AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7512

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2026, 17:02

Tu przykład z brzegu chociażby. Gość po raz pierwszy od kilku lat wydał więcej kasy. Oczywiście to, że z własnego portfela to wierutne kłamstwo no ale cóż X przyjmie wszystko.

I tak jak pisałem - nie winę go. Ba nawet obserwuje go. Ale gość smaruje Cardinale jak może. Oczywiście czerpiąc z tego korzyści.

Seba82 czytając to wszystko o Hutchinsonie i później na bazie tego budując swoją opinię i przestawiając ją tutaj…. Nie masz de javu z przed kilku lat i Emersona, Moraty, Musaha, itp. gdzie praktycznie każdy wiedział że to nie ma prawa wypalić a robiłeś wszystko by uwierzyć że to ma sens?

Mam nadzieję, że jestem w błędzie i ktoś mi pokaże środkowy palec w lecie za rok, ale Hutchinson to śmierdzi właśnie takim dealem na kilometr.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2026, 17:03 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1974

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 sie 2026, 17:03

seba82 pisze:
30 sie 2026, 16:41
Conrado pisze:
30 sie 2026, 16:35
że będziemy brali tylko jakościowych piłkarzy a nie to będziemy brali też koty w worku ale na wypożyczenie
No właśnie tak się zadziało zapewne z braku innych możliwości.
Fajnie, tylko gdzie oni byli przez całe okienko ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2026, 17:09

Tu kolejny. Omari to ani nie jest jakiś tier1 czy tier2 zawodnik ani jakoś młody gracz o potencjale.

Ja nie mówię, że to stary zawodnik ale on rocznikowo za pół roku będzie miał 24 lata. Oczywiście zdarzają się wyjątki typu Toni, ale ogólnie w dzisiejszych czasach 23-24 letni zawodnik to już w miarę ukształtowany gracz.

Nie wiem jaki był hype na niego za młodu, ale jeżeli gość ma 23 lata, jest ofensywnym graczem i liczbowo wygląda tak jak wygląda to serio coś jest nie tak.

I jakoś w te “odbudowanie” lub “wydobywanie” potencjału nie wierzę bo już za wiele razy o tym czytałem a później tak jak pisałem - mamy to co mamy teraz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2026, 17:11

Conrado pisze:
30 sie 2026, 17:03
seba82 pisze:
30 sie 2026, 16:41
Conrado pisze:
30 sie 2026, 16:35
że będziemy brali tylko jakościowych piłkarzy a nie to będziemy brali też koty w worku ale na wypożyczenie
No właśnie tak się zadziało zapewne z braku innych możliwości.
Fajnie, tylko gdzie oni byli przez całe okienko ?
Testowali naszych graczy licząc, że nagle staną się piłkarzami.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2026, 17:15

mete pisze:
30 sie 2026, 17:02
. Oczywiście to, że z własnego portfela to wierutne kłamstwo no ale cóż X przyjmie wszystko.
Nie wiem czy w tych odpowiedziach czy przy okazji innego posta/podcastu to wyszło. Post brzmi jak brzmi, chcąc czepić się słówka to można soe faktycznie czepić. Natomiast chodziło o to, że RedBird spłacił Elliota i wyszedł spod FFP, więc nie musi szukać budżetowych rozwiązań jak do tej pory gdzie nikt nie przyjdzie dopóki nikt nie odejdzie, bo budżet na to nie pozwala. Czy i ile on faktycznie wpompował jako właściciel to wyjdzie w kwitach, natomiast Milan sam nie zarobił na transfery Ramosa, Gili i Moreiry. Tym bardziej że za free oddajemy prawie każdego,poza Leao.
mete pisze:
30 sie 2026, 17:02
Seba82 czytając to wszystko o Hutchinsonie i później na bazie tego budując swoją opinię i przestawiając ją tutaj…. Nie masz de javu z przed kilku lat i Emersona, Moraty, Musaha, itp. gdzie praktycznie każdy wiedział że to nie ma prawa wypalić a robiłeś wszystko by uwierzyć że to ma sens?
Widzisz, znów trochę przekreciłeś. Ja nie napisałem że wierzę, że posadzi RLC na ławce czy że okaże się lepszy nawet niż Saelemakers albo Estupinian.
Była tu rozmowa, że strzelił tylko 4 gole, była? Natknąłem się na post gościa, który przedstawił trochę jego karierę w innym świetle (co zresztą przepisał bądź się gdzieś dowiedział Kush). Po prostu wrzuciłem informacje na którą warto spojrzeć szerszym okiem.
Tyle,ale czasami tylko tyle jest w tym temacie aż nadto.

