AS Roma (zbiorczy) - Strona 67

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 29 maja 2006, 22:23

dzieciol31 pisze:oddac Mido w wymiane do Lecce..nie chpogra w seireB

wiesz dla Romy to bylaby rewelacja ... ale wiesz Mido ma tak wybujale ego ze w zyciu sie nie zgodzi na serie B :? ... i do tego ponoc zada ponad mln euro za sezon ...

dzieciol31 pisze:ja bym sie zdecydowal na inny wariant w ustawieni

Spal nie ruszy ustawienia ... gral takim samym w Udine i bedzie gral w Romie ... sprawdzonych rzeczy sie nie zmienia ... :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 maja 2006, 22:35

Goofii w Udinese Luciano grał 3-5-2 [albo 3-4-1-2 jak kto woli] Pizarro na pivocie [cofnięty rozgrywający] - Jankulovski czy Di Natale na flankach, Muntari na pozycji rozgrywającego. Potem jeszcze Candela :) Teraz z Roma gra bardzie 4-2-3-1 jak Barca :wink: Także zmienił system :)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 29 maja 2006, 23:01

*_Zaza_* pisze:Goofii w Udinese Luciano grał 3-5-2 [albo 3-4-1-2 jak kto woli] Pizarro na pivocie [cofnięty rozgrywający] - Jankulovski czy Di Natale na flankach, Muntari na pozycji rozgrywającego. Potem jeszcze Candela Teraz z Roma gra bardzie 4-2-3-1 jak Barca Także zmienił system

Skoro tak mowisz :wink:
Czyli Udine gralo tak jak Roma za Capello ... trojka w obornia ... Candela i Cafu an skrzydlach ... 2 Dm ... Totti rozgrywajacy :)

A co do obecnego ustawienia to pasuje ono prawie w 100% do zaowdnikow ktorych obecnie mamy ... Spaletti naprawde trafil w 10 ... i dlatego sadze ze majac ten komfort warto sprowadzac ludzi pod to ustawienie a nie kombinowac :wink: ... a do pelni szczescia brakuje tylko napastnika :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 maja 2006, 23:30

Dokładnie 3-5-2 lub 3-4-1-2 jak Roma za Capello. A to obecne ustawianie Romy to juz powoli trend :wink: 4-2-3-1 - nie wiem jak to bedzie wygladało po odejściu Dacourta bo ten system pozwala gra fajnie w środku pola. Jak nie będzie Francuza a nikogo nie sprowadza [Pizarro niby ale Mancio chce niby De Rossiego wiec szanse zerowa] Wtedy chyba Simone Perrotta zajmie miejsce Dacourta na pozycji pivota. I środek De Rossi - Perrotta - Totti na rozgrywaniu. I jeden napas na szpicy. Taddei i Mancini na flankach.

Tym bardzie sie należą słowa uznania dla Spallettiego po tym co pokazał w pierwszym sezonie - i mam na myśli przedewszystkim styl gry. Urazy co jakis czas. Przesuwanie graczy na siłe a jednak grali swoje. I pokazali się z jak najlepszej strony. Po nieobecnośc Francesco - przez ten uraz - Simone Perrotta grał na jego pozycji nie raz takie mecze że hoho. Az nie jednego zadziwił bo z tej strony malo sie pokazywał. Sam wiesz jak jest - Tommasi w lini z De Rossim. A np. Taddei pod nie obecność Montelli na szpicy. Czy Mancini. Także Spalletti nie tylko poukładał Rome ale potrafił reagować na to co sie działo - tyle czasu bez napastników a ile strzelali.

Obrona tez ciekawa nie bał sie stawiac na młodego Bovo. Który miał słabsze momenty ale ten stawiał na niego twardo. I to może przynieść skutki. On ma chyba nie wiele powyżej 20 lat. Już w Parmie miał swietne mecze. Panucci odżył w tym sezonie. Mexes stał się "od zera do bohatera" :wink: Podobnie Cufre który nawet powołanie dostał na mundial dzieki grze w klubie.

