Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 83

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 maja 2006, 20:11

Wiesz już napisałem troche odnośnie Twojej [pierwszej czeście] wypowiedzi Tomusmc ale wykasowałem to bo uznałem że nie ma sensu. Szkoda że jak zwykle wybrałeś to co chciałeś :P Jednak wiesz co jest najlepsze że w tym momencie lata mi ten skandal już koło dupy. Bo w tym momencie każda informacja trzeba przyjmować z dystansem. Jestem przekonany w 100% że Rossonerim nic nie grozi i ide nawet o zakład - ostatnimi czasy Juventus próbował się bronić, co wyszło mu tylko chyba w Polsce wśród fanów Juve za "10":? Taktyka była prosta rzucić swiatło na inne kluby. Imm wiecej podejżeń tym miejsza kara. To w jakimś [mały] stopniu się udało choć to nie opinia publiczna zdecyduje [a szkoda bo już by Was nie było :] Jest możliwe że do 25 czerwca zapadna wyroki w tej sprawie i wtedy wrócimy do tematu. Mam nadzieje że ukaraja wszystkich winnych temu że teraz Calcio jest na dnie. A jak byś choć troche był w temacie to byś wiedział co grozi Juve jeśli zdegradują Viola, Lazio, Milan czy nawet Livrono :] Zapisy rozmów były podane prasie w całośc teraz to juz jechanie na sensacji :] ale co nie pisza na JP ? opini innych dzienników ?
*_Zaza_* pisze:Mam prośbe mógł byś zabłysnąć i znaleść liste ludzi oskażonych w procesie Calciopoli ? Z prokuratur w Turynie Neapolu Mediolanie i Rzymie - Prosze Cie o.k ? nie dawno może było ja zobaczyć. Jak znajdziesz to przeczytaj nazwiska i zamilcz o.k ? milcz

Działaj Jasiu :P działaj :P

Pamiętaj głeboko wierze w to że Włoski football wylecz raka :? Nawet jak mieli by zabić Moggiego to warto. Bo serie A to coś wiecej niż liga. A cała sytaucja została przez działaczy Milanu wyjaśniona już dawno. [nadal pracują :]] Wiec albo pokaże kogo oskarżają albo nie zaczynaj tematu ? o.k - Ja mam kontrakt z Milanem do końca życie - i jest to piękne życie :]

Pozdrawiam i życze powodzenia - przyda sie ....

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 maja 2006, 20:24

*_Zaza_* pisze:ale wykasowałem to bo uznałem że nie ma sensu
To po co zaczynałeś?
*_Zaza_* pisze:Jestem przekonany w 100% że Rossonerim nic nie grozi
Możliwe, że tak jest. Ja jednak dalej twardo stoje przy swoim, że jeśli są winni to muszą ponieść karę. To samo tyczy się reszty klubów, chcecie czyste Calcio? To będzie czyste bez połowy klubów czy tylko bez Juve.
*_Zaza_* pisze:ostatnimi czasy Juventus próbował się bronić, co wyszło mu tylko chyba w Polsce wśród fanów Juve za "10"
Ty jesteś fanem Juve? :shock:
*_Zaza_* pisze:Taktyka była prosta rzucić swiatło na inne kluby. Imm wiecej podejżeń tym miejsza kara
Z tego co wiem to prokuratura przechwyciła rozmowy Milanu z sędziami. Juvenmtus nie zrzucał winy na inne kluby żeby się bronić, wszystko jest na taśmach.
*_Zaza_* pisze: ale co nie pisza na JP ?
Nie czytam informacji z tego portalu i nie udzielam się na forum więc nie pisz skoro nie wiesz.
*_Zaza_* pisze:Działaj Jasiu
Jest tu jakiś Jaś? :lol: Nie wiem gdzie szukać tej listy, ale myślę, że 25 czerwca powiększy się ona o grono osób, jeśli możesz to sam ją podaj skoro wiesz gdzie jest, umiesz przecież Włoski to poszukaj
*_Zaza_* pisze:Bo serie A to coś wiecej niż liga
No masz racje, to tlen, a tlen = Milan czyż nie? :think:
*_Zaza_* pisze:A cała sytaucja została przez działaczy Milanu wyjaśniona już dawno
Nie przekonały mnie te wyjaśnienia :naughty:
*_Zaza_* pisze:Ja mam kontrakt z Milanem do końca życie
Sprzedałeś duszę? wiesz co, takie teksty nie za bardzo pasują do poziomu forum :angry2:

Wiem, że dzielenie tekstu jest złe, ale na posty Zazy ciężko jest odpowiedzieć inaczej :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 maja 2006, 20:45

O ludzie :? czemu mi to robisz ? w zasadzie powinnem już zakończyć "rozmowe" wiesz dla czego ? Moje posty nie składaja się z dwóch zdań które - z czego na jedno pasuje co nie którym :roll:

Dobra jest, to czy Cie przekonują zapewnienia działaczy czy prasowe komenatrze to już nie mój problem. W tym momencie pozostaże nam czekać. Od jakiegos czasu prasa nie przynosi nic nowego. Bo jak byś zwrócił uwage to te rozmowy [bo za pewne do nich pijesz] były wcześniej. Teraz to polega na zabraniu je przez dana gazete i jechaniu na sensacji. Ale to ich problem. Zapisy rozmów są dostepne. I były wczesniej. I jesli z nich by coś naprawde wynikało to oskarżyli by kogoś z wyżej postawionych działaczy Milanu. A czemu tak nie jest ?

Mało kto teraz jest w stanie sie połapać, dla tego uważam że trzeba czekać. Duże liczba ludzi już zdegradowała Juventus - i nie mam na myśli kibiców innych klubów bo to było do przewidzenia. Sytuacja jest tego typu że jeśli Ty uważa ze są taśmy na których jest coś na Milan to w tym momencie powinnysmy rozmawiać o Starej Damie jak o przeszłośc bo przecie na koncie mają - transfery, finanse, doping, ustawki i jeszcze by się znalazło. Ten proces sie nie zakończy "jutro" [niestety:?] jednak będzie inaczej niz z EPO - bo poprostu musi być. Mi. przez marzenie o organizacji EURO. Wtedy tylko Juventus był na dnie teraz cała instytucja o nazwie Serie A. Ja ja czytam że to może miec nawet wpływ na transfery [odstrasza młodych] itd to wybacz ? chyba nie sądzisz że jako fan calcio bym był innego zdania niż winnych skazać - obojetnie kto to będzie. Bo tylko mocne wyroki przywróca tej piękne lidze blask. Dusze ? Nie sprzedałem - sam wybrałem. I chyba wyjasnilismy wszystko jak cos to napisz inaczej prosze Cie ...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 maja 2006, 0:34

Zaza piszesz tak jakbym twierdził, że Juve nie jest winne. Degradacja będzie i jestem pewien, że na to zasłużyli. Nie mam zamiaru ich bronić bo wierze, że da to im do myślenia i powstanie nowy Juventus. Nie wiem ile lat to będzie trwało, ale poczekam bo jestem cierpliwy. Na EPO nie było wystarczających dowodów, a tutaj jest i to bardzo dużo.

Jeśli chodzi o czekanie to masz racje, nie mamy innego wyboru bo i tak nic nie zmienimy. Wszystko zależy od sądu i prokuratury, ale jestem praktycznie pewien, że niżej niż do Serie B nie spadną. Degradacja do niższej klasy rozgrywek tak wielkiego klubu jak Juventus jest karą najcięższą, tym bardziej, że nigdy nie spadli dlatego nie wiem co masz na myśli twierdząc, że 'tylko mocne wyroki przywróca tej piękne lidze blask'. Juventusu jako nazwy czy piłkarzy nie wolno się czepiać tylko zarządu, który się zmienia. Oczernili histoię klubu robiąc z nich mafię dltego Bianconeri powinni się odrodzić na nowo. Ludzie muszą zapomnieć o nich na jakiś czas. Plamy nie spirą, ale będzie się inaczej na nich patrzeć jako, że 'odsiedzą' wyrok, takie jest moje zdanie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 maja 2006, 11:51