Nigdzie nie napisałem, że przychodzi crack,wonderkid,czy nawet jakaś pizda. Napisałem, że na papierze gra tak jak wymaga Amorim na tej pozycji i że na pewno nie był pierwszym wyborem.

No i sie zaczęło. 😆

Powinienem napisać jebany Cardinale niech wypierdala bo sprowadził jakiegoś leszcza za free na rok. Byłoby lepiej?

Mi zależy żeby Amorimowi się powiodło, więc bie widzę powodu żeby hejtować jego wybory. Nie zgadzam się z wieloma,jak pozostanie Estupiniana i RLC na przykład. Niestety tyle moge że mam wybór się wkurwiać albo się nie wkurwiać i wybieram to drugie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2026, 17:24

mete pisze:
30 sie 2026, 17:09
Tu kolejny. Omari to ani nie jest jakiś tier1 czy tier2 zawodnik ani jakoś młody gracz o potencjale
Niedługo będzie dane nam się przekonać. Chłopie, w obecnej sytuacji wychodzi że albo on by przyszedł albo nikt, więc bylibyśmy i nadal jesteśmy skazani na Rabiota i RLC tam. Nie wiem jak Ty ale ja mam już mdłości na widok RLC więc naprawdę trzymam kciuki żeby ten chłopak okazał się kozakiem choćby na tyle żeby nie musieć oglądać RLC. Jak strzeli raz na rok to już wyrówna poziom kolegi a jak będzie biegał w pressingu jak Saelemakers to już będzie upgrade kosztem RLC.
Niestety takich mamy kasztanow w ofensywie, że tu nie trzeba wiele żeby dać cos ekstra drużynie.

Po cholerę płakać nad rozlanym mlekiem, już go wzięli, wypożyczyli, i nie,to nie on jest problemem więc nie róbmy z gnoja kozła ofiarnego problemów Milanu.
Problem wymieniłem wyżej.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1974

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 sie 2026, 17:40

Podobno na chwilę obecną to że nie przyjedzie już żaden obrońca jest bardziej prawdopodobne niż to że przyjdzie ponieważ zarząd nie widzi piłkarza który podniósłby poziom tego co mamy :angry2: :roftl3:

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 219
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 30 sie 2026, 17:41

seba82 pisze:
30 sie 2026, 17:15
Mi zależy żeby Amorimowi się powiodło, więc bie widzę powodu żeby hejtować jego wybory. Nie zgadzam się z wieloma,jak pozostanie Estupiniana i RLC na przykład. Niestety tyle moge że mam wybór się wkurwiać albo się nie wkurwiać i wybieram to drugie.
Przecież mete ani nikt z użytkownikow piszących nie hejtuje tutaj Amorima ani jego wyborów, raczej można wyczuć coś wprost przeciwnego, czuć wiarę w Portugalczyka.

Chłopaki pisza, że ten Anglik to raczej nie jest żaden pierwszy, drugi ani trzeci wybór. Ktoś na X wrzucił liczby jak to Hutchinson idealnie pasuje profilowo i bronisz tego ruchu jak niepodległości, pomijam fakt, że statystyki to jest taki temat, że da się nimi udowodnić praktycznie wszystko w zależności co ktoś chce wykazać - wystarczy traktować je wybiórczo. Po co zakłamywać rzeczywistość - ten transfer na dzień dzisiejszy to jest zwyczajnie znak zapytania i tyle. Wiadomo, że to piłka i wszystko jest możliwe, nagle typ odpali i okaże się super wzmocnieniem, nie można tego wykluczyć. Reszta to gdybanie. A to czy będziesz pisał, że ten ruch jest ok, czy że ten ruch jest nie ok, nie ma żadnego znaczenia czy Amorimowi się uda czy nie. Nie chodzi o hejt a o rzetelną ocenę sytuacji i tyle.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2026, 17:41

