniu... naszej grupy. Sama nasza grupa wg mnie oprócz Niemców nie ma faworyta i o awans powinniśmy sie bić z Ekwadorem, bo trzeba pamiętać że Niemcy to Niemcy i oni zawsze dobrze graja na tego typu imprezach a w szczególności gdy będą gospodarzami. Wg mnie wyjście z grupy to wszystko na co będzie stać naszych orłów, a wcześniejsze odpadnięcie będzie bardzo niemiłą niespodzianką :cry:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 maja 2006, 20:28

Lukaz pisze:Nie widziałem drugiej bramki dla Macedonii
Druga brame Macedonia strzelila z karnego
Lukaz pisze:Zreszta my też jak do tej pory nie pokazaliśmy się z dobrej strony i trudno żeby się nas bać.
No cos ty :shock: Mila 3 bramy Rasiak 4 bramy i to w meczu 2 razy po 30min :lol: A tak nacieralismy na nich a tu niespodzianka ;) Moze w meczach towarzyskich sie nie pokazalismy ale nie zagralismy zadnego spotkania w tym roku w optymalnym skladzie. Nasza kadra ograniczala sie tylko do zawodnikow z polskiej ligi + tych ktorzy mogli liczyc na łaske trenerow z zagranicy. Mecz z Kolumbia a pozniej z Chorwacja pokaze tak naprawde na co stac nas przed mundialem.
Lukaz pisze:Wg mnie wyjście z grupy to wszystko na co będzie stać naszych orłów, a wcześniejsze odpadnięcie będzie bardzo niemiłą niespodzianką
Troche optymizmu ;) Kadra Gorskiego w eliminacjach do MS w 73` roku tez nie byla faworytem, a wyeliminowalismy i Anglikow i Walijczykow. Potem na mundialu skazani bylismy na 3 miejsce w grupie a tu skonczylo sie na 3 miejscu na swiecie ;) Na mundialu zawsze jest czarny kon (190 Kamerun, 1994 Bulgaria i Stoiczkow ;) , 1998Chorwacja i Suker :) , 2002 Korea i Turcja), a moze to my nim bedziemy... :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 maja 2006, 20:54

Martinho pisze:Mila 3 bramy Rasiak 4 bramy i to w meczu 2 razy po 30min
Dla mnie pokonanie czwartoligowego szwajcarskiego FC Winklen St. Gallen o niczym nie świadzczy a sam mecz traktuje tak samo jak Szymkowiak:
Rywale byli typowymi amatorami, a my traktowaliśmy te zajęcia bardziej jako trening niż jako mecz – powiedział „Przeglądowi Sportowemu” po wygranej ze szwajcarskimi amatorami 10:0, Mirosław Szymkowiak.
Martinho pisze:Moze w meczach towarzyskich sie nie pokazalismy ale nie zagralismy zadnego spotkania w tym roku w optymalnym skladzie. Nasza kadra ograniczala sie tylko do zawodnikow z polskiej ligi + tych ktorzy mogli liczyc na łaske trenerow z zagranicy.
Nie znam się na reprezentacji Litwy ale z tego co się dowiedziałem to oni też nie grali w pełnym składzie lecz w ligowym :roll: Dla mnie mecz w którym piłkarze walczą o wyjazd jest ważniejszy niż pykanie z amatorami, no bo czego można było sie spodziewać gdy naprzeciw siebie stają zawdowoi piłkarze i osoby które na co dzień maja inny zawód. W meczu z USA też nie pokazaliśmy klasy i to a także nasza historia (ta którą miałem przyjemność widzieć na własne oczy a nie z opowiadań ojca czy wujków) nie pozwalają mi mieć wielkich nadziei związanych z naszym startem w Niemczech.
Zresztą żyjmy przyszłością, a przed nami wymagający sparing partnerzy i zawsze pełen nadziei występ w mundialu. Mimo wszysto jak każdy Polak będę trzymał kciuki i mam nadzieję się mile rozczarować :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 maja 2006, 21:05

Lukaz pisze:Dla mnie pokonanie czwartoligowego szwajcarskiego FC Winklen St. Gallen o niczym nie świadzczy
To miala byc ironia... :roll: No ale wiesz... w ciaga 60min strzelic 10 bramek nawet zespolowi z 4 ligi bawiac sie z nim to musi o czyms swiadczyc ;) Oczywiscie nie brac sobie tego do serca bo zaraz z 10 postow odpowiedzi bedzie :lol: Jak juz powiedzialem... Jutro poznamy na co nas stac naprawde... Podobno Ebi sie zatrul kielbaska z grilla :lol: ...I niepewny jest jego wystep... :(
Lukaz pisze:Dla mnie mecz w którym piłkarze walczą o wyjazd jest ważniejszy niż pykanie z amatorami, no bo czego można było sie spodziewać gdy naprzeciw siebie stają zawdowoi piłkarze i osoby które na co dzień maja inny zawód.
Ej o co ci chodzi z tymi amatorami :?: Uparles sie na nich i teraz beddziesz powtarzal to caly czas :?: Ja sie nie ciesze ze z amatorami wygralismy to mamy super forme. Ciesze sie tylko z wyniku. I daj juz z nimi spokoj...