Co by nie mówić pierwszy sezon pokazał że Roma dobrze trafiła ze Spallettim. Bo zrobił drużyne szybko - druzyne która wie jak grać :)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 29 maja 2006, 23:42

No wlasnie 4-2-3-1 to ustawienie daje ogromne mozliwosci i chyba dlatego tyle druzyn z niego korzysta ...

Co do Spala to powiem nieskromnie ze od poczatku sezonu wierzylem w niego i mimo pocztakowych niepowodzen widzialem ze cos osiagnie 8) .

W zblizajacym sezonie dojdzie jedna wazna rzeczy - wartosciowi zmiennicy. Pomysl jaka bedzie rywalizacja na bokach obrony : Panucci z Casstetim i Cufre z Tonetto. Co wiecej i Cassetti i Tonetto moga powalczyc w miare potrzeby od miescje na skrzydle - wszytsko zalezy jak ich bedzie widzial Spal.

Bovo to jest moj cichy faworyt i bardzo mnie cieszy ze juz w 2 polowie sezonu to on byl 1 obornca wchodzacym z lawki a nie Kufour. Znakomiat alterntywa dla pary Mexes - Chivu a ona ma preciez tylko 22 lata ... tylko czasami ma jeszcze takie dziwne zagrania ... jak faul na karnego w 90 minucie meczu Milan - Roma :? i jeszcze czerwien za to dostal .

Srodek pomocy to sprawa oczywsiat ... odszedl Dacourt ale miejmy nadzieje ze mlody Faty poradzi sobie jak bedzie musial wchodzic. Alternatywa na skrzydla dla Manciniego i Taddei to narazie tylko mlody Rosi ( kolejny moj faworyt :) ) ale jak wiadomo Di Natale tez potrafi pobiegac na flance :lol: .
Dla wzmocnienia konkurencji na flankach widzialbym bardzo chetnie Semioliego i mysle ze przy dobrym pocztaku moglby pokusic sie o wygryzeinie Tadei ze skladu ktory mimo ze zaliczyl dobry sezon nie dokonca mnie przekonuje .

Atak narzie wielka niewiadoma ... oby jak anjszybciej sie wyjasnila ta sprawa :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 maja 2006, 0:09

Ten system pozwala i atakować z głowa i bronić z głowa :wink: Jest bezpieczniejszy niż takie ofensywne 4-3-3 a skutki są podobne. Luciano od poczatku postawił na ten system wiec nic dziwnego że poczatek sezonu był słaby - zwłaszcza że on był nowy i gracz musieli mu zaufać. Potem odzyskali radośc z gdy - ale nie dziwie sie po takich meczach jak Inter Roma na Giuseppe Meazza [2:3] to tylko sie cieszyc i bawić gra. Bramka [cudo-czapki z głów] Tottiego :] Choć w tym meczu się Doni nie popisał :roll: pamietam też wolnego Adriano niczego sobie.

Co to nowych nabytków to masz racje zwieksza rywalizacja ale wątpie by np. Casstetti teraz jeszcze wygryzł Panucciego. Będzie go naciskał bo to ciekawy piłkarz - hasał za czasów Zdenka też w pomocy jak piszesz - zreszta Max Tonetto w Milanie czy Sampdori grał tez chyba w pomocy :wink: Oni zwiększa nie wątpliwie rywalizacja i dadzą jak cos oddech grają pierwszego składu. Środek Mexes - Chivu podstawowi - i Bovo [czerwień słuszna :P ale to bardzie Gila wymusił tą zastawką taka realcje Cesare :wink: jak bym go nie winiuł] w obwodzie - coś sie mówiło że Kuffour odejdzie wiec Romy chyba sprowadzi jakiegos środkowago obrońce. Prawde mówią szkoda że młody Cannavaro wybrał rodzinne Napoli bo był do wyrwania za free. A tak by mógł cos grać w Coppa z Bovo :wink:

Wiesz wątpie by odrazu stawiali na mlodego Faty. Bardzie będzie też zwiększał rywalizjacje tylko On jak np. Aquliani to przyszłosć Romy. Flanki Rosi i ewentualnie Di Natale [jak zawita] ale jak wspomnielismy Tonetto czy Cassetti tez grajli na tych pozycjach - to są tacy fałszywi skrzydłowi. Na pewne gożej sie prezentuja w ofensywie niz np. Mancini ale zawsze to dodaktowe rozwiązanie. Tym bardzie że nie zawsze trzeba atakować :wink: Macie jeszcze tego gracza z Hondurasu ? Alvareza :) A jak piszesz Franco Semioli jeszcze i tez łączony z Roma :] W Romie ma wieksze szanse na gre. Nie wiem ile ma tal ale chyba jeszcze ma przed soba troche gry.