Przecież z Lecce ten łepek by podniósł, niech oni nie cudują,bo akurat brak obrońcy może nas kosztować sporo punktów do zimy.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2026, 17:44

Matrixxx pisze:
30 sie 2026, 17:41
Po co zakłamywać rzeczywistość - ten transfer na dzień dzisiejszy to jest zwyczajnie znak zapytania i tyle. Wiadomo, że to piłka i wszystko jest możliwe, nagle typ odpali i okaże się super wzmocnieniem, nie można tego wykluczyć. Reszta to gdybanie. A to czy będziesz pisał, że ten ruch jest ok, czy że ten ruch jest nie ok, nie ma żadnego znaczenia czy Amorimowi się uda czy nie. Nie chodzi o hejt a o rzetelną ocenę sytuacji i tyle
[k****] czy Ty w ogóle czytasz do czego się odnosisz? Napisałeś to samo co ja innymi słowami.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 219
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 30 sie 2026, 17:49

seba82 pisze:
30 sie 2026, 17:44
Matrixxx pisze:
30 sie 2026, 17:41
Po co zakłamywać rzeczywistość - ten transfer na dzień dzisiejszy to jest zwyczajnie znak zapytania i tyle. Wiadomo, że to piłka i wszystko jest możliwe, nagle typ odpali i okaże się super wzmocnieniem, nie można tego wykluczyć. Reszta to gdybanie. A to czy będziesz pisał, że ten ruch jest ok, czy że ten ruch jest nie ok, nie ma żadnego znaczenia czy Amorimowi się uda czy nie. Nie chodzi o hejt a o rzetelną ocenę sytuacji i tyle
[k****] czy Ty w ogóle czytasz do czego się odnosisz? Napisałeś to samo co ja innymi słowami.
Jest dokładnie odwrotnie - to Ty nie rozumiesz, co użytkownik mete stara Ci się od wczoraj wytłumaczyć. Ja aż takiej potrzeby nie mam aby zbawiać świat, więc niech będzie, że to Ty masz rację :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2026, 17:52

Seba82

Może inaczej.

Za czasów Gallianiego przychodził taki łepek i każdy wiedział co się święci i było jasne panic buy.

Teraz przychodzi taki łepek i mamy statystyki, profil taktyczny, underrated, wina trenerów, late boomer itp.

To nie jest żaden tak na Ciebie ale to wszystko jest po prostu śmieszne i na siłę robienie jakieś teorii, że to ma jakiś sens. Gość jest po prostu przeciętniakiem i przychodzi tylko dlatego, że albo nie ma pieniędzy (zakładam, że liczyli że coś zarobią na naszych poprzednich transferach typu Hutchinson) albo przespali okienko. Cokolwiek się wydarzyło nie wiem.

Ja też życzę jak najlepej Amorim bo koniec końców chce dobra Milanu, ale zdrowy rozsądek jasno podpowiada że takie operacje nie działały i nie będą działać. Przerabialiśmy to multum razy.

Wracając do finansów - Milan było stać na Moreira, Ramosa i Gile. Jest duże prawdopodobieństwo, że finansowo będziemy na 0 na koniec okienka.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2026, 17:59

Matrixxx pisze:
30 sie 2026, 17:49
nie mam aby zbawiać świat, więc niech będzie, że to Ty masz rację
Sęk w tym, że ja o żadnej racji nie mówię. Wrzuciłem tylko info dlaczego to nazwisko i raptem wielkie hur bur Seba uważa go za zbawcę ofensywny Milanu. Przez 3 strony piszę mniej więcej to samo co Ty napisałeś w podsumowaniu. Ja w zaden sposób nie bronię tego transferu bo nie za bardzo mam czym i jak,bo nie znam gnoja, natomiast narracja Wasza stawia mnie jako obrońcę tylko dlatego że nie wyzywam Tu zarządu i całego świata bo wzięli jakiegoś gnoja.

Amorim szuka jeden typ piłkarza na "10" ,inna sprawa że zaczęło się od Endricka a skończyło na 1374382 nazwisku tego to gnojka. To też moja wina?