Ja ciagle uwazam ze sprawimy niespodzianke na mundialu i bedziemy conajmniej w cwiercfinale ;) moze nierealne, ale Grecy sa przykladem ze sensacje sie zdarzaja ;)

Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 29 maja 2006, 22:01

a wg mnie polska conajmniej wyjdzie z grupy...nie ma wygórowanej grupy i ma bardzo duże szanse na wydostanie sie z niej....oby tylko presja naszych nie zjadła np na ostatnim meczu grupowym który będzie deydował o awansie...na poprzednich mś pierwsze dwa mecze graliśmy z presją....polacy byli zdenerwowani i dlatego przegrali te mecze....natomiast trzeci mecz wygrali....z usa!!!!Które znakomicie sie zaprezentowało na korei...a co do tych MŚ to jeśli polska wyjdzie z grupy i nie trafi na brazylie, anglie, argentyne czy jeszcze jakiegoś faworyta to ma szanse pójść za ciosem i sprawić niespodzianke...oby tylko nie było tak że strzelimy bramke i będziemy już tylko myśleć o końcowym gwizdku....tak jak to było w drugim meczu wisły z panatinaikosem(nie znam pisowni)...OBY;]....no to na tyle tych moich przestróg;]

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 29 maja 2006, 22:39

Sławek prawie jak Engel

Czemu sie tak czepiacie towarzyskich spotkan?ekipa Gorskiego dostawala po dupie w sparingach od drugoligowcow. Jak dla mnie w towarzyskich nie liczy sie wynik. Sparingi sa po to, zeby cwiczyc taktyke, a to czy przegramy 5:0 czy wygramy 5:0 nie ma zadnego znaczenia.
LookAsh pisze:Nawet Niemcy nie maja aktualnie dobrej druzyny, zwyciestowo z Luksemburgiem 7-0 nic nie znaczy, sa do ogrania
Niemcy nie byli dawno tak slabi. Jesli teraz ich nie ogramy to chyba juz nigdy :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 maja 2006, 22:49

Martinho pisze:Ej o co ci chodzi z tymi amatorami Uparles sie na nich i teraz beddziesz powtarzal to caly czas Ja sie nie ciesze ze z amatorami wygralismy to mamy super forme. Ciesze sie tylko z wyniku. I daj juz z nimi spokoj...
Z amatorami graliśmy sparing i dlatego rzecz nazwałem po imieniu. Na nikogo też się nie uparłem bo pisałem o nich tylko w jednym poście i o ostatnim naszym meczu. Jak w ostatnim meczu przed mundialem znowu zagramy z amatorami to znowu użyję tego słowa jak będę chciał nabić posta :roll:

PS Mimo wszystko też się cieszę z tego wyniku :wink:
Martinho pisze:To miala byc ironia...
Aha...

Koniec tego chaosu :!:

W przed chwilą zakończonym odcinku 'Szymon Majewski show' była parodia Janasa z tym jego zachrypniętym (a możę przepitym :wink: ) głosem. Trener prosił o doping dla piłkarzy i mówił że o strzykawki nie mamy co się martwić bo on już je zakupił :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 maja 2006, 17:43

Sklad Polski na mecz z Kolumbia:

Boruc - Baszczyński, Jop, Bąk, Żewłakow - Kosowski, Sobolewski, Szymkowiak, Krzynówek - Smolarek, Żurawski

zrodlo: kadra.pl

Niespodzianek brak ;) No moze brak Rasiaka w wyjsciowym skladzie, ale Smolarek wcale gorszy nie jest ;)

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 30 maja 2006, 17:48

Trener Pawel Janas podal sklad Polski na towarzyskie spotkanie z Kolumbia, ktore niedlugo rozpocznie sie na Stadionie Slaskim.Sklad polskiej kadry:

POLSKA: 1. Artur Boruc - 4. Marcin Baszczyński, 2. Mariusz Jop, 6. Jacek Bąk, 14. Michał Żewłakow - 7. Radosław Sobolewski, 5. Kamil Kosowski, 10. Mirosław Szymkowiak, 8. Jacek Krzynówek - 9. Maciej Żurawski, 15. Euzebiusz Smolarek.

REZERWOWI: 12. Tomasz Kuszczak (bramkarz), 22. Łukasz Fabiański (bramkarz), 3. Seweryn Gancarczyk, 11. Grzegorz Rasiak, 13. Sebastian Mila, 16. Arkadiusz Radomski, 17. Dariusz Dudka, 18. Mariusz Lewandowski, 19. Bartosz Bosacki, 20. Piotr Giza, 21. Ireneusz Jeleń, 23. Paweł Brożek.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 30 maja 2006, 17:51

A oto sklad reprezentacji Kolumbii na mecz z Polska:

KOLUMBIA: 12. Luis Enrique Martinez - 3. Alvaro Nasera, 5. Andres Orozco, 6. Fabian Vargas, 7. Luis Yanes, 8. Javier Arizala, 11. Elkin Murillo, 13. Fredy Guarin, 18. Jamie Castrillon, 19. Pablo Pichon, 25. Jose Moreno.

REZERWOWI: 1. Oscar Cordoba, 2. Jose De La Cuesta, 4. Oscar Passo, 9. Hugo Rodallega, 10. Malhar Moreno, 14. Luis Perea, 15. John Viafara, 16. Elkin Soto, 17. Jairo Patino, 20. Steven Velez, 23. Edwin Valencia, 24. Haydar Pallacios.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 maja 2006, 18:53

Janas good bye

Beznadziejna gre Polkakow w meczu z Litwa uzasadniali tym iz nie bylo liderow, czyli pierwszego zespolu :!:
A co teraz bedzie :!: bo gra nie wyglada zbyt rozowo :!: no moze jest kilka przeblyskow ale to wszytsko jest grane na stajaco :!: nudny futbol
A bramka to istny "majstersztyk" - w sumie byl rykoszet ale widac ze Boruc nie jest zbyt zwiny na linni, niby slisko ale mysle ze inny bramkarz (czyt. o mniejszych gabarytach "nie wpadlby w poslizg")
Cos mi sie wydaje ze Janas pozaluje jeszcze niektorych decyzji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”