Na napastników przyjdzie czas :!: Pewnie jutro coś prasa wymyśli. Obdagaliśmy dziś co się dało :) Od transferów po ustawienie i przyszły sezon :) Pozdro

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 30 maja 2006, 12:32

Wlasnie czytam w sprawie Ferrariego..w koncu prawdopodobnie wraca do na teraz...nie chca go tam w Evertonie...(malo tam gral)..i pojawily sie pogloaski jakoby Villareal, chcial naszego defensora..i tu powstaje pytanie...sprzedac?! czy zsotawic?! pamietajmy ze swego czasu gral w rep...obranca naprawde z duzym potecjalem..no ale jak sobie przypomne zeszly sezon, kiedy sie potykal o wlasnie nogi..hmmm bede z niego ludzie?!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 maja 2006, 12:51

A no tak macie przeciesz Ferrariego - i to on może tworzyć pare rezerwowych stoperów z Bovo. Dwóch młodych defensorów z przeszłoscią na Ennio Tardini :wink: No Ferrari nie taki młody juz :P bo ma chyba wiecej lat niz Cesare. Jak Spalletti zatrzyma Matteo to pewnie cos w nim widzi. Bo nie wierze w to że jak na siłe chcieli by go sprzedać to nie znalazł by sie kupiec. Takie Palermo czy nawet Parma. W Evertonie nic nie pokazał - dosłownie - to był jeden z najgorszych transferów Premiership :roll: Ale to nie nie skreśla. Bo jak pisze zapowiadał sie nieźle, miał papiery na dobrego obrońce, jednak czasem miał takie interwencja że :roll:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 30 maja 2006, 13:05

*_Zaza_* pisze:jednak czasem miał takie interwencja że
tego sie u niego boje... kidy do nas przychodzil byl uznawany zajeden z najlepszych wloskich talentow... nie bez powodu Trap powolywal go do Rep..w koncu pojechal nawet na euro..to juz o czyms swiadczy...ale gdzies sie w tej swojej pilkarskiej karierze zagubil... zaczely sie tak fatalne interwencje...ze nawet jestem skolnny powiedziec ze nie jeden mecz przgralismy wlasnie przez jego blad...trudno, sie mowi..poszedl do Evertonu...ktory walczyl wtedy w eliminacjach do LM.. nie gral kompletnie nic...a jak gral to dno..tak jak to mialo miejse u nas..teraz wraca..i co?! Spal jest wstanie zrobic z niego drugiego Mexesa?! ma potencjal to napewno..tego mu nikt nie odbrze...mysle ze pod dobrym okiem, moga byc z niego ludzie...Kuffour prawdopodobnie odejdzie...wiec ja bym sprobowal oszlifowac Mateo...moze wroci do poziomu z przed paru lat?! warto zaryzykowac jest mlody i zdolny:) takich nam w Rzymie potrzeba :wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 30 maja 2006, 13:07

Tak tak ... Ferrari powinien zostac a Kufour odejsc ... juz nawet sie pojawiaja ciekawe plotki - ponoc negocjuje z Werderem a dzis czytam ze Wenger go chce na nastepce Cambella :lol: .
Roam potrzebuje 4 DC zeby miec juz optymalna linie oborny... wiadomo Chivu kontuzjogenny a Mexes czerwienie za czesto lapie wiec potrzeba tych zastepcow ... poza tym sezon dlugi a w CI tez musi ktos grac.
Tak ja mowi Zaza jak Spal cos w nim zobaczy to zostanie ... a co do ploty ze ma isc do Villareal to tam predzej sie Matrixm interesuja a Ferrari to taka opcja mocno rezewrowa