W tym składzie nie powinno być RLC ani Saele jako opcji na ofensywnych pomocników i tu jest większy problem niż jakiś wypożyczony gnój. A skoro nie zamierzają kupić lepszych a tych wyjebać to zbrodnią jest, że człowiek ma nadzieję że taki nołnejm przyjdzie i wygryzie jednego czy drugiego?
Tyle.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2026, 18:20

mete pisze:
30 sie 2026, 17:52
To nie jest żaden tak na Ciebie ale to wszystko jest po prostu śmieszne i na siłę robienie jakieś teorii, że to ma jakiś sens.
Bazując akurat na całym internecie to zgadzając się z Tobą transfer Gili,Moreiry i Ramosa też nie miał żadnego sensu,czy tylko jak przychodzą duże nazwiska to wtedy ma sens?
Bo mi się wydaje, że na każdą z tych pozycji szukali konkretnych charakterystyk a nazwiska szły za tym dopiero. Czemu Gabriela Jesusa nie wzięli za 10 mln w takim razie? Duże nazwisko przecież.

To wszystko ma sens, przynajmniej dla trenera, tylko nie zawsze nazwiska się losują jakie kibice by chcieli.

Oczywiście że ten gnój to jest jakaś tam n-ta opcja,ale póki co nie ma żadnego innego info żeby nie było to zgodne z linią taktyczną Amorima. w tym sensie teb transfer różni się trochę od panic buy za czasów Gallianiego,gdzie był dostępny Eriksen potrzebny wtedy jak woda rybie a Galliani kupił Matriego,albo wcisnęli Allegiremu Boatenga bo Silvio tęsknił za cyckami Mellisy Satty.

Ja rozumiem o co Ci chodzi, tylko teraz twierdzisz że wypożyczyli gościa który kompletnie nie pasuje trenerowi na pozycję na którą go wzięli. Co jest trochę naciaganiem teorii pod dalsze krytykowanie.
mete pisze:
30 sie 2026, 17:52
Gość jest po prostu przeciętniakiem
Nigdzie do tej pory nie stwierdziłem że jest jakiś zajebisty. Podałem tylko dalej info, że to nazwisko (co zresztą potwierdzają media) było w kręgu zainteresowań i z jakiego powodu, bo sam nie wiedziałem.
Po to jest forum, żeby dyskutować i dzielić się informacjami i tylko to zrobiłem.
Potem czytam że bronię tego transferu jak niepodległości, bo nie mając na kim wylać żali za niespełnione oczekiwania wylewacie na mnie, potem pisząc dokładnie to samo co ja o tym transferze (że niewiadoma, w dużym skrócie) inaczej ubierając w słowa.

No jeśli wydali pieniądze wszystkie to w takim razie od początku to okienko jest źle zorganizowane. Sam Ramos za 70 mln problemów nie wyleczy. Trzeba było zacząć od tyłu a nie najpierw rzucać budżet na napastnika

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2026, 18:27

Seba82 nie mam zielonego pojęcia w co Ty brniesz ale aż się odechciewa.

Ramos, Moreira i Gila to żadne wielkie nazwiska fakt. Jednak:
- Gila to jeden z lepszych stoperów ostatnich lat we Włoszech, w idealnym wieku do gry na wysokim poziomie;
- Moreira jest po bardzo dobrym sezonie w lidze francuskiej wykręcając dobre liczby na skrzydle i wahadle, gość na fali wznoszącej;
- Ramos to nie lubię o tym pisać bo jak popatrzymy na rynek to nie jest to w 100 procentach prawda, ale niech będzie - przepłacony napastnik ale to wciąż gracz który strzelał dla Benfiki, PSG i Portugalii.

To są dobre transfery na papierze nie za nazwisko czy kwotę transferową a to co mniej więcej pokazali w swojej karierze i co Milan potrzebował.

Natomiast Omari to gracz który zagrał dobry sezon w drugiej lidze angielskiej i słuch po nim zaginął.

I nie wiem dlaczego nie wzięli Jesusa. Zakładam, że dlatego że ma masę problemów zdrowotnych, ma dużą pensję i ogólnie przez całą karierę nigdy nie wskoczył na poziom na który mu wróżono.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”