Nie pozostaje mi nic innego jak się z Tobą zgodzić. Bo w tym momencie ja osobiście zauważyłem że juz temat Calciopoli traci swoją moc - że tak powiem - mówie oczywiście o prasie i mediach. Tylko podrzędne dzienniki jaką na sensacji. Jeśli "Fakt" napisz na nasz wielki vice-premier Lepper jest pedałem to ten sam "Fakt" musi potem ciągnąc temat - musi napisać co mu grozi. I podobnie jest teraz z kolejnymi informacjami. Choć one już tak naprawde nic nie zmienią bo teraz czas na prokurature - sądy. Jak sam zauwazyłe degradacja dla Juve była by czymś strasznym. Sa co prawda fani calcio którzy uważają że to im wyjdzie na dobre. Pozbędzie się Stara Dama tej etykietki które jest przy ich znawie od lat. I trudno z tym sie nie zdzodzić.

Jak nie dawno zauważył korespondent Canal + w Rzymu. A w zasadzie przypomniał - Włoch to jedyny chyba kraj gdzie piłką się intereują ludzie od premiera bo sprzedawce owoców. I każdy może mieć swój klub jak ma kase. Moratti jeden z najbogadszych ludzi w Itali, właściciel koncrnu Pirelli = Inter. Berlusconie przez 3 kadencje premier Włoch i najbogadszy człowiek w kraju, ma chyba najwiekszy koncenr medialne = Milan Juve i właściciele największe koncernu motoryzacynjego w Itali i nie tylko, Viola i gigancie na rynku obuwniczym. I kilka innych interesów. Roma podobnie choć nie wiem czym zajmuje sie pan Sensini i jego piękna córka :D i może by tak dalej. A pamietamy jak skończyło Lazio ? jak Parma ? Także to to naprawde jest winny w tym kraju nigdy nie bedzie wiadome. Bo winny są ci co wpadli.

Ostatnio jeden z przyjaciół który jest anty calcio :P chciał mie przekonać że co klub to inna mafia :P Tym bardzie jak sie patrzy na to co sie dzieje. Ale równie dobrze może powiedzieć dobra mafia chroni tak swój interes że nie sa w stanie ich usadzić. A na przykładzie Calciopoli zastanawiam sie jak Milan mógł kupować mecze skoro przegrwał scudetto ? Skoro Galliani jest prezydentem Lega Calcio i to było by za proste ...

Moggie jest jak Zdenek Zeman - jedni go kochają inny nie nawidzą - kto i dla czego to sam wiesz. Może Luciano nastąpił komuś na odcisk ? a może zaczą nie z tym kim mógł ? tego nawet wyrok nie wyjaśni bo głupi przykład z Polskiej rzeczywistośc. Patrz Tygrys Rywin :wink: ile było spekulacji ze to ludzie SLD stali za ta ustawa ? itd...

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 31 maja 2006, 18:50

Mauro German Camoranesi nie ma zamiaru opuszczać Juventusu.
Pomocnik Bianconerich i reprezentacji Włoch, podobnie jak inni piłkarze Fabio Capello, stanął przed dylematem: Co zrobić, jeśli Juve zostanie zdegradowane do Serie B? Zostać w Turynie czy odejść z klubu?
"Mój kontrakt z Juve ważny jest jeszcze przez trzy lata. Zamierzam to uszanować i wywiązać się z niego, nawet jeśli miałbym grać w Serie B" - zdecydowanie zapewnił Camor.
"W Turynie czuję się dobrze, podobnie jak i moja rodzina" - dodał
:brawo: :brawo: :brawo:

Kolejny piłkarz deklarujący chec gry w Serie B. Zostan z nami Mauro :!:
Zarząd odszedł, z ktorym chyba bym Camor skłucony wiec zostaje.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2856

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 31 maja 2006, 19:06

noo powiem szczerze, że się tego nie spodziwałem po naszym Indianinie i bije się w pierś teraz :D Cieszę sie bardzo bo Camorowi jak się chce grać to jest nie do zatrzymania

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 maja 2006, 21:32

Naprawde słowa słowami ... ale do czynów jeszcze daleko. Deklarują się teraz wszyscy bo chcą być razem z klubem i mu pomóc :!: Zachowują się bardzo dobrze i pewnie wierzą że Juve zostanie w Serie A. Jeżeli ich zdegradują pojawią się pierwsze problemy, jestem pewien.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 31 maja 2006, 21:42

Lukasz, dobrze wiesz, ze gdyby Milan byl w takiej sytuacji i takie bylyby deklaracje pilkarzy to Ty wychwalalbys ich pod niebiosa.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 maja 2006, 21:51

Chyba pisze że się zachowali dobrze :] Jakieś problemy :?:
Ale jak Juve poleci to tak samo poleci ich kasa a wątpie aby któryś z nich zgodził się na znaczne obniżki tygodniówki. Pomijam sam fakt grania w 2 lidze. Nie ważne czy to Juve czy Milan... każdy chce dla siebie dobrze. Wiadomo że są symbole jak Maldini i Del Piero.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 31 maja 2006, 21:56

Nie zrozumiales mnie.

Jesli Milan bylby w podobnej sytuacji to watpie, abys podchodzil do tego, ze pozniej jednak odejda. Wierzylbys w zawodnikow, ktorych kochasz. I nie chcialbys slyszec w tym momencie o realiach ;)

Tak wiec nie zabieraj nam wiary w Juventinich :)

Oni zostana.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 maja 2006, 22:02

Nie jestem w takiej sytuacji :P Ale starałbym się wierzyć w ich pozostanie, przynajmniej cześci, z drugiej strony trzeba pamiętać również o tej najgorszej wersji bo potem można nie uwierzyć a strata finansowa może być przyczoną wystarczającą do zrywania kontraktów... Chyba że Juve ma jakieś ukryte fundusze :D Warto zaznaczyć że Stara Dama już straciła wielką kase i warto dodać że do połowy czerwca powinniśmy znać część wyroków :twisted:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 31 maja 2006, 22:26

Łukasz_ pisze:Nie jestem w takiej sytuacji Razz

Jeszcze nie, ale kto wie, Milan tez swiety nie jest.

Łukasz_ pisze:Ale starałbym się wierzyć w ich pozostanie, przynajmniej cześci, z drugiej strony trzeba pamiętać również o tej najgorszej wersji bo potem można nie uwierzyć a strata finansowa może być przyczoną wystarczającą do zrywania kontraktów...

Tylko ze wiesz, Juventus 29 krotny mistrz Wloch, to renoma i zawsze renoma bedzie. Sponsorzy obiecali, ze zostana.

Cudowne zmiany szykuja sie w Juventusie. Chce mi sie spiewac
:lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 maja 2006, 22:35

Lakier przeczytaj sobie na acmilan.pl ;)

Renoma :?: Nie sądze aby renoma mogła pomóc w takiej sytuacji. No tak idą rewolucje po takim skandalu, powód do dumy. Juve zostanie chlubą Włoch za te zmiany.

P.S to 29 może spaść do 27 :P

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 31 maja 2006, 22:43

Łukasz_ pisze:Renoma Question Nie sądze aby renoma mogła pomóc w takiej sytuacji. No tak idą rewolucje po takim skandalu, powód do dumy. Juve zostanie chlubą Włoch za te zmiany.

Jeszcze raz powtarzam, ze sponsorzy zostaja. Z takim staff'em ewentualna walka o Serie A to jeden sezon, o mistrzostwo 3/4 sezony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”