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 30 maja 2006, 13:14

goofii pisze:dzis czytam ze Wenger go chce na nastepce Cambella
to sie troche przeliczy...ze rszta my tez sie przliczylismy..(przynajmniej ja) liczylem na cos wiecej z jego strony..ale on najwyrazniej w Bayernie sie juz wypalil..;/

goofii pisze:Ferrari to taka opcja mocno rezewrowa
ale zawsze ktos go chce;) jakby nawet Spal w nim widzial dno.(w co nie wierze) to jest jakas opcja na sprzdaz/wypozyczenie?!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 maja 2006, 13:20

Z jednej strony porównanie gry Mexesa i Ferrariego nie ma sensu. Bo Francuz pod okiem Guy Roux tworzył z Boumsongiem [obecnie Newcastle] pare najlepszych defensorów młodego pokolanie w europie. Moim skromnym zdanie oczywiście. Ale sytuacja po zawieszeniu Mexes jest podobna jak Ferraiego - obaj musieli sie odbudować i coś udowodnić. Francuz juz to zrobił to w tym zakończonym nie dawno sezonie był jednym z najlepszych defensorów ligi.

Kuffor - Kanonier ? to ciekawe :) Chyba bardzie znów Bundesliga - tam go znają - A to ciekawe szukają obrońcy dla Wengera - Ja już czytałem że Sol Campbell wyląduje w Turcji, Francji, Włoszech wiec coś to bardzie chcą sprzedać :wink:

Tacchinardi zrobił dobra reklame Włocha na El Madrigal :wink: Wiec kto wie może i Materazziego kupią. Wypożycza ? Cos mi mówi że Żłotka Łodz Podwodna właczy sie do walki o innego Włoch - Fiore :) Z Valencją szybko może sie ugadać. Tym badziej że ich defensor Golzalez ma wyrobiona marke w La Liga i nie jeden klub go chce.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 maja 2006, 14:05

*_Zaza_* pisze:Kuffor - Kanonier ? to ciekawe Smile Chyba bardzie znów Bundesliga - tam go znają - A to ciekawe szukają obrońcy dla Wengera - Ja już czytałem że Sol Campbell wyląduje w Turcji, Francji, Włoszech wiec coś to bardzie chcą sprzedać
:think: pierwsze słyszę o Ghanijczyku. Źle mu w Romie ?
Nawet jak Sol odejdzie, co jest bardzo możliwe, nie sadze, abyWernger sprowadził jakiegos doświadczonego obrońcę na jego miejsce. Marzy mi się Kompany, ale o nim nic nie słychać, myślę, że następca Sola bedzie młody i zdolny. Bo przeciez w obronie rzadzi Kolo Toure i tak pozostanie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 maja 2006, 14:18

Fieldy szkoda [dla Ciebie mi. ] że King podpisał nowa umowe z Kogutami :wink: Poszedl by scieszką Sol'a :]

Czy mu źle w Romie ? hmm na moje oko nic nie pokazał w Romie Ghanijczyk wiec wiesz - Roma problemu nie zrobi. Znajdzie lepszego w jego miejsce.

Swoją drogą to nie temat do tego ale dziwne ze tak Sol'a sprzedają. :roll: On nadal dużo wnosi dla zespołu i jest Anglikiem :) wiec nie wiem czemu lata ? nie wierze :P

Teraz piszą Sol w Juve :roll:

Hunter pisze mi że Simone Perrotta kontuzjowany :? ponoc coś z kolanem :? ale lipa

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 30 maja 2006, 14:20

fieldy pisze:Źle mu w Romie ?
Zle...po pierwsze nic nie gra...a po drugie byl wziety na rok za darmo..wiec tez za darmo odejdzie;) W Romie nie czyje sie najlepiej z tego wzgledu, ze ma malo okazji do gry..z reszta sam Bayern dobrze wiedzial co robi nie podpisujac z nim konraktu..mial swoje 5 minut wlasnie tam i juz ich nie powtorzy...:) a swoja droga troche konfliktowy;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”